Hirdetés

Kingston csúcs pendrive-ok a porondon

Hirdetés

Kingston pendrive-ok

Két irányba fejlődnek a pendrive-ok. Az egyik a sebesség, aminek éppen mostanában nyitott új dimenziót az USB 3.0 csatoló, a másik pedig a biztonság. Ezúttal a Kingston felsőkategóriás modelljeit vizsgáljuk meg, egyelőre még külön-külön a két szempontot, ugyanis jelenleg a komoly biztonság és a nagy sebesség még nem fér meg egymás mellett. A sebességet a DataTraveler Ultimate G2 képviseli méretes, 64 GB-os változatban. Biztonság terén a DataTraveler 6000-et és a DataTraveler 4000 speciális, távolról menedzselhető, Managed változatát mutatjuk be.

Határozottan nem csicsásak a prémium Kingstonok, de látványra és fogásra is minőségi darabnak tűnnek, különösen a titkosítós modellek. A sötét, de azért nem fekete, fémburkolattal megtámogatott, átlagosnál vaskosabb külső ismerős lehet már, hiszen anno a Blackbox is pontosan ilyen volt – bár egy kicsit világosabb, barnább. Egyetlen gond van a külsővel, hogy szélessége miatt notebookoknál, ha nem is blokkolja, de nehezen elérhetővé teszi a szomszédos bővítőhelyet, a minimálisnál szélesebb USB-s eszköz nem fog mellé férni. Hasonló a helyzet a világos DataTraveler Ultimate G2-vel is, ami nagy kapacitása miatt nem csak széles, hanem elég magas is.

Mindhárom modellnek hagyományos, leszedhető kupakja van, ezt praktikusan a pendrive hátuljára lehet dugni. Szintén hasznos lehet a csomagolásban található, felfüggesztésre való bújtatófülecske.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés