Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#30001) @matthew@ válasza proci985 (#30000) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Kb. no szellőzés :DDD elől semmi lyuk vagy ilyenek, zárt az egész eleje, hátul van egy 92mm-se venti az szívja még kifelé és elöl van egy 8 cm-s hely a HDD előtt de nagy kábelrengeteg is van. Így végül is no szellőzés :N de sztem házat most nem cserélne, és annyira nem is érdekel h mit csinál, majd ha lesz időm akkor max átállítom a BIOS-ban a venti vezérlést, de ennyi többet nem tudok érte tenni. Végül is a halkság volt lényeg mert az alap cooler-e 8000-et is pörgött, ez a 2800-al sztem jó hozzá képest.

Life is like a nose - We have to get everything out of it

(#30002) proci985 válasza @matthew@ (#30001) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:facepalm:

8000rpm... nem is tudtam, hogy az a cooler 5000 fölé is tud menni... és már akkor is jöttek ide hűtőre tippet kapni, mert elviselhetetlen volt:DDD

jónak jó, de azért végre el kéne addig jutni, hogy a BE proci meg a gamer vidkari mellé kell valami normális ház is. mondjuk ő dolga.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#30003) @matthew@ válasza proci985 (#30002) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Igen, az ő dolga, nekem is pl egy zárt házba tették a konfigom, és utólag cseréltem egy Elite 430-ra ami elég szellős és én a 6000RPM-nél cseréltem le a CPU hűtőmet mert már elegem volt belőle. Most a Hyper 212 Plus-al 700RPM-en van idle 30 fokon ugyan az a proci, game alatt azért feljebb megy nekem is, de nekem legalább jól szabályozza a lapom :DD

(#30004) Roliiii válasza @matthew@ (#30003) üzenetére

Roliiii
(fanatikus tag)

Hát nekem jól szellőző házam van, de hétfőtől 965-ös amd lesz a tx3-am alatt, rem barátságosabb lesz és nem kell lecserélnem a hűtőt :D

http://www.ipodhungary.eu

(#30005) zetecR

zetecR
(őstag)

Sziasztok,

Scythe Zipang 2-ről van vélemény?

Jelenleg egy Llanora kellene, felsőtápos nyitott házba.
A táp Modu87, aminek szinte mindig áll a ventije, de ha megy is alig forog.
A proci húzva nincs, de lehet, hogy hamarosan cserélve lesz i3 vagy kisebb i5 konfigra.

A Zipang 2-ben szimpi, hogy lefelé fújja a levegőt, és elég csendesnek írogatják; ez lenne a legfontosabb tényező.

Esetleg a vázolt konfigra valami más ötlet?

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#30006) Henk válasza Qru (#29991) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ekkor jön az előlapi szabályzó vagy az Y elosztó. :D

(#30007) @matthew@ válasza Roliiii (#30004) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Hangra sztem nem lesz panaszod és sztem annyira nem is meleg, de majd meglátod, sok sikert hozzá! :K

(#30008) proci985 válasza zetecR (#30005) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Zipang gyakorlatilag a legjobb megoldás, ha az ember nem tud/akar sokat költeni (Noctua C14 jobb, de sokkal drágább). jól hűt, fetek se sülnek meg, szóval szimpatikus darab, bár inkább szűkebb HTPCkbe szokták használni. de a célra szerintem kb tökéletes lesz.

@matthew@:egy codegent is át lehet alakítani úgy, hogy egy ténylegesen 250Wot fogyasztó konfignak ne nagyon legyen benne melege. de egy jobban átgondolt háznál pl a vinyók hűtése lényegesen egyszerűbb feladat.

Roliiii: elégnek kell lennie.

[ Szerkesztve ]

(#30009) alexking

alexking
(újonc)

Sziasztok!

CM Hyper 212+ hűtőt szereltem be tegnap, kicsit kilóg a házból. Ha rá szeretném tenni a ház oldalát, a felső lamellán túllógó hővezető csövek épphogy hozzá érnek a ház oldalához ( a plexi üveghez).
Szerintetek ez baj, nem okozhat valami galibát? Nem vennék új házat, mert rámegy az oldallap, csak pont hozzáér...

(#30010) @matthew@ válasza proci985 (#30008) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Jogos, de sztem ezzel már nem nagyon foglalkozik és macerás is volt, pl VGA driver frissítésnél annyira kapkodott h végül 2 volt a gépen, szal örültem h kész lett, innentől kezdve nem nagyon érdekel a gépe, az enyém jó és nekem ez a lényeg :DD , azt csinál amit akar.

(#30011) zetecR válasza proci985 (#30008) üzenetére

zetecR
(őstag)

Köszi, már csak egy kérdés: 7e-ért érdemes megvenni? (csak AMD-s tartozékokkal - ez az esetleges Sandyre váltáskor problémás lesz)

(#30012) proci985 válasza zetecR (#30011) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

annyiért kb Hyper212plust kapsz újan, viszont az meg nem hűti a feteket. lap milyen, hogy van megoldva a hűtése?

(#30013) zetecR válasza proci985 (#30012) üzenetére

zetecR
(őstag)

Ilyen:

A H212 is annyira csendes, mint a Zipang?

(#30014) proci985 válasza zetecR (#30013) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

alkalmas lehet halk üzemre, de ahhoz a gyári ventit kb 5Vn kell járatni. vagy venticsere. maga a borda egyébként jó, de a lapon jobbra lévő vrmeknek lehet melegük lesz.

a giga új, rakok is a vrmekre bordát meg nem is hozzáállása meg látom amd fronton is megjelent.

(#30015) zetecR válasza proci985 (#30014) üzenetére

zetecR
(őstag)

Gyakorlatilag az összes Llano lap 4+1 fázisú, azon a 4-en van is borda.
Ez a Giga lap viszont 8+2, a CPU +4-én viszont nincs...

A gyári hűtés kis (tán 7 centis) ventije idle-ben sokszor áll, néha egy kicsit felpörög, majd vissza áll; ilyenkor tök néma.
Viszont a legkisebb terhelése is rögtön pörög, akkor viszont visítós hangja van, ezért szeretném lecserélni.

Mivel a tápom ventije is alig jár, ezért gondoltam a lapra merőleges légáramot keltő hűtőre, ami mindig jár, de csendes.

Plusz adalék: Brocken is lenne a közelben 8000-ért, de az meg párhuzamos, illetve van 3 elég csendes 12 centis ventim elfekvőben, amit erre a célra tudnék használni. :)

(#30016) Taragas válasza zetecR (#30015) üzenetére

Taragas
(kvázi-tag)

Had kérdezzem meg, hogy szerintetek melyik a jobb egy haf 912-es házban? Ha alulról felfelé, vagy ha elölről hátrafelé fújó pocihűtőt szerel be az ember? Az addig oké, hogy felfele száll a levegő, de engem nagyon aggaszt, hogy a videó kártyáról aljáról szívja el a meleget...

(#30017) zoleeno1

zoleeno1
(senior tag)

Üdv,

Vki tud nekem olyan boltot mondani Debrecenben, ahol venni tudok Xigmatek Gaia SD1283-at?

konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#30018) Razer6666 válasza Taragas (#30016) üzenetére

Razer6666
(fanatikus tag)

Egyszer már leírtam de leírom ide is.. Nem lesz semmi baja hogy a vga-ról szívja a lebegőt..H nem hiszed ne vegyél ilyen hűtőt, ilyen egyszerű.

A politikusok a javadat akarják. Oda ne add nekik!

(#30019) proci985 válasza zetecR (#30015) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem jó lesz amit kinéztél. vagy ha felül van a táp, akkor elvileg kellene lehúznia a fetekről a meleget.

egyébként meg a ház tetejében a fetek fölött általában szoktak lenni ventik. ha nincsenek, hely szokott azért lenni (kivétel pár spec házban).

Taragas: vga -5fok, cpu +5. nekem egy időben pont emiatt szívott a hűtőm a vga hátáról.

[ Szerkesztve ]

(#30020) Taragas válasza proci985 (#30019) üzenetére

Taragas
(kvázi-tag)

Ne haragudjál, csak gondoltam "több szem többet lát" elve alapján megkérdeztem itt is....
Amúgy láttam ma pár képet, hogy egy A70-es csavarokkal, de sikeresen felszereltek oldalsó irányba. Ahogy néztem ugyan azzal a lefogatóval csinálták, mint amit az Alpenföhn Brockenhez adnak. De az is megfontolandó, amit proci985 írtál, mert a vganak is elkél még szerintem egy kis hűtés, mert olyan 50-55 között mozog(ez nekem már magas).
Igazából szeretném az alkatrészeimet minél jobban lehűteni, így kitolva az életciklusukat, illetőleg, ha majd le tudom végre cserélni a tápom, jöhet a tuning is.

[ Szerkesztve ]

(#30021) proci985 válasza Taragas (#30020) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez egy Thermalright IFX14 (már kifutott, Silver Arrow váltotta), középen egy Scythe UK2000 van felrakva. szóval használtam így a rendszeremet.

ami előny, hogy a VGA hűvösebb lesz. ami hátrány, hogy a CPU melegebb.

50-55 fok egy VGAnak mostanában teljesen jó érték. furmark alatt meg egyenesen zseniálisan jó.

alacsony hőfok jó, de 50 fok alá légen elég nehéz menni (terhelve értem persze), főleg, ha tuning is van.

[ Szerkesztve ]

(#30022) Tothgera30 válasza proci985 (#30021) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Hát az új VGA? Nekem a 6850 is dobott egy kis hűt a CPU felé, szóval érthetően melegebb így. Végül is csak felfelé tud szellőzni, elől és hátul vajmi kevés levegőt tol ki, venti vezérlése meg vissza van véve.

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#30023) winfier

winfier
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

i5 2500K-ra keresek hűtőt.
Ők lennének az eddig kinézett darabok:

- CoolerMaster Hyper 212 EVO / Plus
- CORSAIR A50
- CORSAIR A70

Passzívan használnám a hűtőt. Ezek megfelelnének vagy esetleg lenne jobb?
Max:13-14K lenne a keret rá!

Köszönöm :R

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!"

(#30024) Tothgera30 válasza winfier (#30023) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Passzívan egyiket se ezek közül, házszellőzéssel 2500k-ra egy Ninja3 vagy HR02, bár ha visszaveszed az órajelét akkor talán full passzívban elviszi, de csak visítva, szóval én nem merném.

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#30025) BioNiCMaN válasza winfier (#30023) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az A50 és A70 között (szerintem) csak a ventik mennyisége a különbség. :U

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#30026) proci985 válasza winfier (#30023) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HR02 elvileg elbríja (amd BEkről is írták páran itt fórumon, hogy ok), megfelelő házszellőzés esetén.

de lehet jobban jártánál egy HR02 muchoval és a hozzá kapott ventivel leszabályozva.

Tothgera30: az új ilyen;)... ez a kép lassan másfél éves. viszont visszaállítottam utánna a procihűtőt elölről-hátulra, szóval ez szemléletesebb volt. az új meg meglepően jól elvan magában. mi nem is csoda, figyelembe véve, hogy hőcsövek tekintetében áll annyira jól, mint a CPUhűtőm. 4darab 8 milis, a HISnél nem aprózták el.

[ Szerkesztve ]

(#30027) kiiso válasza BioNiCMaN (#30025) üzenetére

kiiso
(kvázi-tag)

:N A70 4 hőcsöves

(#30028) BioNiCMaN válasza kiiso (#30027) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tényleg, az A50 csak 3 csöves. :B

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#30029) agemate

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok! i5-2400-ra keresem a lehető legolcsóbb megoldást. Nem feltétlen van gondom a gyári hűtővel, csak csúnya és szeretnék a gépem belsejével foglalkozni. Mit ajánlotok?

(#30030) XaraX válasza proci985 (#30026) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Jó látni az ex házamat. :K

(#30031) proci985 válasza XaraX (#30030) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:B jaja, tökéletesen bevállt, sőt azóta át is utazta fél Európát, kapott minőségi ventiket, szóval becsben van. szóval visszanézve eléggé hálás vagyok, hogy 2008 márc végén eladósorba került:).

látom Te viszont cserélted a Cosmos St időközben;).

[ Szerkesztve ]

(#30032) Karesz85 válasza agemate (#30029) üzenetére

Karesz85
(tag)

A szépség eléggé szubjektív, ami szép és jó általában drágább hiszen a disignerek komoly munka órákat foglalkoztak vele hogy valamiért drágábban adhassák. :DDD

[ Szerkesztve ]

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

(#30033) agemate válasza Karesz85 (#30032) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nade mégis van valami, nem? 5k környékén?

(#30034) Hunork válasza agemate (#30033) üzenetére

Hunork
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!
Íme: Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 vagy Freezer 13 Pro. Előbbi 5 ezer körül, a másik 7 ezer körül. Szépek, halkak, megbízhatóak. :K :K
A kisebbikről itt olvashatsz egyet:
Freezer 7 pro
Ez meg a hivatalos oldala:
[link]

A nagyobbikat ugyanitt megtalálod, de 5 ezerért a 7 Pro tökéletes!

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#30035) agemate válasza Hunork (#30034) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi! Ismerem a hűtőt, csak nem tudom, hogyan mutatna egy Coolermaster házban :F Néztem a TX3-at, az teljesítményéhez képest irdatlan drága és apróban sem találok. Corsair A50-ről mi a vélemény?

(#30036) Karesz85 válasza agemate (#30033) üzenetére

Karesz85
(tag)

Loki Gaia TX3 Sella Civetta Freezer 13 Pro , A50 szerintem a leghangosabb.

[ Szerkesztve ]

(#30037) Hunork válasza agemate (#30035) üzenetére

Hunork
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs mit! Pedig 5 ezerért ennél jobbat és mutatósabbat nemigen lehet találni, kivéve, ha valami design bajnokról van szó, aminek meg nincs produktuma. Ebben jobb az Arctic az 5-8 ezres kategóriában.. :K

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#30038) zoleeno1

zoleeno1
(senior tag)

Scythe Ninja 3 alatt, P67 Pro3 B3 lapban elfér a CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9, az alapértelmezett kék slotokban? Elvileg 43mm hely van a bordák alatt, a Vengeance magasabb ennél?

[ Szerkesztve ]

(#30039) Karesz85 válasza zoleeno1 (#30038) üzenetére

Karesz85
(tag)

52.5 [link]

(#30040) zoleeno1 válasza Karesz85 (#30039) üzenetére

zoleeno1
(senior tag)

jajj, akkor ez bukta gondolom... kösz, én vak vok, mert nem találtam a corsair oldalán :D az a baj ott ahonnan rendelni akarom nincs low profile... na nézelődök még, thx

(#30041) markedone

markedone
(újonc)

Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy ASRock Z68 PRO3 alaplapban lévő core i5 2500K processzorhoz kompatibilis ill. jó-e a Cooler Master Hyper TX3 processzorhũtő, és hogy belefér e egy Raidmax Sirius házba?
Válaszotokat előre is köszönöm!

(#30042) Jano156 válasza markedone (#30041) üzenetére

Jano156
(kvázi-tag)

jó a lapba és a házadba is befér.

(#30043) Jano156

Jano156
(kvázi-tag)

valakinek van esetleg személyes tapasztalata a be quiet dark rock advanced c1 hűtőről?
Matterhornnal összehasonlítva melyiket érdemesebb megvenni?

(#30044) Tothgera30 válasza proci985 (#30026) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Szép,

#30043 Jano156: Dark Rock-ot érdemesebb.

(#30045) buca84

buca84
(tag)

ASRock Z68M-ITX lapra és i5 2500-ös procira jó választás lenne az Alpenfönh Triglav?
A ház amiben lenne egy Fractal Design Arc Mini.

[ Szerkesztve ]

(#30046) buca84 válasza buca84 (#30045) üzenetére

buca84
(tag)

Esetleg jó lenne a Triglav egy i7 2600-ra is? Vagy erre már gyenge?

(#30047) S.Feri válasza buca84 (#30046) üzenetére

S.Feri
(őstag)

Szerintem tökéletes rá. A gyárinál mindenképp halkabb, és jobb lesz a teljesítménye.

STEAM: clonefec

(#30048) agressiv válasza buca84 (#30046) üzenetére

agressiv
(őstag)
LOGOUT blog

Jó lesz rá.

Hát még a borz.....

(#30049) buca84 válasza agressiv (#30048) üzenetére

buca84
(tag)

Köszi mindkettőtöknek! :R

(#30050) markedone válasza Jano156 (#30042) üzenetére

markedone
(újonc)

Köszönöm a segítséged!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.