Hirdetés

Computex '04 - 0. nap

PROHARDVER! goes to Taipei

Tajvan fővárosa nincs közel. Ugyan nem a "világ túloldala" a szó szoros értelmében, de az biztos, hogy nem pár óra eljutni oda. Egész pontosan szűk egy óra Bécs, ahonnan bő tíz óra Bangkok, majd további szűk négy óra Tajpej. Innen már csak szűk egy óra, és be is érünk a városba. A repülőgép-átszállásokkal együtt az út tehát durván egy nap. Nem kevés, de megéri...

Bár számítástechnikai szakportál vagyunk, talán belefér a keretbe egy rövid útibeszámoló. Ferihegyről rajtoltunk, ahol a moldáv légitársaság egy meglehetősen "családias", ergo kicsi gépe vitt minket Bécsig. Töredelmesen bevalljuk, picit nyugtalanok voltunk a repülő láttán, nagyobbhoz "vagyunk szokva". Ám, csalódnunk kellett - a pozitív értelemben -, az út kényelmes és barátságos volt. A gépen amúgy nagyjából csak a PROHARDVER! és a Notebook.hu stábja tartózkodott, így még az egy szem stewardess is túlzásnak hatott.

Bécsben némileg vesztettünk a lendületből -- 4 órán keresztül vártuk a csatlakozást, az EVA AIR A330-as repülőgépét, ami már Tajpejbe vitt minket. Nem közvetlenül, ugyanis egy ekkora útnál már meg kellett állnia tankolni. Mindez Bangkokban (Thaiföld) történt. Az EVA AIR egy nemrégiben alakult tajvani légitársaság, amely a világ egyig legmodernebb gépparkját és repülőterét mondhatja magáénak. Ezen a ponton egyébként el is érkeztünk beszámolónk első rövid bemutatójához, amely rendhagyó módon csak a hardver teljesítményének summázatát és értékelését tartalmazza.

***

EVA AIR A330 repülőgép

A repülő belseje vadonás új. Az utasok kényelméről a turistaosztályon is átlagon felül gondoskodnak, ti. minden üléshez külön DVD center tartozik. A filmek között szabadon választhatunk, azokat bármikor lejátszhatjuk, tekerhetjük, megállíthatjuk. A lista is impozáns egyébként, a Titokzatos folyótól kezdve a Pán Péteren át a Hideghegyig és a Gyűrűk Uráig bármit megnézhetünk. Már ha a Nagy Hal nem nyerné el tetszésünket...

A mozifilmek mellett zeneszámokat, koncerteket, ismeretterjesztő filmeket is választhatunk, illetve kérhetünk részletes információt utazásunk aktuális állapotáról.

Minden jóban van valami rossz, persze. A kijelző 6,5 colos, körülbelül 40/40 fokos betekintési szöggel, pocsék színminőséggel. Utánhúzást viszont nem tapasztaltunk. Nagyobb gond volt ugyanakkor, hogy maga a rendszer elég instabilan működött, például Bangkoktól Tajvanig időről-időre resetelt, bárhol is tartottunk épp kedvenc filmünkben.

Ami tetszett:

 • Új, igényes belső
 • Külön DVD center minden utasnak (turistaosztályon!)
 • Bőséges mennyiségű táplálék biztosítása
 • Kedves stewardess-ek

Ami nem tetszett:

 • Rossz minőségű kijelző
 • Instabil lejátszás

Mindent összevetve a gépet ajánljuk, bár erősen ajánlani csak akkor tudnánk, ha az apró, ám annál bosszantóbb hibákat is kiküszöbölnék.

Az A330-as gépet az EVA AIR-től kaptuk bemutatóra, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Computex '04 - az 1. nap képekben

  A kiállítás első napján számos újdonságot jelentettek be a gyártók, így ma debütált az AMD Socket 939 platformja, de az ATI R423 is.

 • Computex '04 - gyártók másképp

  A kiállításon egymást érik a bejelentések, mégis, ezúttal egy picit más szemszögből mutatjuk be a gyártókat és a szaksajtót.

 • Computex L!VE: 1. nap

  Cooler Master, Zalman, Prodisc, Fujitsu, Kolink, valamint az AMD nagy napja. A boldogság pillanatai, képekben.

 • Computex L!VE: 2. nap

  A tajvani Computex 2005 második napján a SiS, az MSI és a Gigabyte standján jártunk.

Előzmények

Hirdetés