Formás WD merevlemezek

My Passport Elite

A Western Digital külső merevlemezei eddig is esztétikusak, szépek voltak. Elég, ha csak a régebbi Passportokra vagy a MyBookokra gondolunk. A My Passport szériás winchestereknél sincs ez másképp. A kis 2,5"-os háttértárak egészen szép borítást kaptak, amitől leginkább egy könyvre hasonlítanak. Belsejükben 5400 rpm-es, 2 MB cache-sel rendelkező merevlemezek pörögnek.

Első versenyzőnk a My Passport Elite volt, amelyet kétféle kapacitású - 250 és 320 GB-os - winchesterrel felszerelve forgalmaznak. Külső burkolata négy színű lehet: szürke (titán), barna (bronz), sötétkék vagy bordó. Kis dobozában - miután nagy nehezen sikerült kinyitni - találtunk használati utasítást, egy rövid USB kábelt és egy puha tartózsákot. Telepítő CD-t nem mellékeltek, az összes program magán a merevlemezen van.

A kis zsák jó szolgálatot tehet, mivel az Elite borítása, noha masszívnak tűnik - és az is, ugyanis alumínium -, a sok hurcolástól, táska aljában utazástól könnyen megsérülhet, megkarcolódhat.

A My Passport Elite alig nagyobb, mint a benne lévő winchester, 15 x 126 x 80 mm méretű, súlya 180 gramm. Borítása nagyon jó tapintású és fogású, nem csúszhat ki a kezünkből. A szürke előlap, mint egy könyv borítása, körülöleli a meghajtót. Oldalán, ahol a könyv lapjait látnánk, sötét, kicsit áttetsző műanyag van. Alján négy apró gumiláb található, amelyek felfogják és csillapítják az Elite működése közben keletkező rezgéseket.

Elején egy elcsúsztatható, por és szennyeződések ellen védő ajtó mögött rejtőzik az USB csatlakozója. Egy tápaljzat is elfért volna itt a meghajtáshoz esetleg szükséges plusz áram miatt. Bal oldalon négy pici LED található. Ezek a merevlemez telítettségét jelzik, mindegyik az összkapacitás egynegyedét képviseli. Ha kevés lámpa világít, még bőven van szabad hely, viszont ha mind a négy ég, a meghajtó tele van, vagy legalábbis közel van hozzá. Egyszerű és ötletes megoldás. Ha áramot kap a készülék, rögtön jeleznek a lámpácskák, így nem szükséges a megtekintéséhez számítógép, megteszi bármilyen mini USB végű töltő is.

Adatai:


Termék megnevezéseWestern Digital My Passport Elite
Kapacitás250 / 320 GB
Merevlemez mérete2,5"
CsatolófelületUSB 2.0
Burkolat anyagaalumínium
Méret15 x 126 x 80 mm
Tömeg180 gramm
Gyártó weboldalawww.wdc.com
Termék weboldalaMy Passport Elite
ForgalmazóExpert Computer Kft.
Bruttó fogyasztói ár250 GB - 28 000 Ft
320 GB - 33 800 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés