Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Faék egyszerűségű, inteles alaplapok jöttek a Biostartól
- Milyen videókártyát?
- Strapabírónak tűnik a 12V-2x6-os tápkonnektor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós kamerák
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amikor elmentem egy MediaMarkt-ba, és megnéztem ez a TV-t tényleg lesett az állam. Nem is annyira a színhelyesség hanem a részletgazdaság fogott meg. Brutális mit nyújtott látványban.
Csak aztán megnéztem egy Pana P60ZT60-at, és ok hogy egy méterről nem volt olyan éles a képe, de háromról ahonnan egy ilyen méretű TV-t érdemes nézni bizony a Pana oldalára döntötte el a mérleget, nem is kicsivel. Szóval majdnem a feléért, lehet jobbat kapni.
Ezek után én elgondolkodnék, hogy érdemes-e egy ilyen TV-be beruházni, főleg úgy, hogy nincs tartalom, és már nyakunkon az OLED.
(mindezt úgy írom, hogy volt Pana Plazmánk is, és most egy Sony LCD teljesít szolgálatot)
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Def26
félisten
Egy kósza PS4 kérdés becsúzhatott volna.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
MaUser
addikt
Felméréseink kiértékeléséből világosan látszik, hogy az emberek számára a legfontosabb egy tévé megítélése során a képminőség
Ezt a marketing rizsát. Ha tényleg a képminőség számítana, a mostani LCD-k 99%-át, meg a plazmák jó részét lehetne zúzásra küldetni.
Azért a marketinges is észrevehetné a hatalmas logikai bakit, hogy előző mondatában még a filléres kínai konkurencia miatt bevezetett olcsóbb és rosszabb TV-ékről beszél, utána meg arról, hogy a minőség az első a váráslásnál és ez emiatt nem gond.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
maross
veterán
lg 4k reklam, vicces
eladó új/használt társasjátékaim: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
erdoke
titán
Abban mélységesen egyetértünk, hogy még 4k tartalom megjelenítése esetén sincs értelme 55-ösnél kisebb méretnek (bár én inkább a 65-ösnél húznám meg a határt, amíg Dezz nem jár erre
), viszont ez az állandó (Sony) 4k kamera duma...
Amíg szalagra rögzítettek, és nem az 50-es, 60-as években, abból általában lehet UHD-t is masterelni, mióta digitálisra állnak át, már a 8k kamera is játszik, ha jól tudom.
Amíg nincs nagy innováció a japánok részéről (értsd: új technológiák), addig a koreaiak simán lenyomják őket az LCD dömpinggel.A legjobb aláírás a héten
-
lenox
veterán
-
maross
veterán
Na ez egesz biztos. Es nem 2-3 evrol beszelunk, inkabb 10+rol. Fullhd tv se jo semmire, mint tv, akkor van haszna ha szamitogepre kotod (gyakorlatilag monitorkent hasznalod). Az 1080as videok is ritkan jobbak mint a 720asok, egyszeruen szarok még a kamerak amivel felveszik oket, vagy nem tudom. tv adas meg...
[ Szerkesztve ]
eladó új/használt társasjátékaim: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Boond
addikt
OLED tv-t én biztos nem vennéd, ez az a technológia amelyik szerves anyagot tartalmaz, ha jól emlékszem. Emiatt jó ha kibír 2-3 évet, asszem ennyi időt jósoltak neki max. Lehet javítottak ezen vmit, de nem hiszem, hogy az átlag ember pár évente tv-t szeretne venni... A plazmára is azt mondták, hogy örülj neki, ha kibírt 6-7 évet... 4-5 év az átlag.
Míg a régitv-knél több évtizedes volt ez az idő..
Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, ⭐7100 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)
-
erdoke
titán
A Full HD-ban messze nem értünk egyet. Megfelelő tévén (és itt 300e alatti 50-51" példákat tudok hozni), elég komoly különbség van egy átlagos 720p netes mkv film és egy BD50/remux között. Annyira, hogy előbbit soha nem "kölcsönöztem", mert SD-ről váltottam Full HD-re, HD Ready tévénk soha nem volt. Sőt, a te példáddal ellentétben én soha nem kötök PC-t a tévére. Médialejátszón vagy mobil eszközön keresztül megoldok mindent.
(#16) Boond
Az első plazmánk most 8 éves, ha jól emlékszek, és bő 2 évvel ezelőttig napi 8-10 órát ment átlagban (!). Semmi baja, a gyerekek most is néznek rajta DVD-ket, illetve valami apróságoknak való videójátékot is kötöttünk rá nekik. Fényerővel sincs gond.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Boond
addikt
Nekünk pár éve volt, vihar volt, villámok is potyogtak, közben a tv ki lett húzva, később mikor vissza lett kapcsolva, a kép nem ment megfelelően.Szakértői vélemény szerint sem elsődleges sem másodlagos villámcsapás nyoma nincs, egy xsus vagy milyen modul ment tönkre "ami tönkre megy akkor is ha nincs semmilyen tényező, csak nézed". Mondom kb 7 éves volt. A boltban mikor visszamentünk, érdeklődni, ahol lett véve, ott meglepődtek, és ezt mondták "örülj neki, hogy eddig ment, átlag 4-5 év".
A javítással kapcsolatban annyi "ennyiből már vehetsz egy új tv-t is nem érdemes kicserélni, az is lehet, hogy több panel ment ki, nem csak 1."
Ez egyébként plazma (daewoo) tv volt, jelenleg lcd sony van, azonos képméretben, bár ez fullhd, digitálist is tudja már stb. És szó ami szó, nem sokkal több mint a tv javítása lett volna. De kíváncsi leszek meddig bírja, mert 5 év garancia van rá...
Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, ⭐7100 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)
-
flexxx2
őstag
Remélem befuccsol ez is mint a 3d. Nincs értelme csak 70-80 colnál, az meg mire 200e lesz megőszülök. Az oled-re kéne gyúrni, fekete úgy legyen fekete hogy a mellette levő szürke pont is látszódjon.
-
flexxx2
őstag
Pl scifi, vagy akármilyen sötét utcai v. belső jelenet. Van plazma (5 éves) is meg led lcd is (az tavalyi modell). Direkt megnéztem ua jelenetet mind2 tvn, a plazmán "csodálkozva" vettem észre hogy látszik az ajtó amin kijön valaki. És az se jó ha fekete űr szürke mert úgy ki kell világosítani hogy látni lehessen a többi részletet.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Gondolom kalibralni kellene mindegyiket. De amugy a filmeket nem oledre csinaljak, szoval az eredeti feketeje nem olyan sotetnek van szanva. Nemreg csinaltam pl. egy filmhez olyan lut-okat, amik a digital cinema feketejet szimulaljak oleden, mert a rendezo/operator az oleden is azt akarta latni, amit a moziban latna.
-
ZS3NI
őstag
Olcsó 4K-t a népnek!
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
sb
veterán
Én sem értem a fekete őrületet mert valóban nem kapod meg moziban sem, ill. annyira azért nem is jellemző filmrészlet ha valaki nem kifejezetten full sötét filmeket néz állandóan... Nyilván a külső világítás is árnyalja a dolgot... elég sötét szoba kell hozzá, hogy észre lehessen venni a különbséget.
Persze itt most nem az IPS LCD-k 0.15-ös feketéjéről beszélek mert az nagyon kevés, de egy jó háttérvilágítás és xVA panel 0.05 körüli feketéje szerintem bőven vállalható.
Plazma vs LCD témában egy rakás ér-ellenérv van, igazából kinek melyik szimpatikus az dönt. Nem csak idióták dönthetnek az LCD-k mellett, de az igaz, hogy sajnos a nagy részük a vevőknek az és ez dönti el a gyártók fejlesztési terveit is.
Visszatérve az eredeti témára: 4k.
Dezzel vitatkoztunk a múltkor, csak ő erős 4k hívő, de más véleményére is kíváncsi lennék.
Szóval a 4k létjogosultsága szvsz 3 dologból tevődik össze:
1. Fizika ami az egyéni preferenciákhoz kötődik: bizonyos méret/távolság alatt nem érzékelhető különbség. Van aki nem moziként használja a TV-jét, magyarul elé ül 3-4m-re. Nekik nyilván semmire sem jó a 4k. Másnak meg akár jó is lehet... nagy méretben.2. Tartalom: Itt a TV vs monitor téma jöhet fel. Amíg tartalom nincs addig TV-ként sok értelme tényleg nem lesz. Monitorként jó lehet, bár nekem speciel nem jelentene nagy előrelépést, de ez az 1. pontban lévő felhasználó, egyéni szokásom. Azt el tudom fogadni, hogy van akinek 30cm-re ülve CAD-hez pont ez kell.
3. A tartalom formája. Ez az amiről kevés szó esik. Én a múltkor már említettem:
Mi lesz ha lesz 4k 24p tartalmunk? Állóképekben OK, de mozgásban a 24p miatt egy nagy elmosott sz*rt kapunk, csak épp több pixelből áll ugyanaz a "paca". Persze itt most a pixel szintű pacákra gondolok. Ki lehet számolni, hogy adott képernyőmozgásnál 24 mozgásfázissal milyen gyors mozgás mehet végig, ami 1-1 pixeles mozgást jelent. Elég lassú lesz...
Ennél nagyobb mozgásnál pedig két út van: vagy "ugrál" a kép vagy elmossuk motion blur-el.
Egyik esetben sem nyertünk semmit a nagyobb felbontással.
A 24p még FHD-ban is elég komoly élességvesztést okoz. -
sb
veterán
Hiába tud 60Hz-et, ha a filmed 24fps.
Ha átmozog a teljes képernyő szélességén keresztül egy ojjektum 1sec alatt az azt jelenti, hogy 24 képből tudod megoldani. Vagyis kirajzolod a bal szélen, majd kb. 3840/24=160 pixelenként arrébb teszed.Vagyis ugrál a mozgó cucc és/vagy elmosódik mint a sz*r. Hiába van 60Hz-ed ha forrásod nincs hozzá.
Persze interpolálni lehet, használhatóak is, de az azért nem az igazi...
Főleg 4k-n ahol mindenki a hajszálnyi részleteknek örül a szétartifactolt képen.[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Termeszetesen ugy gondoltam, hogy az anyag is 60p. Sport mar most is van 60p, es nem veletlenul teszik be a tv-be sem, ez lesz/van a szabvany. Az mondjuk jo kerdes, hogy mikor lesz ilyen film (a Hobbit ugye 48-as), meg az is, hogy milyen gyorsan terjed el. De tv kozvetites hamarabb lesz/lehet ilyen.
-
big-J
őstag
Ezeknek a TV-nek a hangszóró oldalán abszolút semmi értelmük ebben az árkategóriában... akinek van párezer dollárja 4k TV-re, annak normális hangra is.
-
gyáliSanyi
őstag
Valaki tudja a csajszi facebookját?
Ami nem fizetős, az ingyenes.
-
dezz
nagyúr
"Ráadásul kérdéses hogy az UHD felbontásnak van-e bármi értelme az 55 inchnél kisebb kategóriában..."
Ez csak szöveg. A nagyméretű megjelenítők a prémium kategóriában foglalnak helyet, más szóval azokon lehet sokat akasztani. Ennyi.
(#1) adamssss: 3m-ről nézni egy 60"-est inkább csak tévézés, mint házimozi... A THX 2.1m-t javasol (de még az SMPTE is max. 2.5m-t). [link] Ilyen távolságból pedig jól látszik a különbség FHD és 4K filmes kép között.
(#9) erdoke: Az a baj, hogy a te határhúzásod teljesen önkényes és nem teszed hozzá olyan fontos körülményeket, hogy te 5m-ről filmezel...
(#12) lenox: Így van, 30"-on is teljesen jó a 4K (valójában még kisebben is). Pedig ez monitor, ahol általában minden pixelnek van jelentősége - ellentétben a filmes képpel, ahol felesleges minden egyes pixelt látnunk, mert közel sem olyan éles a kép, mint pl. egy PC-s desktop.
(#30) sb: Ez nem hitkérdés.
Ha már vettem a fáradtságot, hogy alaposan levezessem neked az egészet, legalább annyival tisztelj meg, hogy nem írsz le ilyen hülyeséget.
Néhány éven belül majd vörösödhet a feje egyeseknek, amikor visszagondolnak arra, hogy 2013-ban még váltig állították, hogy az UHD felesleges dolog. (Hacsak nem romlik még tovább a látásuk, hogy már a HD-t se lássák meg.)
[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
válasz
gyáliSanyi #40 üzenetére
Gáspár Csószity rokona, találsz egy szép családi képet a galériájában!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
törölt tag
A beszélgetésből az látszik hogy nekik csak a prémium árazású termékek eladása számít, értem majd veszek ocsókínait.
A 4K-s beetető kampány pedig egészen jól sikerült.
Sajnálatos hogy olyan költséges volt hozzá a technikai háttér, hogy jó ideig nem fog mindennapossá válni az ilyen minőségű szolgáltatott tartalom.Tehát még mindig a UHD-s Blúréjt kell megvenni, ha ki szeretném használni a Hardverben rejlő lehetőségeket.
De én az elején egy 4K-s TV-t vettem!
Árú-kapcsolás.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Nem egészen. 4-5 méterről tévézünk, esetleg a gyerekek onnan néznek felskálázott DVD-t, de jó minőségű BD-s mozizáshoz max. 3 méterre, 3D esetén akár szűk 2,5 méterre ülünk le a 65-ös képernyőtől.
Ezek a távolságok nem önkényesek, hanem némi próbálgatás után számunkra ideálisnak mondhatók. Az biztos, hogy 55-ös UHD kijelzőhöz (jó minőségű 4k tartalom esetén) lényegesen közelebb kellene ülni, kb. fele távolságra. Nem nehéz belátni, hogy az 1,2-1,5 m nem házimozizásra való.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Ne keverjük a "nincs értelme" kijelentéseket a "bizonyos méret alatt mozizásra nincs értelme", vagy a "megfelelő forrás nélkül nincs értelme" véleményekkel.
Nincs ugyanis kifogásom az ellen, ha a mostani tévém áráért egy legalább olyan képminőségű, 84-es (100-as) UHD tévét kapok majd, amire ugyanolyan bőségben lesz elérhető natív felbontású tartalom, mint most a Full HD-re. Majd szólj.A legjobb aláírás a héten
-
dezz
nagyúr
Tudjuk, szerinted csak olyan méretekben lehet értelme, amire a többségnek még nagyon sokáig úgysem lesz pénze... Azaz, ki tudja, hány évig számukra nincs értelme (szerinted). Csakhogy ez egyszerűen nem igaz, de ezt nem akarod elfogadni, mert a végén még nem plazmát vesznek a népek...
(#46): Egyik nap A-t mondasz, aztán - ha beláttatják veled, hogy miért hülyeség -, akkor B-t. (Vagy továbbra is A-t, ha túl közel a "szívedhez".) 1-2 napja még azzal jöttél, hogy ti 5m-ről nézitek a plazmatévét, ahonnan nincs értelme az UHD-nak, még 100"-en sem. Szó sem volt "költözködésről".
De ha már: FHD 65" esetén 2,6m az a távolság, ahonnan az egyes pixelek is láthatóak (valójában némileg távolabbról is), azaz pontosan, hogy a 4K-hoz passzol a távolság. Nem írom le huszadszorra, hogy miért, akinek van egy minimális gógyija, egyből is érthette.
55" esetén 2,2m ez a távolság...
Látom, most már a "jó minőségű 4k tartalom esetén"-t is beleszőtted. Csakhogy, a legjobb minőségű 4K filmes tartalom effektív felbontása is ~1/4-e a fizikainak. Ha nekem nem hiszel (egyszerű tényeken alapuló levezetés ellenére), talán egy másik forumtás jobban meggyőz: [link]
-
erdoke
titán
Azért linket és/vagy idézetet kérni fogunk ahhoz, hogy megegyük ezt az A-B dumát.
Amit az átlagos nappaliról, ill. átlagos nézési távolságokról mondtam, továbbra is tartom. Tapasztalatom szerint nagyon sokan 3-4 méterről moziznak 40-42" FHD tévéken, jobb esetben 45-50" környéken, és nem tologatnak fotelt. Nemcsak itthon, de tőlünk nyugatabbra is. A felhasználók nagy része ilyen, és nekik 65" alatt az UHD szinte semmi előnyt nem ad, de olyat biztosan nem, amiért plusz pénzt érdemes adni.
Veled ellentétben van otthon 42-50-65" tévém is, és nagyon sok óra próbálgatás mögöttem (+akikkel néztem) különböző minőségű és felbontású forrásokkal. Egy dolog a "szakértői" elméleti fejtegetés 1 db 42-es LCD TV (monitor...) alapján, és egy másik a gyakorlat...
Még egyszer: a kijelző technológiának nincs elméleti jelentősége a felbontás és nézési távolság kérdéskörben, max az LCD vacak mozgás megjelenítésével, mosásával kell valamennyire kalkulálni. Szóval ne terelj, egyaltalán nem plazma hitvitáról van szó.A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Sony-t faggatuk a legújabb trenddel, az ultramagas felbontású tévékkel kapcsolatos terveiről.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- LEGO klub
- iPhone-t használók OFF topikja
- Motorolaj és szűrő topik
- Ukrajnai háború
- Faék egyszerűségű, inteles alaplapok jöttek a Biostartól
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HORLAT projektor 5G WiFi és Bluetooth kapcsolattal, 550 ANSI Full HD 1080P kültéri kivetítő 4K
- Razer Nari Ultimate Xbox / PC 7.1 Surround Wireless Gaming Headset (Árcsökkenés)
- LG Oled 55" C9 + Hue sync box + 55" Gradient light strip
- Airpods 2 - Tökéletes állapot, újszerű+ ajándék tisztító + doboz
- Dynaudio Audience 52 (A52) Eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest