Hirdetés

Chieftec Hunter 2: második felvonás

Három évvel az első változat után jelent meg a Chieftec Hunter házának második verziója, kisebb változtatásokkal.

Bevezető, külső

A Chieftec Hunter számítógépházát kicsit több mint három éve teszteltük, és akkor egy átlagos, de komolyabb hibáktól mentes terméknek találtuk, mely egész jó szellőzéssel és ARGB világítással keresi a vásárlók kegyeit. Mostanra a Chieftec úgy érezhette, hogy az eredeti termék már nem igazán állja meg a helyét a mai versenyben, így egy továbbfejlesztett modellel jelentkezett, mely kapott kötelező újításokat (USB Type-C port), fejlesztéseket (jobban szellőző előlap) néhány helyen pedig a korábbi olcsó megoldásokat elegánsabbra cserélték (zsanéros oldalpanel).


[+]

Ami örömhír, hogy ezzel együtt még csak nem is emelkedett az ára, sőt három évnyi inflációt figyelembe véve a mostani, 30 000 forint körüli ár még kedvezőbbnek is mondható. Cikkünkben most a korábbi tesztre támaszkodva elsősorban az újdonságokat, változásokat vesszük szemügyre, és megnézzük, hogy mennyire sikerült javítani az eredeti Hunteren.

Hirdetés

Külső

Tesztalanyunkra ránézve először nehéz megállapítani, hogy melyik verzióról van szó, pedig az eltérések azért ott vannak a külsején, például az előlapon, melynek dizájnját úgy változtatták meg, hogy eltüntették az oldalsó (nem sokat érő) szellőzőnyílásokat, cserébe viszont szélesebbre vették a középen található rácsozott részt.


[+]

Ezzel egyértelműen javult a gépház szellőzése, hiszen a gyárilag ide szerelt három darab ARGB ventilátor nagyobb lélegzetet tud venni – és fényeikből is többet lát a felhasználó. Az előlap tetején lévő csatlakozórészlegen is történt módosítás: a gombok, kezelőszervek és hangcsatlakozók maradtak, de az egyik Type-A portból Type-C lett. Az ideális mondjuk az lett volna, ha a két Type-A mellé kapunk egy Type-C csatlakozót, de a Hunter 2 azért még mindig egy belépőszintre szánt ház, így a spórolás elég sok helyen, többek között itt is tetten érhető. Szerencsére azért annyira nem filléreskedtek, hogy a korábbi Type-A kivágásba tegyék be a Type-C konnektort, hanem szépen, ízlésesen kivitelezett az új csatlakozósor.


[+]

A Hunter 2 teteje, alja és hátoldala érdemben nem változott az elődhöz képest, tehát hátul továbbra is az olcsóbb, kitörhető bővítőhely-borítással találkozunk, ezen nem javítottak. Szintén nem javult az anyaghasználat, továbbra is nagyon vékony, 0,5 mm-es acéllemezből készül a gépház (ennek köszönhető az alacsony, 5,2 kg-os tömeg), ami ugyan csökkenti a sérv kialakulásának esélyét szerelés közben, viszont elég hajlékonnyá és könnyen csavarodóvá teszt a gépházat.


[+]

Örömmel láttuk viszont, hogy az eltelt három év hatására igényesebb lett a bal oldali takarólemez, mely most is edzett üvegből készül, viszont ezt már nem csavarok tartják, hanem zsanérokon nyílik, elöl középen pedig egy pofás kis fogantyúval ragadhatjuk meg, nem kell ujjlenyomatokat hagynunk a felületén. A jobb oldalon nincs változás, egy szimpla, bár kézzel kioldható csavarokkal rögzített lemezt találunk itt, bármiféle zajszűrés, rezgéscsillapítás nélkül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés