21 processzor tesztje Windows 8 alatt

Játékok

A processzorokat a Radeon HD 7970 GHz Edition VGA-val párosítottuk. A Crysis 3 érdekes képet rajzolt ki, ugyanis itt csak a négy- vagy hatmagos Sandy Bridge, Ivy Bridge és Haswell processzorok tudtak 28-30 fps-es minimum értéket mutatni a beállított legmagasabb felbontás, illetve részletesség mellett. Mi ezen érték ellenére is éreztünk megakadásokat a mérések futtatása közben, így nem zárjuk ki, hogy még nincs forgalomban olyan hardver, ami maradéktalanul kiszolgálná a hírhedten erőforrásfaló Crysis sorozat harmadik epizódját.

A Tomb Raider legutóbbi epizódja már közel sem ennyire kegyetlen a részegységekhez. 1920x1200-ban még a leglassabb i5-650 is képes volt 40 fps-es minimum értéket produkálni, ami csak 5 egységgel kevesebb, mint a leggyorsabb i7 eredménye.

A Grid 2-t erőforrásigény szempontjából valahova az iménti két cím közé helyeznénk. Míg a meglehetősen koros X4 640 vagy a QX6700 is képes játszható szintet felmutatni, addig az i5-650 már csúnyán leszerepel. Mindemellett jól látható gyorsulás mutatkozik meg a hatmagos i7 modellekig, bár szerintünk még ennek fényében is felesleges ehhez a játékhoz ilyen processzort vásárolni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés