-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #40993792 #89800 üzenetére
Többet ér, hogy a SoS (BIA) nem számít skill-nek, így 0xp-t foglal. Ha resetel-i valaki a képességeket, az akkor is megvan, nem lehet eldobni. A "második" skill az első, a harmadik a második, és így tovább. Amennyi XP-ből kihúzol egy 4-skilles legénységet, ugyanannyiból a csajokon az 5. skill is megvan.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
wanted5
őstag
válasz TESCO-Zsömle #89805 üzenetére
wow, ez akkor rohadt jó így
és ha megcsinálod valamiből a 15. küldit, akkor ki lehet választani hogy milyen tankra akarod kiképezni? olyanra is ami nincs meg? pl a stugnál csak német tankra lehet?
meg gondolom akkor pl egy e100-ra nem éri meg mert oda 2 töltő kell, és nem lesz...Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
rlazol
veterán
válasz wanted5 #89810 üzenetére
olyan tankra választhatod, ami ki van fejlesztve. Nem kell, hogy a garázsodban legyen, de legyen kifejlesztve.
Nemzetiség mindegy, én a stugos leányokat a KV1-re képzem, az IS7-et tartva szem előtt, tehát két töltőt képzek, rádióst nem (nem SIA-s rádióssal kibírom T5ben azt a 2 tankot, utána 4 fővel működni fog T9ig, aztán az Is7vel gól - nincs 500 goldom átképezni). Az E100 6 fős leánysága csak akkor jöhet ki, ha a következő sorozatból (T-28) is oda szánsz egyet.jut eszembe: második tulajdonság mi legyen? 6 érzék a parancsnoknak, többinek javítás? Vagy a vezető/lövész kapjon még valamit? Mennyire érzékeny az a vonal ammo-rackre?
[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Emu
őstag
Ez meg mi volt: [link]
A replayben 14:30-14:20 között egyszer csak megforgok a "semmin". Ez mi volt?
-
Angel1981
veterán
válasz TESCO-Zsömle #89791 üzenetére
Nem hallottam még ilyenről, de most, hogy mondod, engem is érdekelne!
-
szbalogh
addikt
Akiknek van 9-10-es szintű war department.
Kaptatok már goldos küldetést? Milyen eséllyel szokta beadni?Nick: HE_Storm
-
jozefgucci1
addikt
A hétvégén megvettem az 50B-t és az E3-at végre . az 50 B egyenlőre jobbnak tűnik mint az T57H. Az E-ról azt hittem egy igazi bunker . Aztán első csatában boldog-boldogtalan átlőtte , még prém ammot sem használtak .Viszont ezzel nem pattogok másról mint a 268-al ?! Persze aztán volt több csatám amiben nem bírtak átlőni semmivel és 6K feletti felfogott lövésem volt , szóval ehhez is nagyon kell a pálya és a csapat. Amire nyílvánvaló , hogy TD-vel nem érdemes WN8-at húzni mert pl ezen a szinten 3K felett kel sebezni vele , hogy kék legyen az ember . Ettől függetlenül szerintem ezzel az 5K sebzést ha oda jutok meg tudom csinálni. Bónuszként megvettem még a KV13-at is amúgy , többek tanácsára .Befulloztam és elképedve néztem , hogy a legnagyobb ágyú átütése csak 144 ? T7 ben . Talán az első két csata volt vele T7 a többi már simán T8-9 volt amiben elég nehéz ezzel az átütéssel bármit is csinálni .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
04ahgy
nagyúr
válasz jozefgucci1 #89821 üzenetére
Az 50B-t én is jobban érzem, jobban tudom kezelni, mint a T57HT-t, egyet kell, hogy értsek. A T110E3 tapasztalataim is tökugyanezek.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
szbalogh
addikt
-
jano_77
nagyúr
Tpye61-hez kérnék tanácsokat, segítséget. 10K XP van már csak vissza a és ki tudom fejleszteni és eladni az STA-1, ezért megkérdezném azokat, akiknek van/volt már a Type61, hogy mikkel érdemes felszerelni?
Hogy érdemes használni - esetleg ha tudtok jó youtube videót linkelni, amiben bemutatják a használatát, vagy csak egy jól sikerült csatát, amiből lehetne ismerkedni a tankkal, tanulni a használatát, azt megköszönném.Ugyan ez érdekelne a GW.Tiger P-el kapcsolatosan is, a GW.Panther-el is hasonlóan közel járok már.
(#89824) szbalogh: én mindkettőt a T30-al csináltam meg.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Viktoár
addikt
Ha a KV2-re felteszem a 152-es löveget,mit ajánlotok legénység skillnek és felszerelésnek? Így alapból elég hosszú a töltésidő és a célzásidő is.Egyébként halálosztó kis gépezet lehet belőle.
Üdv:Viktor
-
jozefgucci1
addikt
válasz szbalogh #89824 üzenetére
Nekem a Stug küldi a WTPZ4-el lett meg viszonylag hamar . A T28 hoz még kell az a küldi , hogy topp sebzőnek kell lenni ,de mint 2K dmg kell . Nem tudom mivel essek neki ? Su100-E25, E3 vagy ugye a jó kis T30-WTPZ4 is ott van még Tegnap proharovkát 4x adta be a játék a 5K spotos küldihez . Természetesen nem lett meg mert mindig agyhalott a csapat. Most már az erdős részen a két sarokban megállnak a tankok ,de szó szerint arty vonalában és várnak ? Persze megy a spot -picsogás ,de azt nem érti meg , hogy hiába a spot ha ő nem lát el odáig és nem tud lőni .Az utóbbi két hétben van benn ez a küldi és nem jön össze .Nem csak nekem , nálam jobb szakasztársak sem tudták még összehozni , pedig 150 csata belement a buldogba egy hét alatt Legalább statot húzza .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
emre
veterán
válasz jano_77 #89825 üzenetére
A type61 egy elcseszett M46 patton, látótáv és álca nélkül, amiben papíron jobb mint a patton az a dpm, de a vacak löveg miatt ezt képtelenség kihasználni. Az off topikban eleget írtunk róla.
(#89830) jano_77
Baromi sok gépem van, de ebből az ágból csak az STB-t tartottam meg. Minden tierben van ami jobb ezeknél a japán vackoknál. Az stb is csak a camo a látótáv és a torony kialakítása miatt, amit ügyesen elrejtve egész szépen pattognak.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
04ahgy
nagyúr
válasz jozefgucci1 #89827 üzenetére
Nekem az LT-15 (StuG) nem akar sehogy összejönni...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
jano_77
nagyúr
Ohh....ennyire rossz lenne!? Eddig épp az ellenkezőjét olvasgattam róla, ezért is igyekeztem mihamarabb elérni az STA-1-ből. Amúgy köszi az infót, megnézem és rákeresek az OFF topicban.
(#89829) 04ahgy: én már le sem merem írni, hogy mióta szenvedek ezzel a küldivel!
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz jano_77 #89830 üzenetére
A Type61-nek brutálisan jó a gundepressionje. Szerintem jobb tank a kisputtonynál. De nemrég volt, vagy tán most is van tesztszerver, ki lehetett volna próbálni.
A küldivel kapcsolatban, én meg bele sem merek gondolni, mi lesz később, amikor a nagyobb LT-15-ök jönnek... Béna vagyok, nah.
HGyu
-
emre
veterán
válasz 04ahgy #89829 üzenetére
Mivel próbálod?
Mióta van ez a küldetés és nekiálltam komolyabban spotolni, azt vettem észre hogy sokkal több pályán lehet mint azt eddig gondoltam. A sima távcső nem elég, periszkóp kell, álca a legénységnek és a tanknak. A stug lt15 asszem t71-el lett meg.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Ry0K3N
senior tag
working as intended?
Nem emlékszem hogy az előzőeket kétszer dobta volna ki."Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
Angel1981
veterán
válasz 04ahgy #89831 üzenetére
Mindkettőnek -10 fok, ha esetleg arra célzol.
Egyébként másban valóban van különbség a 2 tank között; Pattonnak a soft statjai jobbak, a Type-nak a DPM-je.
A Patton azért időnként tud pattintani, a Type nem nagyon.
A Type-nak van a hatalmas kupolája, ezért hull downban sokszor megcsípik visszahúzódásnál, a Pattonnak viszont gyengébb a penje, nem is kevéssel.
A pattonnak valami 20 fok a gun elevje, a Typenak csak 13, ami időnként idegesítő lehet, stb. stb.Két, eléggé hasonló tank, mégis mindkettőnek van olyan gyíkja, ami miatt mellé megéri kihúzni a másikat is - jól ki van találva.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Type64. Periszkóp, távcső, álcaháló, prémkaja felszereléssel, BIA legények, legalább 4 legénységnek 100% álca, a parancsnoknak recon kb. ~70%, a rádiósnak situational awareness kb. ~70%.
Type62 ugyanez, csak ott venti van rajta álcaháló helyett, hogy a rádiós hiányából eredő situational awareness hiányát kompenzálja.Mindkettővel inkább az aktív spotot próbálom, próbáltam eddig.
HGyu
-
emre
veterán
válasz Angel1981 #89834 üzenetére
A type-ot csak az STB miatt éri meg kihúzni. Az a löveg csak papíron jó, olyanokat miss-el hogy csak nézek néha. Az STB-n viszont nem annyira szar. ha nekem nem hisztek
(#89835) 04ahgy
Aktívban nincs periszkóp ami 500 méter körül ad. garázs kép
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Angel1981 #89834 üzenetére
Végül is hajlok arra, hogy a kisputtony a jobb. Csomó lila játékosnál látni, mint stathúzó tank.
HGyu
-
szbalogh
addikt
válasz 04ahgy #89835 üzenetére
SZerintem is kell a távcső és a periszkóp is. Töltésgyorsítót szoktam vinni harmadiknak vagy vstab-ot. Ha van 8-as, akkor azzal érdemes próbálkozni. Nagyobb tier, nagyobb sebzés a felderített tankba.
Ru-251-el próbálgatom mostanában a láncolós assistot. Ma reggel volt egy jó köröm Windstorm-on. 2700 assist jött össze 2db láncolással. Csak megyek a nehéztankok között, megvárom, míg lőtt az ellenfél és megy is a repesz a láncra. Így talán könnyebb összeszedni a 4 ill. 5k közreműködést, mint a megfelelő pályára várni.
VK 28.01-el még könnyebb láncolni, vagy ha van t49, az is biztos képes ilyenreNick: HE_Storm
-
Angel1981
veterán
Igen, ebben is van igazság.
És igen, tudom, hogy nagyon rosszak a soft statjai - ellentétben a Pattonnal.#89837 04ahgy: mindkettő jó, csak kicsit máshogy.
Az M46 Patton a jó soft statjai miatt nem veszített annyit a 9.6-as acc nerffel, mint a Type.
Ha Neked az előbbi jön be, ám legyen, nem vitázom.Egyébként a WN8 elterjedése óta nincs igazából olyan, hogy "stathúzó tank".
A jó tankoknak magasabb az elvárt sebzése, ezért gyakorlatilag ugyanolyan kihívás velük magas WN8-at elérni, mint egy gyengével - aminek persze alacsonyabb.Az, hogy esetleg több lilát látsz M46-al, mint Type-al, annak jelentős részben az az oka, ami emre írt feljebb; az STB mellett nem sok értelme van a Type-nak, viszont az M48 T10-ben egyértelműen gyengébb, mint az M46 T9-ben, így egy unikum inkább az utóbbit nyomja.
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
Egy héttel a WG 4. születésnapja előtt? Én vártam volna még, hogy milyen akciókat adnak majd.
-
galervin93
őstag
KV-13-hoz: nekem is megvan, és szenvedek is vele, de nem az ágyú, hanem a legénység miatt (nyolcvanvalahány százalékosak -->töltésidő, célzásidő stb. minden nagyon gyenge). Maga az ágyú viszont jól használható! A testvérén, a T-43-on ugyanez az ágyú van ugyanebben a tierben, 50+ csata után lesebzem az átlagom vele. Pedig nem is goldozom sokat. Van benne, azt hiszem 10 db (meg 5 robbanó), de nem nagyon szoktam használni. Megvan a sebessége, mozgékonysága a tánchoz, jó a páncélja, még side scrapelni is lehet vele valamelyest. Én imádom.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jano_77
nagyúr
válasz 04ahgy #89831 üzenetére
Szerintem ne ostorozd magad, mert közel sem ennyire egyértelmű, hogy miattad nem sikerül az LT-15 küldi. Erőteljesen pálya függő - nagy ritkán beadja Malinovkát vagy Prohorovkát -, de ekkor még közbe szólhat a 2. tényező a csapat, aki mögötted áll és elvileg támogat. Mert legtöbbször hiába spottolsz, ha nem lőnek semmire illetve, ha próbálkoznak, akkor az megreked ezen a szinten, mert vagy nem találnak el semmit vagy lepattannak mindenről.
(#89832) emre: én T71 és Bulldog felváltva próbálom elérni és mindkettőn álcaháló+festés, álca skill, fix távcső és mozgó optika is van fent.
(#89843) emre: hááát akkor ezek szerint a Type61 csak egy ugródeszka az STB-1 felé. Akkor majd csak túl leszek rajta vhogy.Amúgy a spothoz szerintem jó adag szerencse is RNG is kell. Minap rlazol-al mentem szakaszban és Malinovkán korántsem arra mentem, hogy meg legyen a 4K spot - ugyanis másik küldit kapcsoltam be, még meg is jegyeztem, hogy ha most meglenne, akkor biztos falba verném a fejem mérgemben - erre rlazol: ne tedd Janó, mi van, ha Malinovkára tesz!? - Mit ad Isten oda tett, de mivel más küldi volt beállítva, nem is a spotra mentem rá. Csata végén meglepődve tapasztaltam, hogy 2.5K spotom lett, úgy, hogy nem az első vonalban voltam. Szal nem értem én ezt a spot rendszert - tudom nem vagyok ezzel egyedül -, de volt olyan csatám, mikor meg 5K-t vártam és még a 2K sem lett meg.
Szerk: hááát Diegho nagyon lehúzta a Type61-et! Ez nem jó előjel.
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz Chris0321 #89841 üzenetére
04.10. 7:00-tól lesz a Születésnapi akció és 04.14. 7:00-ig tart majd.
Addig biztosan ki lesz fejlesztve a Type61 és a GW. Tiger P is illetve az ST-I-ből az IS-4 mindenképpen szeretném elérni, remélem mindhárom tierre - T8-T9-T10 - lesznek majd akciók és akkor meg is veszem mindet. (újabb 60 gold a kasszába, mindig jól jön).(#89846) Angel1981: amúgy szerintem kinek-mi jön be! Mert egyébként lehet, hogy Diegho adott esetben nem boldogult a Type-al - tudom persze, hogy ha Ő nem, akkor ki igen -, még azért más ráérezhet és megszeretheti. Remélem közéjük fogok tartozni. STA-1 szeretem, nagyon jó köröket tudok menni vele, még akkor is, ha a szuper csapat miatt bukjuk a csatákat. Tegnap is így jártam. Hiába mentem sorra a 2-3K sebzéses 4-5K WN8-as köröket, nyerni alig-alig tudtam.
STA-1 hez képest milyen a Type? Ehhez tudok hasonlítani, STB-ehz még ugye nem.
[ Szerkesztve ]
-
Simulacrum
senior tag
A japán ágon nekem az STA-1-et mondták a legjobbnak, ezért elindultam rajta és úgy gondoltam addig megyek. Most leszek vele kész és kb. egyetértek. A Type-ot nem fogom megvenni, mert egyrészt csak rosszat olvastam róla, ellenfélként is mindig könnyű falat, másrészt az STB nem érdekel, mert több embert láttam vele játszani, magam is próbáltam teszten és egyértelműen jobb a Leopard. Kettő ugyanolyan tank meg nem kell.
Nekem még a Chi-ri is nagyon bejött erről az ágról így egyedül azon fogok töprengeni, hogy maradjon az STA vagy vissza a Chi-ri. Az STA tipikusan az átlagos tank. Pontosabban teljesen rendben van, mert mozgékony, van átütése, de mégse érzem vele olyan izgalmasnak a csatákat. Egy T69 vagy egy Object 416 nekem sokkal élvezetesebb. Így még gondolkodom, de igazából egy átlagos játékosnak szerintem a legjobb választás lehet T8 mednek. -
sequator
senior tag
Nekem a Chi-To és Chi-Ri nagyon bejött, meg is tartottam mindkettőt. De az STA-1-gyel nem tudjuk egymást megérteni.
Eleve baromi sokat kell fejleszteni rajta, és fullosan sem jött az érzés, hogy jobb lenne.
Ha ezután a Type is szenvedés lesz, akkor jégre kerülnek a japók.sautia
sequator
-
jozefgucci1
addikt
válasz Chris0321 #89841 üzenetére
Viszketett a kezem és a szakasztársam is nyagatott az 50B miatt így megvettem . Amúgy is jön a pénz szépen , alig megyek prém tankal és mégis . A kis buldog szépen hoz a konyhára .
Ebéd után valaki szakasz ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Óra topik
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest