Tekintélyes MSI notebook és apró Asus netbook érkezett

Hirdetés

Az MSI és az Asus is egy-egy új géppel jelentkezett, az utóbbi gyártó egy újabb apró netbookal gyarapította az Eee PC-k kínálatát, az előbbi pedig egy átlagosnak mondható notebookot mutatott be.

Még mindig a 15 col körüli, viszonylag kedvező árú laptopok fogynak a legjobban, így nem meglepő, hogy az MSI is ehhez a jól bevált recepthez folyamodott a P600 megtervezésekor. A fekete, minden felesleges dizájnelemet nélkülöző külső nagyon egyszerű, mégis elegáns. A kijelző a mostanában elterjedt 15,6 colos és 1366x768 pixeles panelt kapta. A gép ennek ellenére viszonylag kicsi és könnyű, 392 x 255 x 36 mm-es méretéhez 2,41 kg-os tömeg társul, és ebben már a hosszú üzemidőt biztosító, nyolccellás akkumulátor is benne van.

MSI P600
MSI P600

A notebookba az Intel mobil Core i5 processzorai kerülhetnek a HM55 chipsettel, diszkrét videokártya nincs benne, a grafikáról a CPU integrált vezérlője gondoskodik. A két memóriamodul összesen 4 GB-os kapacitást biztosít, míg a winchester legfeljebb 500 GB-os lehet, de az alapfelszereltségű gépben csak 250 GB-os kapott helyet. A csatlakozók között szerencsére van HDMI és egy eSATA/USB is, ezek mellett természetesen találni hangkimenetet és -bemenetet, Gigabit Ethernetet, D-Subot és további két USB portot is. A felszereltség részét képezi az 1,3 megapixeles webkamera és a kártyaolvasó, a vezeték nélküli hálózathoz pedig a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth adapter segítségével lehet kapcsolódni. Az MSI P600 pontos megjelenési idejéről és áráról egyelőre még nincs információ.

Az Asus is átlagos gépet mutatott be, csak éppen egészen más kategóriában, a netbookok között. A legújabb Eee PC külsőre és belsőre is hagyománytisztelő masina, nem nagyon különbözik a családja többi tagjától. A fekete borítás és a mintás fedlap egészen ízléses, a szigetes billentyűzet szintén jól mutat. Az apró, 262 x 178 x 26-37 mm-es és 1,27 kg-os netbookba 10,1 colos, 1024x600 pixeles monitort szereltek. Processzorként az 1,66 GHz-es Intel Atom N450 szolgál benne, a grafikáról pedig az ebbe integrált vezérlő gondoskodik. A merevlemez és a memória is átlagos, az előbbi 1GB, az utóbbi 160 GB-os, természetesen mindkettő bővíthető.

Asus Eee PC 1001PX
Asus Eee PC 1001PX

A kis gépbe jutott memóriakártya-olvasó és egy 0,3 megapixeles webkamera is, a hálózatokhoz pedig az Ethernet vagy a 802.11b/g-s Wi-Fi modul segítségével lehet kapcsolódni. Az akkumulátor ugyan csak háromcellás, de a gyártó állítása szerint ezzel is elérhető az akár öt és fél órás üzemidő, ami bőven elegendő akár egy hosszabb vonat- vagy buszúthoz is. Az Asus Eee PC 1001PX kétféle kiszerelésben lesz kapható, Windows XP Home operációs rendszerrel nagyjából 240, Windows 7 Home Premiummal, nagyobb, hatcellás akkumulátorral és 250 GB-os merevlemezzel körülbelül 300 euróért lehet majd hozzájutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés