Új hozzászólás Aktív témák
-
CSAVI38
tag
Azért király, hogy ilyen hamar kijavították a nagyobb hibákat, főleg a hangot, így már tényleg minden fasza, nekem a black screen cucc nem nagyon hiányzik, ma csináltam melóban egy csomó képet és most hogy már lassan kitapasztalom mikor mit kell állítani, egész tűrhető képeket sikerül csinálni. Remélem később is ilyen aktívak lesznek ZOPOék
-
félisten
Hát azért még van hova fejlődni.
Az aksi töltöttségjelzése látszólag teljesen rendben volt. Aztán 36%-os aksinál a Framaroot-olás után újraindítottam a telefont. Ami 50% fölött lett hirtelen...
A másik problémám, hogy az új ROM óta a bejövő hívásoknál csak a számot írja ki, a contact adatait nem. Az XDA-n két javaslot volt erre, az egyik az előhívószám törlése, ami ugye nonszensz, a másik pedig az, hogy a Build.prop-ban írja át az ember a ro.config.MatchNum=*-et, mert a Huawei Honor 2C esetében ez segít. Nos ilyen nincs a ZP998-as Build.prop-jában...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
tihibaby
senior tag
-
félisten
Aksi: igen, ez elképzelhető, 100%-on volt az aksi a ROM-oláskor.
Telefonszám: igen, nem írja ki a hívó nevét, csak a telefonszámot.Most a Build.prop-ban próbálom a ro.init.phonenumber_match= számot átjavítani (alapértelmezés: 9)
[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Srácok,ezek a ZOPO-s arcok szerintem rendesen belenyúltak az energiagarázdálkodás részébe az új ROM-nak,fél fényerőn,folyamatos wifi,vagy 3g mellett böngészés,filmnézés,kicsi játék(Temple Run 2)18:45 perc használat mellett vagyok 35%-on,és ebből csak maga a képernyő használat 3:22 perc.
Ha ez így marad,akkor 24 óra használat,és 4 óra kijelző idő sacc/kb. ajánlható az új ROM mellett,átlagos használattal (direkt nem nyomtam rajta durva game-ket),és ez szerintem abszolúte nem rossz teljesítmény,ilyen vas mellett.
Samsung sárgulj! -
CSAVI38
tag
Írták, hogy ez is benne van a fixben, de tényleg mintha jobban bírná. Én hajnal 2.-kor vettem le töltőről és még mindig 75%-on van. úgy hogy reggel igo-val mentem kb fél órát, aztán már játszottam real Rarcig 3 kb 25 percig és kb 20 percet neteztem, de a mobilnet egész nap be van kapcsolva, ha ez így fog menni akkor zsír lesz
-
félisten
A Build.prop-on belül a ro.init.phonenumber_match=7 volt a megoldás, így már a híváskijelzés stimmel.
-
kisdeme85
tag
Na az enyém meg sikeresen meghóóót... ill még nem de az lesz már látom. lenulláztam stb de a gyári nem megy fel. Piros csíj végig fut, majd sp flas tool hibaüzi( external exception eeffac/ másik ablakba meg program determinated vagy mi) és ennyire futja
[ Szerkesztve ]
-
kisdeme85
tag
Ha valaki nem tudja hogy kell téglát csinálni szóljon, nekem sikerült.. kuka
-
félisten
-
félisten
Annyit találtam, hogy a GravityBox tökéletes az ilyen problémák megoldására (és sok másra is), de sajnos az Xposed Framework (ami előfeltétele a GravityBox-nak) konkrétan nem indul el az MT6592-es SOC-on (bootlop lesz a vége), vagyis a ZP998-ason sem.
[ Szerkesztve ]
-
kisdeme85
tag
Sikerült, egy xda-s leírás alapján. Van egy progi ami midnen usb-s drivert jelez, és onnan kikellett szedni minden mtk usb drivert, preloader drivert. Mivel gebasz volt, a flashtool épp elkezdte a töltést akkor a gép meg ledobta és nem volt semmi.. semmire se reagált a teló semmit. Miután így bíbelődtem vele, elfogadta a telót a gép, és a gyári romot felrakta. Igaz kicsít sz*ptam a gyári recoveryvel. Nem úgy reagált ahogy vártam. de sikerült minden, frissítés root is.Menteni kéne komplett rendszert valahogy majd. A titanium backupos mentések nem működnek, kijelzi a helyreállítást de nem csinálja(csak 3-4 progik rakott vissza, de nem gond ez annyira).
Amit én vettem észre, hogy az akksi a játékokkal is jobban bírja, este kikapcsoltam 34%-nál reggel meg 44% volt érdekes Ami viszont nálam ,,romlott, az a kamera, fotó kimondhatatlanul zajosabb rosszabb lett, videó meg sokkal élesebb,részletgazdagabb, de az is barmi zajos. -
tihibaby
senior tag
válasz kisdeme85 #70 üzenetére
Igen a gyári reco-n én is meglepődtem,hogy a hangerő fel gomb az okézás,a power meg a visszalépés.
Titaniummal nem tudom mi lehet a gond,nálam visszarakott mindent,kötegelt műveletek,hiányzó programok telepítése (vagy valami ilyesmi),és csak a telepít,kész gombot kell nyomkodni,mondjuk ha kilépsz a folyamatból,akkor abbahagyja.
Mindegy az a lényeg hogy sikerült.
Ja annak a cuccnak a linkjét dobd be,hátha kell másnak is,felrakom a drive fiókomba,ott legalább meglesz később is.[ Szerkesztve ]
-
kisdeme85
tag
http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html (mtk 6577-es telókhoz volt ajánlva usb driver telepítési problémák esetén) Igaz ott könnyebb mert rendes install fájlal volt a driver.
Leírás ahol találtam: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2206421
Meglepődtem nekem milyen hosszú volt a lista, igaz rég volt már a rendszer a gépen újrarakva.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Az előbb kesztűben fogadtam hívást!
Aztán ugrott be,mondom mi van?
És műxik,kicsit érzéketlenebb igaz,de ezt a szöveget is (bár kicsit lassabban)de kesztyűben pötyögtem be. -
félisten
-
Kristof9094
senior tag
Na, végre megtaláltam a megfelelő topicot
Visszaolvasva láttam rootolás leírást, én ennél sokkal egyszerűbb módot találtam, igaz kínai program kell hozzá:
http://www.gizchina.com/2014/02/14/root-zopo-zp998-octacore-phone/A rootolás sikeres volt, működik rendesen.
Két kérdés:
1, Ha lefrissítem a wirelles update segítségével, akkor mi lesz? Elvileg új Roote kerül fel, tehát újra kell rootolni?2, Mivel lehet védekezni a memória zabálás ellen? Letöltöttem az easy task killer nevű programot, de így is 700 Mb-ról indulunk bekapcsolás után, majd ez szépen felcsúszik 1-1,2 GB-ra. Az alkalmazások mindig rendesen be vannak zárva, és automatikusan működik az easy task killer is.
Köszönöm a válaszokat!Elnézést, ha hülyeséget kérdeztem, de eddig Iphoneom volt, az is gyári programmal.
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
félisten
válasz Kristof9094 #78 üzenetére
Üdv a klubban!
Root: én eddig mindig a Framaroot-al csináltam a Root-olást, és legalábbis nálam tökéletesen működik.
1.: A Root nem felkerül, hanem megkapod/megkapja a program. Ez a szó a Linuxból / Unixból származik, gyakorlatilag a "legfelső" jogosultsági kör, Windows-os szóhasználattal Admin, vagy Rendszergazdai jogkör. A Root-olás azt jelenti, hogy olyan jogosultságot adsz (egy vagy több) programnak, amivel a telefon mélyebb lelkivilágába is beleláthat, illetve belepiszkálhat.
A kérdésre a válasz igen, ha új ROM-ot raksz fel, és a gyári Recovery (kb. alapvető kezelői rendszer) van fent, akkor újra Root-olni kell.
2.: Szigorúan saját vélemény, de nem kell annyira védekezni ellene. Az isten szerelmére, 2 GB RAM van a telefonban, ha pár száz mega szabad RAM marad, az még bőven jó, neked meg majdnem 1 GB szabad!
Nálam elég sok App fut, de így is 1 GB szabad RAM-al ügyködök, így nincs soha problémám, akármilyen 'powerhog' alkalmazást is indítok el (pl. Facebook kliens ).[ Szerkesztve ]
-
CSAVI38
tag
Újra kell root-olni, mert az gyári update, szerintem még az sem szerencsés, ha root-oltra tolod rá, bár nem tudom az lehet nem számít.
Az andriodon ilyen a memória használat, mindig megpróbál előre betölteni modulokat, ha kell a hely akkor meg kilövi, nem kell vele foglalkozni.
-
Kristof9094
senior tag
Szia!
Köszönöm szépen a felvilágosítást!
1, Az eddigi leírásokat elnézve a talált kínai program túlságosan is egyszerűen végezte el a műveletet (két kattintás), bár azóta is működik minden. (kopp-kopp)
Remélem baj nem lesz belőle.2, A RAM mániám az Iphone miatt van, ott mindig elfogyott, ami viszont leginkább zavar, hogy elvileg 2 program fut, és az zabál 1 GB-ot. De akkor mindegy, örülök neki hogy ez normális.
Egyébként rettentő elégedett vagyok a Zopo-val, bár még csak két napos
-
félisten
válasz Kristof9094 #82 üzenetére
Nyugodtan frissitsd, nem lesz belőle probléma, Root (elviekben) nem zavar bele a frissitésbe. Én a Framaroot-al root-olt telefonra toltam rá a gyári 20140218-as ROM-ot, és semmi probléma nem volt (ezzel).
Nálam az volt a gond, hogy a Wireless Update nem frissitette a telefont valamiért. Végigment a folyamaton, újra is indult, de csak a 20140106-os ROM maradt fent. Nálam a megoldás az volt, hogy felraktam az MTK Tools-t, és ebben indítottam el a recovery mode-ot. A ROM-ot letöltöttem (azt hiszem ide is berakták a linkjét), felmásoltam egy külső SD kártyára, és így már látta a Recovery (update from sdcard menüpont).
Ha még nem találkoztál a recovery-vel: ez egy roppant mókás kis dolog, teljesen alapszintű dolog, a gyári recovery-ben a hangerő le gombbal lépkedsz a menüpontok között, a hangerő fel gombbal választod ki azt, amin állsz, míg a power gomb-al tudsz visszalépni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jujj, ide nem írtam be...
Nem, a megoldás egyszerűbb volt, elindítottam a Személyek alkalmazást, itt menü gomb, és importálás/exportálás. A biztonság kedvéért először lementettem minden felhasználót az SD kártyára (Telefon -> SD card), majd a felhasználói fiókba (Telefon -> a gmail-es felhasználói neved). Utána a Gmail-es fiók adatait raktam át a telefonra. Így már működik jelenleg. (kopp-kopp)
-
tihibaby
senior tag
Na pl. ezzel a root progival sem jött össze nekem,csakúgy mint a framaroott-al sem,ill. azzal csak félig meddig.
Mitől függhet vajon? -
félisten
A kérdés jó. A Framaroot a legtöbb embernél működik az XDA-s topic alapján, így csodálkozom, hogy nálad nem megy. A lényeg, hogy miután megvolt az "Install SuperSU" / "Barahir", reboot, és a SuperSU programot nem indítod el soha külön. Azzal nem foglalkozunk, teszi szépen a dolgát a háttérben, és kész.
Mit értesz amúgy az alatt, hogy csak félig jött össze?
[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Nálam némely olyan alkalmazásnál(Greenify),frissiteni akarta az SU binárist,csakhát...
Ha a frissítés nem jött össze,akkor meg nem kérte az engedélyeket,nem dolgozott.
Ennyiből vettem észre első sorban,aztán a MobileUncleTools is újraindítás után Root,aztán mihelyst valami akart volna engedélyt,nem adta meg mert frissítsem az SU binárist,utána már Unroot-ot jelzett,úgyhogy inkább megcsináltam a bonyolultabb módon,de az frissíti is az SU binárist,és azóta minden klappol. -
félisten
Nincs valami olyan alkalmazás fent, ami a Framaroot vagy a SuperSU működését befolyásolhatja?
Tippre valami akadályozza a hackelt SuperSU működését, és ez a probléma forrása.
Sajnos jó pár elég alap program nem igazán akar rendesen működni, az Xposed Framework is ilyen - sajnos egyetlen MT6592-es SOC-al szerelt telón sem fut (bootloop-ot okoz), így le kell mondani róla egyenlőre...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Engem leginkább a touch-képes recovery miatt érdekelne csak a nem-gyári recovery, de mivel a custom ROM-ok jelenleg (szerintem) nem nyújtanak túl sok pluszt, így nem látom értelmét annak, hogy átváltsak rájuk.
Apropó, nem tudom volt-e már említve, hogy lehet a speciális beállításokat előhívni:
Beállítások -> "A telefonról" (legalul) -> "Build szám"-ra koppants 5-6 alkalommal (3 után elkezd visszaszámolni, illetve kiírja, ha kész) -> A "személyes" alatt megjelenik az "Advanced settings" (túl sok vizet mondjuk nem zavar, pl. be lehet állítani azt, hogy a hangerő gombra is feléledjen a képernyő), illetve a "biztonság" menüpont alatt a SuperUser opció.
Ha pedig MTK Tools nékül akarsz valamiért az MTK Engineer-be belépni, akkor a tárcsázóba üsd be a következő: *#*#3646633#*#*
-
CSAVI38
tag
starter pack 20140218 rommal. Így egy lépésben fenn van rom, root meg recovery is.
http://www.needrom.com/mobile/zp998-starter-pack/
[ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
Hát én elkezdtem ez alapján a műveletet, a következő problémám lett:
1, Felraktam a programokat, elindítottam az MTKDroidTools-t, ami érzékelte is a telefont (nálam sárga lett a négyzet)
2, Elindítottam a Smart Phone Flash Toolt-t, aminek a kért .txt elérési helye lett megadva.
3, Preloader pipa
3, Kivettem az akksit, megnyomtam a Download gombot, és azóta semmit nem csinál....Ötlet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest