Ígéretes, notebokookhoz való billentyű kapcsolókon dolgozik a Kailh

A jobb billentyűzetekben használt mechanikus kapcsolóknak van egy kellemetlen tulajdonsága: sok helyet foglalnak, ez pedig megnehezíti azt, hogy egy vékony kivitelű notebookban felhasználják őket. Az egyik megoldás, amit a komolyabb gamer noteszeken láthatunk, hogy inkább feladják a vastagsággal kapcsolatos elvárásokat, és 3-4 cm-es házakat terveznek, a másik pedig az, amint a Kailh is dolgozik, hogy a kapcsolókat készítik laposabbra.


(forrás: Tom's Hardware) [+]

A cég a Computexen már demózott pár ígéretes megoldást, és pár napja piacra is lépett a Choc PG1232 nevű, alacsony profilú kapcsolóval, amely 2,4 mm-es úttal rendelkezik, miközben kapcsolási pontja mindössze 1,2 mm-nél jelentkezik. A teljes méretét illetően 8,2 mm magas kapcsoló meglehetősen kemény, ugyanis 60 cN előfeszítést kapott, a kapcsolási ponton pedig 50 cN a rugóerő.

A PG1232 tehát már elérhető, most viszont előkerült egy még ígéretesebb modell, a PG1442, ami ollós mechanikát használ, így elvileg (a kapcsolók specifikációról egyelőre nem tudunk semmit) még alacsonyabb lehet, ami különösen azért fontos, mert a Kailh ezt, illetve szintén fejlesztés alatt lévő testvérét, a PG1425-öt főleg noteszgépekbe szánja. A PG1442 további érdekessége, hogy világítást is kap, ennek fénye pedig a középső tengelyen keresztül éri el a kupakot, szép, egyenletes megvilágítást biztosítva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés