Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#16001) Dzsekó válasza Mr.Grincs (#16000) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

WD10EADS-00M2B0 ez már 500GB-os tányérokkal van.

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#16002) Mr.Grincs válasza Dzsekó (#16001) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

20K alatt van ez is?

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#16003) Laslow

Laslow
(fanatikus tag)

Hallotta már valaki az 1TB-os Samsung F2 és F3 vinyók hangját egymáshoz viszonyítva?

Saccra legalább fél évig a Windows is erről menne, utána SSD-ről. A legfontosabb szempontom az, hogy ne legyen periodikusan ismétlődően hol erősebb hol gyengébb búgó hangja (amit ráadásul a rezonancia miatt valszeg tovább erősítene a ház), és örülnék, ha aktív használat közben (torrentezés, rendszer indulás) is csendben maradna.

Tehát megvehetem az F3-at, mert kellően halk az is, vagy F2 legyen, mert az érzékelhetően halkabb, viszont annyira nem lassú?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#16004) ShellKretor válasza Dzsekó (#16001) üzenetére

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez nem egy Green széria? Annak változik az RPM-je 5400 és 7200 között?

500GB-os WD van 500 gigás tányérral, ha igen mi a típusszáma? Jobb v. rosszabb mint az F3-as Samsung 500GB? Megbízhatóságban gondolom jobb, de sebességben?

640-750GB-ban mit ajánlanátok system HDD-nek?, gyorsat megbízhatót szeretnék.

[ Szerkesztve ]

ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k

(#16005) czanga

czanga
(fanatikus tag)

Meglett nemrég az egy 500 gigás tányérral szerelt WD Caviar Blue 500gb... Valószínü lesz még egy belőle beletéve a CM 690-es házamba. A ház elejében van egy új zöld coolink venti, ami fixx 800rpm-en forog. Még csak egy db vinyó van benn, és az 31 fokos.

Az lenne a kérdés, hogy mi az a hőmérséklet ami optimálisnak mondható egy ilyen vinyó esetében? Illetve, hogy van e ennél hallkabb vinyó, de ugyanígy 7200rpm-es.
Halkság mániás vagyok, és érzékeny füllel rendelkezem, ezért kérdezem, mert ha adott esetben venti nélkül is menne a dolog hő tekintetében, akkor lehúznám, vagy cserélném egy pwm-es ventire, ami alapből kevesebb levegőt szállít. Illetve mi van ha már 2 vinyó lesz benn egymás felett 1 slot kihagyással?

[ Szerkesztve ]

czanga

(#16006) LGLuke válasza czanga (#16005) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Inkább 1TB-osat vettél volna, ha már a hang a lényeg. Egyébként 35-45 fok az ideális hőmérséklet.

(#16007) bolic válasza atish15 (#15993) üzenetére

bolic
(senior tag)

Nem tudtam, hogy létezik 80 gigás Raptor is. :Y :N

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#16008) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

A windows XP látni fogja az 1Tb os vinyót?

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#16009) MZsoltee válasza Mr.Grincs (#16008) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A rendszer látni fogja, de vannak olyan alaplapok amik 32MBra formázzák asszem az 1TB+os vinyókat, bios frissítés megoldja. Kérdezz utána a lapod topicjában, valszeg elég beírni a keresőbe, hogy 1TB.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#16010) teknős

teknős
(lelkes újonc)

Valaki mondja már meg nekem hogy mennyire éri meg a Free Fall Sensor-os vinyo a toblet értékét.
csak mert le akarom cserélni a kis hitachi travelstar 5400rpm-est egy WD Scorpio BLACK re. És nem tom hogy a Sensorost vagy a sensor menteset vegyem a laptopba.

[ Szerkesztve ]

TeKi

(#16011) czanga válasza LGLuke (#16006) üzenetére

czanga
(fanatikus tag)

Nem véletlen vettem 500 gigásat. Két különböző op rendszer lesz két külön vinyón. Köszi az ideális hőmérséklet infót.

czanga

(#16012) MZsoltee válasza czanga (#16011) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehetett volna egy winyón is 2 oprendszer és akkor fele akkora lett volna a "zaj". Erre akart kilyukadni a kolléga.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#16013) LGLuke válasza czanga (#16011) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan úgy gondoltam, ahogyan azt MZsoltee leírta.

Nekem 1 db HDD-n van 3db OS installálva, és van még másik 2 VirtualBox alá.
Fölösleges 2 külön HDD-re telepíteni a rendszereket, mert így nem csak zajosabb, de több hőt termel és többet is fogyaszt.

(#16014) ixtom válasza Laslow (#16003) üzenetére

ixtom
(tag)

Első kérdésre nem tudom a választ mert F2-est még nem hallottam. :P

F3 sztem elég halk lett (seek-ben is), de az enyém egy kicsit rezonál. Viszont baromi gyors. A mostani vinyód típusát nem írtad pontosan (adatlapon csak Samsung van), de azt a szintet sztem hozza az F2 is.
Nem tudom mennyire vagy csend mániás. Ha igen, akkor vegyél F2-est, fél évig kibírod a "nem gyorsulást" :D
SSD-nél meg majd örülni fogsz, hogy csendes HDD-d van mellette.

Ha most (is) kell a plusz teljesítmény, akkor F3 a jobb döntés. SZVSZ :)

FlexView & AFFS rulez!

(#16015) Mr.Grincs válasza MZsoltee (#16009) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Köszi az infót máris előréb vagyok vele. :R

(#16016) atesss

atesss
(őstag)

#15997 -re valaki ?

Ahogy itt olvasom, hogy pl. :
Ezekszerint még sincs olyan sok 500GB/tányéros 5400rpm-es vinyó, ha a WD-nek is csak mostanában jelent meg. ? :F
F2 EcoGreen már vagy közel egy éve megjelent, nem ?
A többiek ennyire lemaradtak ?

(#16017) Dzsekó válasza atesss (#16016) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

F2 Eco is 500-as tányérokkal van, és a Hitachi 7K1000.C is, bár utóbbi 7200-on megy.
Tulajdonképpen ahogy elnézem csak a Samsungot lehet Mo.-n kapni.

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#16018) Dzsekó válasza Mr.Grincs (#16002) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Van belőle 20K alatt.

(#16019) Dzsekó válasza ShellKretor (#16004) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

500GB-os WD-k 500GB-os tányérral (blue)

WD10EADS-00M2B0 az Green, de akinek írtam, annak pont az kell.
Az RPM-je meg fix 5400, WD marketingje volt ez a duma, de aztán tesztoldalakon kimérték RPM mérővel és bizony fix 5400-on ment bármit csináltak vele.
Sebességben az F3-as Samu jobb a WD greennél, mert az F3 az 7200-on pörög.
A fenti WD blue 500-al kb. megegyező sebességű az 500-as F3.

Rendszer HDD-nek a fenti linken lévő 500-as WD blue vagy 500GB/1TB-s Samu F3 ajánlott, de Samu nem annyira megbízható. Hitachi 7K1000.C is ajánlott bármilyen kapacitásban, de az Mo.-n nem elérhető még.

(#16020) Dzsekó válasza teknős (#16010) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Ha nem lesz sokat hordozgatva, akkor nem kell a free fall szenzoros vinyó.

(#16021) todie válasza Dzsekó (#16018) üzenetére

todie
(tag)

szia! esetleg vmi konkretat tudnal a fellelhetesi helyrol? mert WD10EADS-t talaltam, de 00M2B0-ig nem irjak ki sehol.

[ Szerkesztve ]

(#16022) Dzsekó válasza todie (#16021) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Telefonon érdeklődj. Aqua, Ipon, nagyobb boltok, ahol gyorsabban kipörögnek a régebbi termékek. Ha találsz valahol, akkor azt beírhatnád a ide a fórumba is.

(#16023) todie válasza Dzsekó (#16022) üzenetére

todie
(tag)

ok koszi, de ezek egyike sincs 20k alatt. (nem kotekedes)

a WD15EADS amugy csak 500gb-s tanyerokkal van?

[ Szerkesztve ]

(#16024) Dzsekó válasza todie (#16023) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Van 20 alatti bolt, ahol fellelhető lehet az 500-as tányérokkal szerelt WD10EADS. Telefonon kell érdeklődni. Akkor pl. Hardverkerbe most jön majd 10 db és az 19k. :)
Boltok
A WD15EADS az 500-as tányérokkal van.

[ Szerkesztve ]

(#16025) atesss válasza Dzsekó (#16017) üzenetére

atesss
(őstag)

Hát ez nem túl jó hír. :(

Akkor amit most itt irogattok 500GB tányéros WD-ket, azok mind 7200rpm-esek ?

Most inkább ponthogy nem Samsung kéne, jobb lenne egy megbízhatóbb...

Vagy a 320GB lemezesek mennyivel lassabbak 5400rpm-en ?
Illetve mennyivel hangosabbak / romolhatnak el könnyebben, amiatt hogy 2 helyett 3 tányér van bennük ?

Közben amúgy lehethogy változik a helyzet, és akkor a régi vinyó (F1 640GB) jön hozzám, és a barátom gépébe lesz az új 1TB-os.
Oda akkor ez rendszervinyó is lenne, de nem fontos hogy olyan gyors legyen.
Meg mostanában már részben csak "NAS-ként" használják azt a gépet.
Viszont a megbízhatóság fontos.
Meg a hang mégjobban, mivel egy venti nélküli (FSP-ZEN 300W + Sythe Ninja + viszonylag nagy, nyitott ház) gépbe menne.
És egyedüli vinyóként kellene berakni (a mostani régi 60GB-s vinyójukat, amin eddig a Win volt száműzve).
Mondjuk ilyenkor lenne jó egy gyors SSD a rendszernek, csak az még mindig drága. :(

MOD:
Az ezutáni hsz-eidet olvasva:
Akkor Western Digital Caviar Green 1TB (WD10EADS) [link] -ból létezik már 500GB tányéros verzió, ha sikerül találnom itthon ?
Ha ~1,5 héten belül lenne, még az is OK.

[ Szerkesztve ]

(#16026) Dzsekó válasza atesss (#16025) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Lehet itthon belőle, telefonálgatni kell.
500GB tányéros a WD green 1TB feletti illetve az említett 1TB-s.
És 500GB-640GB WD blue bizonyos szériái. Sajna Blue-ból nincs 1TB-os.

Nekem csak 334GB lemezes vinyóim vannak, jók azok is. 10-20MB olvasási sebesség a különbség az 500GB lemezesekhez képest.

[ Szerkesztve ]

(#16027) Zola007

Zola007
(senior tag)

Srácok, infóhiányban szenvedek:
Van egy Abit An8-ultra lap. Most egy 250 re2 és 6400aaks van benne. Akarok beszerezni 1-1,5 terás vinyót, ezekkel nem lesz gondja?
Mivel bios frissítés már lesz hozzá az biztos, tehát gond nélkül tudja majd kezelni?

köszi

° ° ° ° ° ° Eladó fotós cuccok, mobiltok, fólia, stb: http://href.hu/x/h6rp ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#16028) atesss válasza Dzsekó (#16026) üzenetére

atesss
(őstag)

Hát +10-20MB/s olvasási különbség, meg a kevesebb tényér miatt esetleg még halkabb és hűvösebb működés megérne pár telefont. :)
Árban nem lenne nagy különbség remélhetőleg, meg amúgy a gyártónak elvileg ugye olcsóbb előállítania kevesebb lemezzel.

Akkor pontosan milyen végű amelyik jó lenne nekem (WD 1TB, 5400rpm, 500GB/ lemez) ?
Akkor WD 1,5TB, 5400rpm az mind 500GB lemezzel van ?
És te melyik boltokat ajánlod első körben felhívni ?

Sajna Blue-ból nincs 1TB-os.
Az 640GB max. ? :F

Ja és 3,5"-ban minden WD ami 5400rpm-es az Green, és minden ami 7200rpm-es az Blue ?
2,5"-ban meg a Blue az 5400rpm, és a Black a 7200rpm ?
3,5" Black nincsen ?

De azért még a 7200rpm-eseken is gondolkozok (leginkább ha nem találnék ilyen WD-t).
Abból melyik 1TB-os, 500GB lemezes a leghalkabb, ami nem Samsung (az nekik az F3) ?
Eleve mi létezik a Samsungon és a Hitachin kívül 7200rpm + 500GB lemezes ?
És ez mennyivel lenne hangosabb + melegebb (meg a melegre érzékeny ugye ebben a venti nélküli házban ! ), mint ez a WD Green ?

(#16029) andras0310

andras0310
(újonc)

Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem hozzátok. Kellene pár infó, tapasztalat a HITACHI márkájú merevlemezekröl. Mennyire megbizható ez a márka? hitachi 500gb 7200rpm 16mb sata2- ilyent néztem ki magamnak.

[ Szerkesztve ]

--==Rise of the Machines==--

(#16030) atesss válasza andras0310 (#16029) üzenetére

atesss
(őstag)

Szerintem a Hitachi a jobb márkák közé tartozik úgy álltalában, de azért várjuk meg a szakik véleményét is.
Viszont tudni kéne hogy pontosan milyen vinyó is ez.
Nincs valami részletesebb infó ?
Hol akarnád venni ?

(#16031) andras0310 válasza atesss (#16030) üzenetére

andras0310
(újonc)

Hát infó csak ennyi van róla.[link] Amugy iPON-on néztem.

(#16032) Dzsekó válasza andras0310 (#16029) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Hitachi az egyik legmegbízhatóbb márka. Tök mindegy melyiket veszed megbízhatóság szempontjából. Mind jó. Csak sebesség szempontjából van különbség.

(#16033) andras0310 válasza Dzsekó (#16032) üzenetére

andras0310
(újonc)

Köszi szépen akkor ez lesz megvéve. :DD

(#16034) Core2duo6600

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A WD Black ből létezik 500 as tányéérokkal szerelt változat ?

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#16035) csimmasz

csimmasz
(fanatikus tag)

Letudná írni avalaki a pontos tipusát az f3-nak.
A google egymásnak ellentmondó találatokat dob ki.A hd 103 sj néhol f3 nak irják. a samsung oldalán viszont f2 és 103 si.

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#16036) czanga válasza LGLuke (#16013) üzenetére

czanga
(fanatikus tag)

Tudom, és ez lenne a normális, de nem akkor ha "almás" op rendszert is használsz. :)

czanga

(#16037) LGLuke

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Hoppá, hoppá!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DD :C
APA KEZDŐDIK!

(#16038) Dzsekó válasza Core2duo6600 (#16034) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

A 2TB-os az 500-as tányérokkal van. A többi egyelőre nem.

LGLuke: :D :))

csimnasz: HD103SJ = F3 1TB :K

[ Szerkesztve ]

(#16039) atesss válasza Dzsekó (#16038) üzenetére

atesss
(őstag)

#16028 -re tudnál mondani valamit ?

(#16040) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Nah ilyen vinyót vezsek ma:) Samsung SpinPoint F3 1TB 7200RPM (HD103SJ) 19500 Ft ért. Szerintem abszolút jó választás.

(#16041) LGLuke válasza atesss (#16039) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

3,5"-ban van green blue és black. A green mindig 5400RPM-es, míg a másik kettő 7200-as. A blue átlagos desktop hdd normál 3 év garival, míg a black a leggyorsabb hdd-je a gyártónak 5 év garival.

(#16042) csimmasz válasza Dzsekó (#16038) üzenetére

csimmasz
(fanatikus tag)

Köszi!
A samsung oldalán nem is találtam 1T-ás f3-ast csak az 500 ast.

Még egy kérdés,most ez a legjobb választás hdd-ben gyors rendszerwinyónak,vagy a Wd-nek vagy a Hitachi-nak van esetleg jobb terméke,árat figyelmenkívül hagyva?

[ Szerkesztve ]

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#16043) LGLuke válasza csimmasz (#16042) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Erről már volt szó: íme

(#16044) csimmasz válasza LGLuke (#16043) üzenetére

csimmasz
(fanatikus tag)

Köszi,ez zavart meg!

(#16045) LGLuke válasza csimmasz (#16044) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként én a Hitachira várok, de az most még 38k HUF, és az nagyon drága 1TB-ért.
Először egy másik gépbe veszek majd 500-as Hitachi 7K1000.C-t. Ha leesik a TB-os ára, akkor beruházok arra is. Szerintem a legmegbízhatóbb HDD márka. 2db 7K1000.B 1TB teljesít szolgálatot hibátlanul szerverben most is.

(#16046) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Hi!

Egy Samsung f3-at vettem, mekkora kötetnagysággal célszerű formázni a vinyót ha filmek zenék és más doksik tárolására lesz használva?

(#16047) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Megvettem a vinyót. Betettem a bios látja a windows látja csak nem jelenik meg mint meghajtó? valami ötlet?

(#16048) CHIPman válasza Mr.Grincs (#16047) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Start>Jobb gomb a "számítógép"-re>kezelés>lemezkezelés>(partícionálod>)formázod>adsz neki egy betűjelet>örülsz.
Nagyon a halálán van már a Samu, de csak nem akar jönni az a Hitachi 7K1000.C itthonra. Hol lehet biztosan 500GB-os tányérokkal szerelt WD Blacket venni?

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#16049) Dzsekó válasza CHIPman (#16048) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Csak a 2TB-os WD Black-et szerelik 500GB-os tányérokkal eegyelőre.
Szegeden már van Hita 7K1000.C :)

(#16050) Mr.Grincs válasza CHIPman (#16048) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Köszi a tippet, megcsináltam. Most formázza is.

Én az Aqua computernél vettem most a vinyót. Meg a DVD írómat is kb két hónapja ott vettem. Mindig lefoglalok egy darabot telefonon és akkor tuttira elrakják.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.