Hirdetés

PoV Mobii Tegra Tablet 10.1: kérem a következőt!

Hirdetés

Bevezetés és külcsín

Nyilvánvalóan most sokan arra gondolnak, hogy boldog-boldogtalan gyárt táblagépet, hiszen aki kimarad, az lemarad. A Point of View, vagy röviden PoV márkanevet bizonyára nem kell senkinek sem bemutatni, főleg azóta, hogy a gyártó lassan minden szegmensben képviselteti magát valamilyen termékkel, nem csak a grafikus kártyák piacán aratja a babérokat. Bármilyen meglepő, a tabletpiacon is találunk PoV terméket, nem is egyet, melyek többsége Mobii családnév alatt fut. A most bemutatásra kerülő eszköz is a Mobii család tagja, méghozzá egy 10,1 hüvelykes példány, NVIDIA Tegra 2 SoC alapokon.

A dobozt kinyitva nem találunk meglepetéseket, de még alapdolgokból sem mindent: a Mobiin kívül egy töltőt, egy nem túlságosan „bőbeszédű” kézikönyvet és egy USB-USB kábelt, azaz se CD, se védőtok, de még normális adatkábel sem jár hozzá – ez utóbbira még később visszatérünk.

A POV tabletet kézbe fogva az érzés semleges, az anyagminőség közepes. Alapjában véve a tablet háza nem recseg, nem ropog, nem is szedhető szét, de a műanyag hátlap könnyen karcolódik. A Mobii fogása kényelem szempontjából átlagos, de azonnal feltűnik, hogy a ház és a kijelző rendkívüli módon vonzza az ujjlenyomatokat, és egy idő után a 730 grammos tömeg is észrevehető lesz. Ez nem kevés, ellenben sok, ráadásul valamennyit lehetett volna belőle lefaragni, ha a mérnökök kevésbé bánnak bőkezűen a műanyaggal, és kisebbre veszik a kijelző körüli keretet. Így nem csak tömeget, hanem egyből helyet is spóroltak volna a felhasználónak, mert az imént említett ok miatt nem csak nehéz, hanem túlméretes is a tablet. Dizájnról, mint olyan, nem igazán beszélhetünk, de ez a kategória sajátossága.

Maradva a külsőnél, az előlap felső részének középen egyetlen 1,3 megapixeles kamerát találunk, míg hátul az alsó szegmensben két hangszórót helyeztek el a dizájnerek. Az érdekességek alul és oldalt találhatók; a készülék alján található a dokkoláshoz szükséges csatlakozósor (apró esztétikai bakiként megemlítenénk, hogy nem pont középen kapott helyet). A készülék jobb oldalán szabadon találhatjuk a töltő bemenetét, valamint fülhallgató szabványos 3,5 mm-es jack kimenetét, továbbá egy zárható ajtó mögött normál méretű HDMI és USB csatlakozó, illetve microSD kártyafoglalat bújik meg. Erre az oldalra került még két gomb, melyekkel a hangerőt szabályozhatjuk. A további gombok, mint a „Back”, „Rotate lock” (képernyőtájolás lezárása), „Power” a fölső él jobb sarkához közel foglalnak helyet, így gyakorlatilag jobb kézzel az összes kezelőszerv elérhető és működtethető.

A gombokkal kapcsolatban megjegyeznénk, hogy a műkrómmal bevont műanyag nem túl elegáns, viszont kezelhetőségükkel nem akadt probléma.

Végezetül szintén felül találjuk meg a mikrofont és egy ajtót, ami a SIM kártya foglalatát rejtegeti. Szintén negatívum, hogy a SIM foglalat túl mélyen ül a házban, ezért a kártya eltávolítása nem olyan könnyű feladat, mint annak behelyezése.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés