Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#30001) psg5 válasza Z86 (#29998) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm!!!
:R

Még él az, hogy érdemes aksit minden alkalommal lemerülésig használni? Régi asus notimnál ez többet számított, mint hogy a windows mennyire takarékoskodik a teljesítménnyel az aksi hasznára.

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#30002) kendeee válasza Bela007 (#29994) üzenetére

kendeee
(fanatikus tag)

Hali!
Az, hogy foglalkozik vele tág fogalom :)
Vesz, elad, vagy javít?

Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET..."Senkit nem hagyunk az utcán!" By:O.V.

(#30003) citromsajt válasza kendeee (#30000) üzenetére

citromsajt
(újonc)

Köszönöm a gyors választ! Nem lenne gond hogy nekem kéne cserélni az alkatrészt.Azért ebben a formátumban keresem a megoldást mert szegény vagyok mint a templom egere és keresem a módszert hogy a családomat ne rövidítsem meg nagyon anyagilag . A saját típusa nem olcsó számomra ezért jött az ötlet hogy akkor varázsolok valamit.Hogy lehetne vajon csökkenteni ezt a rizikót? Kijelző és kijelző illetve működtető egysége között mi lehet a különbség ? Ha ezt a kérdést sikerülne megoldani akkor könnyebb lenne a választás is !
A fent említett szerkezet egy Asus X50sl.

(#30004) citromsajt

citromsajt
(újonc)

Most mennem kell majd este érkezem! Sziasztok!

(#30005) GaborGh válasza Navika75 (#29983) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

A nagyok azt mondják igen.
Nem kell 3* mint a régit, de legalább 1* ajánlott megformázni.
Az első alkalommal érdemes szinte teljesen lemeríteni, majd 8-12 órát tölteni kikapcsolt állapotban.
Én legalábbis így használom és még mindig 100%-os az akkum!(de ez sem szentírás)

(#30006) nightmare13 válasza GaborGh (#30005) üzenetére

nightmare13
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez leginkább a régi akksikra volt igaz, amiknek a felépítése még eltérő volt a ma használtasoktól. Ma már ez nem kötelező ezt a procedúrát végrehajtani, rontani se ront, de kötelezőnek se kötelező. Ha silány minőségű cellákból áll az akksi, így is, úgy is meg fog dögleni.

Az élet egy játék... De játszd keményen!

(#30007) GaborGh válasza psg5 (#30001) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, ez csak a régebbi NiMh akkuknál volt lényeges, az újabb Li-ionosoknál már nem kell erre figyelned!

A Li-ionosok kb. 1200 ciklust bírnak ki, 300 ciklus után 80%-osra esik vissza a teljesítményük.

1 ciklus=1 teljes lemerítés,
ha félig meríted le az csak fél ciklus, ellentétben az NiMh-kal!

(#30008) GaborGh válasza nightmare13 (#30006) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem SymbianOS-nak van igaza, "Megoszlanak a vélemények erről."
Egyébként az én időmbe belefért az első alkalommal, egy egyszeri, 8 órás töltés.
Így legalább a lelkem is megnyugtattam, hogy ha idő előtt is megdöglik, nem rajtam múlott! :)
(de még egyszer mondom, nem szentírás, csak egy lehetőség ez is, ha valaki élni szeretne vele...)

[ Szerkesztve ]

(#30009) citromsajt válasza citromsajt (#30004) üzenetére

citromsajt
(újonc)

Meg jöttem...Szóval hogy is van ez? :U :U

(#30010) legiaap

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Haló,

Van egy olyan funkció a laptopomon amit csak most vettem észre:
A lényeg, hogy van egy olyan gyári program, amit ha bekapcsolok, akkor nem engedi az aksit feltölteni 100 %-ra így növeli az aksi élettartamát.
De ezáltal miért is fog kevésbé romlani az aksim?

________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________

(#30011) matyi19

matyi19
(fanatikus tag)

Sziasztok
Milyen Windows-t ajánlotok?
Windows 7 Home Premium
Windows 7 Professional vagy
Windows 7 Ultimate, 32 vagy 64 bitt??
Otthoni használatra...(Lenovo Y560)
Köszönöm :)

"Csak akkor beszélj, ha a csendnél értelmesebbet tudsz mondani." N8 Silver-White_V7.1

(#30012) ro_bert17 válasza matyi19 (#30011) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Home Premium 64 bit

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#30013) matyi19

matyi19
(fanatikus tag)

Köszi
:R

"Csak akkor beszélj, ha a csendnél értelmesebbet tudsz mondani." N8 Silver-White_V7.1

(#30014) GaborGh válasza legiaap (#30010) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes amit mondasz, én eddig csak az ellenkezőjéről hallottam, vagyis, a program nem engedi, hogy az akksi teljesen lemerüljön, 5% körül lekapcsolja a gépet(Li-ion akku nem szereti a teljes kisülést!, de hogy a teljes feltöltést sem?, sohasem hallottam róla). :U

Félre ne érts, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs ilyen...

Egyébként milyen géped van és mi a program neve?

[ Szerkesztve ]

(#30015) legiaap válasza GaborGh (#30014) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A gépem ott van az aláírásomban, a progi meg gyári program.
[link]

(#30016) GaborGh válasza legiaap (#30015) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs, nem túl jó az angolom, de én ezt a szöveget így értelmezem:

Csökkentheti az akkumulátor öregedési folyamatát és ezáltal meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát, ha akkumulátort csak akkor tölti fel, ha annak kapacitása csak 80%, vagyis, nem csak 80%-ig töltődik fel a géped, hanem csak akkor indul meg a töltés, ha az akksid kapacitása 80%-ra vagy az alá csökken, de javíts ki ha nem így gondolod, vagy írd le magyarul a pontos szöveget a te fordításodban...

Így szerintem több értelme van, minthogy, csak 80%-ig engedi feltölteni a géped...

[ Szerkesztve ]

(#30017) legiaap válasza GaborGh (#30016) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a akkumulátort csak akkor tölti fel, ha annak kapacitása csak 80%, vagyis, nem csak 80%-ig töltődik fel a géped, hanem csak akkor indul meg a töltés, ha az akksid kapacitása 80%-ra vagy az alá csökken,

A fordításod eleje jó, de nincs benne "if" azaz ha szócska.
A Battery life extender mode csak az akkumulátor 80 %-os kapacitásáig tölti fel.
És ezért nem tudom miért jó ez... :F

(#30018) NTonee válasza GaborGh (#30016) üzenetére

NTonee
(senior tag)

legiaap írta a jó fordítást.
80%-ig tölti az akkut Battery Life Extender Mode-ban.
Én sem értem, hogy mi értelme van, de ezt már máshol is hallottam. Persze ott sem indokolták meg. :N

[ Szerkesztve ]

(#30019) GaborGh válasza legiaap (#30017) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

Na jó, fussunk neki még egyszer és tegyük fel, ha lemerült a géped teljesen és utána felteszed töltőre, majd ha végzett a töltéssel és leellenőrzöd akkor 100% helyett, mindig csak 80%-ot ír ki ha ez az opció be van kapcsolva, ha pedig nincs bekapcsolva, akkor 100%??

[ Szerkesztve ]

(#30020) legiaap válasza GaborGh (#30019) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindig minden körülmények közt csak 80 %-ig tölt, ha ezt a funkciót bekapcsolom.
:D

(#30021) psg5 válasza GaborGh (#30007) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi, ez megnyugtató, akkor le is veszem a töltésről :)

F.K.T.

(#30022) GaborGh válasza legiaap (#30020) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

Jól ki*@szt@l velem :DDD
Most egész éjszaka ezen fogok agyalni, hogy miért csinálja ezt és mi értelme neki!
Tuti, hogy nem fogok tudni elaludni, amíg rá nem jövök! :N

[ Szerkesztve ]

(#30023) medium84

medium84
(tag)

Hi!
3000 N100 0768-B9G notimra felraktam egy Win7 Ultimate-et. A gondom az vele, hogy a hangerőszabályzóban SPDIF jelenik meg, a hangszórók meg meg sem szólalnak. Végignéztem mindent, de nem tudom átállítani analógra.
Mit tehetek?

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rúgni

(#30024) Csabee. válasza medium84 (#30023) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megfelelő drivert telepítsd fel újra, eszközkezelőből meg töröld a jelenlegit!

Üdv: Csabee.

(#30025) fanyarkanyar

fanyarkanyar
(újonc)

Sziasztok!
Van egy Amilo L2727 gépem, és az
a hiba, hogyha bedugom az USB-s egeret, és az áramot is, akkor nem
megy az egér. ha csak akkuról megy, akkor minden további nélkül megy.

MI AZ oka? mi a megoldás?

a gép kb 5 éves.

Köszönöm: fanyar

(#30026) szami77

szami77
(újonc)

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem...Adott egy Acer Aspire 5315 windows 7 van rajta de mivel 512MB a memóriája,hát nem igazán szereti ...Ezért gondoltam xp-t telepítek rá...
El is kezdi a telepítést majd kis idő múlva kiírja valamiért,hogy nem található MEREVLEMEZ s befejezi a telepítést...Biosban átállítottam,hogy lemezről induljon a gép automatikusan,de akkor is ugyanez az üzenet jelenik meg...
Mi lehet a hiba??? Tudna valaki segíteni??
Köszönöm: Szami

(#30027) nggabi válasza szami77 (#30026) üzenetére

nggabi
(PH! kedvence)

kapcsold ki a biosban az ahci módot, majd ha felment az xp akkor kapcsold vissza...

egyébként jó áron találsz a hardverapron 2x1GB ddr2 ramot hozzá, azzal már egész jól elmuzsikál a win7 rajta. nekem 5715öm van hibátlanul megy vele...

esetleg egy core2duos procit belevágsz még és királyság :))

[ Szerkesztve ]

"szenyor dzsíííí" sᴧᴍsᴜɴɢ™ Galaxy Note N7000 LPY www.android-forum.hu Galaxy Note fekete mesh tok eladó! új! http://bit.ly/JtCB0b

(#30028) szami77 válasza nggabi (#30027) üzenetére

szami77
(újonc)

Köszönöm a segítséged s a gyorsaságod!!!!
Szami

(#30029) SymbianOS válasza szami77 (#30028) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne büntesd már XP-vel a gépet.

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#30030) nggabi válasza szami77 (#30028) üzenetére

nggabi
(PH! kedvence)

nincs mit :)

szimbi: 512 rammal mi mást tudna tenni? :))

"szenyor dzsíííí" sᴧᴍsᴜɴɢ™ Galaxy Note N7000 LPY www.android-forum.hu Galaxy Note fekete mesh tok eladó! új! http://bit.ly/JtCB0b

(#30031) SymbianOS válasza nggabi (#30030) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jaaaa bocsi én azt hittem a VGA olyan memós, nem a rendszer memória.

(#30032) nggabi válasza SymbianOS (#30031) üzenetére

nggabi
(PH! kedvence)

höhh :D milyen vga? :DDD intel gma akármi... mondom majd én leszek a jani veszek bele vgat... erre nincs beforrasztva az aljzat az alaplapra... :(((

[ Szerkesztve ]

(#30033) SymbianOS válasza nggabi (#30032) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sztem kár vele vesződni mert amit belefektetsz az sok zsé lesz. Érdemes gyűjteni egy jobbra.

(#30034) Csabee. válasza nggabi (#30032) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A laptopok nem kimondottan arra vannak hogy memórián , hdd-n kívül bármi mást cserélgess rajta. Szerintem érdemes újat venni ha teheted...

Üdv: Csabee.

(#30035) szami77 válasza nggabi (#30027) üzenetére

szami77
(újonc)

Még egyszer köszönöm...nem az Én gépem hanem egy ismerősömé.....Nekem is Acer Aspire a gépem csak nagyobb 5520G 3giga ram 320-as vinyó s 2X1,9Ghz-es proci... ott teszi szépen a dolgát a Windows 7 s az enyémben valóban cserélhető a VGA ahogy Szimbi írja s az valóban 512-es...
Szami

[ Szerkesztve ]

(#30036) szami77

szami77
(újonc)

S még egy kérdés.....Ezeket az Aspire 5315-ösöket adták ki úgy is ha jól néztem hogy benne van a kijelző keretbe a kamera is gyárilag... ha veszek bontott keretet kamerával??? akkor a kamera kábel belemegy simán az alaplapba vagy nem ?????
Szerintetek??
Szami

(#30037) nggabi válasza szami77 (#30036) üzenetére

nggabi
(PH! kedvence)

szerintem egyben van a vga kábellel... de lehet h keverem az emachines-emel...

(#30038) capulet75

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv az uraknak. Olyan problémával állok szemben amit nem értek, ezért is kérem a segitségeket. Egy Toshiba Satellite Pro L300 noti a delikvens,(3GB-ra bővitett ram) bs player alatt elég gyakran megfagy, de csak az alkalmazás. Lett új rendszer, (win7-64), másik bs, de még mindíg csinálja. Ötleteket, tippeket szívesen fogadnék mert lelki szemeim elött már társítottam a notit az asztal sarkával. :(((

Sami Koivikko - Sapphire

(#30039) FireFoxer

FireFoxer
(fanatikus tag)

Sziasztok,

annyi lenne mindössze a kérdésem ,hogy egy régebbi tipusu MSI notihoz lehet használni egy újabb szériás MSI lapper töltőjét ? Csatlakozo ugyan az.. :)

előre is köszi

bakfitty...

(#30040) nggabi válasza capulet75 (#30038) üzenetére

nggabi
(PH! kedvence)

bsplayer uninstall, codec pack uninstall

nekem ezek megoldották...

(#30041) nightmare13 válasza FireFoxer (#30039) üzenetére

nightmare13
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha ugyanaz a feszültség, és az áramerősség legalább akkora, vagy nagyobb, akkor igen!

Az élet egy játék... De játszd keményen!

(#30042) Bela007 válasza nightmare13 (#30041) üzenetére

Bela007
(újonc)

sziasztok!

tud valalki olyan embert ajánlani aki laptokat javít?

választ előre is köszi... :R

[ Szerkesztve ]

(#30043) GaborGh válasza Bela007 (#30042) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

(#30044) laszlo168

laszlo168
(fanatikus tag)

Szevasztok, adott egy asus eepc 1005 h tipusu, valószinüleg lemerült a belső aksi, vagy elem, vagy ami benne van. Nem tudja valaki, hogy milyen elem (akksi) kell bele? És ki lehet e cserélni házilag?

(#30045) NTonee válasza laszlo168 (#30044) üzenetére

NTonee
(senior tag)

Az elég nagy baj lenne, ha behalt volna. Miből gondolod, hogy lemerült?
Olvastam már ilyet, de még sosem láttam élőben gépet, amiben lemerült volna az elem/akksi vagy mi. Ha esetleg egy 10 éves gép lenne, talán, de egy eeepc?

(#30046) laszlo168 válasza NTonee (#30045) üzenetére

laszlo168
(fanatikus tag)

Ha nem az merült le, akkor miért csinálja azt hogy, az órát ha beálitom rajta, a következő bekapcsolásnál, teljesen mást mutat, nem a pontos időt.

(#30047) NTonee válasza laszlo168 (#30046) üzenetére

NTonee
(senior tag)

Olvasgattam most...
Van pár hasonló probléma azzal géppel. Itt is azt írják, hogy ha az idő is elmegy, akkor az elem halt meg. Megoldást nem nagyon olvastam ott, de a legutolsó hsz-ben az van, hogy egy ML1220 lítium akku van benne, amit lehet cserélni.

szerk: számomra elég megdöbbentő, hogy ilyen fiatal gépnél ez előfordulhat. Olvastam 6 hónapos gépről is ott, aminél szintén vége lett annak az akkunak.

[ Szerkesztve ]

(#30048) laszlo168 válasza NTonee (#30047) üzenetére

laszlo168
(fanatikus tag)

Mondjuk úgy van használva, hogy ha hálózatról megy nincs benne az akku, mármint a rendes aksi, és ha ki van kapcsolva, akkor gondolom a belső aksi hamarabb merűl, lehet ezért ment tönkre a belső aksi. A rendes aksinak semmi baja 2 év után is tudja a 10 órát.

(#30049) Bela007 válasza GaborGh (#30043) üzenetére

Bela007
(újonc)

köszi... :R

(#30050) rii

rii
(PH! nagyúr)

hello

hozzám került haver gépe, mert játszott konzolom valami fifával, beidegelt, csapnia kellett, és az ágyon fekvő laptopra esett a ... ha nem is a választása, de au ökle

ezt írja ki, nem boot-ol be. A procedúra után újraindul, és megint itt kötünk ki.

a HDD mekkent meg, vagy valami belső hardver nem működik, amit nem bír elérni?

előre is köszönöm a tippeket ... a HDD most tettem be másik gépeb, asszem látom, lementem, és újrahúzok rá valamit.

akárkivót'tevótá

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.