Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#17001) albi31 válasza Boboka (#16999) üzenetére

albi31
(kvázi-tag)

..ne nagyon ütögesd,mert az alaplapon kívűl hdd-t is kellm majd cserélned...sajnos az alaplapi VGA-d kezd haldokólni..szakszervízben horror...én remélem,hogy január közepe fele rendelkezem azon technikával,amivel az ilyen hibákat nagy %-kel lehet javítani,ha addig még bírja,keress itt vagy pü-ben!

(#17002) D.Orion válasza Ren Hoek (#16984) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Öcsémnek ugyanez a laptopja van, csak a b verzió. A hardver ua. A hőmérsékletek neki is így alakulnak, bár játék alatt "csak" 80°C-ig megy fel. Takarítsd ki.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#17003) adidaz

adidaz
(újonc)

Sziasztok
Van egy MSI EX623X-080HU laptopom, azt szeretném kérdezni vagy hogy lehetséges-e azt megcsinálni, hogy az asztali gépet rákötni a laptop monitorjára, hogy ott mutassa a képet ne a CRT monitoron?

(#17004) negyedes válasza adidaz (#17003) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Azt sehogy. Nincs bemenetel a notin(kb egyiken sincs).

powerd by mango, no more droid

(#17005) kali válasza adidaz (#17003) üzenetére

kali
(PH! félisten)

persze, hogy lehetséges! viszont ahhoz szét kell szedned a notit, valamint venned kell még hozzá több tízezer forint értékben cuccokat...

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#17006) adam_ válasza Ren Hoek (#17000) üzenetére

adam_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mi az a 24/7? :B

(#17007) kali válasza adam_ (#17006) üzenetére

kali
(PH! félisten)

a hét minden napján 24 órában, vagyis non-stop megy! na azt ne, a notik nem erre vannak kitalálva/tervezve/gyártva...

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#17008) adam_ válasza kali (#17007) üzenetére

adam_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Heti egy max két nap este is tölt, de akkor se megy 24 órát. Így tervezem. :)

(#17009) kali válasza adam_ (#17008) üzenetére

kali
(PH! félisten)

azt simán bírni fogja! :K

(#17010) kliszi

kliszi
(tag)

Sziasztok ! Tud valaki segiteni nekem ? Az a problémám hogy hp mini311c netbokrol le lett törölve a rejtett partició és nem lett kiirva az xp op rendszer . Most az a problémám hogy egy másik xpt akarok feltenni rá de valami oknál fogva nem látja a wincsesztert az irja hogy a gyártó cdjét rakjam be . Valami raid vezérlöt . A vista telepitö dvd az látja a particiot azzal meg is particionáltam és le is formáztam vele de az xp telepitöm igy sem látja . Van valami megoldás erre ??? Vagy küldjem szervizbe hogy állitsák vissza az eredeti állapotot?? Igy semmilyen oprenszert nem tudok feltenni rá ? Ami nekem van egy xp prof. sp3 eddig nem volt vele gond akármelyik gépre fel tudtam tenni ? MI LEHET A MEGOLDÁS ? Válaszokat elöre is köszönöm !

(#17011) kali válasza kliszi (#17010) üzenetére

kali
(PH! félisten)

vélhetően az ahci/sata vezérlő illesztője hiányzik neki, amit az az xp alapban nem tartalmaz - a vista és a win 7 már igen!
csinálni kell egy olyan xp telepítőt, amibe integrálásra kerül a szükséges ahci/sata illesztő, és úgy már az xp is simán települni fog!
leírás; link
ellenőrizd, hogy a leírásban szereplő illesztős csomag tartalmazza vagy sem, a neked szükséges illesztőt, mert ha nem, akkor külön beszerzendő, és integrálandó!

[ Szerkesztve ]

(#17012) kliszi

kliszi
(tag)

Köszi a választ de sajnos nem müködik ! Megcsináltam a lertak alapján de ezt irja ki hogy : A telepitö a következö háttértárolokat találálta a számitogépen : (nincs)
Mi a teendö hogy lássa végre a merevlemezt ? Biost hogy kell frisiteni hp mini311-en ? Köszi a választ!

(#17013) bszabi89

bszabi89
(újonc)

sziasztok!
1 kis segitségre volna szükségem...
a történet a következő: van 1 amilo pa 2548as notim,a kicsike rendelkezik 1 amd turion x2 tl-58 1,9es dualcore procival. a gép játék közben,nem folyamatosan,random modon beakad...
olvastam már itt is illetve más helyeken is,és mostmár tapasztalatbol is kiderült,a gond az h a proci visszaáll 800 Mhz-re,valoszinüleg hütési okok miatt... sajnos ez 1-2 perc használat után már megtörténik
tettem alá 1 noteboook cooler padot,de igy sem lett jobb a történet. tehát arra lennék kiváncsi,ki lehet e ezt küszöbölni,driverrel vagy szoftverrel...
(egyébként nem különösebben melegszik fel,cirka 65 celsius körül mozog)
probáltam már energiagazdálkodással megoldani vista alatt és win 7 alatt,nem lett jobb,xp alatt is ugyanez a történet :S
ha valaki tudna megoldást nagyon megköszönném a segitségét

(#17014) D.Orion válasza bszabi89 (#17013) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Tessék, itt(kattints rá) egy lehetséges megoldás a problémádra. Tényleg elég trágya lehet a notebook hűtése. Még nem láttam a belsejét, de le merem fogadni, hogy vagy 1 hőcsövön van a cpu és a vga vagy pedig egy bordába futnak be és így a vga felfűti a procit.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#17015) Gaaabeeesz

Gaaabeeesz
(fanatikus tag)

Üdv.
Lenne egy notebookkal egy bizonyos probléma.
Valamiért nem lehet állítani a fényerőn.
Ez alaplap hiba?
Sem az Fn+F gombokkal, sem manuálisan Windowsból nem lehet állitani..
Előre is köszi a választ.

Eladó termékeim : http://href.hu/x/advn

(#17016) Cruy válasza Gaaabeeesz (#17015) üzenetére

Cruy
(lelkes újonc)

valószínű hogy nem tetted fel az ATK drivert és azért (másnéven Hotkey driver). Szedd le a gyártó weblapjáról és máris működni fognak.

(#17017) Gaaabeeesz válasza Cruy (#17016) üzenetére

Gaaabeeesz
(fanatikus tag)

Fent van.és igy is ilyen.
más valami?

Eladó termékeim : http://href.hu/x/advn

(#17018) Ghandi

Ghandi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy öregecske IBM ThinkPad T42-öm és ebben csak 11Mbps-es WIFI kártya van.Az itthoni routerem tudja a 108-as gyorsaságot is,de igy nem tudom kihasználni.
Gondoltam veszek bele egy másik WIFI kártyát és kicserélem.Találtam is elég olcsót N-es TP-Linket ennyit megérne nekem.
Na de itt jön a probléma hogy az oldal szerint Két antennás wireless kártya MINO funkcióval.Ahogy a képet nézem ezen három antenna csatlakozó van,és tudom hogy az én gépemben az antennának csak két kábelja van.
Felejtsem el az egészet egy ilyen kártyát sosem fogok tudni beletenni ugy hogy tudja is N-es sebességet?

Elmélet és gyakorlat közt nincs külömbség elméletben

(#17019) negyedes válasza Ghandi (#17018) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs valami jeloles a kartya a csatlakozasi pontokra? Lehet az egyik a foldeles(bar ez hulyeseg szerintem)? Ha siman bekotod akkor megy a kartya?

powerd by mango, no more droid

(#17020) bszabi89 válasza D.Orion (#17014) üzenetére

bszabi89
(újonc)

igen ezt már olvastam illetve pm-ben beszéltem is a szerzöjével de sajnos nekem ez nem segitett,ezért kérdeztem itt is,nics e véletlen vkinek vmi ötlete...

(#17021) bszabi89 válasza bszabi89 (#17020) üzenetére

bszabi89
(újonc)

jah igen,esetleg arra gtam:
külön nem tettem fel cpu drivert,tehát esetleg a windows-os telepités közbeni driver a gond? (ha hülyeséget mondtam ne röhögjetek ki:D)
ha ebben van vmi,el lehet azt távolitani?

(#17022) Ghandi válasza negyedes (#17019) üzenetére

Ghandi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Még nem vettem meg a kártyát!
Pont ezért mert nem akarok abba esni hogy megveszem és nem jó.
Csak képet tudok mutatni róla EZT
Itt látszik a 3csati 0,1,2
Az enyémben INTEL 2100 B van,látszanak a csatik : Main és Aux
És mivel már volt szétszedve a gép,igy tudom hogy az antennának csak két vezetéke van

(#17023) kali válasza Ghandi (#17018) üzenetére

kali
(PH! félisten)

ha jelenleg b szabványos wifi modul van a notidban, akkor sima két antenna csatis g szabványos wifi modult tegyél be helyette - hacsak nem szándékozol még egy harmadik antennát is beépíteni -, többet érsz majd vele, mint egy nem rendesen bekötött, csak részint - tehát problémásan, vagy sehogy sem - működő n szabványos modullal - aminek ugye az egyik antennája nem lesz bekötve.
a g szabványos router elméleti maximális sebessége 54 megabit/sec, a tiéd - mivel 108 jelölésű - valamilyen (super-g...stb) kiterjesztés mellett képes valamivel nagyobb sebességre, de ehhez az kell, hogy az ellenoldali wifi modul is támogassa az adott kiterjesztést! ez általában csak azonos gyártó/chipset mellett valósul meg, és akkor is csak akkor, ha a modul (is) valóban támogatja adott kiterjesztést! az 54 megabit/sec elméleti sebességű wifi szabvány a gyakorlatban valósan ~ 20 - 22 megabit/sec sebességre képes, a 108/125 megabit/sec jelölésű, különböző kiterjesztéseket kezelő wifi hálózatok - mint korábban is említettem; amennyiben mind a két oldal kezeli adott kiterjesztést! -, ~ 26 - 28 megabit/sec sebességet visznek át valósan.

(#17024) dawil

dawil
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van nálam egy MSI M670-es laptop. Röviden: nem működik a billentyűzete. Legalábbis még a BIOS-ban el lehet vele navigálni (Enter, sőt számok is működnek!!!), de amikor mondjuk az xp-t akarom rá feltenni, annál a képernyőnél, amikor választani kell, hogy kilép (F3), telepíti (Enter), javít (J), már nem reagál.

Felraktam rá a Win7-et, de abban sem működik.

Ha tudtok, segítsetek! Kösz!

Összecsukható babakocsimat szétnyithatóra cserélném!

(#17025) Shadowfax válasza Ghandi (#17018) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Még annyi gond lesz ezzel a kártyával, hogyha installálod, a gép bootoláskor a következőt fogja kiírni: 1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card. Magyarul nem fog vele működni, csak eredeti IBM WLAN kártyával.
Van rá ugyan [megoldás], de nem ér meg ennyit az egész. Szerintem vegyél bele egy eredeti karit.

www.eladomakonyvem.hu

(#17026) albi31 válasza D.Orion (#17014) üzenetére

albi31
(kvázi-tag)

...miért hány olyan típust ísmersz,ahol nem ez a megoldás van?

(#17027) albi31 válasza bszabi89 (#17013) üzenetére

albi31
(kvázi-tag)

..ne vegyél Fiji-fuji-t és nem lesz ilyen problémád

(#17028) albi31 válasza dawil (#17024) üzenetére

albi31
(kvázi-tag)

..valami hiren's boot cd-vel el kellene jutnod DOS felületre,és ott már láthatod,hogy megvan minden billentyűzet...elég érdekes a jelenség,sajnos ez lehet rossz bill. vagy az alaplapon a bill. kezelő,egyik sem lesz olcsó mulatság...bár utobbi sokkal jobban fog fájni,de ne legyen igazam!

(#17029) BluEyes válasza dawil (#17024) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Próbálj egy teljes áramtalanítást, tápot húzd ki, akkut is vedd ki pár másodpercre. Ez néha csodákat tesz. :)

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#17030) bszabi89 válasza albi31 (#17027) üzenetére

bszabi89
(újonc)

késö bánat...
de azért én nem szeretnék ebbe beletörödni...

(#17031) D.Orion válasza albi31 (#17026) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Egy normális laptop belsejében nem egy pipe-on van rajta a vga és a proci. Az, hogy egy helyre mennek már nem akkora gond (hiszen a ritka az olyan noti ahol külön borda van a vga-nak és a cpu-nak) de, hogy egy csövön vannak. :(

(#17032) Soma01

Soma01
(őstag)

Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy mostanában a notim aksija csak 33%-ig töltődik fel és ennek megfelelően bírja ill. merül le. Ha hálózatról üzemeltetem, akkor is azt mutatja, hogy a töltöttség 33-34% és nem megy feljebb az istennek se.

Eredeti HP L-ion akku.

[ Szerkesztve ]

(#17033) Ghandi

Ghandi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon szépen köszönöm a segitségeteket!
Csak az ára miatt gondoltam erre a WIFI karira,de akkor ezt inkább hanyagolom.
Láttam itt az aprók közt INTEL 2200-as mini PCI kártyát,az tudja az 54Mbps-t 2000 jó magyar forintért és még uj is!
Akkor inkább azt veszem majd meg az tuti simán müködni fog.
Kellemes karácsonyt mindenkinek és boldog ujévet!

(#17034) Ghandi válasza Soma01 (#17032) üzenetére

Ghandi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem cellazárlat

(#17035) Soma01 válasza Ghandi (#17034) üzenetére

Soma01
(őstag)

Mit tudok vele csinálni?

(#17036) elnofx

elnofx
(kvázi-tag)

Üdv, nekem egy olyan problémám van a laptopommal, hogy határozatlan időközönként "lefagy" pár másodpercre (egészen pontosan 6 mp, lemértem) és mindig ugyanekkora időre fagy meg, és utána megy tovább.
Laptopom adatai: intel 2 magos proci, 2 giga ram, geforce 7600 go, 320 giga HDD, xp sp3
Van valakinek valamilyen ötlete hogy miért lehet ez?
Köszi előre is!

http://fxhstudio.uw.hu ;)

(#17037) Soma01 válasza elnofx (#17036) üzenetére

Soma01
(őstag)

Szerintem az nem lefagyás, csak valami progi lefoglalja a procit teljesen. Én egy vírusírtóra gyanakszok. Ha van, kapcsold ki és nézd meg úgy is.

(#17038) elnofx válasza Soma01 (#17037) üzenetére

elnofx
(kvázi-tag)

köszi a tippet, holnap akkor egész nap vírusirtó nélkül fogom tesztelni a gépet:)

(#17039) Thunderzolee válasza elnofx (#17036) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Windows Defender nincs fent?
Feladatkezelőben meg kéne nézni, mi terheli a procit.

Hagyd futni a feladatkezelőt (ctrl+alt+del), állítsd a folyamatok fülre, és a CPU legmagasabb terheltségét mutassa legfelül. Amikor észleled, h megfagyott a gép, valami terheli a procit 6 sec-ig, ezt majd leolvasod micsoda.
Vagy rákeresel Googlen, vagy beírod ide.

Esetleg Process Explorerrel még részletesebben meg lehet keresni mi terheli a géped.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#17040) dawil válasza BluEyes (#17029) üzenetére

dawil
(lelkes újonc)

Nahát! Köszi szépen! Úgy látszik, bevált a tanácsod! Soha nem gondoltam volna, hogy csak ennyit kell tenni! Már azt hittem, vmi hardver gond, mer qrva forró szokott lenni...
Na mind1! Még egyszer kösz a segítséget!

Összecsukható babakocsimat szétnyithatóra cserélném!

(#17041) Thunderzolee válasza smoon16 (#16992) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra a notira a Dell hivatalosan nem támogatja az XP-t (nincsenek a gyártó oldalán XP-s driverek), csak a Vistát (Win7-et), de alternatív driver készítők elkészítették a driver csomagot XP alá is.
Itt letöltheted: [link]

Olyan, h tönkremegy a noti, ha XP van rajt, olyan nincs, ezt hol mondták?
Viszont előfordulhat, h valamivel driver gondok lesznek, az ilyen alternatív driverek nem mindig 100%-osan működnek.
Egy próbát megér, aztán ha nem megy, még visszatérhetsz a Win7-hez.

(#17042) elnofx válasza Thunderzolee (#17039) üzenetére

elnofx
(kvázi-tag)

köszi a tippet!:) windows defender nincs fent a gépemen, ez is lehet a baj?

(#17043) zbence

zbence
(fanatikus tag)

Halihó!

Hogy lehetséges az, hogy a Winrar kicsomagolásnál is csak 20%-osan terheli a procit?
Telepítek programokat, ugyanúgy alig használja a procit.
Ezáltal nem is valami húdegyors..
14Gb-s filet kicsomagol 10 perc alatt.
Ennél jóval nagyobb teljesítményt kellene hozzon, hiszen 3DM-ben veri az 5200+-t 3Ghz-en!

Szoftveresen beállítás?
Egy T7200-ról van szó!

(#17044) Thunderzolee válasza elnofx (#17042) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, az lenne baj, ha fent lenne. :N
Pontosabban nem lenne baj, csak már több géppel is találkoztam, amin az időszakos belassulásokat a Defender okozta, mert időnként nekiállt frissítést keresni, illetve scannelni a gépet, és egy gyengébb konfignál ez 100%-os prociterhelést okozott pár másodpercig, gyakorlatilag megfagyasztva a gépet.

A Te esetedben is valami ilyesmi lehet, valami program időnként túl sokat akar..

(#17045) kisninja válasza zbence (#17043) üzenetére

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem sem olyan gyors pedig nekem is T7200 van. Ott más lesz a szűk keresztmetszet pl: a winyo, nem dolgozik maxon ?