Hirdetés

Toshiba netbook barnába öltöztetve

NB200 kívülről

Nem az első eset, hogy a Toshiba netbookot ad ki, az NB100 tavaly mutatkozott be. Az előd még 8,9"-os képernyővel volt felszerelve szemben az új netbook 10,1"-os monitorával. Egyébként nagyjából hasonló felépítésűek a gépek, tehát az NB200 felfogható egyfajta frissítésnek is. Az netbook külseje valószínűleg meg fogja osztani a vásárlóközönséget. A fedél nem a tipikus, sima fekete, szürke vagy éppen fehér műanyag vagy fém borítást kapta, hanem egy barnás árnyalatú, csíkokban bordázott felületű kemény műanyagot. Elég ellenállónak, erősnek tűnik. Egy védőhuzatot azért adhattak volna mellé, példát lehetne venni mondjuk az Asusról. A barna külső folytatódik a zsanérnál is, ami bronzos színű lett.

Szerencsére nem lett barna az egész gép. A monitor fényes kávájára még jutott belőle, de a billentyűzet és a csuklótámasz már ezüstszínű festést kapott.

A netbook elején bal oldalon találjuk a memóriakártya-olvasót, ez SD és MMC kártyákat tud kezelni. Jobb oldalon egy sor piktogramos lámpát tettek. Egy helyre került minden: Wi-Fi, töltés, HDD- és kártyaolvasó-használat, valamint a Scroll és Num lock jelzőlámpái.Sötétben nem zavaró, de jól látható fénnyel világítanak, ráadásul azzal, hogy oldalra kerültek, lecsukott fedélnél is látszanak. A készülék hátsó részét szinte teljes egészében elfoglalja a széles akkumulátor.

Az összes csatlakozó a gép két oldalán sorakozik. Balról nézve az NB200-ra a zsanér mellett a monitorkimenet D-Sub csatlakozóját láthatjuk, amit egy méretes szellőzőnyílás követ. Rögtön utánuk a hang ki- és bemenet, majd a 10/100-as Ethernet port következik. Végül az egyik 2.0-ás USB zárja a sort. Ez az USB egyébként egy kicsit különlegesnek számít, legalábbis a másik kettőhöz képest, mivel a netbook kikapcsolt állapotában is tölthetünk rajta arra alkalmas eszközöket, például MP3-lejátszót. Ez az úgynevezett Sleep-and-Charge funkció. Notebookokon már találkozhattunk ilyennel, azonban netbookoknál ritkaságszámba megy. A Toshiba jobb oldalára került az említett másik két USB port, valamint a töltő aljzata és a lopásgátló zár lyuka.

Innen nézve jól látszik, hogy kicsit előre dönt az egész gépezet, ami nem gond, mert ez a gépelést valamivel kényelmesebbé teszi. A kijelzőt körülbelül 140°-ra lehet kihajtani, ami általában elégnek is bizonyult.

A gépezet alján jónéhány szellőzőrácsot láthatunk, és ide került a hangszóró is. Három csavar kiszedése után elénk tárul a belseje. Azaz csak egy része, ahol a cserélhető komponenseket szedhetjük ki. Hozzáférünk a memóriához, a Wi-Fi kártyához és a merevlemezhez. Az akkut két biztosító retesz kinyitása után húzhatjuk ki a helyéről. Négy kis gumitalp biztosítja a netbook stabilitását.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés