Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DerStauner

    senior tag

    Sziasztok!

    Készítettem egy kisebb alkalmazást, aminek a segítségével könnyedén lehet lementeni a képernyő tartalmát. A neve PrintScreen lett.

    Feltelepítés után megadod az útvonalat, hogy hova szeretnéd lementeni a képeket, a "képmentés" gombbal esetleg csinálhatsz egy tesztképet, a "tray" gombbal leteszed a progit a tray ikonok közé, és bármikor, amikor printscreen-t szeretnél, nyomsz egy F10-et, és a megadott útvonalra "psc_x.jpg" névvel lementi a képet, ahol az x egy sorszám, max 255-öt tudsz csinálni.

    Tray-ből duplaklikkel fel lehet hozni, jobb egérgombbal is ki lehet lépni, meg fel lehet hozni a progit.

    Ha kilépsz, és újra indítot a programot, megjegyzi a legutolsó útvonalat, amit megadtál neki (utvonal.ini). F10 helyett választhattam volna mást is, akár úgy is, hogy a felhasználó adja meg, de ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak.

    A program a képeket természetesen jpeg formátumban menti az intel technológiájával (lásd dll). Az F10 nyomkodás meg a MCLHotkey.ocx-nek köszönhető.

    A telepítő ezeket a fájlokat regisztrálja (regsvr32).

    xp32-n tesztelve, nálam otthon vistax64-en nem indul (sehogy sem akarja regisztrálni az ocx-et), vistax68-on nincs tesztelve, de lehet, hogy ott is regisztrációs problémák merülnek fel, de az is lehet, hogy nem.

    Azért írtam ide ezt a hozzászólást, mert úgyis ez az a hely, ahol a legtöbb printscreen-ezés folyik.

    A program itt tölthető le.

    Észrevételeket szívesen várok.

    ui: esetleg ha valaki tudja, hogyan tudom regisztrálni az activex komponenst vista alatt, megköszönném

Új hozzászólás Aktív témák