- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.t.t.i.
senior tag
Na megnéztem ez egy Air live wl-5460as AP,ami nem tudom most
milyen üzemmódban müködik,azt tudom hogy mehet AP,kliens,bridge,és repetear is.
Ugye rá van kötve az antanna,a lemenő utp-n kapja a tápot.
éa a gépen jelszóval lehet feljelentkezni,mint egy vezetékes kapcsolatnál.
Tegyük fel be tudok lépni a menüjébe,milyen üzemmódba állitsam és még mit állitsak be hogy más wifit tudjon fogni?
Nálam a routernél ugye vagy a wifikártya programjában,vagy a xp-ben tudom megnézni milyen vezetéknélküli hálózatok érhetők el,és utána kapcsolódom.
Ebben az esetben nem tudom ezt hol lehetne látni.
Aki tud segiteni,és ad egy vezetékes számot,akár fel is hivom és megbeszéljük. -
shev7
veterán
mivel wlan rouerre gondoltal, felteteleztem, hogy vezeteknelkuli kliensbol akarsz ra tobbet csatlakoztatni. Ezert mondtam, hogy lehet. A masodik klienst pont ugyanugy kell csatlakoztatni, mint az elsot. A harmadikat ugy ahogy az elsot vagy a masodikat es igy tovabb...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Borosz
őstag
válasz matyics #2950 üzenetére
Ahogy megvettem, bekapcsoltam és a notival csatlakoztam rá.
Tehát a notival csatlakoztál a netre az N95 által adott internet hozzáféréssel?
Mivel ugye az N95 wlan-os akkor az azt jelenti, hogy fel tud kapcsolódni bármilyen WLAN hálózatra. A kérdés csak az, hogy milyen titkosítás van beállítva az AP-dben, de az is lehet, hogy nincs titkosítva - ezt te tudod.
Ennyi. Hol és hogyan lehet esetleg állítani rajta valamit?
Ha N95-töd van és arra nem fordítasz energiát, hogy megnézd a beállításokat akkor ... Javaslom neked az N95 topikot. Ott biztosan tudják. De gondolom van leírása is a tel.-nek. -
tkazmer
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy létezik e valamilyen kültéri access point? A kert egy részébe szeretnék wlant, sajnos oda a router által sugárzott jel már nem jut el, a nagyobb antenna meg azért nem megoldás, mert akkor meg a kert másik részében, vagy a házban nem lesz wlan.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
2500+m2...Az a gond, hogy ugye a routerre 2 antennát lehet tenni, egyik elmegy a kert egyik irányába, vagy valahova a házban(valami elég erős, pontosan nem tudom de szerintem legalább 5dB-s antenna), azt mindig forgatom, de most egy olyan pontján ültem le a kertnek, ahol nem volt már elegendő ahhoz a jel(ráadásul nem tudom, bezavarhat e, de pont a mikrohullámú sütőn keresztül kellene mennie a jelnek), hogy rendesen netezzek, mindig megszakadt.. A másik antenna pedig a házban kell, az csak valami viszonylag egyszerű darab. (gyakran használja egyszerre több gép is a hálózatot, tehát nem megoldás, ha mindig forgatom az antennát) A gyári antennákkal meg már abból a szobából sem megy ki a jel, ahol a router van Ez van, a kőművesünk annyi vasat tett a födémbe, hogy kész művészet volt helyet találni a lámpáknak
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
shev7
veterán
válasz tkazmer #2963 üzenetére
mikozben megszakadt a net folyamatosan, nem hasznalta valaki veletlenul a hazban is a netet? Elvileg nem ilyen celbol van rajta a ket antenna. Vagyis lehet igy hasznalni, de nem egyszerre...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
matyics
őstag
Eléggé benéztél egy két dolgot, vagy nem voltam egyértelmű. Akkor lépésről lépésre: Adott egy 8Mb/s-os ADSL internet, amit egy Conceptronic C54apm típusú Wireless AP-vel adok tovább a notinak. Eddig semmi baj, a notival működik rendesen. Az AP nincs titkosítva. Nem az N95-nek nem tudom a beállítását, hanem az AP-nek. Addig eljutottam, hogy behoztam a menüjét, de akármit próbálok állítani rajta, még a noti sem csatlakozik utána. Csak AP módban. A telefon pedig, mint már írtam azt írja ki, hogy az ''átjáró nem válaszol''. Ha valaki venné a fáradtságot és a [link]-en a manuált megnézve segíteni tudna, az jó lenne. Remélem így már érthető volt.
THX!Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
tkazmer
addikt
Egyébként nézegettem, lehet, inkább nem teszem kintre, veszek egy pót antennát egy beltéri ap-hez(kültéri ap-t találtam potom 150k-ért, tehát az most köszönöm, kihagyom ), ami majd átlövi a falat, meg egy olyan 15m-es távolságot.
Egyébként mit gondoltok erről az ap-ről?[link] Jah, és ez csak véletlen észrevétel, vagy tényleg úgy van, hogy a wlan routerek olcsóbbak, mint az ap-k?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
Elnézést, már lejárt a mod idő..
Találtam egy antennát, mit gondoltok róla?[link]úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
shev7
veterán
válasz matyics #2966 üzenetére
igy nem fogg mukodni. Azt hittem, hogy a netet az AP pl. egy routerbol/switchbol kapja.... ha jol sejtem most ugy mukodik a halozatod, hogy a gep racsatlakozik az AP-ra, majd azon keresztul felepiti a pppoe kapcsolatot. Ebben az esetben az ap mint egy bridge funkcional, ''nincsen rajta net''. Ha tobb keszulekre is meg akarod osztani a netet, akkor szulseged lesz egy routerre, ami a kapcsolatfelepitest elvegzi, majd ezt a kapcsolatot tovabbosztja. ( egy vezetekes router is eleg, arra ra tudod dugni az AP-t, es akkor mar az n95 is fog tudni csatlakozni)
-
Rommel6600
őstag
Erről az antennáról mit gondoltok? [link] De komolyan!
A képeket feltétlen nézzétek meg, mert a leírás önmagában nem mond sokat. -
And
veterán
válasz Rommel6600 #2972 üzenetére
Még mindig ugyanaz a véleményem róla, mint a WRT54-es topikban: ez egy vicc. A fotókon látható edénynek láthatóan nem sok köze van a forgásparaboloidhoz, ennyi erővel lehetne szinte bármilyen hajlított fémlap. Ekkora hatótávolság egy akármilyen normális (tehát valóban méretezett, modellezett) házi készítésű antennapárral, pl. biquadokkal összehozható jó körülmények között. Ráadásul olcsóbban is elkészíthető, még ha minden anyagot meg is veszel hozzá.
[Szerkesztve] -
a.t.t.i.
senior tag
Megnéztem ,nem router és kliens modban volt,és a site survey alatt meg tudtam
nézni milyen hálózatokat fog.
Ha átállitom az én wifi hálózatomra ami wep-el védett,a jelszót beállitom
a menüjében.és utána látrehozok egy jelszó nélküli vezetékes hálózati kapcsolatot,és akkor menni-e kell?
Csak azért nem tudtam még megcsinálni,mert nálam még nincs fent az antenna és nem tudom addig ellőni. -
Borosz
őstag
válasz tkazmer #2963 üzenetére
Ja. Bocsánat. Miközben olvastam, rájöttem, hogy én könnyűszerkezetes házban lakom...és a szomszéd is. Neked meg betonfödém vasakkal.
A mikro elvileg - sőt gyakorlatilag is(lepróbáltam) - zavarhatja az átvitelt. Még akkor is változott a mért jelszint, amikor az ajtót bentebb csukta a szomszéd és az olyan szögbe került, hogy a vevő ''vastagabbnak látta''. Ajtó becsuk, jel erősödik és kiakad.
HA mikro van a légvonalban és éppen használja valaki az simán okozhat zavart.
Irányított antennával biztos meg lehet oldani a problémádat, de ahogy én tudom annak is van biz. befogási szöge... (Vagy rosszul tudom?) -
vivera
csendes tag
válasz Rommel6600 #2972 üzenetére
Szeva
Ezt nézd meg nekem is ilyen van és tökéletesen működik.[link]
És egy másik.Rézlemez helyett cd vagy dvd.Nekem dvd a reflektor.
[link]
[Szerkesztve]"Régi kerámia procikat keresek gyüjteménybe" = kilóra gyűjt paraszt vakítással :D
-
Ery
tag
hy! Haverral tervezzük h előfizetünk 8mbps körüli netre és azt elosztjuk kettönk között,
hogy tudnánk szerintetek megoldani a 2 ház közti távolság légvonalban ~400m (max) rálátás sajnos nincs bár én dombtetön vagyok ő lejjebb. Néztem 1km-es anternát működne-e szerintetek hogykéne megoldani? ac,router,anterna... köszönöm előre is -
rozsdee
tag
Sziasztok. Van egy 10Mbit/1Mbites kábeles internetkapcsolatom. Egy router osztja a netet kétfelé (SMC 54 Mbit). A vezetékkel kapcsolódó gép a teszteken hozza is a névleges sebesség értékeket, a vezeték nélkül kapcsolódó viszont a teszteken nem mutat töbet úgy 4Mbit/300Kbit-nél (aspnet.hu; speedtest.net; ...) A jelerősség folyamatosan úgy 62%, a csatlakozás minősége pedig 87%... A teszteléskor a másik gép nem megy.
Mi lehet a probléma? Tudom, sz*r a router, dobjam ki... Igazából semmi gondom vele, ''csak'' ez. Főleg a sokkal lassabb (1/3) feltöltési sebesség a probléma...
Köszi előre is a tippeket! -
fradi81
veterán
hali wlan kártya beállításainál mi a Station mode és a Soft AP mode között a klönbség?
moto g72, Ninebot d28e
-
shev7
veterán
válasz fradi81 #2983 üzenetére
a station mode a kliens, a soft AP eseten pedig AP-t szimulal. Erthetobben: station modban tud AP-hoz csatlakozni, soft AP eseten pedig hozza tudnak csatlakozni.
-
X Factor
addikt
Hello, van nálunk egy D-Link Di 524 Wi-Fi router. Van 2 laptopunk, és a routerhez adott usb-s vevővel ragyogóan műkődik a w-lan, de a beépített hálókártyák nem észlelnek semmiféle jelet, a vezetéknélküli hálozat keresőben. Átolvastam az első hozzászólásban linkelteket, és a beállítások mind2 esetben stimmelnek, fw off, de vmiért nem megy
[Szerkesztve]Make things work
-
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy:
Egy D-Link routerrel vezeték nélküli internet elérést biztosítok egy lakásban lévő laptopnak, amivel internetezi lehet (dobálja szépen az oldalakat befelé), MSN megy, stb., DE HA ELINDÍTOK EGY LETÖLTÉST AZ EGYBŐL MEGÁLL VAGY PILLANATOK MÚLVA MEGSZAKAD!!
Az internet elérés nem szakad meg, oldalakat továbbra is lehet nézegetni, egyszerűen csak a letöltés nem megy. Azon a gépen ami nem vezeték nélkül kapcsolódik a routerhez semmi gond nincs, ott megy rendben minden letöltés!
Tehát mért szakad meg, vagy (még rosszabb esetben) mért nem kezdődik el a letöltés a laptopon ami fogja a wifit?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter -
cirkus
aktív tag
hy !
Vettem egy EDIMAX BR 6204 WG routert, és mit kell még hozzá vásárolnom, hogy vezeték nélküli hálóban menjen 2 gép ? -
Petiu
csendes tag
Hali!
Van egy vonalas ADSL a házban, és szeretném megoldani azt, hogy WLAN segítségével a házban bárhol lehessen netezni, vagy esetleg még megosztani a netet több számítógép között (LAPTOP+ASZTALI).
Mire van szükségem?
Köszi -
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy:
Egy D-Link routerrel vezeték nélküli internet elérést biztosítok egy lakásban lévő laptopnak, amivel internetezi lehet (dobálja szépen az oldalakat befelé), MSN megy, stb., DE HA ELINDÍTOK EGY LETÖLTÉST AZ EGYBŐL MEGÁLL VAGY PILLANATOK MÚLVA MEGSZAKAD!!
Az internet elérés nem szakad meg, oldalakat továbbra is lehet nézegetni, egyszerűen csak a letöltés nem megy. Azon a gépen ami nem vezeték nélkül kapcsolódik a routerhez semmi gond nincs, ott megy rendben minden letöltés!
Tehát mért szakad meg, vagy (még rosszabb esetben) mért nem kezdődik el a letöltés a laptopon ami fogja a wifit?
Válaszaitokat előre is köszönöm! Nagyon jó lenne a segítség!
Péter -
netboy
senior tag
Hellósztok
Van egy dlink dwl 2100ap és ha wpa vagy wpa2 vel kapcsolódok akkor valami zavarja a hálót. mi lehet ez? ráadásul a kis piros kiugrásoknál megál az adatátvitel és pl filmnézéskor meg megáll a videó.
[link]
wep titkosítással szép zöld végig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠