Üdv!
A problémás hardver:
Asus f50gx [link]
3GB ram, 250 GB, win7 64
Fél évvel a vásárlása után elkezdett kék indokolatlanul kék képernyőket dobálni.
Ezt azóta nem oldotta meg se új windows, se 32 se 64 bit.
Ramokat már megnéztem, látszólag bajuk nincs, teszteltem már memesttel, az se írt ki hibát.
A merevlemezen van egy olyan amire a hd sentinel is csak 99%-ot tud adni, és a hdtune is jelzi, hogy az nem teljesen jó ott. Innen gondolnám azt, hogy a vinyó a hibás.
"A merevlemez 1 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Nincs szükség beavatkozásra.
"
Smart bejegyzések, amik nem tetszenek a tesztprogramoknak:
196,Reallocation Event Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000001,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000001,0,Engedélyezve
Ezek után gondoltam én, hogy majd terheljük a vinyót, és akkor kiderül, hogy tényleg az-e a hibás. De semmi. Első próbálkozásra ment az eberest hdd stress test. Nem mentem vele semmire se. Majd jött az ötlet, hogy csináljunk tesztfájlokat, nyomjuk tele mind a 2 partíciót, és akkor majd lesz valami. Ezt a műveletet is simán elvégezte. Így ismét oda jutottam, hogy ötletem sincs mit próbáljak ki, talán Ti tudnátok segíteni, hogy hol keresgéljek a hiba forrása után.
Előforduló hibaüzenetek:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
BAD_POOL_HEADER
CACHE_MANAGER
BAD_POOL_CALLER
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
MEMORY_MANAGEMENT
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Üdv,
Amacs
[ Szerkesztve ]