Asus miniszámítógép tolltartóval

Külső

Újra lendületet vesz a szokásosnál kisebb számítógépek piaca. Az idei CeBIT-en szinte minden nagyobb márkánál láttunk minigépeket. Igaz, ez tavaly is így volt, de idén az apró masinák már a hazai piacra is beszivárognak. Nemrég teszteltük az Acer iDea 511-et, most pedig az Asus Nova P20 van terítéken. A gyártó – elsősorban Pundit gépeivel – régóta jelen van a félkészre szerelt (barebone) rendszerek piacán. Most eggyel kisebb méretosztályba lépett. 230 x 185 mm-es alapterületével és 51 mm-es magasságával a Nova P20 mini-PC alig nagyobb ennek a kategóriának az egyik meghatározó egyéniségénél, a Mac mininél. Fekete műanyag házának elején csak az optikai meghajtó és gombja, valamint az érintős bekapcsoló látható egy tetszetős Asus logó társaságában. Az oldalára ragasztott matrica – amely a helyes állást mutatja – szerencsére könnyedén, nyom nélkül eltávolítható.

Hátulról is minigépes, és nem HTPC-s a P20. Csak négy USB, egy-egy DVI és Ethernet csatlakozó és pár hangos csatlakozó van rajta. Nem rakták tele speciális, multimédiás konnektorokkal, de azért digitális hanghoz van ki- és bemenet is. Furcsa részlet az oldalára helyezett, két kis körös nyúlvány, mely nem a Wi-Fi antennája, hanem tolltartó. Alatta szellőzőnyílás látszik, és a gép tetején is van egy méretes rács.

Kaptunk hozzá egy fém állványt, melyben – némileg hátrafelé döntve – az élére állítható. Ezt a még kevesebb helyigényt szolgáló trükköt tudja a szintén kicsike Wii is. Felállítva vettük észre, hogy a P20 alján valamiféle dokkolócsatlakozó van; ezzel kapcsolatban nem találtunk információt a termék weboldalán.

Kellően bőséges volt a mellékelt körítés. Kaptunk kicsike külső tápot, ami azért jó, mert passzív, ventilátora és hangja sincsen. Némi kábelezés és használati útmutató mellett találtunk komplett Windows Vista Home Premium telepítő- és visszaállítókészletet is.

Talán mégis csak HTPC akar lenni a Nova P20, mert egy egészen kellemes, Windows Media Center formátumú távirányítót is adnak hozzá. Felső részének fehérje szerintünk nem igazán illik a nappaliba, de annyi baj legyen. Fogása kényelmes, gumírozott gombjai az alsó számosoktól eltekintve még világítanak is. Egy részből faragták a négyirányú kurzoros elemet, amely így nagyon érdekesen, billenősen jár. Vevőjét a P20 elejébe építették be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • ASUS

Azóta történt

 • Olcsó MSI mini-PC

  VIA processzorral és chipkészlettel, valamint nagyon barátságos árral érkezik az aprócska MSI Titan 700 számítógép.

 • Asus notebook Puma-alapokon

  Asus F5Z segítségével próbáltuk ki az AMD első egységes és önálló mobil platformját, a Pumát.

 • HD videó a hálózaton át

  Kipróbáltuk a D-Link két nagy felbontású videók kezelésére is képes hálózati lejátszóját.

 • Megújuló Pentium Dual-Core

  Egy friss processzorról, grafikus kártyákról, minigépekről, notebookokról és egyéb érdekességekről számolunk be heti piaci bemutatónkban.

Előzmények

Hirdetés