Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mitkov77

    aktív tag

    válasz Mad6 #26625 üzenetére

    Nem lehet a CPU-t túlhűteni. Minden hűtőnek megvan a saját hatásfoka. Bizonyos szint felett, csak 1-2%-kal jobb hatásfokot lehet elérni, ezzel az pl. 1-2 °C-al meg nem lesz hűvösebb a ház, mint a külső hőmérséklet. Tehát ha hatékonyságot nézünk akkor rárakhatnék egy ház méretű hűtőt is, de nem lesz hidegebb ,csak halkabb, mint bármely kisebb teljesítményű változat. Még vízzel sem tudod szobahőmérséklet alá nyomni, így ezen törekvések, h 1-2°C kevesebb nem oszt nem szoroz.

    Természetesen, ha egy TX-3 és egy 212+ között nézem, akkor lehet, h 5-10°C is van(lenne), de ebben az esetben a 212+ is megfelelő választás lehetne, és 8k a teteje árban. De a 212+ és a noctua között már 2-3°C különbség lehet csak, és ezt a ventillátorok hatásfoka befolyásolja csak.

    CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.

Új hozzászólás Aktív témák