Hirdetés

HyperX Savage SSD – újra Phison vezérlővel

A HyperX Savage SSD

A Kingston és a HyperX a tavalyi év óta különálló márkaként működik, bár a tulajdonosi kör megegyezik. A jelen cikkünkben szereplő SSD az utóbbi márkajelzés alá sorakozik be, vagyis Kingston feliratot jóformán csak nagyítóval találhatunk rajta.


[+]

A Savage elnevezésű meghajtókról már januárban csepegtettünk némi információt, így most nem hatott az újdonság erejével a tény, hogy a vállalat másodjára is szerencsét próbál a Phison vezérlőivel. A tajvani Phison elsősorban pendrive-okba szánt vezérlőinek köszönheti sikerét, ugyanis ők kínáltak elsőként egyetlen lapkába integrált USB-s NAND vezérlőt, melyből nagyjából félmilliárd darabot szállítottak le a 2000-es évek első fele óta. Ezek után logikus volt, hogy a NAND lapkákkal szerzett tetemes mennyiségű tapasztalatot az SSD-k terén is megpróbálják hasznosítani. Ez első nekifutásra nem sikerült túl fényesen, ugyanis például a Kingston SSDNow mS100-on, illetve Crucial v4-en is található PS3105 bizonyos esetekben jóval lassabb működést biztosított, mint az akkori konkurensek, de ne szaladjunk ennyire előre!


[+]

Nálunk az úgynevezett "Upgrade Bundle Kit" kiadás landolt, így a csinos és igényes kartondoboz kvázi tele volt különféle tartozékokkal. Mindez annyit tesz, hogy a meghajtón kívül SATA adatkábelt, beépítőkeretet, 7mm->9,5mm adaptert, csavarokat, valamint egy USB 3.0-s kis külső racket is tartalmaz a csomag. Találtunk még egy tollra emlékeztető csavarhúzót is, mely két fejet rejt magában, és az SSD beszerelését hivatott megkönnyíteni. Egyszóval a gyártó szinte mindent biztosít, ami egy SSD-re való költözéshez csak kellhet, és a listán még ott van egy klónozó szoftver is, hisz megkapjuk az általunk évek óta előszeretettel alkalmazott Acronis True Image HD 2014-es kiadását.


[+]

A meghajtó háza némileg hasonlít a korábbi HyperX (pl.: 3K) modelleknél látotthoz, csupán a színezés tér el, ugyanis itt már a piros dominál. A fémcsomagolás meglehetősen súlyosra sikeredett, ugyanis a meghajtó tömege körülbelül 95 gramm. Mindez annyit tesz, hogy a súlyra érzékenyebb, elsősorban a könnyű mobil gépekbe vásárlók számára nem feltétlenül ideális alternatíva a modell. A magasság a mai trend szerint 7 milliméter, azaz a Savage SSD-k beférnek szinte bármilyen jelenleg használatos 2,5"-os meghajtóhelyre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés