- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpy_
tag
válasz Kristof9094 #500 üzenetére
Egyéb változás, tapasztalat? Stabilitás, akku kezelés?
-
szaboge
csendes tag
Visszakerült a StarTreks téma!http://mobilarena.hu/dl/s/n1.gif
-
tihibaby
senior tag
Van valakinek valami letöltési linkje?
-
Gino20
őstag
Ebben tud valaki segíteni?
Rányomok arra, hogy ,,GPS Reset w/o SI_REQ" azt írja ki: AGPS is disabled by settings viszont alatta az A-GPS enable be van pipálva
Navi nem működik, ha belépek GPS test programba nem talál semmit. -
tihibaby
senior tag
válasz tihibaby #505 üzenetére
Na én Flashtools-al visszaraktam egy régebbi gyári ROM-ot aztán onnan felfrissítgettem a legújabbra,ami egyenlőre jónak tűnik,a Google drive-omba feltöltött gps.conf file-al ami ide Magyarországra érvényes,fél perc után hideg indítva 11db holdat talált.
Amúgy is jónak stabilnak tűnik a ROM,majd idővel kiderül,van-e valami gyíkja. -
Gino20
őstag
-
T@m@s
újonc
válasz FreedomHUN #488 üzenetére
Szia FreedomHUN!
Érdeklődnék, hogy szuperál az antennád? Vannak újabb tapasztalataid?
Köszi
-
fpy_
tag
Aztán vajon hova tűnt a guesture sensor beallitasi lehetőség? Igazaból a black screen opció feltűnését vártam amit mar mas kinai csodak tudnak, ehelyett eltunt ez is...
-
-
NickGrabowsi
csendes tag
Sziasztok Zopo ZP-ben találtam egy kellemetlen bug-ot. Hívás közben ha bekapcsolod a tárcsázó gombok megjelenítését akkor a tárcsázó gombok legalsó sora, közte a 0 is lemarad, mert kitakarja a piros lerakó ikon.
Itt látható a probléma:
http://dl-1.va.us.xda-developers.com/2/5/4/6/9/0/3/ZP700-CallBug2.png?key=8sB2qckHJivuIeW9ZFtZ2A&ts=1403895201
http://dl-1.va.us.xda-developers.com/2/5/4/6/9/0/2/ZP700-CallBug1.png?key=EXbCVmneVj9frwjgTAV9AA&ts=1403895187
Nálatok is van ilyen hiba? Ez borzasztó! Sikerült valakinek javítani a bugot? Előre is köszi a segítséget!
-
Fitzgerald
veterán
válasz NickGrabowsi #513 üzenetére
Nálam nincs gond. A legutolsó, június 18.-i gyári rom van most fent.
Más:
Elkészült a KitKat, most kezdik tesztelni az RC-verziót.
Valószínűleg pár napon belül kint lesz.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Itt az első custom KitKat
-
tihibaby
senior tag
válasz Fitzgerald #515 üzenetére
Voltaképpen egy 4.4-es Miui már fenn van egy ideje....
Mindenesetre kíváncsi leszek,hogy sikerül a gyári ROM. -
Fitzgerald
veterán
válasz tihibaby #516 üzenetére
Nem láttam még. Valószínűleg azért kerülte el a figyelmemet, mert irtózom a MIUI-tól.
Ez a rom viszont eddig atomstabil. GPS-t még nem teszteltem, arra csak holnap lesz időm.
De azt írják rendben van az is.
A gyárira, illetve az arra épülő custom romokra én is nagyon kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz Fitzgerald #517 üzenetére
SD kártyát engedi használni normálisan?
Hallottam hogy az eredeti KitKat nem engedi használni telepítésre az SD kártyát,csak a belső memóriát,de állítólag a root megoldja.
Tapasztaltál valami anomáliát? -
Fitzgerald
veterán
válasz tihibaby #518 üzenetére
Ahogy a 4.2.2-ben, úgy itt is el lehet dönteni, hogy a default write disk a belső memória legyen, vagy az extrenal sd.
Alkalmazások is írják az sd kártyát gond nélkül.
Eddig semmi probléma nincsen.
Videófelvételnél valamennyit javult a hangminőség.
Aksiidő ahogy látom ugyanolyan ótvar mint volt, talán a gyári rom majd változtat ezen.
GravityBox is felment problémamentesen, bár van néhány funkciója, ami nem használható.
Ez mondjuk az összes eddigi MTK chipes készülékem esetében (volt egy pár) igaz volt, szóval a romhoz nem sok köze van.
AnTuTu score 27500 körül van, ha érdekel valakit az ilyesmi. -
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #519 üzenetére
Jött még egy KitKat, a ZP998 egyik klónjára.
Illetve a Marsapa KK V1 erre épül.
Amúgy tényleg remélem, hogy az aksiidővel kezdenek majd valamit.
Komolyan fontolgatom, hogy rendelek még 2-3 aksit a shopból, ha nem rakják helyre.[ Szerkesztve ]
-
FreedomHUN
senior tag
válasz Fitzgerald #520 üzenetére
Marsapa verziót tetted fel? Jól műxik? Most miui van fent de nekem sem barátom
[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz Fitzgerald #520 üzenetére
Miért,mi a problémád az akksi idővel?
-
Fitzgerald
veterán
válasz FreedomHUN #521 üzenetére
Aha. Vagy fél nappal korábban került fel Needromra, mint a másik. Másfél nap intenzív használat után még mindig nem tudok rosszat mondani róla. Kipróbáltam ezt az ART-ot is a Dalvik helyett, de én nem tapasztaltam teljesítménybeli növekedést.
#tihibaby
Ezek az A7-es magok ugye jótékony hatással kéne hogy legyenek az üzemidőre, korrekt teljesítmény mellet. A teljesítménnyel nincs is gondom, de az üzemidő kritikán aluli.
Kb. minden valamirevaló review-ban ki is emelik ezt a dolgot a GPS mellett.
Normál használat mellett nem bír ki 1 napot sem.
Mire belaktam a legutóbbi Marsapa romot (kb. 2 óra), vagy 35 százalékot merült.
De előtte sem volt jobb sem a gyárival, sem a Marsapa V9-V10-el.
Hát ez. -
Fitzgerald
veterán
Még egy fontos dolog: Titanium Backup mentéseket nem lehet visszaállítani sem a Marsapa KK V1-el, sem a másikkal egyenlőre.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz Fitzgerald #523 üzenetére
Szerintem az akksiddal lesz valami. Nálam 2 sim megy, folyamatos 3g,wifi hotspot,Bluetooth, kb. 1óra beszélgetés és így megy le estére 30% ra.
-
tihibaby
senior tag
válasz Fitzgerald #523 üzenetére
A tesztek az első kiadással,az első ROM-al készültek,azóta azért sokat javítottak az energia gazdálkodáson.
Ezt anno az 59-es hsz.-ben az első ROM frissítés után írtam:
" Srácok,ezek a ZOPO-s arcok szerintem rendesen belenyúltak az
energiagarázdálkodás részébe az új ROM-nak,fél fényerőn,folyamatos wifi,vagy 3g
mellett böngészés,filmnézés,kicsi játék(Temple Run 2)18:45 perc használat mellett
vagyok 35%-on,és ebből csak maga a képernyő használat 3:22 perc.
Ha ez így marad,akkor 24 óra használat,és 4 óra kijelző idő sacc/kb. ajánlható az
új ROM mellett,átlagos használattal (direkt nem nyomtam rajta durva game-
ket),és ez szerintem abszolúte nem rossz teljesítmény,ilyen vas mellett."
Mindez ugyancsak 2 simkártyával,és nálam azóta is ennyiket bír.Nagyon meg kell hajtanom ahhoz,hogy reggeltől estig lemerítsem,persze nem lehetetlen,hisz ha valami durvább játékkal inzultálom a telefont,akkor lemerülhet fél nap alatt is,de ugye az már nem normál használat.
BatteryCalibration nevű appot ajánlanám,főleg ROM-olgatás után.
Rosszabb esetben,tényleg az akksival van valami.[ Szerkesztve ]
-
FreedomHUN
senior tag
Még 1 kérdés. Needromon írják hogy valami gubanc van az imei számmal. Ez tényleg így van?
Titanium meg azért nem működik, mert a root nem ad teljes hozzáférést, csak ideiglenest, gondolom ezt orvosolni fogják. -
Fitzgerald
veterán
válasz FreedomHUN #527 üzenetére
Igen olvastam hogy van akinek eltűnt az imei száma, és MTK Tools-al lehet visszaállítani.
Nekem nincs ilyen problémám.#tihibaby
Nálam ez így néz ki általában:
2 sim, 2G-n mindkettő, fényerő 55% körül folyamatosan. Napi átlag 20-30 perc telefonálás, kb. ugyanennyi Facebook és böngészés vagy wifin vagy 3G-n, ha éppen nincs wifi a közelben. 40-45 perc játék (nem a legdurvább 3D-s játékokkal), néha még ennyi sem. Ha mondjuk reggel 8-kor veszem le a töltőről a telefont, akkor ilyen használat mellett este 8 körül már garantáltan 20% alatt van az aksi.
De már eldöntöttem a dolgot, mindenképpen rendelek még kettőt. Néha egész napokat kell eltöltenem vidéken, és nem feltétlenül autóban vagy kávézóban/étteremben ülök, hogy tudjam esetleg tölteni, ha szükséges.
+ A töltőt sem szeretem mindenhova magammal vinni.
Ilyenkor elég kellemetlen, ha lemerül. Jó ha van tartalék aksi. -
tihibaby
senior tag
válasz Fitzgerald #528 üzenetére
Ja,egy pótakksi nem rossz dolog,de....
Mivel igen hasonlóan használjuk,a telefonunkat,és én most is a 18. órában járok,több mint 3 óra kijelzőhasználattal,és 42%-nál tartok,hagy kérdezzem meg a Facebook-ot appal használod,vagy böngészőből?
Mert az app szereti szívni az akksit,azáltal,hogy ébren tartja a telót.
A másik pedig,használod-e a Greenify-t?
Hasznos kis app,le lehet hibernálni vele a nem használt alkalmazásokat,root kell hozzá,de az gondolom már nem akadály. -
FreedomHUN
senior tag
oké köszi. még várok kicsit ha már lesz több rom feldobom valamelyiket.
Asszonynak rendeltem ebayról power bankot.
http://www.ebay.com/itm/5600mAh-Slim-Thin-External-Battery-USB-Charger-Power-Bank-Samsung-S5-iPhone-5S-/111357461116?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&var=&hash=item19ed6c027c5600Miliamperórás és akkora mint egy teló. 2.000 forintért.
Ha nem zavar a madzag lehet alternatíva és így majdnem 3 akksi van nálad[ Szerkesztve ]
-
nuri
aktív tag
Érdekelne-e valakit eladósorba lépő 3 hónapos ZP998-am?
Eladás oka: lejárt a hűségem mobilelfizetésre és kinéztem 1 másik telot.70.000 HUF, tökéletesen működik, nem sérült, tokban hordott.
-
mrgymisi
tag
Sziasztok!!
Tudom hogy off topik de nincs 980+ os téma a forumon.
Mi a véleményetek róla? Gyakorlott chinaphone-os vagyok, 1830mAh-s akkut osztogatok be nap mint nap. Így talán a 2k mAh sem lehet akkora gond. Úgy overallban bugokra lennék kíváncsi. Meg azért hogy még is mit lehet tudni róla. Mert a marketing az mese. Az éles tapasztalat aranyat ér. -
tihibaby
senior tag
válasz mrgymisi #533 üzenetére
Nézd,ez a 998-as fóruma,így nem igazán tudunk neked tanácsot adni.
Én is a 980-as 8 magos verzióját vártam anno,de aztán bevállaltam a plusz 0,5 collt,és nem bántam meg.
Úgy általában nem gagyik a Zopo-k,a 998 2400 mAh-s akksija nálam,erősebb használat mellett is simán kihúz egy napot,ha kevésbé birizgálom kettőt is.
A gyári ROM nálam atomstabil,ha a GPS,akarom mondani a navigáció fontos,akkor ne ilyen telefont vegyél,mert bár nálam jól működik (európai beszerzésű a telefon,nem kínai),mások(ha jó a megfigyelésem,mind kínai vétel)sokan, és sokat panaszkodtak.
Sógoromnak van egy Zopo ZP700-asa,ő is meg van vele elégedve,tehát úgy általában ajánlott "márka" a Zopo. -
-
Fitzgerald
veterán
válasz FreedomHUN #531 üzenetére
Na ez érdekelhet engem is, köszi.
#tihibaby
Amit CSAVI38-tól vettem az is EU raktárból jött, emlékeim szerint bele is írta a tesztbe.
Mégis rossz volt a GPS gyárilag (engem mondjuk nem zavar, nem telefonnal navigálok).
KitKat rommal még mindig nem teszteltem, de valamikor majd felrakom a Waze-t, és megnézem.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz mrgymisi #535 üzenetére
A népszerűség általában olyan telefonoknak szól,amik olcsók,és az árukhoz képest jók,vagy olyan topiklakók veszik meg akik aztán szénné írogatják a fórumot a tapasztalataikkal,ami persze nem baj,de ez azért nem feltétlenül egyenlő a "best buy" cimkével.
Itt ha megnézed,szinte egyedül a GPS-re ment/megy a panasz,azon kívül olyan nagy gondja szerintem senkinek nem volt a készülékkel.
A Zopo kategóriájában kicsit drágább telefon,de nekem megérte a felárat (lehet én is kicsit részrehajló vagyok).
Nekem legalábbis nem volt eddig vele problémám,még GPS sem,igaz én nem is használom Pesten navigálásra. -
tihibaby
senior tag
válasz Fitzgerald #536 üzenetére
Neked kék akksi van benne,vagy fekete?
-
NickGrabowsi
csendes tag
Sziasztok, hogyan kell ROM-ot telepíteni, frissíteni? Teljesen kezdő vagyok.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz tihibaby #538 üzenetére
Nekem fekete.
Romot ugy tudsz feltenni hogy az sd kártyára rámásolod a romot + a custom recoveryt.
Gyári recoveryből (hangfel+power+töltésen legyen) felteszed a cwm-et, megint recoverybe rakod. Clear cache,data,dalwik cache, (az uj cwm-ekben egy gombos), felteszed az uj romot és örülsz. Needrom.com- on vannak romok és cwm-ek, abbol a legfrisebbet tedd fel. -
NickGrabowsi
csendes tag
válasz FreedomHUN #540 üzenetére
köszönöm a gyors válaszod! Mi az a CWM? ha valamit elrontok vissza tudom állítani az eredeti/gyári állapotot.
Itt teljesen más leírást találtam: http://www.zopomobileshop.com/zopo-rom/how-to-install-driver-for-zopo-mobile-phone-step-by-step-instruction/
-
FreedomHUN
senior tag
válasz NickGrabowsi #542 üzenetére
Mert az a gyári sw frissítés.
Ha romot szeretnél cserélni nem gyárira, akkor ez nem jó.
CWM= Clockworkmod ez egy recovery faja.
Magát a recovery-t fogd fel Biosként, amit módosítani kell, ahhoz hogy a nem gyári romot fel tudd tenni, de az alap recovery is rajta marad a telón, tehát nagyon nem lehet elrontani.
Találtam a youtube-on egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=sjpJdcwN8BY
1 perctől 3-ig lényeges.
Rootolod a telót, felteszed a mobileuncletoolst és felrakja.
Rootolni így tudsz 1 gombossal:
http://androidflagship.com/5806-root-zopo-zp998-vroot-toolVrootot leszeded, telot pc-re megnyomod a gombot, ujraindul és már rootolva is van, utána mehet a mobileuncle, cwm, és a rom
Rengetegett változott a menete mindennek pár hónap alatt, leegyszerűsödött.
[ Szerkesztve ]
-
FreedomHUN
senior tag
Régebben csináltam és annyira nem emlékszem rá csípőből.
Elakadsz vagy nem tudod mizu akkor kérdezz abból baj nem lehet. -
T@m@s
újonc
válasz FreedomHUN #512 üzenetére
Szia FreedomHUN,
köszönöm a választ (bevoltam havazva ezért a késői reakció). Gondoltam továbbfejlesztem az ötleted: én laminálógéppel fogok vörös réz fóliát vagy alufóliát belaminálni és ezt csatlakoztatni a tüskékhez. Nagyobb jelerősséget várok tőle, remélem összejön.
-
FreedomHUN
senior tag
Ha esetleg oscilloscop-al be tudod mérni a pontos frekit akkor rengeteget számítana, vagy ebayrol olyan gps antennát rendelni, ami táblagépé, vagy nagyobb a területe. Én már nézegettem és 1-200 forintról van szó, csak nem jutottam el addig.
Ezt csak azért írom, mert ha máshogy pozicionál az antenna a telóban, akkor simán kicsikartam belőle a 35- 40- es snrt. De mivel csak egy alufolia darab, ezért nem csak a megfelelő frekin szedi össze a jelet, hanem össze vissza.
Ha valamikor eljutok addig, rendelni fogok beépítem és beszámolok róla.
De ahogy olvasgattam török meg tökömtudja milyen forumokon, ott volt hogy htcből, meg egyéb telóból barkácsolták bele és igen jó eredménnyel. -
NickGrabowsi
csendes tag
válasz FreedomHUN #543 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Ez nekem továbbra is ugyanannyira kínai, mint a telefonom. Tapasztalt szakembert keresek, aki tud segíteni, kezdő vagyok és nem akarom magam beleásni a témába, nem szeretném elrontani, téglásítani az új készülékemet. Csak használni szeretném az androidot, nem bizgerelni a rendszert. Van itt köztetek esetleg aki vállalna backup készítést, új ROM feltételt, majd rootolást? Természetesen nem ingyen kérem a segítséget. Zopo ZP600+ a készülékem, rootolva van (így érkezett a kínai shopból) MTK6582 chipsetes. Innen szeretném feltenni a legfrissebb gyári ROM-ot: http://www.zopomobileshop.com/content/9-download-zopo-mobile-latest-rom és utána root-olni. Abban bízok, hogy talán megoldja a problémámat a tárcsázónál, a default system (sötét színű témánál) hívás közben nem látszik az alsó sor: "* 0 #" gombok és ez nagyon zavar, nem tudom használni a hangpostát, meg semmit amihez hívás közben a nyomógombokkal adatot kell bevinni. Légyszi segítsetek! Előre is köszönöm!
-
FreedomHUN
senior tag
válasz NickGrabowsi #548 üzenetére
Gyári romot tennél fel, próbáld meg az OTA frissítés.
Beállítások, legalul, feldobja az sw frissítést, nyomj rá, leszedi magától a legujabb sw-t wifin és akkor nem kell kínlódnod -
NickGrabowsi
csendes tag
válasz FreedomHUN #549 üzenetére
Köszi, sajnos ezt már sikertelenül próbáltam. A Rendszerfrissítésekre és a szoftverfrissítésekre rábökve az írja, hogy "az Ön rendszere naprakész". Ezek szerint a legfrissebb gyári szoftver van fent? Ez hol tudom ellenőrizni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest