Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#12001) Duree válasza runner 125 (#11987) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Nos kb 20 éves szervíztapasztalat mondja.
Az új akkut fel kell fullra tölteni ez elöször kb 12-16 óra,majd lemeríteni addig amig a noti ki nem kapcsol magától,pontosabban ilyenkor elmegy készenlétbe.Ezt háromszor meg kell ismételni.Innen fogva az akku üzemkész,nyugodtan hagyhatod a gépben de ezt a müveletet ajánlatos 6-8 havonta megismételni.
Ha így teszel az akksid több évug megfelelöen fog müködni

(#12002) Mosómedve válasza KillHates (#11994) üzenetére

Mosómedve
(tag)

Értem.
2 GB memória van a gépben.
Játék nincs a gépen, 3D CAD tervezőprogramhoz kell a kraft...eddig erősen fagyogatott.
Időközben azonban találtam egy fényévekkel újabb intel graphic driver-t és most fut mint a kisangyal...muszáj is neki, mert akkor ezek szerint nem tudok egyebet tenni.
Köszi a válaszokat. :)

(#12003) Duree válasza Peet210 (#11997) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Sajnos nincsen

(#12004) broberto válasza phonaak (#11982) üzenetére

broberto
(újonc)

:C

[ Szerkesztve ]

(#12005) KillHates válasza Duree (#11999) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R :R

Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

(#12006) Peet210

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

KillHates, Duree

Értem, köszi a segítséget.

Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.

(#12007) Duree válasza phonaak (#11982) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Tudok neked adni gyári fu-si adaptert,akksit meg tudok rendelni,akár gyárit akár utángyártottat ez kb fele annyiba kerül és pont olyan jó mintz az eredeti.
Ha érdekkel irjál pivát üzenetet

(#12008) Duree válasza Zoli2 (#11976) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Semmi akadálya ha a 20 voltos legalább 3.25 amperes ez ugye megint 65w

(#12009) Duree válasza marsu (#11975) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Próbáld meg az AHCI modot kikapcsoln a bioszbani akkor az XP fog merevlemezt találni.
Ha nem lehet akkor USB floppyra kell másolni a sata drivert és a telepítés inditásakor kell a drivert feltölteni a foppyról.Sajna az Xp buta és nem kezel pebdriv-ot ilyenkor

(#12010) Duree válasza KillHates (#11972) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Hát lehet,hogy igazad van de nekem például befizették a TB-met mert utánanéztem.
A másik ez már egy másik cég teljesen más tulajdonossal,vezetéssel
A harmadik ha nem kampányolok nem lessz munkám és 20 millios lakáshitelem van amit fizetnem kell ráadásul ahogy kinéz a forint egyre szarabb és ezért egyre több a havi törlesztésem (több mint 200 ezer)
üdv

(#12011) nyenyeC

nyenyeC
(újonc)

Üdv all!

Van egy 1000h-m, kb fél éve vettem. Az 1. hónap után, indításokkor előfordult h csak a háttér jött be és semmi több. Ha vártam, akkor kb 2 perc múlva megkaptam az asztalt de minden műveletre 2-3 percet kellett várnom. Ezután restart, amíg meg nem javult. Azt gondoltam h vmi driver probléma van, de az elmúlt 1-2 hónapban nagyon ritkán fordult elő, úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Múlt héten ugyanez a probléma lépet fel, szokásos restart és azóta nem lehet elindítani a gépet. Bekapcsolás után választhatok csökkentett módú indítás és társai közül, de mindegyiknél elkezdi tölteni a windows-t, majd egy pillanatra beugrik vmi "kékhalál" és aztán visszaugrik a kiinduló helyzetbe. Vettem 12k-ért (feleslegesen) egy külső dvd meghajtót, betettem a helyreállító dvd-t nem reagál rá semmit...

Szóval azért írnék h ha vki tapasztalt esetleg már hasonlót, vagy tudja/sejti mi lehet a gond akkor megköszönném a segítségét.

(#12012) Duree válasza nyenyeC (#12011) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Voltak hasonló tapasztalataim és akkor a HDD volt szektorhibás

(#12013) KillHates válasza Duree (#12010) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor mázlid van, gondolom azért mert régi motoros vagy már. Be akarják zárni a szervizt?

(#12014) Duree válasza KillHates (#12013) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Egyenlöre még kitermeljük a saját fizunkat,így talán nem.De jó lenne sokkal több meló
Inkább szakadnék meg a melóban mint régen a Clevo korszakban amikor napi 30-40 gép jött be javításra.
A több meló több pénzt jelentene nekünk is a zsebünkbe:
A hónap végén lesz a kiértékelés akkor majd meglátjuk.
Egyébként szeretek itt dolgozni nagyszerü kollégáim vannak,a hülyék,bunkók,lusták lemorzsolódtak.

(#12015) Romtotem

Romtotem
(újonc)

Sziasztok!

Ha a notebookról eltávolítom az eredeti operációs rendszert, majd újat rakok fel, marad a garancia, mintha mi sem történt volna?

(#12016) Duree válasza Romtotem (#12015) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Gyártója válogatja.
A HP megvonja a garanciát a legkisebb szabálytalanság után.
Az MSI A FU-SI nem foglakozik vele.
A dell Lenovo Toshiba szervíze válogatja

(#12017) Romtotem

Romtotem
(újonc)

Köszi!

(#12018) KillHates válasza Romtotem (#12015) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A szoftveres garancia ugrik. Tehát más operációs rendszer alatt ha valami nem működik rendesen akkor ilyen problémával nem tudod visszavinni a márkaszervizbe.
Jogilag és kereskedelmileg a szoftver és a hardver két elkülönülő rész. Ez olyan, mintha az autókereskedő megmondaná, hogy az új autóddal merre mehetsz csak.

Duree: A HP szervizpolitikája egy szemétség. Másban is genyóznak, ezért óvok mindenkit attól, hogy HP-t vegyen.

(#12019) Peet210 válasza KillHates (#12018) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

A HP szervizpolitikája csak magánemberekre vagy nagyobb cégekre/multikra is vonatkozik (tehát ugyan úgy kezel a két felet)? És most a "másban genyózásra" gondolok (tehát nem szoftvereltávolítás hanem egyéb szervízproblémák).
A HP-nek elég nagy neve van a piacon és eddig nem gondoltam volna, hogy a szervízhátterük ennél rosszabb lenne.

(#12020) Duree válasza KillHates (#12018) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Valóban a Hp szervízpolitikája egy szemétség,ne is beszéljünk a Pavilion gépekről
100darabból 120 rossz.
Vagy a nyomtatójavítási megoldásairól.
Nemrég egy alig 13 hónapos nyomtató beszart Hp szervíi javítja 20 ezer forintért.A printer ára a Mediában bruttó 18 ezer

(#12021) Duree válasza Peet210 (#12019) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Hihetetlenül antiszociálisak.
Egy példa nálunk történt mivel Hp szervíz vagyunk.
Az ügyfél vett az Electroworldben egy Hp gépet brutto 120 ezer volt akciósan.
Kedves felesége egy hét után a képernyőt meg akarta tisztítani az ujlenyomatoktól,és ráfujt egy kis Clean,de az befojt a kijelzö alá és zárlatot csinált az inverterben..Az égésnyom látszott tehát kénytelenek voltunk a Hp szervízközpontot megkérdezni ,hogy hátha mégis tesznek kivételt és elfogadják garanciába.De nem csak fizetős,de nem ez a gond,hanem a Hp szervízpolitikája nem ismeri az inverter fogalmát,csak komplett kijelzöt fedlappal elökerettel együtt,közel 140 ezer forintért,érted a gép ára 120 ezer,Az inverter max 6-7 ezer lenne.
Ez akkor is így van ha lejárt a garid és próbálnál venni Hp eredeti alkatrészt,hát jobban jársz ha veszel egy új gépet.(Hp optikai drive 80 ezer +áfa) röhej
Valóban nem szabad Hp gépet venni

(#12022) Klemens

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Bnőm laptopján újraraktam az XP-t (SP2).
A gond a következő:
Minden szép és jó, de hang nincs.
Feltettem egy drivert, de nem volt jó, feltettem a gyári DVD-n levő drivert, de az sem jó.
Felteszem, de semmi.
Valakinek ötlet? :F
A lap típusa: Benq Joybook A53

Előre is köszi! :R

(#12023) KillHates válasza Peet210 (#12019) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia! Sajnos én egy olyan problémával találkoztam, hogy egy tápáramkör hibás HP gépet visszaküldtünk (előtte óvatosan szétszedtük és bevizsgáltuk, nehogy potyára vegyük igénybe a szervizt) egyértelmű volt a MAX1632-es hiba. Erre visszaküldték, hogy nem garanciális mert le lett ejtve és a műanyag kávája el van törve, a bevizsgálási díj 10.500,- + ÁFA. Persze sehol sem volt eltörve semmi, de az ügyfélnek meg kellett mondanunk, hogy ezt üzente a szerviz. Szegény nő sírva fakadt, hogy ő nem ejtette le és ha leejtette volna akkor szólt volna előre, hogy ne küldjük el feleslegesen a gépét.
Végül szétszedtük, mert levették a garanciát a gépről, kicseréltük a MAXIM IC-t és a mai napig boldogan használja a gépet. Azóta persze megtanult dekázni vele rendesen, hogy többet ne ejtse le.
Ami a fő problémát képezi, hogy a HP nem közvetlenül az ügyfeleivel vagy a nagyvállalati ügyfeleivel ilyen, hanem a resellerekkel és a dealer-ekkel, mert ott nekik kell elvinni a "balhét" az ügyfelek irányába. Itthon az egyik szállítmányozó cégnél ahol dolgoztam, nagy HP 9000-es UNIX szerverek vannak. Ha bármi problémánk volt, másnapra ott volt a support, és mindig mindent flottul megcsináltak, nekünk rendszergazdiknak meg kismillió marketingbizbaszt hoztak mindig ajándékba. A mai napig van HP-s ingem, tollaim, kulcstartóm, és még a fene tudja, hogy mit osztogattam már szét. Lehet, hogy talán ezeket az erőforrásokat a végfelhasználók felé kellene részben irányítani?
Nem értek én ehhez... csak annyit tudok, hogy HP Pavilion notit, csak úgy vegyél, hogyha beszarik lehet, hogy nem fog a garanciális ügyintézés kellően gördülékenyen zajlani.

(#12024) KillHates válasza Klemens (#12022) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tessék feltenni a microsoft UAA szervizpakkot is, és utána a Realtek HD Audio drivert! Azonnal megjön a hangja. Sok sikert!
Az SP3-as XP-ben már benne van :K

[ Szerkesztve ]

(#12025) Klemens válasza KillHates (#12024) üzenetére

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Így sem megy. :(
Leszedtem azt a cuccot, de így sem jó.
Vmi ötlet? :F
Megpróbálok egy másikat is letölteni, hátha...

[ Szerkesztve ]

(#12026) Peet210 válasza KillHates (#12023) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

KillHates, Duree

Ezt nem tudtam a HP-szervizéről. Valószínűleg Ők is azért tudnak ilyeneket megtenni mert tudják, hogy a HP név mögött megtehetik és kész. Azt eddig is tudtam, hogy a minőséget meg kell fizetni, de nem jó átesni a ló túloldalára.

(#12027) KillHates válasza Peet210 (#12026) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha minőségről beszélünk, akkor Lenovo, DELL, Toshiba.
Ezeknek a cégeknek elég korrekt a szervizük. Főleg a Technotrade nagyon jó csapat. Egyszer kaptam egy R500-ast, demo-ra. Ami nagyon egyedivé teszi ezt a gépet (az 500 eFt-os árcímkén kívül :D ) a lágy hajlítható polysilicon kijelző. Persze sikerült túlzásba vinni a dolgot és eltörni. Jól telipakoltam a zsebem pénzzel, mikor vittem vissza a gépet, hogy nem lesz olcsó mulatság. Erre azt mondta az értékesítési vezető, hogy ennek bírnia kellett volna, tehát semmi gond holnapra kicserélik (mert már másnak is sikerült eltörnie) és vihetem vissza villantani a sajtótájékoztatókon. :D

(#12028) KillHates válasza Klemens (#12025) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az UAA driverrel variálj, azzal lesz a gond! Nincsen SP3-es XP-d? Amióta azt használok, nincsen nekem gondom vele. Előtte én is szívtam, de már elfelejtettem mi volt a trükk benne. (tudom nekem sem ment elsőre, hanem valamit kellett trükközni az installálások sorrendjével)

(#12029) Peet210 válasza KillHates (#12027) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

:DD :))
Nemrég szereztem be egy SL400-ast. Előtte használtam FS gépet, és most így pár nap után is joó véleménnyel vagyok erről a Lenovoról. Vhogy nagyon egybe van ez a gép, azon kívül halk és csendes is.

(#12030) Klemens válasza KillHates (#12028) üzenetére

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Értem.
Lehet, hogy akkor jövőhéten megint újrarakom, de akkor már SP3-at.
Most is azt akartam, csak nem került hozzám a telepítő CD.
Kiborít már... :O
Még próbálkozom. :)

(#12031) nyenyeC válasza Duree (#12012) üzenetére

nyenyeC
(újonc)

Köszi Duree vszinűleg tényleg ez lehet a probléma. Kikaptam a winyot úgy egyből indult a setup meg a dvd is.

(#12032) baliii

baliii
(senior tag)

Sziasztok, van egy "kis" problémám...
Egy IBM t60asom van, és vettem egy monitort hogy azon használjam ha itthon vagyok, mégiscsak nagyobb... Intel GMA 950 hajtja mind2 monitort ugyebár....
Most átállítottam a monitorokat kiterjesztett asztalra, mert eddig mind2 ugyanazt mutatta, gondoltam kipróbálom... csakhogy nem jött be és egyszerűen nem tudom visszaállítani :F :Y Akárhányszor megpróbálom rögtön kifagy az egész windows, kék képernyőn valami instrukció van kiirva ami használhatatlan... drivert is akartam frissíteni hátha megoldódik, de hiába... ugyanis azt nem találtam, legalábbis olyat ami újabb lenne 2 évesnél... meg eddig gond sem volt vele... nem tudom mi lehet, de nagyon idegesít, mert nekem az kéne hogy mind2 monitoron ugyanaz legyen... valakinek valami ötlete? :F

Apróhirdetésekbe írt hozzászólásaimra lehetőleg PÜ-ben válaszoljatok, azt gyorsabban észreveszem! Köszi!

(#12033) KillHates válasza baliii (#12032) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két helyen tudod állítani az "asztal" (de hülye szó rá) kiterjesztését. Egyszer a Windows saját "képernyőbeállítós" paneljén és egyszer az Intel saját vezérlőpultjában. A Windows panelján próbáld mert az szokott lenni a tuti, és ha nem megy akkor a másikon (nem tudom, hogy eddig hol próbáltad) Általában akkor fog rendesen működni, ha felismeri a rácsatlakoztatott kijelzőt a gép és fel is ajánlja a kiterjesztett opciókat (Clone, Simultan, Extended)

(#12034) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Új probléma ütötte fel a fejét. Egyes gépek "énekelnek" miközben terheletlenül futnak. Egy fórumtársunk hívta rá fel a figyelmemet, aki vett tőlem egy T5600-as procit, hogy annyira sípol a gépe, hogy nem tudja használni rendesen. Az angol nyelvű cikk itten: [link]
Megoldás van rá, de hogy miért csinálják ezt a gépek igazából nincsen rá konkrét magyarázat.

[ Szerkesztve ]

(#12035) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Sziasztok!
Nem tudja valaki hol lehet C2D laptop procikat venni elfogadható áron?
Előre is köszi!
üdv, lakisoft

[ Szerkesztve ]

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

(#12036) roti86 válasza Mosómedve (#12002) üzenetére

roti86
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia.
Egyik ismerősöm is küszküdik a GMA 4500-as videokairjával.
Esetleg tudnál egy linket adni honnan töltöttél le hozzá működő drivert?
Xp-s driver kellene.
Köszi.

Megbízhatóságom: http://tinyurl.hu/AfLR/ | apróhirdetéseim: http://href.hu/x/9ok5 | Aki privát üzenetre nem válaszol az láma!

(#12037) KillHates válasza lakisoft (#12035) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt az apróban szokott lenni egy-egy darab. De ha nagyobb tétel kell akkor vagy az Ingram-ban, vagy az AsBys-nál.

(#12038) KillHates válasza roti86 (#12036) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Írj neki inkább egy privátot. Hátha már nem fog felénk járni.

(#12039) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok
Ti mire tippeltek?
Van egy noname 9 cellás akkum és elég furcsa dolgokat csinál.
Kb 11% kikapcsol és olyan 96% a töltés beáll 0,011w ra. Ti mire gyanakodtok. ?
Infóban 3% elhasználódás van és Sony nak azonosítja.
1x már lemerítettem. változás nem történt.

Én cella zárlatra gyanakszom...