Hirdetés

Asus Transformer 3, a majdnem csúcstablet

Hatalmas kijelzővel, vékony házzal, tollal, viszont csak Core m processzorral jön az Asus újdonsága.

Külső

Általánosságban elmondható a tabletek piacáról, hogy távolról sem pörög annyira, mint egykoron, ugyanakkor a nagyméretű, komoly teljesítményű, tartalomgyártásra vagy akár vállalati fronton is bevethető modellek iránt viszont egyre nagyobb az érdeklődés. Így aztán nem csoda, hogy az új, hetedik generációs Core i és Core m processzorok színrelépésével jött egy új Asus Transformer, szám szerint a harmadik. Egészen pontosan kétféle Transformer 3 van: a Pro utótagos T303UA a komolyabb, mondhatni Surface Pro klón, tesztalanyunk viszont, a sima Transformer 3 T305CA egyszerűbb, közelebb van a tartalomfogyasztásra kihegyezett modellekhez.

Ám azoknál egy fokozattal nagyobb, kijelzője 12,6 hüvelykes, 2880x1920 pixeles 3:2 oldalaránnyal, tehát majdnem akkora a készülék, mint a nagyobbik Ipad Pro, alapterülete 303 x 202 mm. Fémből készült háza kevesebb mint 7 mm vastag, súlya pedig az elég méretes, 38,5 wattórás akkumulátorral sem éri el a 700 grammot. Külső jellegzetessége, hogy nem kevesebb mint négy hangszórót helyeztek el a rövidebb oldalain. A hangkimeneten túl csak egyetlen USB 3.1 Type-C csatlakozója van, ami támogatja a Thunderbolt 3.0-t, ráadásul a Transformer 3 az Asus első olyan készüléke, ami működik a ROG XG Station 2 külső videokártya-dobozzal, amit nemsokára külön cikkben mutatunk be.

Mondjuk a tablet hardvere kicsit vérszegénynek tűnik egy komolyabb GeForce vagy Radeon meghajtásához, ugyanis a passzív hűtésű – tehát ventilátor nélküli – karcsú géptestben csak Kaby Lake alapú Core m szív dobog 4 vagy 8 GB DDR3 memória és M.2 foglalatos SSD társaságában. Említést érdemel még az előlapi, 5 megapixeles és a hátlapi, 13 megapixeles kamera, illetve a hátsó kamera közelébe, a felső élre, a hangerőszabályzó gombok mellé telepített ujjelnyomat-olvasó.

Két érdekes kiegészítő jár a tablethez. Felár nélkül adják hozzá a Transformer Sleeve billentyűzetet, ami egyben mappaszerű tokként is funkcionál, felső részéből pedig háromszög alakú állvány hajtogatható egy meredekebb és egy laposabb szögben. A tablet a középső részén, mágneses csatlakozósorral kapcsolódik hozzá. Alul természetesen a billentyűzet dominál, aminek rendes, becsületes gombjai vannak, alóluk pedig nem hiányzik a touchpad, de annak már integrált a gombja. A másik kiegészítő az Asus Pen, ami egy aktív, két gombbal és 1024 nyomási szint érzékeléssel ellátott toll, így jegyzetelés mellett komolyabb rajzolásra is használható. Sajnos se a tableten, se a billentyűzeten nem alakítottak ki neki rögzítőhelyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés