- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Igen, csak ne 5-re vagy 7-re tegye, mert a wifi eléggé ''zajol'' és még +-2 csatornán keresztül is ''hallani'' lehet... Akit bővebben érdekel a téma, az alábbi cikket (angolul) olvasgassa:[link]
AECsinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
Ja, még valami. A rejtett ESSID és MAC szűrés (legalább is magában) semmit nem ér. Ha meg WPA/WPA2-t használ az ember (ha van AES akkor azzal, ha nincs TKIP-el), és a jelszava 10+ karakter (amiben van kisbetű, nagybetű, szám, egyéb karakter), akkor mellé a MAC filter és a rejtett ESSID csak nyűg.
Jelenleg az AES-t nem lehet olyan sebességgel törni, hogy a használt jó jelszót ''értelmes'' időn belül vissza lehessen fejteni.
AECsinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
1010
őstag
én 6rol 11 vagy 12 raktam
és azóta nem szakad meg és nagyon erős
szal ha valkinek gondjai vannak ez erősségel és nem 20 betonfal van közte akkor ezt próbálja
-
Magnat
veterán
válasz ArchElf #3252 üzenetére
Jah, én is ezt mondom ... a rejtett ssid inkább csak arra jó, h az amatőrebb emberkéknek a fantáziáját se piszkálja, h van egy hálózat itt, amit meg kéne törni ... profiknak tökmind1, anélkül is megtalálják. A mac filtering még ennyire sem jó.
[Szerkesztve]̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
ArchElf
addikt
Ne ezt próbálja, hanem nézze meg a roterében (vagy a laptopon, PDA-n, stb.), hogy milyen csatornák vannak a közelben már foglalva, és tegye olyanra, aminek a közelében (plusz-minusz két ''üres'' csatorna az ideális) sincs másik.
-
-
lacsabi
csendes tag
volt 108as smcm, de kihajítottam: folyton újraindultak tőle a gépek
-
Gergello
addikt
Hi! Ha a routerben kikapcsolom az SSID publikusságát (Broadcast) az mit fog változtatni? Kell változtatnom valamit a gépek beállításain ?
-
Noxy
veterán
válasz Gergello #3259 üzenetére
Nem. Ennek csak akkor van jelentősége, ha új géppel akarsz csatalakozni. Akkor kézzel kell megadni a SSID nevét.
Mod: A SSID-t ajánlott átírni, a gyári névről. Pld: Gergello
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
And
veterán
válasz ArchElf #3255 üzenetére
Így van, és ezért lehet célszerű valamelyik sávszéli (1-es vagy 13-as) csatornát választani, hiszen azokon legalább az 'egyik irányból' nincsenek szomszéd csatornák. A 14-es csatorna használata nálunk sajnos illegális, pedig mint a #3258-ból is kiderül, annak a sávközépi frekvenciája nem a szokásos 5 MHz távolságra van a 13-as közepétől, hanem 12MHz-re, így az átfedés is kisebb. Igaz, néhány Mo.-on eladott cucc az USA-beli kiosztást követi, így azokon még a 11-es feletti csatornák sem mindig elérhetőek..
-
MarDani
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a Wifimmel! Látja a hálózatokat, de nem csatlakozik hozzájuk. Csak ha ''olyan kedve van''. Csinálja ezt otthon is a suliban is és máshol is. Látja a hálózatot a jelerőség kiváló ( a Network Stumbler progi -50dBm Signal/Noise alatti értéket mutat de csinált már ilyet 40nél is) és mégsem csatlakozik. Míg más laptopok minden gond nélkül használják a hálózatot. És nem a jelszóval, az SSID vagy a MAC-címemmle van a baj.
Otthon ha bemegyek a szobába ahol a router van akkor kapcsolódik és utána már kimehetek tartja a kapcsolatot, de suliban nem tudom ezt megcsinálni. Sőt volt már hogy otthon sem és akkor próbálgattam mindent de csak driver újratelepítés (ugyan aza driver) után működött. Szóval régóta szenvedek ezzel, néha semmi gondja néhe meg nem csinál semmit csak megtalálja a csomópontokat.
Ha kérdésemre már van válasz a fórumban akkor elnézést, de elég nagy így nem olvastam végig.
Köszi! -
MarDani
csendes tag
válasz MarDani #3262 üzenetére
Hi!
Úgy tűnik megoldódott a problémám. Állítgattam kicsit a speciális beállításoknál (Barangolás intenzitása , adóteljesítmény, átviteli kapacitás) és most remekül működik. De azért durva, hogy ilyen szar az alapbeállítása ennek az Intel 2200-as karinak. No mind1
Bye
Dani. -
menthor
tag
hali!
na kéne nekem wlan 54M hálózati adapter, ami télleg nem rossz, de olcsó
kb 5000huf környékén. namost PCI-os legyen vagy USB-s? gondolom
az usb-s ''mobilabb''. kb 2 falon kéne átlátnia kb 20m-re. a főnök egy
linksys wrt54g, úgyh azzal valszeg nem lesz gond. ja meg vmi márka
kellene. amiket én néztem: asus, gigabyte...
várom a javaslatokatthe truth is out there
-
1010
őstag
válasz menthor #3266 üzenetére
tp-link d-link
pci os azért jobb mert az antennája cserélhető nagyobbra vagy hosszabitható,
irányba helyezhető.
usb-n is van külső antennás
meg lehet kábellel hülyéskdni hogy msot jó-e vagy nem.
tények azok tények
géped helyzetétől is függ meik a jó
én a belsőt javaslom.
és ien távolságban nem kell még aggodni a jel miatt
gondolom irodába lesz ha fönök szóba jött...
akkor meg nem 2méteres beton falak vannak
-
DoubleD
aktív tag
Egy ASUS WL-500G router jelét szeretném erősíteni, mert a gyári antenna jelerősségével elégedetlen vagyok.
Most people say, hogy egy nagyobb antenna oldaná meg ezt a helyzetet.
Kérlek, adjatok tanácsot, mit, milyet kellene beszereznem! (Konkrétumnak örülnék a legjobban.)Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
Nietzsche1
csendes tag
Üdv!
Egyik gépen most próbálnék bekonfigolni egy netet, de a téma címében jelölt wirelesst (ezen keresztül van megosztva a net) sehogyse bírom bekonfigolni (a hivatalos oldalról sehogy se engedi leszedni a hivatalos drivert)
Esetleg valami ötlet?
honlap:
[code]www.smc.com[/code]
ha a part no. is kellene amit kér a hivatalos olalon: 751 7892
szóval, ha valaki tudna adni egy elérést a driverhez, vagy esetleg lenne oly' kedves, hogy feltöltené valahova (pl. megosztó szerverek) azt nagyon szépen megköszönném! -
shev7
veterán
válasz Nietzsche1 #3272 üzenetére
[link]
de a javaslatom az hogy hanyag mozdulattal dobd a kukaba ezt a routert, es vegyetek valamit ami kepes a feladat ellatasara...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
1010
őstag
-
Magnat
veterán
Nekem 3 db van a ''felügyeletem'' alatt, 2 54 mbites, meg 1 108-as, és semmi gond velük (illetve most az 1iknél annyi, h szarakodik a dns része, ezért be kellett lőni a munkaállomásokon a szolgáltató dns-ét.
(Bár az igazsághoz tartozik, h én a sajátomat csak Ap-nek használom, mert a madzagos routeremnek profibb tűzfala van, úh az routol továbra is)
-
eicon
csendes tag
Kérdés ? Van egy SMC WBRT14-G aminek a 192.168.2.1 alap ip címét elállítotam hogy lehet megkeresni, hogy most mi az mert igy már nem tudom a weben konfuguráli?
-
-
Genesis87
tag
Segítségre lenne szükségem.
Korábban írtam, hogy wifi kártyát akarok vásárolni.
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes megvenni a PCI-os változatot, gonolok arra, hogy egyszer kitalálják a nagytudású szabványkitalálók, hogy a PCI nem létezik többé és, akkor nem fogom tudni használni a kártyát. Az USB talán nem fog erre a sorsra jutni és azt még hordozni is lehet.
Egyébként a kinézett típusok:
ASUS WL-169gE [link]
ASUS WL-138gE [link]
A routerem ASUS wl-500gPremium, az alaplap A7n8x deluxe (még az nforce2-es korszakból)AppTransTeam a szoftverhonosító csapat (http://apptransteam.atw.hu)
-
1010
őstag
válasz Genesis87 #3281 üzenetére
istenem...
''hogy a PCI nem létezik többé''
akkor usb se vegyél mert itt a fire wire meg a bluetooth
annyira lehet hordozhato hogy a drivert ugyanugy fel kell csapni hozzá arra gépre a ahová mész de azt egy latopra is tudod tenni, ugye a másiakat meg nem
de pci vehecc nagyobb antenát ha gond van
mindegy meiket veszed
már beszéltük róla
mieknek mi az előnye....
lentebb is irtam
-
user12
őstag
válasz Genesis87 #3281 üzenetére
Ha megnézed a mai számítástechnikai piacot, láthatod, hogy jelentős mennyiségben jelen vannak a pci felületű kártyák (nic, tuner, hangkártya, stb), tehát nagyon kis esély van rá, hogy záros időn belül megszüntetnék a pci foglalatot.
Kis kitérő.
Lásd IDE csati. Elterjedt a sata, de még mindig raknak a legujabb lapokra is, mert pl az optikai meghajtók területén még az ide jelentős részt képvisel.
Másrészről ha most megveszed a pci-os wlan kártyát, kb talán akkora fog elavulttá válni a pci, mikorra már a teljesítménye is (54 vagy 108 mbps) is elavulttá fog válni.
Mindenesetre az usb mellett 1-gyel több érv szól (mobilitás).Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
imi69
csendes tag
Hello
Hálozatépités elött lennék, és nem tudom milyen eszközök kellenének.
Amit csinálni akarok, az annyi, hogy a most meglevö wifi rutert érje el egy olyan eszköz [kb 50méterre], állando kapcsolattal, amire egy másik gép csatlakozik vezetékkel, továbbá egy harmadik gép rádioval.
Tehát valami olyan eszköz kellene, ami veszi a wifi ruter jelét, és elágaztatja olyan modon, hogy még legalább két gépet tudjak csatlakoztatni, de az egyiket vezetékkel a másikat megint wifivel!!! -
MiCro Chip
csendes tag
Nem vagyok abszolut láma a hálózatokhoz, de ez a probléma már jóideje nagy fejtörést okoz és egyetlen ismerősöm (guglit is beleértve) sem tudott eddig segíteni, de optimista vagyok és bízom benne hogy van köztetek olyan aki már látta már - és meg is oldotta ezt - a problémát:
Eszközök: Egy wifi router meg 2-3 gép.
Feladat: LAN játékok wifi hálózaton keresztül játszani.
Probléma: Nem tudnak kapcsolódni a játékok. (RedAlert2, AgeOfEmpires2, TiberianSun, Stronghold2)
A hálózat önmagában tökéletesen működik. Windows fájlcsere, internet, ftp- és webszerver (lokális és internetes hozzáféréssel) és minden egyéb elképzelhető problémamentes.
A gépek laptopok és deszktopok egyaránt voltak próbálva, mindenhol azonos a jelenség.
Router volt 54-es Belkin, jelenleg egy 270-es D-Link. Csatlakozás laptopokban beépített, deszktopokban USB PEN-ekkel (SMC, D-LINK, TRENDNET). Minden esetben ugyan azt produkálja a rendszer, szóval hardver független a probléma.
Protokollok tekintetében minden gépen minden esetben pontosan ugyan azok a protokollok vannak feltelepítve, ugyan olyan beállítással.
A legjobb eset eddig ez volt (minden hardver környezetben sikerült összehozni):
HOST gép látszik a CLIENT-ben, de fordítva már nem.
Amint a pályát létrehozom ahova a CLIENT kapcsolódna, a HOST eltűnik.
Ez játékfüggetlen, minden játékban pontosan ez az eredmény.
Próbáltam már állítani PORT FORWARD-ot és VIRTUAL SERVER-t egyaránt, de nem valami sok sikerrel.
Tűzfal kérdéskör:
A teszt alatti állapot: windows-os tűzfalak kikapcsolva, router tűzfala kikapcsolva, szoftveres tűzfalat nem használ egyik gép sem.
Egy ismerős ajánlására kipróbáltam a HAMACHI nevű programot, bár az eredményt már előre borítékoltam neki... Semmi javulás, ugyan azt produkálta.
A gyenge láncszemnek talán a Port Forward-ot / Virtual Server-t mondanám, mert ezekben nem vagyok 100%-ig biztos hogy mindent tökéletesen állítottam be... Bár utánaolvastam kicsit, de nem tudom hogy ezek a játékok pontosan milyen portokat igényelnek.
Nem mellékes talán hogy ha egy X kábellel összekötök 2 gépet, akkor tökéletesen működik a játék. A kábeles és wifi protokollok egyformán vannak beállítva.
Kérdés:
1, Elképzelhető hogy wifin nem mennek ezek a játékok csak kábelesen? (nem tartom valószínűnek, hiszen a protokollok elrejtik a fizikai réteget tuttommal)
2, Milyen portokat használnak ezek a játékok, és hogyan tudhatom meg egy programról hogy milyen portokat akar használni?
3, Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a probléma?
Bármilyen egyéb információra van szükséged a probléma megoldásához, megpróbálok mihamarabb megválaszolni!
Bármilyen ötletet, felvetést, tippet, sejtést, isteni sugallatot nagy örömmel vennék!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]A problémamegoldás lényege megkeresni azt, aki megoldja helyettünk...
-
rdi
veterán
válasz MiCro Chip #3287 üzenetére
QoS Quality of Service -el rendelkező router szerintem. De nem vagyok ebben teljesen biztos.
Fej! Tor! Potroh!
-
Magnat
veterán
Szia,
bár én sem hiszem, h a wifi miatt nem menne a dolog, de ezt azért nem nehéz ellenőrizni, ha akad pár utp kanóc a háztartásban... én mindenképen kipróbálnám, már csak a saját megnyugtatásomra is. 1ébként jól értem, h a szerver gép is az alhálózatban van, nem kint a neten?̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
shev7
veterán
elso korben annyi, hogy a portforward ilyen esetben felesleges, nincs ra szukseg, nem erre valo otletem viszont nincs. Elvileg semmi nem indokolja a nemmukodest. Csak tuzfal gondra tudok gondolni.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
dzsar
csendes tag
válasz DoubleD #3268 üzenetére
amit én ajánlani tudnék: asus wl700gE esetén jött be nálam:
üsd be a googleba, hogy wireless bolt rudi márton
egy addel-es oldalt hoz be, és ott keresd meg a 7dBi antennát, én pár hónapja 2200Ft-ért vettem.
A routerem a padláson van elhelyezve, a betonfödém alatt a házb a mindenhol kiváló jelem van (a legmesszebb lévő pont 25m), és emellett a 150m-re lévő és 20m-rel magasabban lévő lovas istálónkban is még korrekt jelszint van.
ajánlom. -
MiCro Chip
csendes tag
Minden gép a helyi hálózatban van. Egy házban.
Sajnos perpill csak egy X kábelem van, de megpróbálok szerválni mág 1-2 kábelt és letesztelem úgy is.
Tűzfalakra én is gyanakodtam, de ha szoftveres nincs feltéve, a winfosban ki van kapcsolva, a routeren meg le van tiltva akkor nem tudom mi foghatja meg...
Próbáltam be- és kikapcsolt QoS-al is...
És szerintem sincs semmi ami indokolná a nemműködést... és épp emiatt vakarom a fejem már vagy 3. hónapja...
Különben a mostani router egy D-LINK DIR-635
És X kábellel összekötve 2 asztali gépet, működik a játék tökéletesen, de wifi-n a routeren át már ugyan ez a két gép nem látja egymást tökéletesen. A játék chat részében látszódik az egyik gép neve a másik gépen de visszafele már nem igaz. És egyik sem látja mit ír a másik. A pája készítésénél pedig nem tudnak csatlakozni egymáshoz... Amint létrehozom a HOST-on a pályát, eltűnik a chat-ből de nem jelenik meg a pályák oldalon, ahol be lehetne lépni...
Nem értem mi lehet a baja... Mintha az egyik irányban a teljes kommunikáció zárolva lenne...
[Szerkesztve]A problémamegoldás lényege megkeresni azt, aki megoldja helyettünk...
-
Magnat
veterán
válasz MiCro Chip #3292 üzenetére
Esetleg ha már használtál vmilyen network analyzert ([link]) vagy van kedved elmerülni a hálózatok rejtelmeiben , akkor azt javasolnám, h nézd meg, hol akad el a dolog. Ha a küldő gépről kimennek a csomagok, de a fogadóra nem érkeznek meg -és tuti nem védi tűzfal a gépeket-, akkor a router lesz a ludas.
(Vagy ha tudsz esetleg egy switchet vagy hubot kölcsönkérni, akkor azzal is meg lehetne próbálni)
-
MiCro Chip
csendes tag
NetAnalyser-t még nem használtam, de érintőlegesen ismerem a hálózatok működését, mert kellett anno (nem is olyan régen) tanulni suliban.
Közvetlen kábellel megy, viszont ez már a második router amivel próbálom és nem megy.
Még arra gondoltam hogy kipróbálom 2 kábellel, a routeren átvezetve, bár elvileg úgy menni fog, hiszen ha jól tudom abban az esetben egyszerű switch-ként működne a router... (javítsatok ki ha tévedek) Ha minden jól megy holnap ki tudom próbálni két kábellel.
Egyébiránt a router és minden gép tökéletesen működik! Netet és egymás fájljait is tökéletesen elérik...A problémamegoldás lényege megkeresni azt, aki megoldja helyettünk...
-
shev7
veterán
válasz MiCro Chip #3295 üzenetére
ha wifin van akkor is switchken mukodik, a fizikai kozeg ebbol a szempontbol kozombos.... elvileg...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
karesz501
senior tag
-
polip
addikt
Üdv mindenki!
Gondolom már 100x lerágott csont, de megkérdem...
Adott egy hálózat, DSL modemből megy be a cucc egy wless routerbe, amely dróton kiszolgál 3 gépet, illetve vezeték nélkül a többieket.
a net átmegy egy másik irodába, ahol egy másik wireless routerbe megy be a net (a LAN portba) és így switchként tovább osztja a helyiségben a többi asztalinak.
De felmerült az igény, hogy a 2. router adja tovább a netet vezeték nélkül is...
a kérdés: meg tudom oldani ezt egy sima wlanos routerrel és valami spec beállítással, vagy mindenképp olyan cucc kell, ami AP-t tud?
mi a legegyszerűbb módja ennek?
thx előre isThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
Magnat
veterán
Hi, ha már vezetékes switchként műxik, akkor semmi tennivalód nincs, csak bekapcsolod annak a routernek a Wifi részét is (ha eddig nem volt) és átállítod a csatornát, h ne akadjon össze a másikkal (amennyiben egymás hatósugarában vannak), és kész. Ahogy most switchként műxik, ugyanúgy fog működni AP-ként is. A dhcp a második routeren legyen letiltva, így mindenki az első routertől kapja az ip-t (ha dinamikus címekkel dolgozol).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest