- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
válasz Oldmobil #1800 üzenetére
igazából az alaplapi meghajtókra voltam kiváncsi.
Ha azok megvannak, akkor más lehet az ok. Van neki alaplapi lanja is nem? Esetleg azt nem kell letiltani?
Bár ez hülyeség, bocs...
Hát ha nem hardverhiba, akkor szoftverhiba lesz.... windows?
[Szerkesztve]
ha nem villog a led, akkor nincs adatforgalmazás.
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
Oldmobil
aktív tag
Köszi, megpróbálom az alaplapi LAN tiltását, hátha segít, meg a mód váltást is. Az van beálíltva, hogy a windows beállításaival menjen, de próbáltam már az ASUS progival is.
A windoz meg teljesen friss, elvben nem lehet baja. Azért újrarakom, még nincs fent rajta sok dolog. Mondjuk megpróbálom, hogy csak az SP2 után dugom be a karit, hátha az jobb lesz neki. Ha semmi, akkor veszek tényleg egy USB-s wlan-t is, az úgyis jó ha van, és kipróbálom azzal is. Aztán meg marad a ráolvasás...
Köszi,
Oldmobil -
pr0bi
senior tag
Sziasztok! Most ismerkedem a Wlannal , lenne egy két kérdésem . Adott egy D-Link DI-524 54mbps 4 portos vezeték nélküli Router. Adott egy UTP kapcsolattal rendelkező hálózati nyomtato. Hogy tudom megoldani hogy a két eszközt egymáshoz csatlakoztatom , nem csak fizikailag, müködőképesen, hogy bármelyik munkaállomásrol elérhető legyen a printer? Csak külön Printserverrel oldható meg? Egyébb? Köszi!
-
shev7
veterán
nem teljesen ertem mi a problemad. Ha a prinernek van utp csatlakozasa, akkor a printszerver be van epitva a nyomtatoba. Vedd elo a kezikonyvet, es konfgiold az alapjan a gepeken a nyomtatot.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Chris'o75
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!
Tehát adott a szomszéd baátom WRT54G-s wifi router+net!
Szeretnénk megosztani a netet és a ktg-ket ezzel!
Szóval van egy laptopom az simán csatlakozik a netre viszont szeretnék egy wifi routert amire akkor csatlakozna a Laptop meg egy asztali gép!
Az lenne a kérdés hogy ha veszek egy ugyan olyan tipust mert azzal meg van elégedve haver akkor miket kell beállítani a két wifi routeren?
Most pill. semmi korlátozás nincs a haver wifi-én azt hogy lehetne beállítani legfrankóbban?!
Köszi előre is C10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
-
Chris'o75
tag
Ok!
Tehát repeter módba kapcsolom!
Ezt a webes felületen kell gondolom akkor beállítani ugye?!
Ez lehet hogy buta kérdés de ha beüzemeltem a a wifi routeremet csatlakoztattam a számgépet hozzá, egy explorer ablakot nyitba beírom a 192.168.2.1 vagy ami a setup oldal és be is jön a felület?
Átállítom repeter-be és már tudok is csatlakozni a másik wifi router-re?
A setup-ba látom a másik router-t egyből vagy a másikon is kelll állítani hogy láthassam?
Sorry de nincs nagy tapsztalatom ilyenben!
[Szerkesztve]10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
-
Batman
őstag
Hellosztok!
Szükségem lenne egy jelerősítőre.
Szóval ki mit ajáll, van egy linksys routerem , és a jelerősségének a hatótávolság nem éri el az általam kívánt szintet, pedig ''csak'' 25-30 métert szeretnék áthidalni, de sok falon kell a jelnek átjutni, így ''félúton'' egy átjátszót szeretnék beiktatni.
Ötletek tapasztalatok?
Előre is köszike.
üdvA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Gatya
senior tag
Üdv. Nem tom, hogy volt-e a kérdés. Elkezdtem olvasni a hsz-eket, de sokáig tartana mindet végigolvasni.
Tehát adott lenne egy router ami nyomja a netet wifin. Viszont nem elég erős és be kellene rakni egy AP-t, de sehogy sem tudom beállítani, hogy vegye is meg továbbítsa is a jelet. Egyébként SMC a router is és az AP is. Az a kérdés, hogy vajon hogyan tudnám beálljtani? Az ethernet client módban megy, de akkor kábellel össze kell kötni a géppel. Ezt seretném elkerülni.
Előre is köszi a segítséget. -
Rival
aktív tag
Szerintem legolcsóbban még egy Linksys routerrel úszod meg AP WDS üzemmódban alternatív firmware-rel (pl. dd-wrt)... berakod valahova középre a két meglévő (jól értettem?) közé, és az elsőt a másodikkal, a másodikat a harmadikkal összekapcsolod WDS-sel...
Gatya: nálad pedig az a probléma, hogy az AP-ot nem fogod tudni olyan üzemmódba beállítani, amit te szeretnél. Általában csak két ugyanolyan AP-ot tudsz WDS módban összekapcsolni, AP-tal tudsz a routerhez kapcsolódni bridge üzemmódban, de ekkor csak vezetékkel kapcsolódhatsz az AP-hoz, vagy vezetékkel kötöd össze az AP-ot a routerrel, és akkor tudsz vezeték nélkül az AP-hoz csatlakozni. Az AP hasznos szerkezet, de pont akkor nem, amikor kellene...
[Szerkesztve] -
MaTT
aktív tag
Sziasztok!
segitségre lenne szükségem mert már a hajam tépem.
adott egy ovislink wl5460 accespoint. beállítottam már WISP jeltovábbitonak meg azt hittem ismerem egész jól, de egyszerüen alap AccesPointként nem hajlandó menni.
Annyit szeretnék hogy rádugom az ADSL modemre, AP betárcsáz kap ipt, aztán szórja a netet wlanon, valamint még a másik ethernetportjára (lévén kettő van neki) rá lenne dugva egy asztali gép aminek szintén adna netet.
De nem tudom rávenni az AP-t hogy betárcsázzon. Megvan a WAN port beállító menü, kiválasztom hogy pppoE, user/pass beírva, automatikus DNS, hitelesítésnek nem tudom mit kéne választani de egyikkel se megy.
Egyszerűen nem értem miért nem tárcsáz be.
Ha van ötletetek légyszi ne tartsátok magatokban!
Köszönettel!
MattKeep the rubber side down!!
-
Batman
őstag
Nem tudom , hogy van e de ha van nem lenne egyszerübb csak egy sima jelerősítő, vagy ilyen nincs is
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
And
veterán
A legegyszerűbb 'erősítő' egy nagyobb nyereségű és / vagy jobb helyre telepített antenna. Ez adás- és vétel oldalon is hatásos.
Másik megoldás, ha a külső firmware-rel felvértezett routered kimenő teljesítményét kicsit tuningolod. Ennek persze ára van: csak az adóteljesítmény lesz nagyobb, ez pedig ugyanazon készülék vételét (egy jobb antennával ellentétben) nyilván nem befolyásolja. Ezen kívül a dd-wrt ajánlása szerint kb. 70mW felett a végfok-modul a plusz hőtermelés miatt hűtést igényel.
Olyan, hogy 'sima jelerősítő', amelyet középre teszel, nem létezik, csak a már említett WDS-re képes router vagy repeater formájában. -
Chris'o75
tag
Hali!
Kaptam kölcsönbe egy ASUS WL-138G PCi-os wifi-t!
Beüzemeltem és a következő a tapaszalat!
Szomszéd haver wifi routerére notimmal bárhonnan a lakásból tudok csatlakozni viszont az asztali asus wifivel csak akkor tudok csatlakozni ha a srác lakásához közelebbi falhoz viszem a gépet! Tehát 2-3m-el odébb van jel az asztali eredeti helyétől
Mit javasoltok?
Vegyek egy nagyobb antennával rendelkező wifi pci-os kátyát vagy csak egy sima pci-os kártyát és vegyek hozzá hosszabítót?
Mindegyik PCI-os wifi kártya hasonló kaliberü már mint jelvétel tekintetében?
Köszi C10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
-
rdi
veterán
no meg ezt:
''http://www.ovislink.com.tw/wlanfaq.htm#5460ap-mac :
The MAC address on the device label is wrong? (return to top)
The MAC address on the device label is LAN port's MAC address. For wireless MAC address, please go to Web UI's Status page. The BSSID value is the wireless MAC address value.''Fej! Tor! Potroh!
-
-
centauri99
csendes tag
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani,hogy a D-link DWL-G520+ kártyán milyen chip van?ha van 64bites driver valahol,akkor azzal is segítenétek.előre is köszi -
MaTT
aktív tag
Köszönöm szépen!
hát egyelőre én se nagyon látok más magyarázatot.
az előbb feltöltöttem a legfrissebb firmware-t rá de nem változott a helyzet.
pedig eléggé alapnak tünik nekem egy accespointnál h rádugom a vezetékes netet, és utána wlanon elérhető amit rádugtam.Keep the rubber side down!!
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy az utóbbi napokban a wlan internetem multi játékok alatt rohadtul lassú, játszhatatlan laghalom lett. A böngészéssel nincs semmi bajom, de valamiért mutli játékok alatt hihetelenül belassul. Tűzfalba benne van kivételnek a játék. Szerintetek mit tegyek? Egy linksys wusb11 v 4.0 adapterem és egy linksys Linksys WRT54G routerem van. Ja, és ha WEP-el le akarom titkosítani akkor a tesóm SP1-es gépén nem megy, azt írja hogy korlátozott vagy nincs kapcsolat. Nálam meg megy. Előre is köszönöm válaszotokat!Original's never fit - Socket 370
-
Chris'o75
tag
Értem!
Mondjuk ilyesmire gondolsz?
[link]
Az Én esetemben a körsugárzós vagy irányított antenna a lényeg?
Én józan paraszti ésszel azt gondolom hogy a:
Körsugárzós adott terület lefedésére tehát szolgáltatásra van
Irányított pedig egy tudott irányból érkező jel elcsípése és a géphez szállítása
Ha tévedek akkor csak nyugodtan
Uiocsi a nem szakszavak használatáért..10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
-
hl225
tag
A következő wireless hálózat működik nálam:
2 db WA-2204A 54Mbit AP/KL/Router/Br/Switch, melyből az egyik (modem oldalán lévő) AP módban működik, a másik épületben pedig kliens módban, melyből már kábelen jön a számítógépemhez az internet. Azért két eszközt raktam, mert így a kábel közbeiktatásával a két eszköz közelebb került egymáshoz. A két eszköz távolsága 18-20 méter két tégla külső falon megy keresztül a jel, jelerősség a gyári antennákkal 20%, esős időben is megfelelően működött, a lenti problémák kivételével
Sebességet nem tudtam mérni, mert a számítógépeket nem akartam megosztani, de az 512-es net névleges sebességével lehet letölteni.
A probléma viszont a következő. Az kapcsolat 99%-ban teljesen jó azonban néha 10-15 másodpercre, nagyritkán pedig 1-2 percre megszakad. Ilyenkor az AP-ra sem tudok bejelentkezni, azonban a kliens eszközről az AP látszik és a 20%-os jelerősséget érzékkel. Csatorna váltás után ezek a hibák sokkal ritkábbak és rövidebbek lettek. Lehet, hogy valami zavarta azt a csatornát?
További problémám, hogy néhány oldal nem rendesen működik. Például a hasznaltatuo.hu bejön, de a keresés már nem működik, vagy a port.hu bejön de a film linkje már nem, ha egy új ablakba másolom a linket akkor már igen. Illetve az MSN-nel sem lehet felcsatlakozni (hálózati hiba miatt), illetve e-mailt sem mindig tudok küldeni. Ez valamilyen beállítási probléma lenne. Olvastam, hogy vannak internet beállítást optimalizáló programok. Ez esetleg segíteni, Melyiket ajánljátok?
Ui: ezt a fórumot is gond nélkül tudom olvasni, azonban a hozzászólást már nem tudom elküldeni (modemmel csatlakoztam) -
siriq
őstag
Hali
A tesod gepere fel kell rakni ezt a patchet: WindowsXP-KB884020-x86-hun.exe ha angol XP-t hasznal akkor ertelemszeruen az angol nyelvut kell leszedni. Nalam is hasonlo volt. Mondjuk en meg nyomtam egy hardver resetet is a routerre is mar megy a halo rendesen mindenkinel.Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
p_m
csendes tag
cső,
nekem is hasonló bajom van... wpa-psk-val jelszavasítok és a legtöbb gépen nyűglődik, elkezd csatlakozni aztán kiírja hogy ip-cím lekérése, majd nincs kapcsolat vagy korlátozott. már egy csomó helyre raktam rutert és a legtöbb esetben ez a szenvedés megy. ha resetelem a rútert általában segít. ötlet? másik kérdés: vannak már olyan rúterek amik nem 10 megabittel kommunikálnak a moddemmel? szerencsére aktuálissá vált a kérdés. másik fele hogy a modem mennyit bír kinyomni magából -
siriq
őstag
Esetleg megnezhetned hogy van-e csomga veszteseg a te meg a router kozott a wlanon. Ha van akkor mar csak meg kell nezni miert.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
<MZ/X>
őstag
[link]
Ezek szerint nincs, nem tudom erre gondoltál-e. Bár nem tudom hogy kaphatok többet mint amennyit küldOriginal's never fit - Socket 370
-
Chris'o75
tag
Köszönöm a válaszaidat
Szimpatikus az antenna kinézete de ennyit Én sem szánok rá!
A szomszédban áthelyeztük a route-t ill. picit játszottam az irányszögével a PCI-os bot antennának és már csak kb. 1m hiányzik hogy a régi helyén legyen a gép! Így most még mindig útban van!
Asszem veszek egy 5dbi-s antennát annak elégnek kell lennie!
Érdekes hogy az ASUS Site Monitor 35-40% RSSI értéket mutat a 2fallal odébb levő Wifi kapcsolatra, de a bottól 1 méterre levő laptop jelére se mutat 50-70%-nál többet!
Ebben igazodjon el az ember!10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
-
The DJ
addikt
Segítsetek légyszi, mert már megőrülök. Vettem ma egy Belkin Wireless Routert, ugyanis a meglévő gépem mellé rendeltem egy laptopot is, amiben van wifi és így ezzel szerettem volna megosztani a netet. Router kicsomagol, összerak, telepítő cd be, mindent az utasítások szerint csináltam, nagy nehezen meg is látta a gép a routert. Reboot de net még mindig nem volt. 192.168.2.1, nézem, hogy nincs netkapcsolat. PPPoE adatok rendesen megadva, de semmi... Állítgattam, próbáltam belőni, de nem ment. Na mondom előről kezdem hátha valamit elcsesztem. Azóta már a routert se látja a gép. Hiába próbálom a saját programjával, amint áram alá helyezem csak kijön a hálózati kapcsolatoknál hogy IP cím lekérése, de nem sikerül neki, így kommunikálni se tudnak. Próbáltam ezerszer resetelni de semmi. Ledek villognak ahogy kell, bár a net led nem ég. Akárhányszor kezdem is előlről már nem is tudok oda sem eljutni ahova először sikerült... Valaki mondjon valami használhatót, mert már a hajam tépem, hogy nem megy
Ja, router nélkül természetesen van net PPPoE-n keresztül.https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
rdi
veterán
a router osztja neked az IP címet biztosítja az átjárót és a dns is.
A laptopon legyen dhcp és semmi más ne legyen beállítva.
Először jöjjön létre a kapcsolat a gép és a router között.
Ha már van kapcsolat, akkor ellenőrizd a tűzfalak beállításait.
Ja és a router beállításait kábeles kapcsolattal is lehet csinálni
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
The DJ
addikt
A dolog nem ilyen egyszerű sajnos A router kábellel van összekötve a géppel, de IP címet nem kap...csak annyit ír egyfolytában, hogy IP cím lekérése, majd pár perc után nem sikerül és onnantól kezdve KO. A legelső indításnál sikerült csak, de akkor meg net nem volt. A saját wizard programja se látja a routert és hiába is írom be böngészőbe az elérési útját arra se reagál. Próbáltam másik gépben is kábellal, szitén ugyanez. DHCP engedélyezve van, minden más automatikus lekérésen, de semmi...nem oszt IP címet vagy én cseszek el egyfolytában valamit...délután óta ezzel szenvedek és már annyi ideget megettem hogy nem igaz. A D-Link ehhez képest nulla, azzal csak 2 órát szenvedtem...
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
Na valamit haladtam, a gond nem velem volt, a router zakkant meg és mire megtaláltam a manualban hogy hogy lehet gyári beállításokra visszaállítani addigra megőszültem. Szóval mostmár kiosztja az IP címeket, látja is a gép, a menüjében is benne vagyok, de net sehogy se akar lenni Azt írja egyfolytában hogy not connected, a net led villog, ami azt jelenti, hogy csatlakozni próbál, de semmi. A netkapcsolatom PPPoE, ezt is választom ki, beírom a felhasználónevet meg a jelszót, eddig okés. Kér egy service name-et is, de erről gőzöm sincs micsoda. Aztán be lehetne még írni egy MTU-t is, szintén nem tudom mi ez, alá az van írva hogy hagyjuk 1454-en, bár nekem alapból 1434-en volt. Végülis nem lényeg mert egyikkel se jó. Gép, router restart se ér semmit, net sosincs. A logban csak ilyen PADO, PADI sent meg ilyenek vannak, semmi értelmes. DNS címet automatikuson hagytam, mivel azt se tudom MAC adresst is klónoztam már, de szintén semmi. Ötletek?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
_seth_
veterán
A kész ''itthoni'' háló: [link] pontosabban a hálózat már régóta készen van de a kép még csak most lett végleges
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
The DJ
addikt
Ez most nem kristálytiszta Hogy lehet megnézni? Amúgy közben megkérdeztem ugyanezt az azonnali kérdések órájában is, ott azt tanácsolták, hogy keressek egy mikrós nettel foglalkozó topikot hátha ott valaki állította már be ezt a fajta netet routerben, de olyat meg nem találtam A régi D-Link DI604-esemben ugyan nagy küzdelem árán, de sikerült mindent megoldani és ott volt is net, de itt sehogy sincs. Még egy nyamvadt connect gomb sincs a router menüjében...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest