Hirdetés

Sony X9: íme, a Sony UHD tévéje

Extrák

Netes tartalmak

Hirdetés

A Sony úttörő szerepet játszott a netezés és a televíziózás összeházasításában, így nem meglepő, hogy e televízión keresztül is jó néhány, azaz körülbelül 150 alkalmazás érhető el. Ráadásul ezek között számos olyan gyűjtőoldal található, amelyekből további ösvények vezetnek a web mélyére. Természetesen a programok között a különféle, audiovizuális tartalmakat kínáló programok viszik a prímet, erre a cég mindig is nagy hangsúlyt fektetett.


Tehát például megnézetőek különféle sportesemények összefoglalói, lehet válogatni koncertfelvételek, videoklipek, barkácsolással, főzéssel, divatvilággal, életmóddal, egészségmegőrzéssel kapcsolatos videók közül. Aki akar, elmélyedhet a fitnesz rejtelmeiben, tanulhat németül, angolul, rajz- és táncórákat is vehet, még teljes filmeket, sorozatokat is megnézhet, sőt néhány esetben még arra is mód nyílik, hogy élő közvetítésbe kapcsolódjon be. Emellett nem hiányoznak, nem hiányozhatnak az egyszerűbb logikai játékok, a hagyományos kivitelű receptek és oktatóanyagok sem, a legfontosabb videó- és képmegosztó szolgáltatások, valamint a legnépszerűbb közösségi médiumok kliensei is bekerültek a szórásba.


Ez eddig szép és jó, csak az a baj, hogy ezeket mindenféle különösebb szortírozás nélkül zúdítják rá a felhasználóra. Így ember legyen a talpán, aki átlátja a káoszt, és hamar megtalálja a kívánt alkalmazást. A rendszerből a Flash-támogatású böngésző sem hiányzik, azonban mivel a kétmagos processzor ellenére sebessége nem veheti fel a versenyt egy hagyományos számítógéppel, így a szörfözgetés nem okoz igazán nagy élvezetet.

Kislexikon

A Sony évek óta fejlesztgeti saját, i-manual névre hallgató kislexikonját, amely jelenleg az egyik leginkább felhasználóbarát ilyen jellegű szolgáltatás. A televízió összes funkcióját, tulajdonságát, paraméterét akkurátusan beosztották különféle témakörökbe, sőt ezek ábécésorrendben is megtalálhatóak egy szószedetben, aminek következtében a szükséges tudnivaló igen gyorsan fellelhető. A magyarázó szövegeknél mellőzték a nehezen emészthető szakzsargont, amiért dicséret jár, épp úgy, mint a bőségesen adagolt színes illusztrációkért.

Tükrözés

A Miracast-támogatásnak köszönhetően egyszerűen tükrözhetőek a kompatibilis mobil eszközök, azaz ilyenkor a tv úgy funkcionál, mint egy tablet vagy egy okostelefon kijelzője. Értelemszerűen azzal a kiegészítéssel, hogy továbbra is azok képernyőjét kell tapogatni. Teljesen jól működő szolgáltatás ez, ugyan érezhető egy pillanatnyi késlekedés, de ez az alatt a rövid idő alatt, amíg a tv nálunk tartózkodott, nem vált zavaróvá.

Előzmények

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy visszanézzük, hogy az elmúlt időszakban pontosan mire is használtuk a televíziót. Nem csak a felkeresett internetes oldalakat, futtatott alkalmazásokat jeleníti meg, hanem arról is tájékoztatást nyújt, hogy milyen médiafájlokat játszottunk le, sőt arról is, hogy milyen paramétereket módosítottunk. (Így azt is ellenőrizhetjük, távollétünkben családtagjaink mit mókoltak a tévével.)

3D téka

A vállalat a nagy koreai cégekhez hasonlóan megelégelte, hogy a tévécsatornák és a filmgyártók nem igazán törik magukat annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű térhatású tartalommal lássák el az arra áhítozó nézőket. Úgy döntöttek, nincs értelme tovább várni rájuk, és létrehozták saját, 3D Exprience névre hallgató tartalomszolgáltatásukat, amelyen keresztül rövidebb-hosszabb filmek, klipek, ajánlók, magazinműsorok garmadája (összesen körülbelül száz darab) érhető el háromdimenzióban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés