Hirdetés

2019. június 25., kedd

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Sony SRS-X9: sokoldalú kompakt audiorendszer

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Sony nagyon büszke a rengeteg ígéretes funkcióval kecsegtető termékre – kipróbáltuk, hogy joggal-e.

Sony SRS-X9

Azt, hogy a Sony milyen óriási potenciált lát a kompakt kialakítású, otthoni vagy hordozható audiorendszerek szegmensében, tökéletesen alátámasztja, hogy jelenleg közel húsz ilyen készülék található meg termékkínálatukban. A skála a belépőszintű, kis teljesítményű és tudású daraboktól a többfunkciós, erőteljes megszólalást produkáló eszközökig terjed.

Sony otthoni audió rendszer

Utóbbi kategória egyik jeles képviselője az SRS-X9, amely egy beépített mélynyomóval ellátott, 2.1 csatornás, nagyteljesítményű, médialejátszós, hálózatba köthető, nagyfelbontású hanganyagok kezelésére is képes eszköz. A vállalat a termékkommunikációban annyi szépet mesél róla, hogy muszáj volt kipróbálnunk, a valóságban tényleg úgy megdörren-e, ahogy ígérték, illetve hogy valóban olyan sokoldalúan használható-e.

Nagyon minimalista külső

A Sony szerint a minimalista-futurisztikus dizájnvonalba illeszkedik a termék, amely ennek köszönhetően bármilyen belső térbe harmonikusan beilleszthető. Ez mondjuk igaz is, hiszen ez a szürke-fekete, unalmas tégla nem valószínű, hogy bárhol magára rántaná a tekintetet. Persze egy audioeszközönél ez nem is feltétlenül alapelvárás, de azért léteznek már ennél egy-két fokkal izgalmasabb kialakítású modellek, még a cég saját portfóliójában is.

kompakt otthoni audió rendszer

A frontfelületet fedő, egérszínű fedő rácsot le lehet kapni, ami biztos dob a kinézeten, de ehhez egy speciális eszköz szükségeltetik, amelyet elvileg a dobozába csomagolnak mellé, azonban mi nem leltük. Ennek hiányában inkább nem álltunk neki szétfeszegetni az egészet, mégiscsak egy olyan termékről van szó, amelyet – sajnos – vissza kellett adni.

Bluetooth lejátszó

A teteje fényes fekete borítást kapott, ami már magában is egy elég problémás felület, hiszen minden porszem és szennyeződés meglátszik rajta, ráadásul az érintésérzékeny kezelőpanelt is ide pozicionálták. Azaz szinte biztos, hogy valamennyit mindenki fogja tapogatni, az ujjlenyomatok pedig szinte üvöltenek róla. Kifejezetten kényes anyagról van szó egyébként, amely a takarítást sem tűri jól, így érdemes odafigyelni, hogy csak pihe-puha törlőkendővel menjünk rá, ugyanis ellenkező esetben összekarcolódhat.

Sony SRS-X9 dizájnos

A csatlakozók (A és B típusú USB, 3,5 mm audiokimenet, Ethernet) hátul kaptak helyet, ami fura; az USB-t és a 3,5 mm-es, fülhallgatókhoz is használható bemenetet igazán tehették volna az elejére az egyszerűbb, kényelmesebb használat érdekében. A 43 centiméter széles, 13,3 centiméter magas és 12,5 centiméter mély hangszóró súlya nem vészes, hiszen kevesebb mint öt kilogrammot nyom (4,6 kg). De ez már pont az a méret és tömeg, amelyet nem szívesen mozgat az ember ide-oda rendszeresen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.