Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mgoogyi

    senior tag

    válasz Enter65 #79910 üzenetére

    A tesztek dokumentált gyakorlati tapasztalatok, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy termékeket összehasonlíts hűtési teljesítmény és várható zaj alapján. Többek között a prohardver is ezért tesztel hűtőket és egyéb dolgokat. És nem véletlen fixálják le a tesztkörnyezetüket.

    Ezeket az ajánlatokat kaptad anno a Ryzen R5 1600X-os kérdésedre:
    Arctic Freezer 33 eSports Edition White
    Arctic Freezer 33 eSports Edition Yellow
    Arctic Freezer 33 eSports Edition Green
    Arctic Freezer 33 eSports Edition Red
    Arctic Freezer 33 TR White
    Arctic Freezer 33 TR Red
    be quiet! Pure Rock
    Scythe Mugen 5 Rev.B
    Thermalright Macho 120 SBM

    Ha van rá lehetőséged, akkor tegyél rá egy mugen 5 rev b-t vagy egy macho 120 sbm-et és hasonlítsd össze a hőmérsékleteket és a zajt. Ezek ugyebár ugyanúgy 15k körül mozognak, mint amit végül választottál, az Arctic Freezer 33 eSports Edition-t.

    Azt állítom, h 15k-ért egyáltalán nem ajánlható, ha nem a külseje miatt veszed, ugyanis hangosabb és rosszabb hűtő, mint a két másik versenyző. Ha ez nem így lenne, akkor lehúzhatná magát a wc-n egy rakás oldal, amelyik tesztelte, pl:
    [link]

    Amikor nyélgázon 1800 rpm-en forog a két ventije ennek a csodának, 50.5 delta T-t mértek neki, míg a mugen 5 1200-on forgó ventije 38.3 delta T-t csinált.
    (De a max 2-3 fok, amit egy prémium - nem folyékony fém - pasztával nyerhetsz a sima bequiet/scythe/egyéb gyári pasztához képest, az aztán sokkal fontosabb.)

    Ettől még tökéletesen beválhat neked a dizájnos hűtő, nem tudom, hogy mennyire terheled a procit, de hogy ár-érték arányban katasztrófa, abban egész biztos vagyok.
    Alapvetően erről a fő különbségről beszéltem, amikor a teszteket szembeállítottam a nehezen összehasonlítható gyakorlati tapasztalatokkal.

    Elnézést a terjedelemért.

    Írjál jim bcs-nek, hogy jöjjön vissza.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák