- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zealot
tag
És ha mondjuk a két gépet kötném hálózatba? Szóval az 1. gép első hálózati kártyájába menne a net és a másik hálózatik kártyával lenne összekötve a másik géppel. Akkor is rájöhet hogy 2 gépen megy a net?
-
rdi
veterán
Érdekes jogi kérdés ám ez, mivel a törvény egyébként erről nem szól, a szolgáltatók ezzel a szerződési ponttal azt akarják megakadályozni, hogy egy - egy elérési pontról sokan internetezzenek.
Már pedig ha valaki lakáson belül osztja meg az elérését, akkor az ''családon belül marad'' sőt azzal is érvelhet, hogy csak egy személy, a megrendelő netezik a két gépről, és bizonyíthatatlan ennek az ellenkezője.
Már réges régen háztartásokra, vagy lakásokra engedélyezni kellene a megosztást, ahogy egyébként sok szolgáltató teszi is.
Ha nincs routered, akkor még könyebben látható, hogy belső hálózati gépről netezel.Fej! Tor! Potroh!
-
And
veterán
válasz kata1024 #1705 üzenetére
Ha a kapcsolat egyébként is titkosított csatornán, https-en zajlik, akkor semmiképp nem láthatja egy az egyben az érzékeny adatokat. Ez független a wlan-kulcsolástól. Ha viszont olyan helyre jelentkezel be, amelyre a jelszó sima szövegformátumban továbbítódik (pl.: freemail.hu, a 'biztonságos belépés' opció kijelölése nélkül), akkor van elvi lehetőség az adatcsomag dekódolására. A gyakorlatban ezt megvalósítani annyira nem egyszerű, főleg ha emberünk nem túlzottan jártas a témában, vagy nincs meg a kellő motivációja a dologhoz.
-
Oliverda
félisten
Sziasztok!
Létezik olyan WLAN router amire két külön antenna csatlakoztatható, van legalább 2 LAN portja, és képes a manuális sávszélesség szabályzásra is? Na meg emberi ára van...."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Kb. 400 méterre lakik egy haverom és neki van ADSL-je, az én netem meg drága és lassú is, meg a csomagok 20%-a általában elveszik az éterben, persze a szolgáltató kakál rá.
Tehát van egy kis boltjuk ahová be van kötve az ADSL. Az ADSL modem rá van kötve egy valamilyen WLAN routerre (aminek persze nem lehet lecserélni az antennáját mert beépített).
A boltban van egy gép, ami LAN porton csatlakozik a WLAN routerhez. A bolttól kb 5 méterre van a lakásuk, amiben két gép csatlakozik 1-1 PCI-os WLAN kártyával a boltban található WLAN routerhez. Na most azt kellene megoldani hogy én is hozzá tudjak férni a nethez, gondolom a routert kellene lecserélni. Nekem már van eszközöm, mert a jelenlegi szolgáltatóm is Wi-Fi alapon szolgáltat.....pontosabban én azt már nem nevezném szolgáltatásnak amit csinál mostanában. Arra gondoltam hogy egy dupla antennás routerrel megoldható lenne. Az egyik gyári antennát rajta hagyni, arra csatlakoznának a lakásban található gépek, a másik portra meg egy panel antennát fel a tetőre és felém irányítani.
Na erre kellene egy megfelelő eszköz.
[Szerkesztve]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
And
veterán
válasz Oliverda #1709 üzenetére
Erre szerintem sokkal célszerűbb lenne egy sima AP-t (esetleg olcsó multifunkciós routert) szerezned, minimum egy külső antennacsatlakozással. A LAN-porton rácsatlakoznál a meglévő routerre, a te új AP-dat meg a lehető legközelebb tennéd ahhoz az antennához, amely a te linkedért felelős. Tehát a megoldáshoz felesleges 'kétantennás' routert beszerezned, de mint írtam, ezek nagy többségén - pl. a Linksys WRT54G sorozaton - amúgyis csak a diversity miatt van két antenna (az általad leírt célra nem alkalmas a rádiójuk).
-
Oliverda
félisten
-
rdi
veterán
-
q13579
senior tag
Tudja valaki miként kell beállítani TOMATO firmware-n a remote acces-t? Egyszerüen nem tudom mit és hogyan kellene megadnom, hogy müködjön a távoli gépröl valo elérése a routernek (wrt54gl). (a legfrissebb tomato van rajta)
A segítséget előre is köszönöm! -
Oliverda
félisten
Köszi! Szerintem tudunk olyan pontot találni ahonnan lesz rálátás. Ettől annyira nem félek.
Jelenleg egy ilyen cuccom van:[link]
Gondoltam hogy a másik oldalra is veszek egy ilyet és akkor bridge mód. Na majd meglátjuk..."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
várnarancs
addikt
Csak egy kis zárójeles érdekesség: belvárosban nyomultam haverral és a P990i-jével. Az hál' Istennek tudja már a WLAN-t. Elkezdtük nézegetni, hogy mennyit találunk. A sulitól az Astoriáig kb 20-at fogtunk be, ebből 2 nem volt titkostva. mentünk 5-ös busszal, é a buszból (!) kb még 15-öt fopgtunk be a moszkváig! LOL
Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
rdi
veterán
válasz várnarancs #1717 üzenetére
lehet, hogy csupa fonerás ? vagy hogyhijják őket...
Fej! Tor! Potroh!
-
dscholtz
tag
Van itt vki D-Link DI-624 routerrel? Írtam már, de még mindig ugyanez a gond: ha torrentezek, ez a szar mindig újraindul. Próbáltam már mindent de semmi nem segít...
Bzzz
-
Zsoltika1976
csendes tag
Hali!
Van egy USB-s Wifi-Kékfog cuccom de az asztali nem akarja felinstallni az istenért sem!
Már van egy sima kékfog USB-s felinstallva lehet hogy ez lenne a probléma?
A cucc tipusa amivel szenvedek
MSI PC2PC konkrét tipus semmi nincsen rajta!
Ehhez hol találok valami driver-t?
Köszi előre is Zso -
Zsoltika1976
csendes tag
válasz Zsoltika1976 #1724 üzenetére
Jahh és még egy kérdés!
Tehát a szomszédban van egy wifi-s route net megosztással!
Szeretném kiváltni a Laptop-ot és egy Wifi-s routerrel csatlakozni a másik routerre!
Milyen routert ajánlotok ebben az esetben?
Van egy asztalim is amihez vagy kábellel oldom majd meg a kapcsolódást vagy usb-s wlan kártyával!
Köszike előre is! -
And
veterán
válasz Oliverda #1723 üzenetére
(Ha egyszer véletlenül lesz egy routered másfél kilométer távolságban, némi szintkülönbséggel, és oda kell menned, hogy - mivel ember nincs a közelében - a tápját pár másodpercre kihúzd, mer' éppen nem bír csatlakozni, akkor majd megtudod, mire jó a watchdog. Én már tudom .)
-
rdi
veterán
válasz Zsoltika1976 #1724 üzenetére
Hát el kellett vagy ötször olvassam mire megértettem mit kérdezel.
De egyelőre még nem értek mindent: az asztali gépen (?) van egy sima usb -és blootouth. Azt ugye húzd ki, ha azt gondolod, hogy zavarhat.
A wifis cuccnak drivert nyilván a MSI honlapján találhatsz.
De az is meglehet, hogy az XP automatikusan felismeri.
az a pc2pc azt jelenti, hogy pc to pc )Fej! Tor! Potroh!
-
Zsoltika1976
csendes tag
Sorry ha picit értelmetlen voltammmm
tudok inglish ennyit Én is megértettem!
Sajna semmi infó nincs rajta csak annyi amit leírtam!
Tehát akkor mégegyszer!
Van otthon egy USB-s Bluet.-om felinstallva!
Kaptam kölcsönbe egy Wifi-s USB-s Bluet.-os adapter!
Amikor bedugtam a még szabadon levő USB foglalatba nem tudta telepíteni a WIN XP-m!
A saját Bluetooth adapterrel sokat szívtam mire minden telót progit beállítottam ezért nem akartam kivenni és úgy kipróbálni!
Szóval ennyi a történet!
Azért Köszi!
Arra a kérdésemre hogy Wifi router-t Wifi router-hez csatlakoztatni gondolom lehet de van-e jelentősége milyet veszek vagy mindegy? -
Ebit
addikt
válasz Zsoltika1976 #1728 üzenetére
Érdemes pl a magyar nyelvi támogatással rendelkező USRobotics wi-fi cuccokat beszerezni.
[link] -
firewolf
tag
Hello!
Nekem egy olyan ötletem van, hogy itt a mi kis falunkban akarnék csinálni egy wifis hálózatot. Gondolom egyetlen routerrel nem lehet megcsinálni, mert, ha rákapcsolódnak mongyuk 5en, akkor nagyon leesik a sávszélesség.... Akkor hogyan lehetne megcsinálni?
köszi mindenkinek a segítséget! -
shev7
veterán
válasz firewolf #1730 üzenetére
Tobb routerrel
mert ha ket rouert teszel, akkor idealis esetben mindegyikre csak 2,5 ember csatlakozik ra. De ez nem oldja meg azt a problemadat, hogy ha mind az ot felhasznalo az 1-es AP-hoz van kozelebb, akkor mindegyik oda fog csatlakozni. a lenyeg, hogy szerintem nem felhasznalo szamra, hanem teruletre kene meretezni elso korben a halozatot.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
rdi
veterán
viccelődünk
egy routerrel és egy csomó repeaterrel megoldható, de a vonal felől legyen rendes sávszélességed.... ja meg erős központi antennával is.
Gondolom egy üzleti bérelt vonalat akarsz megosztani.
Esetleg műholdasban gondolkodsz, vagy alapítasz egy szolgáltatót és szerződsz a t - onlánnyal?
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
válasz Zsoltika1976 #1728 üzenetére
neked a következőt ajánlom. A rendszerfelügyeletben tiltsd le a most meglévő usb-és kütyüdet. Utána telepítsd fel az újat. Próbáld ki, hogy működik -e.
Ha működik akkor a két usb kütyü akad össze. ha nem akkor a második kütyü rossz.
Ezután vedd le a második kütyüt, a rendszerbeállításokban tiltsd le, és engedélyezd az első usb kütyüt.Fej! Tor! Potroh!
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy egy laptopot próbálunk összerakni egy wifi-s összeköttetéssel, de kb 5 perc után bontja a kapcsolatot. Ha újraindítom az XP-t, rá sem talál, de ha a modemet és a routert áramtalanítjuk akkor létrejön a kapcsolat, de csak kb 5 percre. Norton IS van fent még a gépen, ha ez befolyásol valamit... Nagy HELP kellene.
...ja és kezdők vagyunk.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
shev7
veterán
a repeater mennyiben oldja meg azt a problemat, hogy csokken a sebesseg ha sokan kapcsolodnak? Ha tobb csatlakozasi pont kiepitese lehetseges, akkor jobb ha tobb router/AP van. Viszont ha csak egy ponton van csatlakozas akkor egy mindegy, igyis/ugyis csokken, ha sokan vannak.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Zsoltika1976
csendes tag
Hali!
Nahh volt egy kérdésem amire senki nem válaszolt ezért felteszem megint:
Tehát szomszédban levő wifi router-re szeretnék rácsatlakozni a leendő saját wifi routerremel!
1.Bekellene valamit állítanom mind két routeren hogy működjenek (sajnos nincs
lehetőségem hozzá férni egyenlőre a szomszéd routeréhez) együtt rendesen?
2.Ha nem is kell beállítanom akkor se mindegy hogy milyen router van a szomszédba hogy engedi-e a rácsatlakozást?
3.Nekem érdemesebb ebben az esetben un. Access point-os wifi router-t vennem?
Asszem egyenlőre ennyi........ha esetleg nem értitek akkor szóljatok oszt megpróbálom átfogalmazni, sajna picit kavarodnak bennem az elmúlt 1 héten-e témában felszedegetett infó halmaz!
Köszi Zso -
rdi
veterán
válasz Zsoltika1976 #1741 üzenetére
eléggé értjük, de vannak problémáim, hogy válaszoljunk-e a kérdésre....
az mitől van, hogy a szomszédod nem engedi beállítani a routerét ?Fej! Tor! Potroh!
-
shev7
veterán
válasz Zsoltika1976 #1741 üzenetére
Egyet kell ertsek rdi-val. Elegge neccesnek tunnek a kerdeseid. Elobb a szomszedoddal beszeld meg, illetve ''3.Nekem érdemesebb ebben az esetben un. Access point-os wifi router-t vennem?'' nem artana tisztaznod magadban a fogalmakat, ugyanis alapjaban veve minden wifi router ''access pointos''
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
rdi
veterán
válasz Zsoltika1976 #1745 üzenetére
szerintem neked egy repeater kell, ha a szomszédod engedi. Természetesen megfelelő titkosításokkal, amit a szomszéddal kell megbeszélned....
Fej! Tor! Potroh!
-
04ahgy
nagyúr
Itt a hálózatom vázlatos rajza (LAN.bmp, 165kB): [link]
A munkacsoport ugyan az mindnél. Sorolom, hogy mi mit csinál, illetve mit nem csinál.
- Gép_1 és Gép_2 látják egymást a munkacsoporton belül.
- Gép_3 és Gép_4 látják egymást a munkacsoporton belül.
- Sem Gép_1, sem Gép_2 nem lát át a WLAN hálózatba (Nem látják sem Gép_3-at, sem Gép_4-et), és vica versa, a WLAN-os gépek sem látnak át az Ethernetes LAN-ba.
- A WLAN gépeiről a vezetékes routert (192.168.2.1) még lehet pingelni, tehát a WLAN AP a 192.168.10.1-es IP-ről az átjárót a 192.168.2.5 felé biztosítja. Az etherneten csücsülő gépek már nem pingelhetők.
- Az ethernet felől a WLAN AP vezetékes IP-je még pingelhető, de a WLAN IP-je már nem.Természetesen a WLAN-os gépek sem...
- A net minden gépen megy.
- Fájlmegosztás csak azonos típusú hálózatba tartozó gépeknél (WLAN - WLAN, és Eth. - Eth. között).
Azt szeretném, hogy a fájlmegosztás is működjön minden gépen.
Mi lehet a probléma? Lehet-e az a probléma, hogy különbözőek az IP tartományok (192.168.10.xxx és 192.168.2.xxx), az alhálózati maszk pedig mindenhol csak 255.255.255.0?
Köszi előre is minden apró segítséget.
HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
shev7
veterán
en ezt ugy oldanam meg (altalaban mukodni szokott) hogy az AP-ban kikapcsolom a dhcp-t, ekkor a wlanos gepek is a routertol kell hogy ip-t kapjanak, egy tartomanyban lesznek -> elvileg latjak egymast.
-
-
04ahgy
nagyúr
Ezzel egy gond van. A vezetékes routerben már kikapcsoltam a DHCP-t, és a vezetékes gépek már fixen vannak beállítva. De sebaj, azért az AP DHCP-jét is kilövöm, és a WLAN eszközök is 192.168.2.xxx IP-t kapnak tőlem manuálisan... Ez megoldás lehet szerinted?
HGyu
[Szerkesztve]7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest