of course... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
Zoli1222
(őstag)
Üdv.
Vmi gebasz van a hűtővel, mert amíg a CM-ral 48C volt, most Ninja-val 66C. A borda egyáltalán nem hideg.
Valszeg nem fekszik fel a hűtő a procira. Másra nem tudok gondolni. Pedig mennyivel halkabb. 
////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan
Fordulatszám? Levegőátvitel? Stb értékek jobbak a Ninjával? Hát ha elvileg jobbnak kellene lennie (mondjuk nem ismerem a típust), akkor csak a felfekvéssel lehet a gond.
Kapd szét azt csekkold le. Még régi cerka hűtővel volt olyan gondom, hogy nem szorította oda a műanyag vacak rendesen, és 70fok körül volt az a szar.

d@minator
(őstag)
Vendetta2 tesztekKöszi! Nekem is tetszik, 7000Ft körül kapható 1500/min ventivel, ezért szerintem nem is hangos és 3,4-3,5-ön szépen viszi majd a Q6600-ot. Pár száz MHz húzásért nem veszek TRUE 120-at.

Zoli1222
(őstag)
Megnéztem és rajta volt rendesen. Visszaraktam a CM-et s-flex-szel. Maradt a 48C de legalább halk.
Ez olyan mint havernak a 6000+-nál magasabb a hőmérséklet mint a tx2-vel, de azt mondta, hogy a Ninja legalább halk

d@minator
(őstag)
Ez most ugye IDLE 48fok? Gondolom a fordulat alacsonyabb a NInja-nál. 
[ Szerkesztve ]

Zoli1222
(őstag)
Igen az. A fordulat viszont nem A CM venti 830-at forgott, míg az s-flex 1200-at aninja-val 66C-nál idle-ben.

d@minator
(őstag)
Akkor passz. 40-50 fok között kellene legyen. Lehet, hogy fogpasztát raktál alá. 
Ha valakinek nem extrém tuningra kell vagy nem fan,akkor nem ér meg dupla pénzt egy hűtő.Most viszont bajban vagyok mert gondolkozok egy core i7 vásárlásán,viszont a cpu hűtőmhöz nem találok 1366-os lefogatót pedig az Achilles-t nem akartam cserélni. 
igazad lehet... nem félsz a hangyáktól???
Múltkor cod4 közben egy ember egy hangyát öltem... nem toom honnan jöttek, azóta sincs ilyen problémám... mondjuk azért takarítottam egyet 

sz.j
(PH! kedvence)
Ezt inkább Dany007-nek kellett volna címezned. 
http://szjanos.atw.hu

sz.j
(PH! kedvence)
Ezt inkább Dany007-nek kellett volna címezned. 
http://szjanos.atw.hu
Igen beszéltem vele,de azt mondta nem is várható mostanában. 

Bikerider
(senior tag)
Hi
Core7 940 -re lenne a Cooler Master RR-920-N520-GP.
Velemenyek az otletrol?
Még senkitől sem hallottam,hogy ilyen hűtőt használna,de 2db 9-es venti van rajt ami szerintem nem egy nyerő ötleg,főleg hang szempontjából.

Adiking
(tag)
Helló
Az 1. kérdésem az lenne, hogy melyiket, Artic Cooling Freezer Xtreme Rev. 2, vagy Scythe Orochi Rev. B?
A 2., hogy az Orochi befér ventivel együtt valamelyik házba?
Sharkoon Rebel12 Value
Cooler Master CM 690
Cooler Master HAF 922
Cooler Master HAF 932
Átmenetileg nincs internetem...

Haart
(PH! addikt)
MIlyen magas az orichi? Mert nekem haf922 van. Ha nem magasabb ventivel mint a mostani Z600-am akkor bőven elfér. Ez is batár de simán elfér.
Az Xtreme fele annyiba kerül és az Orochi annyival nem jobb.Amúgy az Orochi 155mm magas,de én a ventit már nem tudtam rátenni mert akkor kilógott a házból és az oldallapot nme tudtam feltenni.A házam 206mm széles.

Haart
(PH! addikt)
Hát ha jól veszem ki akkor az orichi 12cm magas+hütö az 2.5 tehát 14.5. Ezzel szemben a Z600 16 centije még bőven nagyobb 
Nem jól veszed ki.15,5cm magas meg 2,5cm a venti az 18cm.Simán kilóg egy keskenyebb házból.
Aki Orochi-t akar,annak egy kis ízelítő.
[ Szerkesztve ]

Haart
(PH! addikt)
Aha akkro biztos a szélessége a 12cm. Nemlehet kivenni mert a honlapon nemírják, csak a méretek vannak sorolva de hogy melyik melyik az nincs odatéve. 

Dark KillerX
(őstag)
Proci hűtőt szeretnék venni a tuningolt E5200 procimra,és ezek közül kéne választani.OCZ vendetta,vanquisher,AC7,és Hyper Tx2.Ja és az is szempont sajnos,hogy elég keskeny házam van[link],szóval választás szempontjából ezt is figyelembe kellene venni.A válaszokat nagyon megköszönöm!

Mod Itt az alaplapomról a kép[link],hogy az adott hűtőknek lesz e bőven hely.
[ Szerkesztve ]

betyarr
(őstag)
szia Henk!
nem tudom hogy emlékszel-e rám.valamikor február tájékán beszéltünk itt a fórumon.emlékeztetőnek leírom ide a lényegét:
adott a ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO PWM-es cpu hűtő,ehhez akarom csatlakoztatni a 2 ugyancsak ac 12cm-es pwm-es házhűtőt.mostmár minden megvan a dologhoz,csak nem tudom hogy jól értem-e az installálási leírást.én így gondolom:
az egyik házhűtőt csatlakoztatom a cpu hűtőhöz,majd a cpu hűtőjének a 4 pines csatiját az alaplaphoz.aztán a második házhűtőt az első házhűtőhöz csatlakoztatom.így oké a dolog?
(giga lapom lett végül,nem tudom hogy biosból vagy az easy tune-nal szabályozzam a hűtőket.)
"Now is the winter of our discontent made glorious summer by this son of York..."

phq
(lelkes újonc)
Végre rátaláltam a szerelmemre. Cooler Master Hyper 212 !
Nagyon bízom benne, hogy lehűti a Phenom II 710et 3.8on 50 fokra. Ha valakinek van pozitiv ill negativ tapasztalata a coolerrel kapcsolatban kérem ossza meg velem.
When it's after 2 AM just go to sleep.
Én a helyedben úgy kötném be(máshogy nem is tudod),hogy az egyik házhűtő csatija az alaplapi cpu fanra.Ehhez a ventihez csatlakoztatod a 2. házhűtőt és a végére a cpu hűtőt.Bios-ban beállítod a venti vezérlést pwm-re és ennyi.Az easy tune arra való ha nem felel meg a lap általi szabályzás,akkor tudod a programmal finom beállítani,hogy mekkora hőmérséklethez mekkora fordulat érték tartozzon.
Dark KillerX: freezer 7 pro,jó az ára és nem lesz hangos mert pwm-es és kb egy kategória a többivel amit felsoroltál.(csak azok drágábbak)
phq: az egyik legjobb ár/érték arányú hűtő a 212,szerintem azzal nem lesz gond.Viszont 3 pines ventije van nem minden lap tudja szabályozni,ha a tiéd nem akkor max fordulaton fog menni és nem lesz túl halk.

betyarr
(őstag)
jah,akkor sorosan?házhűtő,házhűtő és a végére a cpu hűtő?
"Now is the winter of our discontent made glorious summer by this son of York..."
Máshogy nem tudod őket egy csatira dugni mert a cpu hűtőnek nincs dupla csatija mint a ventiknek,így annak kell a sor végére kerülni.

phq
(lelkes újonc)
Giga MA790XT-UD4P lapom van. A proci stock coolerjét is lehet AUTOra vagy PWM-re állítani, bővebb infot sajnos nem találtam, jó lenne tudni :S

d@minator
(őstag)
A TX2-es topikba is beraktam megosztom veletek is egy tuningolt Q6600 eredményeit. Aki ismeri ezt ezt a quadot az tudja, hogy kicsit "forrófejű".
3,200GHz (alapfesz) Hyper TX2 - GTA IV játék közben:
1800RPM - 56 fok - Hangos
1500RPM - 60 fok - Elviselhető
1150RPM - 60 fok - Halk
Majd rakok be eredményeket feszelve is. Amúgy ha most vennék hűtőt Vendetta 2 lenne.teszt
phq: a 212-es sajnos nem PWM-es!
[ Szerkesztve ]

betyarr
(őstag)
aham,értelek.és a biosban kell állítgatni mást azon kívül,hogy enabled-re állítom a cpu smart fan control-t és pwm-re a cpu smart fan mode-ot?gondolok itt arra,hogy a hőfokokon érdemes-e állítani,meg ilyesmi?
meg itt az útmutatón ír valami olyasmit is "hogy annak érdekében hogy olvasni tudja az rpm jelet a cpu hűtőről,a 3 pines dugót csatlakoztatni kell az alaplapi házhűtő aljzatba" durva fordításban.(zárójelben írja,hogy ez egy választható rpm-jel kábel).ezt nem értem igazán.
A gyári hűtőt szabályozni fogja mert az 4 pines.Ha biztosra akarsz menni és van otthon egy ventid ami 3 pines akkor rádugod a cpu fan csatira és a bios-ban kipróbálod a különböző beállításokon,hogy mit csinál a venti.Ha full fordulaton hajtja mindig akkor nem fog működni a 212-vel sem.De ha vezérli(mondjuk auto-n) hőmérséklet függvényében akkor működni fog.Ha minden kötél szakad még egy poti segítségével megtudod oldani a szabályzást,de akkor neked kell mindig tekergetnek.
betyarr: mást nem kell állítani a bios-ban mint amit leírtál.Hőfokot nem is tudsz,erre van az easy tune.Az a vezeték arra szolgál ha az összes venti fordulatát monitorozni akarod külön.Az AC ventiken a 4 pines csatin kívül van egy 3 pines is.Úgy emlékszem ebben 2 vezeték van csak bekötve.Ha ezt a 3 tűs csatit rádugod valamelyik fan csatira a lapon akkor úgy tudja a venti fordulatát monitorozni.Mivel 3 venti lesz a cpu fan csatira dugva így nem tudja az összesnek a fordulatszámát mérni csak az 1-ét.Ha viszont bekötöd a 3-as csatikat másik csatlakozóra alapon akkor mindet tudod külön mérni.Remélem érthető amit leírtam. 
[ Szerkesztve ]

phq
(lelkes újonc)
Igen de Henk kolléga említette, hogy ha a lapom PWMes akkor bizony szabályozza az rendesen. Most ezt szeretném kideríteni 
Én nem ezt mondtam.Azt mondtam,hogy a 212-nek 3 tűs ventije van(ami nem pwm) amit nem tud minden lap szabályozni.H szerencséd van akkor tudja,ha nincs akkor nem fogod tudni szabályozni csak valami más megoldással,pl. poti,ellenállás.

phq
(lelkes újonc)
Nos ezt találtam egy forumon ahol a lapomat elemzik és PWMet irtak a kép alá 
Itt Csekk
[ Szerkesztve ]
A lapod tudja is a pwm vezérlést,ezzel nincs is semmi probléma.A gond ott van,hogy a 212 ventije nem pwm-es így azt nem biztos,hogy tudja majd szabályozni.Ebben az esetben a pwm kérdése fel sem merül hiszen a venti nem tudja,így ez a fajta vezérlési mód kilőve.De ettől függetlenül még működhet a szabályzás más módon,de ezt meg nem tudom megmondani.Csak akkor derül ki ha kipróbálod.

betyarr
(őstag)
á,értem,mostmár minden tiszta!köszi a segítséget!
este beírok,hogy minden rendben van-e.

d@minator
(őstag)
A lapod az PWM-es tehát a PWM-es ventit(4tű) szabályozza a három tűset meg nem tudjuk azt kellene kideríteni. Ugyanis a 212-es az csak 3 tűs.
De ha ragaszkodsz a 212-höz akkor olcsó pénzért (kb 1000Ft) vehetsz hozzá Zalman Fanmate szabályozót amivel beállíthatod egy fix fordulatra a ventit. Úgy biztosan olyan csendes lesz amennyire te akarod.
Ha elolvasod korábbi hsz.-mat a GTA IV-gyel kapcsolatban akkor látszik, hogy pl. a TX2 nem hűt jobban magasabb fordulatszámon így felesleges pörgetni, legideálisabb a kézi szabályozás. (Nagyobb terhelésnél vagy nagyobb feszen lehet, hogy más a helyzet)

phq
(lelkes újonc)
Így már tiszta, akkor keresek valahol egy ventit. Bocs az értetlenkedésért!
EDIT: Mármint egy 3 tűset, hogy leteszteljem.
EDIT2: d@minator Amúgy is tervezem egy ventiszabályozó beszerzését a ház összes ventijére, akkor már a prockot is rákötném.
[ Szerkesztve ]

phq
(lelkes újonc)
A másik buta kérdésem lenne, hogy ha én ezt a 212est megveszem ugye nem sockettől függ, hogy merrefele áll a ventis része hanem én forgatom. Mert láttam LGA775ösnél RAMok fele volt a venti, AM2+oson meg PCIE felé. Remélem ezt én alakítom.
Igen te. Minden irányba tudod fordítani annak függvényében, hogy a rögzítőt hogyan csavarozod a hűtőre.
Röhödve lehíti a 710@ úgy hogy fel se pörög a venti, nagyon baba "kis" hűtő
A lapod pedig fogja tudni szabályozni
[ Szerkesztve ]

phq
(lelkes újonc)
Köszönöm Mester 

betyarr
(őstag)
üdv!
na betettem a hátsót és hozzákötöttem a cpu hűtőhöz.beállítottam a biosban amit kell,elindítottam és szépen lehetett is hallani (még nem tettem vissza az oldallapokat),ahogy beállítja a forgási sebességet.csak pár perc múltán meg elkezdett halkan zakatolni a házhűtő.nekem mintha úgy tűnne,hogy nem elég neki a cufla,de persze nem biztos.esetleg valami ötlet?
(az elsőt még nem tettem be,mert nem tudom hogy kell leszedni az előlapot,ami takarja a hűtőt
)
szerk:bár,mintha már abbahagyta volna...
[ Szerkesztve ]
Nem hiszem,hogy kevés lenne neki a fesz mért én nem tudtam még őket leállítani.Pedig kicsivel 400rpm alá is megy.De ennél hiába veszem visszább le nem áll.Nézd meg milen fordulaton jár.Mondjuk azt hallottam,hogy nagyon alacsony fordulaton nem érdemes őket használni mert elöbb tönkremehet a csapágy benne.
Felteszed az easy tune-t azzal tudod variálni a fordulatát,hogy milyen hőfokhoz milyen fordulaton menjen.
[ Szerkesztve ]

cucclee
(tag)
Artic Coolink 64 pro vagy Cooler Master Hyper TX3. Egy phenom 9550-hez lenne. Első a halkság. Esetleg megérné a többletet egy Ninja 2?
Nem lesz tuning. A pénzt csak akkor akarom rászánni a ninjara ha ténleg halkabb.
Előre is thx

cikasz
(senior tag)
Sziasztok. Phenom 9850-re mit tudnátok ajánlani? Ami lehűti rendesen és nem túl hangos. Esetleg valaki akinek ilyen procija van? A gyári nagyon hangos
A CM V8-al szemezgetek de elég drága
Köszönöm.
www.akciofigura.hu (FOV - Dragon - DID - Hot Toys - 3R)

zsolt1129
(PH! addikt)
Attól függ,hogy mennyit szánsz rá,és hogy a tuning tervbe van-e? Ha megelégszel egy minimálissal,akkkor egy Hyper Tx2 jó választás lehet (kb 5k).

cikasz
(senior tag)
Semmi tuning és kb 10k.
www.akciofigura.hu (FOV - Dragon - DID - Hot Toys - 3R)