Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Közeljövőben terveznék venni egy halk HDD-t a gépbe, egyenlőre a WD Purple családdal szemezek. Állítólag nagyon halk és sokáig bírják. Arra mennének a filmek meg miegymás.
SSD egyértelműen halk, nem kell rá annyira vigyázni mechanikai sérülések végett és tartós is. De azért egy HDD szerintem még desktopba is mindig jó. És olcsóbb is.
-
Kaptam a szomszédomtól ingyen 2012 környékén egy 1 terás Hitachi Deskstar HDD-t. Azért még akkoriban is nagy szó volt az 1 tera. Mai napig a smart adatok szerint hibátlan. Ugyanígy szintén vettem mellé két Hitachi Ultrastart háttértárnak, hasonló korúak, azok is hibátlanok.
Nem is értem, hogy több cikkben a HDD-k várható élettartamát 5-6 évre becsülik, hogy az mi alapján kerül meghatározásra? Ennél szvsz sokkal többet is kibír egy jobb, enterprise szintű darab. Persze örökké semmi sem tart.
Ha ki is halnak a HDD-k, az nem mostanában lesz, főleg, hogy már 20 terásak is vannak. Szerverekbe biztos megmaradnak az olcsóságuk, meg a kiforrott gyártástechnológia miatt. Azért a HDD nem egy tegnapi találmány
-
ceia
őstag
Igen, "manapság" is használatban levő, sőt, jelenleg is fejlesztés alatt álló hardver a hdd. Ha pl. sok adatod van, terabyteok, célszerű hdd-n tárolni. Az ssd jóval drágább lenne. Ma egy WD Red 4TB hdd 35.000-be kerül, a WD Blue TLC 4TB ssd 160000-be. De még a Samsung QLC 4TB ssd is 112000, ami azért nem egy megbízható háttértár. A hdd sokkal megbízhatóbb. Van olyan hdd-m, ami már 13 éve hibátlan, WD Blue 160GB. Adattárolásra WD Red 2TB van, több, mint a fele már foglalt. A 2TB ssd jóval drágább még ma is. (hdd 26000/ ssd 40000) Illetve akkor még nem is volt talán ekkora ssd, amikor a Red-et vettem.. olyan négy éve..? Volt már akkor 2TB ssd? Ha volt is, biztos nem 34000-ért, amibe a Red került akkor.
-
ceia
őstag
Nekem tetszik, bár az elől levő táp kicsit furcsán mutat.. De legalább a hdd nem állítva megy bele. Az nem hiszem, hogy jó a csapágyának, sem a karok mozgatásának. Egy belépős gamer gépnek bőven elég lenne, na de nem ezen az áron. Az a cpu hűtő otromba nagy, te jó ég..
Megtenné egy normál méretű is, ha jó a ház szellőztetése. Mondjuk 65W-os procihoz, mert én úgysem tennék bele nagyobbat.
-
válasz
Krugszvele #20 üzenetére
"Egy játszós, épített hobbigépben sem azért vannak, mert hűvöset csinálnak"
Ezzel azért vitatkoznék. -
Krugszvele
senior tag
"340 x 204 x 415 mm-es" - Ez egy rendes ATX méretű ház. Pont ez a gyártó gyárt kisméretűt is, például: [link] , 40x30x10 cm, ez már nem rossz!
Szerintem a mini házakat irodai/munkagépnek tervezik, így nem számít, hogy hány ventiltátort tudsz beletenni, mert egy átlagos gépbe egyetlen egy plusz darab sem kell.
Egy játszós, épített hobbigépben sem azért vannak, mert hűvöset csinálnak, hanem mert jól néznek ki - az építője szerint. -
lujo10
aktív tag
Nekem ez nem tetszik + az előlapi csatlakozókat is keveslem.
-
Egész érdekesen néz ki, bár irodai confignál többet nem hiszem, hogy érdemes bele tenni.
-
Szerintem ha már kis házat akar az ember, akkor NR200 és miniITX, tamáskodva álltam a projecthez idén novemberben, de meglepően csendes konfigot lehetett összehozni egy 3080-nal és egy 5700X-szel, simán léghűtéssel. Azon is ledöbbentem, hogy mennyire egyszerű volt a szerelés maga.
(GPU deshroud-olva lett, így befért 2 db normál Noctua venti alulra, onnan szívódik be a levegő, felül pedig 2 venti biztosítja, hogy tényleg át is szellőzzön a kuckó) -
zz top
tag
Hát igen, bár egy nagy, high-end gpu amúgy is megfőne ebben nyáron, szoba AC nélkül. Továbbá a tápkábeleknek is van egy minimális hosszúságuk, azokat se nagyon lenne hová tenni, ha ez mégrövidebb lenne. Szóval jó ez méretileg, csak nagyon kevés az intake, negatív nyomás lesz ebben, szívni fogja a port minden kis résen. Az elejére rács kellett volna, valami minimális ventilátor opcióval, továbbá magasabb lábak alulra, mert ott olyan extrém nagyon sok levegő nem fog ott bejönni még 3 db 120-assal sem, szerintem.
De i5-11400, meg hasonló i5-ökhoz szerintem szuper ház ez, valami közepes GPU-val. -
zz top
tag
Hát ha alaposabban belegondolsz, ha még rövidebb lenne, akkor nem férne el alul a 3 db 120-as venti, és felül a 240-es AIO sem. A végtelenségig nem lehet zsugorítani sajnos, max Mini ITX esetében. De azt meg vásároljon szép kis feláron az, akinek nincs hová szórnia pénzét, ráadásul alig van belőlük választék, és valami mindig belelóg valamibe.
-
Ixion77
addikt
"bár üvegből készül, ám fekete fóliázást kapott, így teljes mértékben átlátszatlan"
Akkor minek? Hogy sikerüljön az összes hátrányát (nehéz, törik) egyesíteni az előnyei (átlátszó) hiányával?
A másik amit nem értek, ezen a képen látszik jól:
Minek az a kb. 6-8 cm hely az alaplap és a táp közé? -
zz top
tag
Bocs, valami link belemászott az előző hozzászólásomba offtopikká szerkesztése közben , és már nem tudom kivenni onnét
-
zz top
tag
Köszi, a 22K már barátibb, bár ez meg nagyon nem tetszetős kinézetre, azzal a soks Chieftec UNI BX-10B: univerzális mikroházzögű avantgárd előlappal. (A Fractal meshify-t se tudnám elviselni a poligonjai miatt :)
-
Fred23
nagyúr
22k táp nélkül a "klónja".
Hűtéssel én úgy vagyok, hogy legyen valami túlméretes a procin, és akkor annyira nem kell odafigyelni, ha VGA terén meg úgyis a kisebb darabokat veszed.
Nekem most 3400G-hez a Wraith Max van, csak 85mm magas.
-
zz top
tag
Megértem, én is keresnék hasonlót, mint az általad linkelt, de max 30-ért 300wattos tfx táppal.
A tesztben szereplő házra visszatérve, szerintem a legnagyobb hibája, hogy nagyon nehéz lehet pozitív nyomásúra megcsinálni, mivel egyszerűen nem tudsz bele jó helyre tenni befújó ventit. Alulra ha tesz az ember 2 darab 140-est, (már ha egyátalán elfér az alaplaptól a hagyományos vastagságú), akkor annak a légáramát egy közepes méretű GPU már elég szépen blokkolni fogja, a CPU-hoz nem sok minden fog jutni.
Vagy egy alacsony profilú CPU hűtő, és felülre -hátulra tenni a befújó ventiket, alulra meg a kifujókat, de azt meg a GPU ventijei nem fogják szeretni. (plusz egy rakás por is bejutna ugye)
Szerintem ami itt leginkább működne, az egy kis méretű GPU, plusz alacsony profilú CPU hűtő, alul a 2db 140, vagy 3db 120 intake, és némi exhaust felül és max hátul.
(Vagy 240-es AIO a CPU-ra, alulra meg a befújó ventik a GPU-nak. Talán még ez működhet.)
Szóval erősen kompromisszumos ez a ház (pedig amúgy a mérete szimpatikus). Ennyi pénzért én az Asus Prime AP-201-en gondolkodnék, csak az meg talán túl hosszú is már. -
"alul pedig három 12 cm-es vagy két 14 cm-es légkavaró vagy egy 240 mm-es radiátor építhető be"
Miért tenne valaki alulra radiátort? CPU AIO-t logikusabb felülre rakni, ha meg a GPU-t is vízzel hűtjük, akkor pont szerencsétlen, hogy befújja a ház belsejébe az összes meleg levegőt.
Vagy hogy szokták ezt ilyenkor? -
Fred23
nagyúr
Egész jónak tűnik, de nekem mindenképpen túl nagy. Szóval akkor már inkább ő.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Chieftec UNI sorozatának legújabb tagja egy jól átgondolt belső felépítésű microATX torony lett.
- YouTube
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Bluetooth hangszórók
- Politika
- További aktív témák...
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Cooler Master Hyper 622 Halo White Edition (Alkatrész/Hiányos) INGYEN FOXPOST
- be quiet! Pure Rock 2 FX 120mm ARGB INGYEN FOXPOST
- Corsair A115 Dual Tower 140mm (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest