Hirdetés

Új Western Digital merevlemezek

A Western Digital Raid Edition családba tartozó merevlemezeket elsősorban olyan munkaállomásokba és szerverekbe szánja a gyártó, ahol kritikus szempont a megbízható működés és az átlagon felüli terhelhetőség.

Western Digital WD1002FBYS

Az új, harmadik generációs széria számos újítást tartalmaz elődjéhez képest. A Serial ATA-300 interfésszel rendelkező merevlemezek a korábbi modellekhez hasonlóan 7200 fordulat/perces motorral, de már 32 MB gyorsítótárral felszerelve érkeznek. A gyártó 1,2 millió órára becsüli a meghibásodások közötti időtartamot (MTBF). Az új HDD-k NCQ (Native Command Queuing) és TLER (Time Limited Error Recovery) támogatással is rendelkeznek. Előbbi a vezérlő által küldött parancsok megfelelő sorrendbe rendezéséért, míg utóbbi a RAID-vezérlőkkel való kiváló kompatibilitásért felel. A teljesítménytöbbletre vágyók is elégedettek lehetnek, mivel a gyorsabb vezérlésnek köszönhetően közel 20%-os sebességnövekedésre számíthatnak.

Western Digital WD57502ABYS

A 3,5 colos helyre beszerelhető, 750 GB (WD57502ABYS) és 1 TB (WD1002FBYS) kapacitással rendelkező tárolókat már szállítják. A javasolt végfelhasználói árakat rendre 199 és 249 dollárban határozta meg a Western Digital, mely – az ebben a szériában megszokott – öt év jótállás mellett dobja piacra az újdonságokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés