Hirdetés

Antec GX700: egy katonás küllemű PC ház tesztje

Hirdetés

Kívülről

Jó ideje már annak, hogy az elsősorban tápjairól és házairól ismert Antecnek hazai képviselete volt. Most viszont változott a helyzet, lett újra hazai forgalmazó, sőt a gyártó minket is elért, így néhány termékével közelebbről is megismerkedhetünk. Első Antec tesztalanyunk a GX700 számítógépház, az új GX széria első tagja. Az átlagosnál valamivel magasabb, pontosan félméteres miditoronyról van szó, amit a markáns, katonás vonalak kedvelői fognak szeretni.

Klasszikus fekete homlokzatára és a tetejére khakizöld betéteket illesztettek; a négy 5,25 hüvelykes meghajtóhely takarólemeze és az alattuk lévő szellőzőnyílás betétje ráadásul fémből készült, még ha az előlap többi része műanyag is. Az oldallapokra mindössze egyetlen, 120 milliméteres ventilátornyílást vágtak a grafikus kártyák magasságában.

Lényegesen nagyobb nyílást találunk a tetőn, ami ráadásul ki is emelkedik egy kicsit. Gyárilag két 140 milliméteres ventilátort tettek bele, és jól gondolja, aki arra tippel, hogy ide folyadékhűtés duplaventilátoros radiátora is elfér. Igény szerint kisebb, 120 milliméteres ventilátorokat (és radiátort) is beszerelhetünk a tető alá.

A tető elejére újabb zöld fémlemez került két USB 3.0, két USB 2.0 és két hangcsatlakozóval. A látványos, zöld-sárga festésű takaróelem alatt a ventilátorszabályzó rejtőzik. Kár, hogy egyszerű, háromállású, műanyag kapcsolót és nem valami mutatósabb megoldást használtak. Mindenesetre a feladatát, a ventilátorok sebességének három szint közötti váltását jól ellátja. Meg kell jegyezni, hogy a látszat ellenére a kapcsoló zöld kerete már nem fém, hanem műanyag.

Fémből készült viszont a négy előlapi 5,25 hüvelykes meghajtóhely takarójának rögzítőrendszere is. Eredeti és mutatós megoldás a drótfülekkel való rögzítés, amit könnyen és gyorsan ki lehet pattintani, máris kiszabadulnak a takarólemezek, nem kell hosszasan feszegetni őket, és a műanyag rögzítőfülek letörésének veszélye sem fenyeget. Persze egy optikai meghajtó vagy egyéb beillesztéséhez az oldalfalat is le kell majd venni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés