Hirdetés

Cooler Master Elite 335

Külső

A Cooler Master házaiban eddig nem kellett csalódnunk, a nálunk járt modellek hozták a formájukat, elég, ha csak a méltán népszerű Stackerre vagy a Cosmosokra gondolunk. Ám sokaknak ezek már a nem megfizethető kategóriába esnek. A gyártó az Elite szériával gondolt azokra, akik nem szeretnének túl sokat költeni, de mégis tetszetős, jó minőségű, szinte teljesen csavarmentes házra vágynak.

Az Elite 335 egyik elődjét, a 330-at már láttuk, meg is voltunk vele elégedve. Az új ház ennek a felújított változata, ezért számos hasonló részletet találhatunk bennük. A külső szinte csak az előlapban változott, de a hat Elite modell közül talán ez tetszett nekünk a legjobban. A 335-ös teljesen fekete, csak a csatlakozókivezetések környékén találunk fényes borítást, jól néz ki a maga egyszerűségében. A ház mérete nagyjából megegyezik az előző modellel: 413 mm magas és 486 mm mélységű, tehát nem egy óriás. Az előlap nagy része (az előlapi csatlakozók paneljének kivételével) fémhálóval fedett.

A felső rácsok a négy 5,25"-os meghajtóhelyet rejtik, míg az alsó, nagy CM logóval ellátott a 12 centiméteres, univerzális ventilátorhelyet takarja. Az előlapi csatlakozók magához a fémvázhoz vannak erősítve, így az előlapot levéve még véletlenül sem tudjuk leszakítani őket. A csatlakozók felett egy 3,5 colos fiók is helyet kapott.

Az előlapon két USB 2.0-s kivezetés, illetve egy-egy hangkimenet és -bemenet található. A FireWire-nek megvan ugyan a helye, de aljzata nem volt bekötve. Jobb oldalra került a bekapcsoló- és a parányi reset gomb. Jó ötlet volt a USB-k két oldalra helyezése, mivel így két szélesebb MP3 lejátszót vagy pendrive-ot is használhatunk egyszerre.

A hátsó és oldalsó panel teljesen megegyezik a 330-as Elite-ével. A tápot legfelülre szerelhetjük. Ez alatt találjuk a második 12 centiméteres, univerzális helyet a hátsó ventilátornak. Ebbe 80, 92 vagy 120 mm-es légkavarókat tehetünk. Alul hét bővítőhely áll rendelkezésünkre, a gépház bal oldalán a bővítőkártyákkal szemben egy téglalap alakú rácsos rész látható. Ez főleg a videókártyák hőjének elvezetésében segíthet. A processzor felett is van egy kis kör alakú szellőző.

A kerek rács másik oldalán egy műanyag kürtőt találunk, ami teleszkópszerűen széthúzható. A mai, hatalmas hőcsöves processzorhűtőknél ugyan nincs sok értelme, hiszen el sem fér mellettük, azonban a gyári hűtők mellé hasznos lehet. A csövet kicsavarozva a helyére akár egy 80 mm-es ventilátort is betehetünk.

A ház főbb paraméterei:

Termék megnevezése Cooler Master Elite 335
Elérhető színek fekete
Méret 413 x 486 x 185 mm
Anyag acél
Beszerelhető alaplapok ATX, microATX
5,25"-os helyek száma 4 db (maximum)
Merevlemezhelyek száma 7 db
Bővítőkártyák száma 7 db
Hűtés hátul 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor, elöl univerzális ventilátorhely, bal oldalon szellőzők, rácsos előlap
Előlapi csatlakozók 2 db USB 2.0, mikrofon, hangszóró
Beszerelhető tápegység szabványos ATX, felülre
Tömeg táp nélkül 6 kg
Gyártó weboldala
Termék weboldala
www.coolermaster.com
Elite 335
Forgalmazó Expert Computer Kft.
Garancia 3 év
Bruttó fogyasztói ár 10 000Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés