Hirdetés

NZXT Phantom 630 ház – a szellemes család újabb taggal bővült

Az NZXT nehezen szabadul Phantom sorozatától, az első példány a 820-as jelölést viselte, ami egy igen méretes toronyház roppant tágas beltérrel, sok szolgáltatással, és egy mondhatni jellegzetes dizájnnal. A gyártó aztán a sikereken felbuzdulva elkészítette a Phantom 410-et, amely a nagyobb testvér midi kategóriájúvá zsugorított variánsának tekinthető, a rokonság már első pillantásra is letagadhatatlan. Az NZXT azonban még mindig úgy gondolja, hogy nem teljes a „szellemes” kínálat, ezért a héten bemutatták a Phantom 630-at.


[+]

Az újdonság a teljes méretű tornyok csoportjába érkezett, kiterjedése 245 x 627 x 600 mm, tömege pedig 12,3 kg, vagyis valamivel kisebb az eredeti 820-asnál, de azért még tiszteletet parancsoló. A célkeresztben most is elsősorban a játékos felhasználók állnak, ezért a szálcsiszolt, puritán alumíniumfelületek helyett egy acélvázra felhúzott, Phantom dizájnelemeket felvonultató, műanyag borítást kapott a szerkezet.


[+]

A család többi tagjához hasonlóan a csapott légbeömlő fölött egy ajtó uralja az előlapot, mögötte 4 darab 5,25”-es külső meghajtóhely és egy SD szabványú termékeket fogadó kártyaolvasó bújik meg. Az I/O panel a ház tetejének bal szélén húzodik, itt két-két darab USB 2.0-s és 3.0-s port, fejhallgató-kimenet és mikrofonbemenet sorakozik, az átellenes oldalon pedig a nyomógombok valamint egy egycsatornás, háromállású, 30 wattos ventilátorvezérlő található.


[+]

A tágas belsőben egy legfeljebb XL-ATX szabványú alaplapokat fogadó tálca lapul, amelyen számos gumírozott kábelbújtató rés van, valamint egy a formavilághoz passzoló szerelőablakról sem feledkeztek meg a gyártók. A három darabban eltávolítható, szerszámmentesen szerelhető merevlemezkeretbe összesen 6 x 3,5”-es merevlemez építhető, ezenkívül további 2 x 2,5”-es HDD/SSD az alaplaptálca hátára csavarozható. A videokártyák hosszúságát 325 mm-ben (merevlemezkeret nélkül 507 mm), a processzorhűtő magasságát 170 mm-ben (oldalsó ventilátor nélkül 200 mm) maximalizálták, a kábelvezetésre pedig 36,6 mm áll rendelkezésre az alaplap mögött.


[+]

A megfelelő szellőztetéshez akár 10 ventilátort is a rendszerbe illeszthetünk, ebből egy 200 mm-es elülső, egy 200 mm-es oldalsó, egy szintén 200 mm-es felső és egy 140 mm-es hátsó ventilátor az alapfelszereltség része. Szerencsére figyelembe vették az extrémebb hűtésre vágyók igényeit is, így egy 240 mm-es folyadékhűtő gond nélkül becsúsztatható a merevlemezkeretek és az előlap közé, felül pedig elegendő hely van egy 360-as radiátor beköltöztetéséhez is.


[+]

Az NZXT Phantom 630 ház fekete, fehér és acélszürke színben több helyen előrendelhető, az Egyesült Királyságban például 159 angol fontos árcédulával bukkant fel.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés