Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#33001) 8nemesis8 válasza Csabee. (#32998) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Mindjárt megkukkantom én is.

(#33002) Csabee. válasza odrif (#33000) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha találsz más laptopot amibe van bill világítás, akkor írj :) mert megnézném én is!

Üdv: Csabee.

(#33003) rgeorge válasza endruboy1 (#32431) üzenetére

rgeorge
(fanatikus tag)

Most jutottam hozzá, hogy megnézzem Aida64-ben is az akkuinformációkat: elhasználódás mértéke 0%.
Aida64
Lenovo Power Manager

[ Szerkesztve ]

Shit! Of all the fuckin' things she could fuckin' forget, she forgets my father's watch! I specifically reminded her - bedside table, on the kangaroo. I said the exact words: Don't forget my father's watch.

(#33004) odrif válasza Csabee. (#33002) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebben például van.
Nem mondom hogy jó vagy rossz, de van benne.

Dell Vostro 3300

(#33005) xcds válasza Csabee. (#32999) üzenetére

xcds
(fanatikus tag)

Vannak azért olcsóbbak is. Pl. Dell Vostro, Latitude és itt aPH-n is árulnak egy HP DV6-ost 140-ért.

(#33006) endruboy1 válasza odrif (#32994) üzenetére

endruboy1
(fanatikus tag)

Veszel egy ezer forintos (vagy annyi se) USB-be dugható hajlítható szárú LED lámpát és problem solved.

rgeorge: Jólvan, de azért légyszíves olvasd végig EZT a cikket.

[ Szerkesztve ]

A processzorok ára sem lineárisan, hanem egy konvex függvényt követve (általában exponenciálisan) nő a számítási teljesítménnyel.

(#33007) Csabee. válasza odrif (#33004) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hu ez nagyon bejon igy leiras szerint!

(#33008) Kbali válasza odrif (#33000) üzenetére

Kbali
(őstag)

Sony Vaio C, S, Z sorozat; Dell Latitude sorozat; Lenovo Thinkpad sorozat, MacBook - ezek mind világítósak (a Thinkpad felülről világítja meg a billentyűket).

nem vagyok suhanc...

(#33009) 8nemesis8 válasza Kbali (#33008) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Ha már felülről világítás, akkor HP Elitebook.
Nekem is ez van, kicsi a fénye, de ha tényleg sötét van akkor pont elég. Bár ez szerintem azért merőben más elgondolás, mint a Sony, Apple,... megoldások

(#33010) Mikisys válasza endruboy1 (#32982) üzenetére

Mikisys
(kvázi-tag)

Valószínű az akku hiba, Én visszavinném és eredeti cserét kérnék, mielőtt a töltőáramkörben is valami meghibásodás keletkezne.
A Töltő az tápegység is, tehát arról működnie kell a gépnek.
Ha a tápról nem megy a gép, akku nélkül, akkor viszont az (is) hibás.

Üdv!

(#33011) endruboy1 válasza Mikisys (#33010) üzenetére

endruboy1
(fanatikus tag)

Oké, köszi a helpet. Egyébként biztosan nem csak visszajelzési hiba, mert az akkun is van 5 led amivel meg lehet nézni mennyire van feltöltve és abból is csak 4 világít. Már chaten beszéltem a speedshoposokkal, azt mondták vigyem be és megnézik. Szóval majd akkor beviszem... valamikor ha ráérek :( .

[ Szerkesztve ]

A processzorok ára sem lineárisan, hanem egy konvex függvényt követve (általában exponenciálisan) nő a számítási teljesítménnyel.

(#33012) vacs

vacs
(lelkes újonc)

Most tettem fel új Win 7-et.Innét melyik drivert szedjem le, hogy legyen net ?
Toshiba Satellite C660D PSC24E Win7 64bit
És hogyan telepítem ?

[ Szerkesztve ]

Windows 7 élményindex: 7.2

(#33013) csucsbicep

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Használt notebookot keresek max 60-70-ért. Mire érdemes figyelni vásárlás esetén? Illetve melyik márkát érdemes kerülni?

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#33014) _Roy_

_Roy_
(kvázi-tag)

sziasztok

olyan problémám lenne, h telepítettem egy vadonat új samsung 300e5z notebookot win7 64 bit premiummal már többször is és mindig miután kész a telepítés és újraindul a gép nem lép be a windowsba, hanem fekete képernyőn villan 1et, megint próbál bootolni, majd megint fekete kép és boot ez megy 1folytában a boot sorrenddel nincs baj az biztos
de mi a hiba?
hdd látja a bios, telepítésnél is látszik, h felkerült a rendszer...

(#33015) endruboy1 válasza csucsbicep (#33013) üzenetére

endruboy1
(fanatikus tag)

Üzleti típusokat érdemes nézni, fém-magnézium házzal. A Lenovonak vannak vízálló magnéziumházas gépei, abból érdemes egy régebbi szériát keresni, azok 50-60 körül vannak. Nem tudom mire használnád, de nem tanácsos olyat venni amiben erős dedikált VGA van, mert ha nem volt elég jó a noti hűtése, akkor az idők során a GPU-ból termelt hő megolvaszthatott az alaplapon dolgokat és talán csak idő kérdése az alaplap hiba, akkor meg nagy szívás van. Az se hátrány ha olyan (fent említett) üzleti notit találsz amin van néhány hónap gyári garancia még. Consumer kategóriás gépeket érdemes kerülni. Ezek onnan ismerkszenek meg hogy teljesen műanyagból, esetleg fényes műanyagból vannak és hardveresen egész kecsegtetőek, viszont nem a legjobb összeserelés jellemző rájuk, így nagyon mellé lehet velük nyúlni.

_Roy_: Ott (IS!) az a hiba hogy kalóz (autocrakes) Windózt próbálsz felrakni amit az új notik nagy többsége nem komál. Originallal próbálkozz, aztán azzal is lehet utólag varázsolni.

[ Szerkesztve ]

(#33016) csucsbicep válasza endruboy1 (#33015) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Melóra kell, meg net, film néha konvertálás. Szóval egy viszonylag erősebb cpu nem árt. Win 7 lenne a gépen.

(#33017) kenwood3 válasza vacs (#33012) üzenetére

kenwood3
(PH! addikt)

Ha lanról megy a net akkor ezt [link] kell neked letölteni

(#33018) endruboy1 válasza csucsbicep (#33016) üzenetére

endruboy1
(fanatikus tag)

ITT nézelődj a Lenovo ThinkPadok között. Ezek tutira megbízhatóak. Pl. ITT van innen egy szép példány, de nem kerestem nagyon.
Itt van egy kis demonstráció a ThinkPadek strapabírásáról :D .

[ Szerkesztve ]

(#33019) csucsbicep válasza endruboy1 (#33015) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olyanokat néztem, amik már C2D procival vannak. Akkor a dedikált vga-val rendelkezőket kerüljem? Gondolom, akkor megfelelő hűtés hiányában tuning(ha van) korlátozott.

#33018: Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#33020) tomp

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel nem találtam noti vinyó topicot, itt kérdezem meg.
ez a lemez teljesítmény rendben van? Ezen van a win7 is.

Telenor HSPA+ / Asus K53SC http://logout.hu/cikk/google_music/teljes.html avagy hogyan vásároljunk dalokat itthonról a Play Áruházból

(#33021) endruboy1 válasza csucsbicep (#33019) üzenetére

endruboy1
(fanatikus tag)

Tuninggal eleve nem érdemes szórakozni notebook esetében. Ez nem asztali PC, itt nincs akkora légtér a házon belül ahol a hő le tudna vezetődni. Ha nincs megfelelő hűtés megsül a gép és kuka. C2D procik már biztosan elegek, de filmnézésre, netezésre meg Officera akár gyengébb CPU is megfelel.
Az a lényeg hogy ne hagyd magad elcsábítani a számok által. A minőség sokkal relevánsabb szempont kell legyen, pláne használt gépek esetében.

(#33022)Nincs mit máskor is.

[ Szerkesztve ]

(#33022) csucsbicep válasza endruboy1 (#33021) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem. Az, amit linkeltél tetszik. Köszönöm segítséged.

(#33023) kendeee válasza odrif (#32994) üzenetére

kendeee
(fanatikus tag)

Használt, vagy új? Dell studio xps m1730, dell alienware...
xps
xps II
alienware

Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET..."Senkit nem hagyunk az utcán!" By:O.V.

(#33024) vacs

vacs
(lelkes újonc)

De mivel azt nem tudtam telepíteni, ezért keresnem kellett másikat.

Windows 7 élményindex: 7.2

(#33025) csucsbicep válasza endruboy1 (#33021) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még egy kérdésem lenne, hogy alkatrészeket újonnan nem lehet külön szerezni, mint az asztali gépeknél? Például szeretnék procit cserélni, akkor csak bontott cuccokból tudok vadászni?

(#33026) kenwood3 válasza vacs (#33024) üzenetére

kenwood3
(PH! addikt)

És találtál? Egyébként miért nem tudtad telepíteni? Nem értem mi a probléma :D

[ Szerkesztve ]

(#33027) kendeee válasza csucsbicep (#33025) üzenetére

kendeee
(fanatikus tag)

Miért vennél újat? Lehet elvakult vagyok, de nem értem a rációt. Általában egy processzor nem megy tönkre(biztos van rá példa) de én még nem sűrűn találkoztam olyannal. Vagy működik, vagy nem. Ráadásul a használt ára majd az új árának a harmada. Tudsz venni bele újat is pl a lenovo FRU jelölést ad az alkatrészeinek, a HP meg SPS-t. Kiválasztod a neked megfelelő processzort és megrendeled. Lehet nem gyártják már az adott C2D procit, de nekik van raktáron új.
Szétnézel, milyen procival kompatibilis a laptopod (ibm/lenovo) esetében, kinézed a FRU számát és megrendeled a honlapjukról.

pl: Google: FRU 42W7655

És megrendeled a T7300-as procit.

Vagy hp esetében egy alkatrész.... SPS:378242-001

Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET..."Senkit nem hagyunk az utcán!" By:O.V.

(#33028) Thunderzolee válasza csucsbicep (#33025) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért akarsz újat venni:
Tudod nennyibe kerülnek a notialkatrészek?

A proci amúgy is egy olyan alkatrész, ami szinte sosem megy tönkre, ahogy már írták itt lejjebb. :K

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#33029) somasz

somasz
(senior tag)

Üdv!
Egyik barátnőm FS ESPRIMO Mobile V5535 notijára ráesett egy könyv, és kipattant belőle a h betű, el is törött valami kis fehér rögzítőbütyke. Hol lehetne ezt megcsináltatni? Maga az érzékelő működik jól, de a billentyűt nem tudja visszahelyezni. Ötletelés? :F

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#33030) csucsbicep válasza kendeee (#33027) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erre voltam kiváncsi. Akkor ha esetleg gyenge lenne, de ez csupán csak érdekelt.

(#33031) endruboy1 válasza csucsbicep (#33030) üzenetére

endruboy1
(fanatikus tag)

Nézd ha ThinkPadot veszel azt ha netán gyengének találnád biztosan el fogod tudni adni kompletten annyiért kb mint amennyiért vetted. Ezek nem vesztenek olyan gyorsan az értékükből mert nagy a kereslet rájuk.

(#33032) csucsbicep válasza endruboy1 (#33031) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak találjak ilyet Pécsen.

(#33033) kendeee válasza somasz (#33029) üzenetére

kendeee
(fanatikus tag)

Itt kérj árajánlatot. 4-5 ezer egy bontott magyar billentyűzet hozzá. Sajnos amit találtam, már elkelt 4ezerért. Vagy hibásat kell vadászni, az olcsóbb és utána lehet dobálni a könyvet, lesz bőven hozzá donor :)

100% hogy eltört?

2 db-ból áll össze a mechanika. 'X' formációban csatlakozik az x közepén két kis füllel egymáshoz, 4 sarkán van 4 kis pöcök, ami eltörhet. A billentyű a fehér kis x mechanikára pattintható rá. Esetleg egy jó kép alapján mi is látnánk?

(#33034) SirKero

SirKero
(senior tag)

Szerintetek ezzel érdemes már most vissza vinni garanciába? December 9-én vásároltam Y570.
+ A napló kép

[ Szerkesztve ]

az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mer pazarolják a föld energiaforrásait, fogadjun most is be van kapcsolva a numlock-od pedig nem is használod a keypadot!

(#33035) mokus1 válasza SirKero (#33034) üzenetére

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

,,Ezen a pontom a merevlemez garanciális cseréje nem lehetséges"
A fontos adataid mentsd el valahová utánna vidd vissza.

(#33036) SirKero válasza mokus1 (#33035) üzenetére

SirKero
(senior tag)

Ha ,,Ezen a pontom a merevlemez garanciális cseréje nem lehetséges" akkor szerinted van értelme most vissza vinni.

[ Szerkesztve ]

az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mer pazarolják a föld energiaforrásait, fogadjun most is be van kapcsolva a numlock-od pedig nem is használod a keypadot!

(#33037) odrif válasza mokus1 (#33035) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

:F

Dell Vostro 3300

(#33038) mokus1 válasza SirKero (#33036) üzenetére

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs egy hónapos a merevlemez és ennyit romlott még tuti fog.Ezért javasoltam ha van valami fontos azt mentsd el. jobb félne mint megijedni.

(#33039) Csabee. válasza SirKero (#33034) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én azért megkérdezném a boltot, ahol vásároltam (legalább egy telefont megér). Én nagyon nem örülnék neki ha én egy újonnan vásárolt winyó ennyi idő alatt kezd meghalni.

(#33040) SirKero válasza Csabee. (#33039) üzenetére

SirKero
(senior tag)

09,00 órakor nyitott a bolt. Megvárom,hogy meg igyák a kávéjukat és utána felhívom őket. :P

(#33041) Csabee. válasza SirKero (#33040) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én már rájuk törtem volna az ajtót :DD De te nyugodtabb vagy. Mondjuk tény, hogy egy HDD sentinel eredmény miatt többnyire nem cserélnek merevlemezt garanciába.. :(

(#33042) odrif válasza Csabee. (#33041) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen ebben sajnos van valami.
Amíg teljesen meg nem nyekken a HDD addig szerintem sem fogják cserélni, mert azt fogják mondani, hogy a HDD sentinel nem egy hivatalosan a gyártók által is elfogadott mérőszoftver.

Dell Vostro 3300

(#33043) GrandeP válasza odrif (#33042) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Meg egyébként is pontatlan, és gyártónként van h mennyi bad sector után számít hibásnak egy wincseszter....
Az h gyanús szektort látott, de egyébként hibátlan és ezért lepontozta, az enyhén szólva is vicces...

Tudom, 100/100-nak kell lennie... mert csak... de egyébként hibátlan... ha nagyon idegesít futtas egy hdat-ot, utána 100-as lesz...

Ha most ezt beküldöd, akkor bent lesz 1 hónapot, a nagyker visszadobja h hibátlan, a kisker meg lefuttatja rajta a progit, te meg majd pislogsz h némmá, megjavult...

ui2: ez nem zárja ki azt a tény h majd lehet hogy, majd talán, de nem biztos, h majd előfordul ha majd, 8hónap, 16 nap , 5 óra és 3 perc után nem lesz már használható.

[ Szerkesztve ]

...GPS Szervizelés Nálam...

(#33044) rgeorge válasza SirKero (#33034) üzenetére

rgeorge
(fanatikus tag)

Ha jól látom, ez egy Seagate. Próbáld ki a Seagate saját tesztprogramját, ha az is hibát jelez, akkor arra már cserélniük kell.

Shit! Of all the fuckin' things she could fuckin' forget, she forgets my father's watch! I specifically reminded her - bedside table, on the kangaroo. I said the exact words: Don't forget my father's watch.

(#33045) GrandeP válasza rgeorge (#33044) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Nem kell... :DDD

Hidd el, ennél csúnyább dolgokat is visszadob a nagyker...

...GPS Szervizelés Nálam...

(#33046) SirKero válasza Csabee. (#33041) üzenetére

SirKero
(senior tag)

Na felhívtam a boltot. Ők már nem illetékesek forduljak szak szervizhez a problémával.
Felhívtam egyet de rögtön ott sem tudtak mit mondani rá. Délben hívjam vissza őket addigra kitalálnak valamit. Gondolom megbeszélik illetékes et-vel. :C

(#33047) Csabee. válasza SirKero (#33046) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez varhato volt .. Teny hogy a bolt csak 3napig foglalkozik esetleges cserekkel :) ! Sok sikert a garizatashoz!

(ha nekem nem gariztatnak le.. Tuti gondoskodnek arrol hogy egleg beszarjon a hdd:D )

(#33048) odrif válasza Csabee. (#33047) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

És azt hogyan tudnád megtenni?

Dell Vostro 3300

(#33049) Thunderzolee válasza SirKero (#33046) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HD Tune szkennelést is csinálhatnál, mielőtt fölöslegesen...

Tudod, erre gondolok:

Garanciában nem fognak vele foglalkozni, mert nem rossz a HDD, szektorhibája nincs, legalábbis az elsőre szektorhibásnak minősített területet mégsem kellett áthelyezni a tartalék területre, mert mégsem hibás.
Nem is értem miért 70%-osra minősítette.
Másrészt a merevlemezek úgy is el tudnak romlani, h használat közben jól megrázzuk őket, ami jelentheti a noti földre ejtését is, amin ettől még nem feltétlenül lesz külsérelmi nyom, de a merevlemez (ideális esetben) megsínyli az ilyesmit.
Mielőtt bárki rámtámad, h mit feltételezek én, csak közlöm, h próbáljatok meg szervizes fejjel gondolkodni. Nincs az a bíróság, ami igazat ad neked, h nem ejtetted le a notit, ha a gyártó ezzel védekezik majd.

Miután lefutott a HD Tune (ami valószínűleg csupa zöldet fog mutatni), kérdezd meg Liksoftot a HDD-s topicban, h szerinte ilyenkor várható-e meghibásodás, vagy ez csak "vaklárma".

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#33050) SirKero válasza Thunderzolee (#33049) üzenetére

SirKero
(senior tag)

Most beszéltem a Lenovo szervizzel.
Kizárólag a SeaTools for DOS program eredményét fogadják el Ők is ezzel tesztelik.
Három-négy teszt egymás után és ha hibás akkor csere. Kb. egy hét az átfutási idő.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.