Hirdetés

ASUS gamer headset az olcsóbb fajtából

Hirdetés

Használat közben

A fejhallgató kényelmesen símul a fejre, a pánt a súlyt egyenletesen osztja el, így órák után sem éreztük megterhelőnek, a nyakunk sem fáradt el. A műbőr, puha fülpárnák tökéletesen illeszkednek a bőrhöz, és hatékonyan szigetelik el a külvilág zajait. Viszont nagyjából fél óra alatt hajlamosak befülledni, ami egy idő után kifejezetten kényelmetlenné válik, úgyhogy néha be kell iktatni egy kis szellőztetést. Jó lett volna, ha pakolnak mellé textilborítású cserepárnákat.


[+]

A hagyományos, 3,5 mm-es jack dugóban végződő, nem cserélhető kábel hossza 120 centiméter, ami a dobozban megtalálható, jackes hosszabbítóval további két méterrel növelhető. Mindkét vezeték szövetborítású, ami szuper, hiszen így nehezebben gubancolódik össze, mintha maradtak volna a hagyományos műanyag kültakarónál. A fő kábelen található egy kezelőpanel a jobb oldali hangszóróház alatt, az ezen található tárcsa segítségével egyszerűen és gyorsan módosítható a hangerő, illetve ki- vagy bekapcsolható a rajta elhelyezett mikrofon.


[+]

Utóbbit azért tartották fontosnak, hogy ne kelljen mindenképpen csatlakoztatni a nagyméretű, jobb hangminőséget produkáló külső mikrofont. Így a fejhallgató akár az utcán is használható headsetként, például telefonhívások lebonyolítására, nem fogunk úgy kinézni, mint aki éppen most szökött meg egy telefonos ügyfélszolgálatról. A "rendes" nagyméretű, 3,5 mm-es csatlakozóval ellátott hattyúnyak mikrofon kényelmesen hajlítgatható bármilyen irányba, így a táplálkozáshoz sem kell feltétlenül eltávolítani. A zajokat, lihegést, szuszogást jól szűri, a hang minősége rendben van, a vonal túloldalán is jól hallottak minket, csak ordibálásnál kell minimális mértékű torzulással számolni.


[+]

Korábban már szó esett róla, hogy a  TUF Gaming H5 mellé jár egy USB csatlakozóban végződő, kisméretű hangkártyával ellátott kiegészítő is, ami értelemszerűen sokoldalúbbá teszi a headsetet. Ennek használata során nyílik lehetőség a termékkommunikációban erőteljesen kihangsúlyozott extra, a 7.1 csatornás térhatású hangzás használatára, ami a már említett külső hangvezérlőn található gomb segítségével kapcsolható ki és be egyszerűen. A headsetet a gyártó úgy reklámozza, hogy mindenféle eszközzel használható, amit a gyakorlati próba alá is támasztott, hiszen kipróbáltuk számítógéppel, tévével, hordozható lejátszóval, telefonnal, Xbox One és PS4 konzollal (a kontrollerre dugva), és mindegyikkel képes volt együttműködni.


[+]

Amennyiben az USB csatlakozós, külső hangkártyás megoldást választjuk, akkor mód nyílik arra, hogy a cég saját szoftverében módosítsuk az egyes hangbeállításokat. Az ingyenesen letölthető Armoury II nevű alkalmazás amellett, hogy tartalmaz egy hangszínszabályzót, lehetővé teszi a hangerő módosítását (a mikrofonét is), illetve egy visszhangeffekt bekapcsolását. Az Armoury II grafikus kezelőfelülete kényelmesen használható, viszont egyszer-kétszer lefagyott, amiért nem jár dicséret.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés