Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#2001) Oibacsi válasza skorBooT (#1998) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

a kérdés h az alaplapod komponenseitől ugyanúgy fér-e, de a 775-ös foglalat forgásszimmetrikus 90 fokonként, az am2 meg 180 fokonként, de ha rossz irányba forgatod akkor romolhat a hatékonyság, pl ha lefelé fújja a levegőt, stb

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#2002) Bon3ss válasza Gyuri27 (#2000) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Igen, ugyan ott van lényegében, max a felirat lesz a másik oldalon. :DDD

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#2003) Ioseph

Ioseph
(újonc)

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!

Elromlott a régi proci hűtőm és kell venni egy új ventit.. csak hhát nem tudom hogy melyik lenne jó hiszen mindenki mást mond, rengeteg tesztet elolvastam már de még így se.. :(

Kb. 10k alatt szeretnék hozzájutni egy jobb ventihez ill. hűtéshez.
(AMD Athlon 64 4000+Mhz)

(#2004) skorBooT

skorBooT
(tag)

90°mert a cpu foglalat elvan forgatva.[IMG:D:\280_ASUS_AL00290_M2R32MVP.jpg][/IMG]

[ Szerkesztve ]

(#2005) skorBooT

skorBooT
(tag)

[link]

itt a kép remélem jo lesz.

(#2006) keszegduda

keszegduda
(őstag)

Szeretnék hamarosan vennni egy cooler master hiper tx-et, de láttam belőle tx-et és tx 2-t.
Ezek között van lényeges különbség? :F

(#2007) Bon3ss válasza keszegduda (#2006) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

TX2 univerzális felfogatású, tehát felmegy 775-re és AM2-re is, a ventillátor nem PWM-es. Nagy valószínűséggel már csal TX2-t fogsz kapni.

(#2005) skorBooT: na ezt mégegyszer, úgy szeretnéd felrakni, hogy vízszintesen álljon a hűtő? :U

[ Szerkesztve ]

(#2008) keszegduda válasza Bon3ss (#2007) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Értem, de ettől függetlenül hogy nem PWM-es halknak halk? Ez a lényeg a teljesítmény mellett.

(#2009) Bon3ss válasza keszegduda (#2008) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Meglepően halk, a tejesítményével sincs probléma. PWM nem is igazán hiányzik, szoftveresen állítom a fordulatszámot, legtöbbször áll a venti.

(#2010) keszegduda válasza Bon3ss (#2009) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Köszi!
Holnap megveszem és csak TX 2 van. :)

(#2011) skorBooT válasza Bon3ss (#2007) üzenetére

skorBooT
(tag)

Ha a képet megnézed látható, h a procc foglalatot elforgatták. Alap esetben a kék slot felől fújna a procc hűtő a memóriára, ami nem biztos h baj lenne viszont szerintem nem fér el egy silent knight. Hogy nem fér el ebben nem vagyok biztos... Csak aggódom... :U

Szóval úgy szeretném h a rear panel felé fújjon, mert ott van egy 12centi házventi ami a külvilágba továbítja a meleget.

ui.: mondjuk vicces lenne, ha egy asus lapra nem menne fel egy asus prochűtő. :W

(#2012) Gyuri27 válasza Bon3ss (#2009) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A venti azé van, hogy forogjon! Az az élete őnekie. :K

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#2013) 7600GT

7600GT
(senior tag)

A Thermalright HR-01 milyen lefogatót adnak? Nagyon sürgős!!!!!!!!!!!!!!!

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#2014) Gorneck23 válasza 7600GT (#2013) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

[link]

tts sztem értelmes választ tud adni...

(#2015) 7600GT válasza Gorneck23 (#2014) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Tőle rendelem. :) Iszonyatosan jó áron adja.

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#2016) cucclee

cucclee
(tag)

a scythe ninja-mnak amit most vettem a venti csatlakozója csak 3 tűsre való ,de az én alaplapomon meg a procui hűtő kábele is 4 tűs. Rádughatom?

(#2017) Blackhole13

Blackhole13
(fanatikus tag)

Hali,
Noctua NH-U 12P vagy Scythe Ninja processzor hűtő vásárlását tervezem, a gondom az lenne, hogy nemtudom a scythe-hoz adott gyári ventrilátornak mekkora hangja lehet / noctua-jéhoz már volt szerencsém/ itt nem a honlapon megadott kamu értékekre lennék kiváncsi hanem inkább tapasztalatokra.
E6750-et passzív üzemmódban mindkét hűtő elbír elfogadható hőmérsékleten?

Eladó Matrix M-stage erősítő

(#2018) Gorneck23 válasza cucclee (#2016) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen.

(#2019) Gorneck23 válasza Blackhole13 (#2017) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha nincs tuning akkor lehet elviszi, de jó szellőzés kell a házban...nem lehet hangosabb venti, mint a noctua...

(#2020) XaraX

XaraX
(PH! addikt)

Big Typhoon vagy Gemini II? :)
Melyik ajánlottabb inkább?
Lényeg,hogy a lapot is hűtse minnél jobban,egy Q6600-ra kerül...

[ Szerkesztve ]

(#2021) Blackhole13 válasza Gorneck23 (#2019) üzenetére

Blackhole13
(fanatikus tag)

"nem lehet hangosabb. mint a noctua..." én a noctuánál halkabb ventit még nem láttam/hallottam.

Eladó Matrix M-stage erősítő

(#2022) Ioseph

Ioseph
(újonc)

Aki tud segíteni azt kérem válaszoljon az előbbi kérdésemre.. :R

(#2023) keszegduda válasza XaraX (#2020) üzenetére

keszegduda
(őstag)

(#2024) Tigi

Tigi
(senior tag)

Sziasztok

A Freezer 7 Pro mennyivel rosszabb mint a Hyper TX?
Tuningolni szeretném a 6420-ast, de ha elég a Freezer akkor nem kéne elmennem messzire a TX-ért.

Előre is köszi.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#2025) Tigi

Tigi
(senior tag)

Valaki :F

(#2026) Bon3ss válasza skorBooT (#2011) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Én is nagyjából így gondoltam, max rosszúl fogalmaztam.

"mondjuk vicces lenne, ha egy asus lapra nem menne fel egy asus prochűtő" - ha szerencséd van, akkor az asus mérnökei is így gondolkoztak. ;)

(#2012) Gyuri27: ha odapörkölök a PCU-nak, akkor persze, hogy megy a venti, de ha a TX2 bordái elviszik passzívan a CPU-t, akkor miért menjen a venti? (Eszi a záramot. :DDD)

(#2024) Tigi: szvsz csak TX2-t kapsz, PH! teszt a TX-ről.

[ Szerkesztve ]

(#2027) Gorneck23 válasza Blackhole13 (#2021) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kb egy kat.

Xarax...Quadhoz mind2 elég! Ár/teljesítmény alapján Typhoon.

[ Szerkesztve ]

(#2028) Gorneck23 válasza Tigi (#2024) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Elég mind2...kérdés majd az lesz mire képes a procid...

(#2029) Tigi válasza Gorneck23 (#2028) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Köszi a válaszokat.

Csak 3,2Ghz-en akarom hajtani. :)

(#2030) Gorneck23 válasza Tigi (#2029) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Még sok is mind2 hűtő ehhez...

(#2031) vincent4000

vincent4000
(fanatikus tag)

és egy 6750-hez elég lenne egy Freezer 7 Pro? Ha megy annyit akkor olyan 3,8-4Ghz-en szeretném járatni. Mondhattok másikat is, a lényeg az hogy nem nagyon szeretnék 5e-nél többet rákölteni, ha megoldható. Olyan kéne ami rámegy egy gigabyte p35ds3-ra.

[ Szerkesztve ]

(#2032) old gray

old gray
(PH! addikt)

Scythe Ninja-m van megfejelve 1 12cm-es (1300RPM) Alphacool ventivel. Alatta egy X2 4200+@ 2900MHz-n teljesít, sajnos pont a tűréshatáron. Nem rég vettem egy Sigma Luna házat, a régi egy Cooler Master Centurion 532 volt. Sajnos a Sigma ház plexi oldallapját le kellett vennem, u.olyan tuning-körülmények között fagy a rendszerem (CM rulzzz).

Olvastam pár helyen, hogy a Scythe Ninja nagyobb tuningnál/terhelésnél sajnos lassan tudja a hőt elvezetni, ergo a cpu hőm. másodpercek alatt az egekbe szökik. Ezt igazolom én is. :( Idle-ben teljesen oké, de az engem soha nem érdekelt.....

Kérdés: vajon egy Big Typhoon-al jobban járnék? Erről a hűtőről azt olvastam (hogy én mennyi olvasok :DDD ), hogy a 12cm-es rendszerventik mellett elég szépen teljesít. Vagy inkább GeminII vagy Enzo tech Ultra-X :F Eleve jobban járnék az alaplapra merőlegesen elhelyezett CPU-hűtéssel a lapom sz.r passzív hőcsöves hűtése miatt......

Vélemény :F

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#2033) old gray válasza old gray (#2032) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

LEejárt a mod idő, most látom: az Enzo tech 16k, szóval lemondtam róla... :(

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#2034) Gyuri27 válasza old gray (#2032) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ha befér [link], esetleg [link].

(#2035) Qru válasza old gray (#2032) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gemin 2-re voksolnék. És a ram hűtésed is megoldva ha két ventit rápakolsz. Kérdés elfér-e rendesen...

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#2036) old gray válasza Gyuri27 (#2034) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Az Auras durván néz ki, kérdés, hogy a big typhoon-hoz képest hogy remekel. A 2 OCZ cucc a ninja-ra hasonlít, azokat kizárnám.

Qru: A GeminII már régóta foglalkoztat, itt az a kérdés, hogyan viseli az extrém hőmennyiséget szintén a big typhoon-hoz viszonyítva. A helyfoglalás mellékes, a ninja is simán elfér, a GeminII is el fog.

Asszem megyek további teszteket olvasni. :U

(#2037) Gorneck23 válasza old gray (#2036) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hang mennyire gond?

(#2038) old gray válasza Gorneck23 (#2037) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Tessék? :D

Komolyra fordítva a szót: fontos! Az gépemben ~900RPM-re szabályozott 12cm-es ventik találhatók kezdve az accelero S1-en lévőtől a 3 rendszerventiig (+ az FSP táp ventije, de szabályozás nélkül is halk). Pár perc alatt utánaolvastam külföldi teszteknek, a Big Typhoon egyre jobban meggyőz. :K

Persze ha linkeltek pár tesztet vagy észérvekkel meg tudok győzni egy jobb megoldásról, akkor hajrá! Jah és a 10k-s határt nem szeretném túllépni.....

(Nem kell valakinek egy scythe ninja rev. b + 12cm-es Alphacool (vagy SilentBlade) venti 7k-ért? Az eredeti ventit én sem kaptam hozzá sajnos.... :U )

[ Szerkesztve ]

(#2039) Gorneck23 válasza old gray (#2038) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(#2040) Gyuri27 válasza old gray (#2038) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

szerintem ha a gyárit vagy jobbat vissza raknád akkor jobban járnál [link], meg faxa paszta :K

[ Szerkesztve ]

(#2041) old gray válasza Gorneck23 (#2039) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Mi a pontos neve a Silentmaxx-nak? :U Így akciós áron egész jónak tűnik...

Gyuri27 : asszem lemondok a Ninja-ról, a felfogatása sem az igazi, rögzítés után mozog a procin! Természetesen a cpu cooler sebessége hőm. függvényében felmegy akár 1300RPM-re is, de nem sokat számít. Max. kipróbálom még a 2 ventis megoldást, hátha. Azért @~2900MHZ 1,45V-al 85fokos cpu hőm., Prime '95 torture tesztnél elég durva!

(#2042) Gorneck23 válasza old gray (#2041) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Uazt tudja, mint a Typhoon csak jobb venti van rajta...Nekem is Typhoonom van...Q6600-zal is elbír...
Már ügyezem rá a 120*120*38as ventit...illetve fizu után... :D

(#2043) XaraX válasza Gorneck23 (#2027) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Thx,Big Typhoon lett. :R

(#2044) Gyuri27 válasza old gray (#2041) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Láttam tesztet az emlegetett hűtőkről [link]. Láthatod a hyper mit művel, szerintem a scythe van olyan jó hűtő talán még jobb is. Nem tudom akitől vetted mit művelt vele, de elkeserítő. A ventik meg nem szállit annyi levegőt amennyit kéne. Magyarul a hiba nem a hűtőben van szvsz.

(#2045) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Leendő konfig az adataimnál... szerintetek Scythe Mini Ninja, TR Ultra-120 eXtreme, IFX-14. vagy elég egy gyengébb? Esetleg mást ajánlotok?

A procit uningolni szeretném. :)) ( ugy 3,6; 3,8; 4GHz környékén)
Vagy ilyen méretű tuninghoz már érdemesebb befizetni egy vízhűtésszettre? :F

Válaszokat előre is kösz. :R

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#2046) zUlU53 válasza leviske (#2045) üzenetére

zUlU53
(tag)

Szia!

Elfogult vagyok, de sztem 3.6-hoz elég egy Asus V60. Itthon olyan 8-9k, én mondjuk a formájába lettem szerelmes, illik az Asus környezethez a gépemben. :)

Nem mellesleg: a q6600-asom 3.6 ghz-en idle: 49 fok, egy óra folyamatos terhelés, 100% load: stabil 63 fok. Több, mint meggyőző, de teszteket is találsz bőven.

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#2047) leviske válasza zUlU53 (#2046) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R tetszik :C :C

Kösz a gyors választ.. :R :R :R :R

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#2048) Gorneck23 válasza leviske (#2045) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem kell túlbonyolítani...CM Hyper tx2 is elég lehet...sztem addig ne vegyél hűtőt míg nincs meg a proci...

(#2049) leviske válasza Gorneck23 (#2048) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom, hogy értelme nem is lenne hamarabb megvenni, de rákészülök. :DD

Egyébként ez a CoolerMaster, meg az ASUSbírnák a 4GHz-t is? Vagy azt inkább már csak vízzel érdemes 24/7-be.... :F Nekem elég a 3.6 is, de szeretek eljátszani a gondolattal. :))

[ Szerkesztve ]

(#2050) Gorneck23 válasza leviske (#2049) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mint írtam...ha meg lesz a proci akkor gondolkozz tovább...jelenleg a prociról se tudni semmit...akkor minek stresszeled magad vele? Vegyél egy házat oszt nézegesd...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.