Leleplezte az Intel érkező nyolcmagos processzorát a Eurocom

A vállalat egy fórumbejegyzésben jegyezte meg, hogy nagyjából egy év múlva érkezik az újdonság.

Az Intel az idei évben a hatmagos Coffee Lake-et veti be, míg egy Eurocom által közzétett fórumbejegyzés alapján egy év múlva egy nyolcmagos fejlesztés is befut. Arról sajnos nincs adat, hogy ez milyen kódnevű lapkát rejt, de a Eurocom elárulta, hogy a Z370-es vezérlőhidat kihagyják, és helyből a Z390-re ugranak. A korábbi híreinkben már írtunk róla, hogy a Z370 valójában egy átnevezett Z270, vagyis a ténylegesen továbbfejlesztett 300-as sorozatú lapkakészlet csúcsmodellje a Z390 lesz, ami majd valamikor januárban érkezik.


[+]

A Eurocom bejegyzése alapján sejthető, hogy a Z390-es vezérlő már nem csak a Coffee Lake-et, hanem az utána érkező, nyolcmagos lapkát is támogatni fogja, míg a Z370-ről ez valószínűleg nem mondható el.

A bejegyzésben van még pár információ a Eurocom saját Tornado termékcsaládjára, de ez az Intel új processzora szempontjából lényegtelen. Az viszont fontos, hogy a cég a frissítés szempontjából a következő év második felét jelölte meg, vagyis a Santa Clara-i óriáscég nyolcmagos, LGA1151v2-es tokozású processzora is ekkor fog érkezni, ha nem csúsznak meg az aktuális tervek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés