Állítólag jön a GeForce GTX 1070 Ti

A Baidu fórumán tűnt fel egy kép, amire épülnek a friss pletykák, ám az OEM-ek nem tudnak róla semmit.

Váratlan pletyka ütötte fel a fejét a médiában, ugyanis többen egy GeForce GTX 1070 Ti jelzésű VGA érkezéséről írnak. Az egész úgy néz ki, hogy Baidu fórumáról származik, ahol egy kép is készült egy kiállított gépről, ami az állítólagos VGA ASUS által tervezett Strix verzióját tartalmazta.

A pletykált újdonság a GeForce GTX 1070-től állítólag annyiban különbözne, hogy 1920 helyett 2304 aktív shader processzor dolgozna benne, és a híresztelések szerint más szempontból nem változna, leszámítva persze az órajelet, amelyekről nincs adat, de túl nagy éltérésre itt amúgy sem érdemes számítani.


(forrás: Baidu fórum) [+]

A termék létezésének megpróbáltunk utánakérdezni, de az általunk ismert OEM csatornákat bejárva eredménytelen volt a kutatásunk. Egyszerűen senki sem tud erről a VGA-ról, ami két dolgot jelenthet. Egyrészt nem zárható ki, hogy csak elírásról van szó, és a Ti csak véletlenül került oda a kiállított gép specifikációira, elvégre a fotó csak egy nyomtatott papírról készült. Másrészt nem elképzelhetetlen, hogy maga a VGA tényleg létezik és érkezik, de nem épül majd rá referenciamodell. Utóbbi azért fontos, mert referenciamodell nélkül az OEM csatornák nem kapnak róla felvilágosítás, és ezzel megmagyarázható, hogy miért nem tudnak róla.

Válaszokat a jövő hordozza, de ha feltételezzük, hogy elkészül, akkor a teljesítménye valahol a GeForce GTX 1070 és 1080 között lehet majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés