AMD Threadripper feldarabolva, kanyarban az új GeForce

Kivonul a Webox, egyetemi 4G labor nyílt, már a weboldalak is bányásznak.

Hirdetés

Új GeForce és Radeon Pro, késik a Canonlake?

Vissza a régi kerékvágásba! Ez is lehetne a mottója mostani összefoglalónknak, hiszen szemmel láthatóan véget ért a nyár, így mindenki visszatért a taposómalomba, így a hardveres és IT világot érintő hírek is egészen más, mondhatni a jól megszokott mederbe terelődtek. Nem csak a nyár, de a kompakt vízhűtéséről híres és hírhedt Asetek Cooler Masterrel szemben indított persorozata is véget ért, az Egyesült Államok után Európában is döntés született arról, hogy történt-e szabadalomsértés vagy sem. A döntés több mint érdekes.


[+]

Számos érdekes pletyka is napvilágra került, mely a közeljövőben érkező termékekről szól. A múlt héten írtunk arról, hogy érkezhet egy új GeForce, a GTX 1070 Ti, de egy gyártói bejegyzés alapján most már egyre biztosabb, hogy a pletykáknak van alapjuk. De nem csak a Gigabyte szája járt el, hanem az Eurocomé is, ám ez utóbbi az Intel érkező nyolcmagos processzorát leplezte le, majd ezt a sort a Benchlife.info weboldal folytatta, mely további információkkal szolgált a fejlesztés kapcsán. Szintén az Intel jövőjében turkált a mindig jól értesült DigiTimes is, mely a Canonlake megjelenési dátumát, pontosabban annak eltolását boncolgatja.

A pletykák sora itt még nem ért véget: ugyan még nem jelentették be, de valakinek sikerült lefotózni a GoPro Hero6 Black akciókamerát, így ez alapján a termék specifikációja is kitalálható már. Az AMD sem maradt ki a szórásból, a céget a Teslával hozták hírbe egy televíziós riport alapján, de a színfalak mögé nézve egytalán nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy azt a CNBC előadta.


[+]

Az AMD-vel kapcsolatos hírekből egyébként szép számmal kijutott, ugyanis az újdonságnak tekinthető Threadripper processzort sikerült szétkapni, így lehetőség adódott elemezni azt, majd ezzel kapcsolatban a gyártó egyik képviselője is megszólalt, hogy néhány dolgot tisztába tegyen az ügy kapcsán. Ezt követen írtunk arról, hogy mikorra várhatóak az egyedi RX Vega VGA-k, illetve a két friss, Radeon Pro sorozatba tartozó Vega GPU-s VGA-ról is hírt adtunk. Ha már Radeon Pro, akkor azt se felejtsük el, hogy a külső VGA-dobozokhoz szükséges XConnect technológia már ezeknél a kártyáknál is működik. A sort pedig mi mással is zárhatnánk, mint egy friss Radeon Software-rel.


[+]

Új driverrel egyébként az NVIDIA is előrukkolt, és partnergyártó oldalról is érkezett két újdonság GeForce-fronton: ezúttal az EVGA volt aktív, és egy új, combosabb memória-órajellel büszkélkedő GTX 1080 Ti-t, illetve egy EPOWER V nevű VMR-kiegészítőt dobott a piacra, mely utóbbi kifejezetten jótékony hatással lesz a tuningra – és a pénztárcánk tömegére is.


[+]

Végül egy kis hardveres mix: frissített NAS-okkal erősítette kínálatát a QNAP és a Synology, lapos hűtőt hozott a Ryzenekre a Noctua, apró házzal újít a Thermaltake, a csendre gyúr a Sharkoon új háza, illetve notebookokba való ígéretes billentyűzetkapcsolókon dolgozik a Kailh.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés