Hirdetés

Sony X9: íme, a Sony UHD tévéje

Hirdetés

Értékelés

Mivel a hétköznapi kategóriákba nehezen beilleszthető modellről van szó a KD-55X9005A esetében, ezért az értékelésnél sincs sok értelme a hagyományos szempontok szerint vizsgálni az ár/érték arányt. Tény, hogy első hallásra egy 1 100 000 forintba kerülő 55 hüvelykes televízió nem tűnik versenyképesnek. Csakhogy egy ilyen modell esetében ezt a megközelítést el kell felejteni. Épp úgy, mint ahogy az ember nem kezd el fintorogni egy Breitling óra láttán, hogy bezzeg a Swatch csak egy ezresbe kerül, vagy nem hozza fel kobei marhát falatozó barátjának, hogy vehetett volna parizert is olcsóbban. Az új technológiát és az ezzel járó státuszszimbólum jelleget nem adják ingyen, de ez így volt a 3D tévéknél, a Blu-ray lejátszóknál vagy épp a házimoziszetteknél is.

Bár egyelőre sokan ódzkodnak az Ultra High Definitiontől, csak egy újabb parasztvakításnak tartva azt, elnézve ezen a modellen az UHD tartalmakat, nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a fejlesztésnek volt értelme. Sőt még a felskálázott anyagok is jobban néznek ki, mint egy átlagos Full HD televízión, úgyhogy van létjogosultsága az ilyen termékeknek. A képminőség tehát teljesen rendben van, a Triluminos panel jól teljesített, de azért apróbb hibák még akadnak, elég csak az enyhe glow-ra gondolni. A tévé kifejezetten felhasználóbarát, a menürendszer kezelésébe hamar bele lehet jönni, és a távirányítón is csak a háttérvilágítást hiányoltuk.

A digitális tévézés és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások jól működnek, és a 3D tartalmakkal is egész jól boldogult, bár azért a 2D->3D konverzión még van mit csiszolni. A szokásosnál nagyobb teljesítményű, hangsúlyos szerepet kapó hangrendszer jól muzsikált, egy átlagos vetélytársát simán lemosná, de azért egy több komponensből álló, direkt e célra szánt audioeszközzel nem veheti fel a versenyt.

A médialejátszó ugyan nem tökéletes, de a legtöbb ember nem találna komoly kivetnivalót benne, hiszen a formátumtámogatás rendben van, a kezelés hiányosságain pedig túl lehet lépni. Az alkalmazások és az ezek segítségével elérhető döbbenetes mennyiségű tartalom évek óta a Sony tévék erősségei közé tartozik, és ez most sincs másként. Viszont az is tény, hogy a böngésző kicsit lassú, ugyanakkor egy 4K tévét nem szörfölgetésre találtak ki. Mindent összevetve egy bombajó tévét sikerült közelebbről megismernünk, ami nagyon tetszett nekünk.


Sony KD-55X9005A UHD LCD televízió

elefant

A Sony UHD tévét a Sony magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés