70 fok az még elmegy, 90-100 már sok.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Zsolti1987
(fanatikus tag)

mickemoto
(fanatikus tag)
Megnéztem HD-Sentinellel a lemezt, kondija 20%-os.Ez már függetlenül attól hogy nem bootol be nem sokáig bírja.
"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."
Mobile 5850 kb asztali 5750 szinten van. Ami meg 1920*1080-ban elég karcsú.
Ha abban a notiban 1440*900-as moncsi lenne akkor tökéletes lenne.
Pedig hidd el hogy viszi ám! Főleg egy I3-al.
Mehetett volna egybe 
[ Szerkesztve ]

tevike
(fanatikus tag)
linkeljetek nekem kérlek szépen innen PH-ról vagy valamilyen elérhető oldalról ahol meg lehet vásárolni egy olyan procit ami erősebb ennél mint ami ebbe van: Fujitsu Siemens Amilo Li1705 (Intel Celeron M 1,7ghz)
Nem muszáj dualcore se,csak erősebb legyen,és ne 15-20.000ft
Köszönöm!
- NO PAIN ~ NO GAIN -

Superhun
(senior tag)
Abba a notiba kell? Mert erősebbet biztos találsz, csak 100%, hogy nem jó bele. 

mickemoto
(fanatikus tag)
Na,végül megoldódott a dolog, úgy látszik elég volt egy szétszedés, kitisztítás(ez már tényleg nem ártott,2,5 éves a gép és még nem volt), HDD töredezettségmentesítés. Hogy melyik segített azt nem tudom, de összeraktam és megy
.
Igaz a HDD kondíció 20%-os, tehát már nem sok van neki hátra.
Csak azt tudnám ki volt az a nagyokos aki kitalálta hogy az egész gépet szétkelljen szedni hogy a HDD-hez vagy akár a ram-hoz hozzáférjen az ember(Aspire One AOA150Bb) 
"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

xcds
(fanatikus tag)
Ez is drága?

tevike
(fanatikus tag)
Ennek örülök,így úsztad meg a legolcsóbban
De akkor ezek szerint egy HDD csere megérett.Nem tudom hogy a tiedbe hogy kell enyémnek csak 1-2 fedő műanyag lapja van a laptop alján szerencsére csak,ami egyből a hardverekhez vezet
Superhun: Köszönöm.....most ez biztató volt...
Xcds: Köszönöm,ez elfogadható árban van,és ez 100%,hogy jó bele?
[ Szerkesztve ]
- NO PAIN ~ NO GAIN -

xcds
(fanatikus tag)
Ha az enyémbe jó, gondolom a tiédbe is. Enyémben VN896 az északi híd, VT8237A a déli híd, a BIOS pedig 1.0D. Ha a tiéd is ilyen, akkor tuti, hogy működik vele.

tevike
(fanatikus tag)
bocs,kicsit érthetőbben....
...friss noti tulajdonos vagyok.
[ Szerkesztve ]
- NO PAIN ~ NO GAIN -
Sziasztok!
Van egy noti (Toshiba L40-14H)
amin van egy horpadás:[link]
ezt mennyibe fájna megjavítani?
helo!
van egy sürgős problémám!
Egy TOSHIBA Tecra S5 Business class de ha rádugom a töltőt nem érzékeli és lemerül és nem lehet visszakapcsolni!
ha kiszedem az akut megint beteszem mozgatoma kábelt ide oda kihúzom bedugom stb akkor elindula bekapcsolás de 5 mp múlva megint leáll!
a töltővel van a hiba?
hol/mennyiért lehetne beszerezni egy másiakt?
Bin Ladent Barca mezben lőtték le... EZért most nem lehet tudni hogy meghalt vagy színészkedik!:D:D

tevike
(fanatikus tag)
Esetleg még tudnátok valamilyen procit ajánlani a tiptoplaptopomba?
fujitsu siemens amili li1705,amit eddig hallottam t7200 az állítólag 50-50 hogy működni fog mert nem kifejezetten bele való,van még valami elérhető itt PH-n ami tuti jó bele?
A lényeg hogy a jelenlegi 1,7ghz-nél erősebb legyen! 
- NO PAIN ~ NO GAIN -

Caesarion
(fanatikus tag)
tevike-xcdx
hümmm, lehet valahol félrecsúszott nekem az info, ezért lehet nem világos számomra...
(1) ha rákeresek FUJITSU SIEMENS Amilo Li 1705 -ra, akkor azt Core Duo T2450 (2mag) 2.000 MHz-nek látom (...)
(2) Te azt állítod, hogy celeron m 1.7 Ghz ( nemtudni h Socket M vagy P...?)
(3) xcdx pedig ajánlott neked egy harmadikat, névszerint T7200-at.
[Itt a három proci összehasonlítása] ha valamiért nem jön be a link akk itt a forrás [link] csak keress rá a processzorokra jobb felsö keresöben, aztán jobb szélen "add to compare" rákeresel a másikra, "add .." azt is, majd compare now
pár éve mééég közelebb vihettelek volna a megoldáshoz/válaszhoz, de kiestem ezeköl a dolgokból, így használható javaslatként annyit tehetek mert szerintem ez 3 különbözö foglalatot igénylö proci, hogy kérdezz rá a T7200-nél - hátha szaki. Ha kedves és komolyan érdeke eladni a procit, akkor minimum segít felkutatni a helyes megoldást.
Te is fiam, Bluetooth ?!

tevike
(fanatikus tag)
A processor az amit írtam,hogy M socket vagy P nem tudom hogy hol kell meg nézni,de ha segítesz ebben meg nézem 1000örömel,de én M-re gyanakszom.Mivel a proci nevénél is ott az M de nem biztos hogy ez arra utal persze
Köszönöm a linket,ez legalább kicsit segít hogy bele áshassam majd magamat ezekbe.
Meg kérdeztem a Ph-s kollégát de ő sem tudta h pontosan melyikbe jó....mondta h fórumozzak
Nekem csak 1 a lényeg,hogy valaki mutasson-mondjon egy olyan procit ami 100% hogy jó az én laptopomba és 1,7Ghz(1mag)-nál erősebb legyen.
De köszönöm neked is hogy ezeknek utána néztél,mert tényleg egy kicsit segített,esetleg ha még valaki ért ezekhez akkor elfogadom a segítségét és meg köszönöm!

- NO PAIN ~ NO GAIN -

DAVESSJ8
(újonc)
sziasztok
Lenne egy hülye kérdésem.
Meg-e lehet osztani a hangfalakat, úgy mint egy nyomdát?
És persze meglehet, akkor leírhatnátok már azt is, hogy hogyan. 
Arra gondolok, hogy az asztali géphez(XP) egy 5.1hangfal szett van kötve, és hogy ezt tudnám-e használni a laptopomon(win 7), anélkül, hogy bármit is át kellene kötni.
[ Szerkesztve ]

xcds
(fanatikus tag)
Ha a tiédben is ugyanez a chipset van (sztem igen, aida kiírja) és felteszed rá a legújabb biost, akkor halál biztos, hogy működni fog a géped a T7200-val.

xcds
(fanatikus tag)
Leírtam, hogy ugyanolyan gépem van, mint neked és olyan processzorral működik, amit linkeltem. Akkor neked mi alapján 50-50? 

Zsolti1987
(fanatikus tag)
Jack elosztó-ból a megfelelő számúval megosztható. Amikor nem használod az asztalit, akkor kötözd össze a három vezetéket eggyé, ezzel az aljzattal, és úgy tudod használni. (van olyan aljzat is, ami 3-as, azt is vehetsz)

Bull Boss
(senior tag)
Sziasztok! Acer 5736Z Notebookba gyárilag T4500 processzor van. Bele tehető az Intel Centrino Duo T7500 2,20GHz/4Mb/800 processzor?! 
Ha törölt/áthúzott hirdetésem látod, akkor az már ELKELT !
Beletehető az biztos. Csak menni nem tudom fog-e vele. Gyártó honlapján meg kell nézni szereti-e a gép 

xcds
(fanatikus tag)
Mindhárom proci jó bele, enyémben is 1.7-es celeron volt eredetileg. Ebbe a gépbe gyárilag nem tettek a T2450-nél erősebb procit, de attól még hibátlanul működik a T7200-val is, ki van próbálva.

Bull Boss
(senior tag)
és gyorsabb lenne tőle a gép ill nem fogyasztana sokkal többet / melegedne jobban? 
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion DV6-os gép, kikapcsoláskor eljut addig a Win7, hogy Shutting Down, de utána nem kapcsol ki. Power gomb hosszú lenyomásával kapcsol ki, de az nem hiszem, hogy jót tenne hosszútávon.

tevike
(fanatikus tag)
Bocs,csak már kavarodik a fejemben minden,tehát akkor a T7200-as 100% hogy jó,és működik.Csak bios frissítés kell,ehhez viszont én abszolút nem értek,mennyire bonyolult?
Vagy egyáltalán hogyan kell csinálni? Gondolom gép szervizbe felesleges ezzel vinni mert a bőrt is lerántják az emberről..
- NO PAIN ~ NO GAIN -

tevike
(fanatikus tag)
BIOS tulajdonságai
Gyártó FUJITSU SIEMENS
Verzió 1.0D-2308-8A20
Kiadás dátuma 08/13/2007
Méret 512 KB
Boot eszközök Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM
Képességek Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS, Smart Battery
Támogatott szabványok DMI, ACPI, ESCD, PnP
Bővítési lehetőségek PCI, AGP, PCMCIA, USB
Ha esetleg valamit segít.
aida barát ezt monta
- NO PAIN ~ NO GAIN -

xcds
(fanatikus tag)
Ez a legújabb, tehát nem kell frissíteni.

mickemoto
(fanatikus tag)
Nekem sajnos nem volt olyan könnyű dolgom, szétkellett szedni az egész gépet,itt van róla egy kétrészes videó. 

tevike
(fanatikus tag)
Tehát bármilyen procit veszek bele T2450 vagy T7200-ast akkor bármelyik azonnal működni fog,nem kell bios-t frissíteni?
Mert ha igen akkor ez jó hír nagyon. 
mickemoto: jesszusom,hát ezt rohadt szar szétszerelni,de hát netbook,minden sűrítve van rakva bele

[ Szerkesztve ]
- NO PAIN ~ NO GAIN -

g4besz
(tag)
Szia!
Akkor tuti, hogy vagy valami szolgáltatás vagy valami program van beragadva, amit egyszerűen nem tud bezárni. Bár ilyenkor nekem kiírja a Win7 a problémás process nevét és felajánlja az azonnali bezárást. Lehet, hogy egy Feladatkezelővel meg tudod nézni, hogy mi van beragadva.

TGuru
(tag)
Van egy Dell Inspiron 1525 laptopom és egy asztalim is.A problémám az,h míg az asztalin lefuttatva az internetsebesség tesztet a pingem normális,de a laptoppal akármit is csinálok 500 fölött van.Mi lehet a gond, és mi lehet a megoldás?
Gsm boltba dolgoznék

Bull Boss
(senior tag)
Erre akkor nem tud senki se válaszolni?
Azt esetleg tudja valaki, hogyan férek hozzá a processzorhoz? 

zsolthee
(fanatikus tag)
Én a billentyűzetet venném ki. Utána már valószínűleg felülről hozzáférsz a hűtőhöz és a CPU-hoz.
Proci cserénél azért a hűtést is vedd számításba 
Az elmélet lusta gebéje a gyakorlat táltosát nem éri utol soha.

Bull Boss
(senior tag)
nem tudod hogy lehetne kivenni a bill-t? mert alulról ahogy nézem egy csavar se fogja felül meg nem nagyon látok pöcköket mint a HP ken.

zsolthee
(fanatikus tag)
Ethernet driver frissítés, BIOS update.

zsolthee
(fanatikus tag)
Nézd meg, hogy a billentyűzet feletti switch covert le lehet-e szedni külön.
Azt az akksi alatt szokta fogni 2-3 csavar...meg talán a zsanér takaró fülnél, de ott nem biztos. Újabban ezt a bekapcsoló panelt nem felfelé kipattintósra csinálják, hanem el lehet húzni oldalra és úgy jön le. Erre majd figyelj, nehogy roppanjon 
Utána már hozzáférsz a billentyűzethez, max az is rögzítve van 2-3 csavarral.

TGuru
(tag)
Találtam egy diagnosztizáló részt és azt írja,h a számítógép (laptop) nem tud IP-címet használni az internetkapcsolathoz.Ez lehet változtat a dolgon.
Gsm boltba dolgoznék

Bull Boss
(senior tag)
köszi, néztem lejött a bill sok kis pattintós van felül... kibontottam a csavarokat, a bill alól is. a teljes gépet szét kell szedni sajnos a procihoz, mert az alaplap alatt van és ki kell venni hozzá belőle
még decemberig garis a gép, tovább nem mertem bontani (a csiptetős szalagkábelek le vannak ragasztva nem akartam eltépni) max ha valaki biztosra meg tudná mondani, hogy a GL40 chipset támogatja e a T7500 procit 

g4besz
(tag)
Wifi-n keresztül csatlakozol a laptoppal a netre? A magas pingtől eltekintve mondjuk egy index.hu azért bejön?

g4besz
(tag)
Ez lehet router vagy a laptop hibája. Laptopon állítsd át, hogy automatikusan kérje az IP címet, illetve routeren be kéne állítani, hogy legyen DHCP. Ha ezek be voltak állítva alapból, akkor fix IP-vel kéne próbálkozni.

zsolthee
(fanatikus tag)
húúú...hát ha így el van dugva és még garanciális akkor lehet, hogy nem éri meg piszkálni.

zsolthee
(fanatikus tag)
Elsőnek nekem is a tápegység lenne a gyanús.
Az alaplapi csatlakozó nincs kilazulva?
Toshiba töltő

TGuru
(tag)
Igen wifivel csatlakozom asztaliról is meg laptopról is.Mindent behoz meg letölt,csak nagyon magas a ping. Megpróbálkozom akkor a fix IP-vel.
Gsm boltba dolgoznék
Sziasztok, az ATA az a SATA? hts541212h9at00 merevlemezem volt eddig, milyen ajánlotok helyette (elromlott)?
Köszi előre is.
Eladó könyvek, hardverek, stb.! http://y0.hu/_W3

kali
(PH! félisten)
ata ≠ sata, ata = ide, a hts541212h9at00 = ide
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

xcds
(fanatikus tag)
Így van. Nekem sem kellett. Csak beletettem a procit és ment a gép.
[ Szerkesztve ]

g4besz
(tag)
Akkor onnantól, hogy minden bejön már szerintem mindegy, hogy fix IP-vel vagy dinamikussal próbálkozol. A wifi kapcsolaton kéne erősíteni: vagy a router adását kéne valahogy feljebb állítani, vagy a laptop wifi kártyáján kéne driver frissíteni illetve megnézni a beállításait. Illetve érdemes megpróbálni úgy is tesztet, hogy a laptop ott van közvetlenül a router mellett.
[ Szerkesztve ]

zsolthee
(fanatikus tag)
Ha van SATA csatlakozód, akkor SATA-sat