Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#12001) Henk válasza pohár (#12000) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ilyen melegekbe elképzelhető,hogy fel megy addig.Nézted régebben is,hogy akkor mennyire melgedett?

(#12002) Gyurmashus

Gyurmashus
(újonc)

ÁÁÁÁ 2,4mm-rel kellene hogy magasabban legyen a széle a Freezer rev2. nek.
( és így 2 cm rálógna a chipset hűtőre ) :W

:O :O :O

( nagyonkiszámoltam )

Fasiiirt !!! (CARTMAN)

(#12003) Gyurmashus

Gyurmashus
(újonc)

Megvan kenek rá 2,4mm ZSÍRT !!!!! :)) :W

Vagy ha összeér a csipszethűtővel akkor legalább azt is hűti :F :W

[ Szerkesztve ]

Fasiiirt !!! (CARTMAN)

(#12004) pohár válasza Henk (#12001) üzenetére

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemnem :N
Ma nincs meleg, meglesem hány fokos :K

szerk: terhelés nélkül 56-57 fokos :U

[ Szerkesztve ]

BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

(#12005) Gyurmashus

Gyurmashus
(újonc)

Megint nem használom az agyam :W...
hiszen a proci "kiáll" az alaplapból :Y ( az pedig tuti van 2.4 mm )

Megvilágosodtam!!!!

Tehát az AC Freezer XTREME "ráfér" egy DP45SG lapra.

Köszönöm a segítséget :R

Fasiiirt !!! (CARTMAN)

(#12006) Henk válasza pohár (#12004) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát pedig a 7600 nem az a melegedős széria még,kicsit soknak találom,főleg azzal a hűtővel.De lehet inkább a kártya topikjában kéne rákérdezned(ha van) mert ott biztos van valami tulaj aki eltudja mondani nála mennyire melegszik.
Gyurmashus: látod így oldódnak meg a dolgok. :DDD

(#12007) Qru válasza Henk (#11996) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah, pont most írt egy kolléga, hogy Q6600-ja marha forró egy Xigmna S1283-al és a gyári hűtése is jobb volt nála. Majd kiderült hogy a Xigmát paszta nélkül rakta fel... :U

Az teljesen jó hőfok ha terhelve kapta. Nekem terheleve a GTX260-am szépen belekóstol a 75-80fokba is alapórajelen. :( Igaz csak 40%-on forog a ventije, 65%-nál már kapok -5 fokot. :D

[ Szerkesztve ]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#12008) Henk válasza Qru (#12007) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na igen a paszta sem véletlenül van kitalálva rá. :Y
Idle volt 58 fok azt írta és a 76gt azért nem egy 260.Az enyém ebben a melegben 85 fokig is felmegy auto venti szabályzással.

(#12009) DonMedve

DonMedve
(PH! addikt)

Visszamondták a Mugent!Mérgemben szerváltam két szerverventit rá!Ehh nagyon komoly.1500-1600rpm-en 3,6GHz-en nem megy 70° fölé! :C

||Nexus S® with CM9 v7||-Powered by Google //Barca forever\\ XBOX GamerTag:HUNDonMedve

(#12010) Qru válasza Henk (#12008) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jaja, én soha nem mertem volna paszta nélkül beröffenteni a cuccot. De lényeg, hogy nem főtt meg.
Jah, kevésbé összetett, de a meglassulási küszöb szempontjából mind a kettő 100-110foknál lassít le, 120 körül meg lakpcsol, ilyen téren egyivásúak.
Nálam a gyári vezérlés gatya, 40%-on pörörg 80fok felett felveszi 47%-ra. :( Bár igaz 65%-on se sokkal hűvösebb... Átkéne pasztáznom, van is AC MX-2-m, lehet vmelyik 7végén neki esek, G4ga mondta, hogy ő átpasztázta és elég sokat hozott nála (kb 5 fok). Jah látom neked 285 van. Azért az más tészta... :D

DonMedve Az komoly! Minek is neked Mugen... :D

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#12011) Henk válasza Qru (#12010) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én már csak akkor szedem szét ha másik hűtő kerül rá.Tervben van csak van pár gátló tényező.Pedig ezt nem is para szétszedni mert nincs rajt hátlap.A 260-al nagyon szenvedtem,hogy ne legyen látható,hogy megvolt bontva.A hátlap annyira durván tapadt a ramokra,hogy azt hittem eltörik a nyák annyira erőltetni kellett.Arról nem is beszélve,hogy a hűtő eleje és a hátlap ilyen kis műanyag pöckökkel is össze volt pattintva.Hát nekem nem volt egyszerű. :(

(#12012) zsolt320i

zsolt320i
(fanatikus tag)

Egy kis segítség mindenkinek aki CPU hűtőt keres:
http://www.frostytech.com/top5heatsinks.cfm
nagyon tetszik hogy teljesítmény és zajszint szerint is csináltak sorrendet, ráadásul gondoltak az alacsony hűtőket vásárlókra is
http://www.frostytech.com/top5_lowprofile_heatsinks.cfm

Remélem hasznos lesz!

[ Szerkesztve ]

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

(#12013) babicsbalu válasza zsolt320i (#12012) üzenetére

babicsbalu
(őstag)

köszi :) :R

Szerintem ...

(#12014) Hugo B.

Hugo B.
(újonc)

Hali!

Tudnátok segíteni?
E8400-ra (tuning nincs, de lehet, hogy majd lesz):
- Arctic Cooling Freezer 7 Pro
- Revoltec Pipe Tower Pro

Árban kb. kétszeres a különbség, a többi specben meg a Revoltec tűnik jobbnak.

Köszi!

(#12015) 14adam válasza Hugo B. (#12014) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nemér ennyit a revoltec :U Inkább Artic Cooling,szerintem utoléri a Revoltecket.
Meg 10k-ért már sokkal jobb hütőt lehet venni

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#12016) Henk válasza Hugo B. (#12014) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindenképpen ebből a 2-ből akarsz választani,árban meddig mennél el?
Ezekből én is inkább az AC-t javasolnám.

(#12017) Hugo B. válasza 14adam (#12015) üzenetére

Hugo B.
(újonc)

Köszönöm!
Elöször a Freezert néztem ki, a Revoltec csak idő közben jött a képbe, de furcsának tűnt, hogy majdnem kétszer annyiért adják, ennek ellenére valamiért szimpatikusnak tűnt.

Henk:
Nem tudom, kb. 5-6k-ra gondoltam, annyi a Freezer. Csendes, jól hűt, nem kell, hogy hatalmas legyen. :) Ezek a szempontok, meg hogy hátrafelé menjen ki a levegő, és ne az alaplapra fújva keringesse.

(#12018) 14adam válasza Hugo B. (#12017) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem 5k körül nincs annál jobb választás :)

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#12019) elfelejtette válasza Hugo B. (#12017) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Esetleg még a Cooler Master Hyper TX3-at megnézheted. Olcsóbb a Freezer-nél (nálunk4.9k, a Freezer 6k), univerzális (AM2/LGA775/1156), PWM-es a ventije.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#12020) Henk válasza Hugo B. (#12017) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennyiért valóban a 7 pro a legjobb választás,esetleg a már említett hyper tx3.

(#12021) breiner

breiner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

csáó all!
intel e8200 tuningoltam 4ghz 1,3v és 4,2ghz 1,35v lapom gigabyte ga-ep45-ds4 érdekelne milyen hűtőt ajánlotok én a cooler master z600-ra gondoltam csak nem tom h van e ebbe az árkategóriában jobb? segítségeteket várom előre is köszi

"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"

(#12022) Gerisz válasza breiner (#12021) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:N

(#12023) elfelejtette válasza breiner (#12021) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Megfelelően szellős házban tökéletes a Z600, vagy esetleg a Scythe Ninja2, ez utóbbihoz kapsz ventit, ha esetleg mégsem válna be teljesen a passzív hűtés...
Üdv.

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#12024) breiner válasza Gerisz (#12022) üzenetére

breiner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nem? miért?

(#12025) breiner válasza elfelejtette (#12023) üzenetére

breiner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

köszi inkább z600 veszek hozzá ventit :)

(#12026) elfelejtette válasza breiner (#12024) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

"van e ebbe az árkategóriában jobb?"
Erre válaszolta, hogy nem, nincs jobb.
Egyik kollégám hangszigetelt gépében a 4GHz-re húzott E8200-at egy Ninja2 hűti passzívan, és 1.35V-on max. 55 fokos volt... A Z600-zal kapcsolatban nincs tapasztalatom.

(#12027) breiner

breiner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jah értem köszönöm 55fok passzívan az kurv@ jó :C a z600 pedig egy Intel Core 2 Extreme QX6700 (B3 stepping) @ 3,33 GHz, 1,40 V processzoron passzívan 63fok és az már elég szép :U

(#12028) simi762

simi762
(tag)

Halihó!
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha a procihütő csatiját, áthelyezem az alaplapon egy normál hütő csatira,akkor lehet valami baja a procinak?
A procihütő, egy hyper7-es, a proci megy egy q6600-os!
Köszike!
simi

(#12029) DonMedve válasza Qru (#12010) üzenetére

DonMedve
(PH! addikt)

Ma meghajtottam a két szerverventit! :Y 3500rpm 183m3/h vazz azt hittem lefújja az smd-ket a lapról! :DDD 60°-ot nehezen kerülte el! :C

||Nexus S® with CM9 v7||-Powered by Google //Barca forever\\ XBOX GamerTag:HUNDonMedve

(#12030) d@minator válasza simi762 (#12028) üzenetére

d@minator
(őstag)

Bármelyikre rádughatod akár három tűs akár négy tűs a csati a ventinek nem lesz baja.

(#12031) Henk válasza simi762 (#12028) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Baja nem lesz csak valószínű,hogy full fordulaton fog menni a ventije.
DonMedve: hangra mit mutatott a 2 propeller ilyen fordulaton? :D

(#12032) simi762 válasza Henk (#12031) üzenetére

simi762
(tag)

Köszike!
A venti, most kb 1000-en megy,amikor meg a helyén van, akkor 1000-2500 között ugrándozik, és valami embertelen hangos!
Jó hétvégét!
simi

(#12033) dekelea

dekelea
(kvázi-tag)

HALI!Érdeklődnék, hogy szerintetek hány fokot jelentene az, ha a jelenlegi 92mm-es CPU hűtő ventit lecserélném egy 120mm-re?A 92mm-es egy arctic cooling alpine pro7 hűtője, max 67m3 légszállítással, a 120mm-es meg egy coolink swif 2-es max 127m3 légszállítással!Jelenleg ez a 120mm-es a házhűtőm(megy a levegő az alaplara is rendesen, így az csak 27-29 fokos), de PWM-es szval állítgatni is tudná magát rácsatlakoztatva a 4pins csatira, mert így csak3pinesen van rajta és pörög a maxon!A 92mm-est meg betenném helyette házhűtőnek!Amugy P4es a procim, 3000-es és ugy 38-51 fok között változik a hőmérséklete terheléstől függően!Vagy jó ez az érték és ne bajlódjak vele??THX

EREDETI, márkás parfümök OLCSÓN! http://hardverapro.hu/apro/garantaltan_eredeti_markas_parfumok_olcson/hsz_1-50.html KIDOLGOZOTT KÖZÉPFOKÚ ESZPERANTÓ SZÓBELI TÉTELSOR ELADÓ

(#12034) DonMedve válasza Henk (#12031) üzenetére

DonMedve
(PH! addikt)

:DD Van neki!De nem annyira vészes mint gondoltam!De csak próbaképpen ment ennyit!Amúgy 1500-1700rpm-en forog úgy meg nem veszélyes! :K

(#12035) Đ@v3

Đ@v3
(újonc)

Hali!
cpu hütő vásárlás elött vagyok i7-re kéne..néztem párat...esetleg vkinek vmi tapasztalat velük?...:D

1; Cooler Master V8...ahogy olvastam elég hangos low 800rpm/35db high 1200rpm/52db... :W
2; Cooler Master Hyper Z600...ennél pedig pár tesztben irták H tül nehéz és nem adnak hozzá +felelő lefogtót h teljesen rászoruljon a cpu-ra ezért még 85W-t se tudja lehüteni eléggé.. esetleg vmelyikkel vmi tapasztalat?...XD

mind a 2-ő kb 1 árba van...esetleg vmi jobb?...:D (max 20k) és azért elkéne férnie házban is (raidmax aztek lap msi x58 pro-e...a dr-mos bordák elég közel vannak procihoz)...

előre is thx

(#12036) csuki00

csuki00
(fanatikus tag)

Sziasztok

Egy cooler master hyper tx2-őm van egy e8300 procin. És nekem hangosnak tűnik. 1950-es fordulaton pörög, ügye a gyárit nem lehet szabályozni, így olyan 28-48 fok förül alakúl a hőmérséklete. Érdemesebb egy nagyobb hűtőt vennem én a scythe silent ninja 2 őt néztem, vagy csak vegyek egy halk jó minőségű 9 centis ventit. A hang lenne a lényeg, meg hogy közel ilyen hőmérsékleten tartsa a procit, persze ha hűvösebb én nem bánom:D

(#12037) Gerisz válasza csuki00 (#12036) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A "scythe silent ninja 2" meg milyen hibrid hűtő?
Egyébként ha hangra akarsz figyelni akkor a hőmérséklet nőni fog.

(#12038) Haart válasza Đ@v3 (#12035) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Nekem Z600 van de semmi gond vele. Nagyon ottvan. 800rpm en pörög rajta a venti és 3.6on van a 6400-am. Abszolút nem melegszik.

(#12039) elfelejtette válasza csuki00 (#12036) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
A TX2-re elég nehéz feltákolni egy másik ventit, nem igazán baráti ilyen szempontból a felfogatása... A TX3 ebből a szempontból már inkább megfelelne, igaz, hogy az meg nem sokat hozna hőfokban, mivel a borda majdnem ugyanaz, csak a venti PWM-es, tehát szabályozná a lapod, csak ha egyszer leterheled a procit, akkor akár 2800rpm-ig is gyorsulhat, ott pedig már elég veszett hangja van.
Kérdés, hogy milyen házban van a cucc és mennyire szellőzik. Mert az egyik kollégámnak is Ninja2 van a prociján egy jól szellőző házban venti nélkül felszerelve Scythe (ennél halkabb nem is lehetne).
Próbáltad alacsonyabb fesszel tuningolni a procit, hogy kevésbé melegedjen? Mert azzal is elég sokat nyerhetnél, ha nem túlfeszelve próbálnál minél magasabb órajelet elélrni, hanem alapfesz alatt (1.1V körül) próbálkoznál kb. 3.2GHz-ig eljutni!
Üdv.

(#12040) babicsbalu válasza elfelejtette (#12039) üzenetére

babicsbalu
(őstag)

Üdv!

szerintetek egy CM RC690 es házba /C2D E8200-as tuninghoz/ melyik jobb ? :

CM Hyper 212 : [link]
AC Freezer Xtreme Rev. 2 : [link]

vagy inkább érdemesebb drágább árkategóriában nézelődni ? / most nemnagyon van pénzem/

CM Z600 : [link]

Thermaltake MaxOrb : [link]

Scythe Mugen 2 : [link]
Scythe Ninja 2 : [link]

Előre is köszi!

Szerintem ...

(#12041) F.B.I. válasza babicsbalu (#12040) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Egy szavazat a 212-re 2 db ventivel! :K

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#12042) gothic20 válasza babicsbalu (#12040) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Ha tuningolsz és a leghűvösebben akarod tartani a procit akkor Mugen 2.
De a CM Hyper 212 /AC Freezer Xtreme se rossz választás.
MaxOrb-ot legfeljebb HTPC-be raknék.

Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."

(#12043) elfelejtette válasza babicsbalu (#12040) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Ezek közül a legizmosabb a Mugen2, viszont a magassága miatt a Hyper212-vel, a Z600-zal, és a Ninja2-vel együtt csak szélesebb házakba fér be, bár a CM RC690 elég széles.
A Freezer Extreme 2 és a TT MaxOrb ventijének a cseréje idővel elég macerás lehet/lesz, az előbbinek a nem szabványméret miatt, utóbbinak padig a keret nélküli kialakítás miatt.
A Hyper212 és a Ninja2 ventije nem PWM-es, tehát a szabályozással néhány lapnak gondja lehet. Viszont ezekre és a Mugen2-re tehetsz több ventit is, ha akarsz (már ha van elég hely hozzá).
A Z600-hoz nem adnak alapból ventit, a Ninja2-höz igen, de 2 magos procihoz egyikhez sem kell.
Ezek közül mind elég bőven a procidhoz, még extrém tuninghoz is.Szerintem a rangsor így néz ki:
Mugen2
Z600
Ninja2
Hyper212
Freezer Extreme 2
TT MaxOrb (ezt biztosan nem venném meg)

[ Szerkesztve ]

(#12044) Henk válasza Đ@v3 (#12035) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg egy Mugen2 vagy ha az nem fér el akkor egy Prolimatech Megahalems,Thermolab Baram.Utóbbi 2-höz nincs venti,az már szabadon választott milyet teszel rá.

(#12045) babicsbalu válasza elfelejtette (#12043) üzenetére

babicsbalu
(őstag)

esetleg egy CM Gemini II ? : [link]

vagy ha nem akkor inkább Mugen 2 vagy Z600 ?

Szerintem ...

(#12046) elfelejtette válasza babicsbalu (#12045) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

GeminII-vel az itteni PH!-s tesztben baj volt a venti nélküli passzív üzemmóddal.
Ha passzívan akarod használni, akkor Z600, vagy Ninja2. A Mugen2 nem passzív hűtő, ahhoz túl sűrűk rajta a lamellák.

(#12047) babicsbalu válasza elfelejtette (#12046) üzenetére

babicsbalu
(őstag)

most néztem a PH!-s tesztet. else férne a GeminII mert a RAM-jaim hűtője magasak és nem férnének alá ... :U
tanácstalan vagyok ,hogy melyiket is válasszam =S
igazából nemfeltétlenül ragaszkodok a passzívhoz ... de nem tudom, nem tudok dönteni :B

Szerintem ...

(#12048) elfelejtette válasza babicsbalu (#12047) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Vegyél egy nagy levegőt, gondold át, és vedd meg a Mugen2-t. Nem fogysz csalódni benne.

(#12049) Haart válasza babicsbalu (#12047) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Nem igazán tudsz mellényúlni. Akármelyik hűtőt veszed mondjuk. Pár fok(2-3) az ami eltérés lehet hűtésbe. Scytheok is jók de a cm-ek is. Choose your destiny :D

(#12050) F.B.I. válasza babicsbalu (#12047) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

A Hyper 212 2db Nexus ventivel, amik pwms-ek 11K-ból megáll, mondjuk ebben az árban már van mit nézelődni de így csendes és a Trident memók is bőven elférnek. Jah és nagyon halk... ;)

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.