Hirdetés

Elkészítette első házát a Xigmatek

A Xigmatek most először próbálja ki magát a számítógépházak piacán, Midgard névre keresztelt termékük ránézésre meglehetősen tetszetősre sikerült. Az acélból készült miditornyot kívül-belül feketére festették, a leginkább melegedő alkatrészek környékén és a ventilátorok helyén a burkolatot rácsosra alakították. Külön érdekesség, hogy az alaplaptartó tálcán is hagytak ki helyet, ami megkönnyíti a merevítővel együtt felszerelendő processzorhűtők cseréjét. Belsejében öt 5,25-ös és ugyancsak öt 3,5 hüvelykes, szerszám nélkül is szerelhető meghajtóhelyet alakítottak ki, utóbbiaknál a merevlemezek rezgésének elnyelésére gumírozott betétet is találni.

Xigmatek Midgard
Xigmatek Midgard

A szellőzésről összesen hét ventilátor gondoskodhat, ezekből az elülső és hátsó 120 mm-es légkavarót szállítják a házzal együtt. A Xigmatek egy három ventilátor szabályzására alkalmas vezérlőt is csomagol a Midgard mellé, sőt porszűrő betéteket is találni rajta. A házat felkészítették a vízhűtéses rendszerben gondolkodó felhasználók igényeinek megfelelően is, a felső részben lehet elhelyezni a hőcserélő radiátort, a hátlapon pedig a csövek elvezetésére alakítottak ki négy furatot.

A 253 x 502 x 563 mm-es Midgard aljában lehet elhelyezni a tápegységet, ami amellett, hogy rezgéselnyelő, gumírozott keretbe kerülhet, és szintén kapott porszűrő betétet. Alaplapokból a normál ATX mellett microATX változatok egyaránt beleszerelhetők, a bővítőkártyák számára összesen hét helyet alakítottak ki. A ház tetején található a bekapcsoló- és reset gomb; a két USB 2.0 és az eSATA port, valamint az audiokimenet és a mikrofonbemenet az előlapra került.

A Xigmatek Midgard egyes források szerint június 12-étől lesz megvásárolható körülbelül 60 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés