- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
válasz Narmiaren #19165 üzenetére
Azért a 64 bitnek vannak hátrányai is:
1. Nagyobb kódméret, ezért több helyet igényel a HDD-n, memóriában. Ebből fakadóan jobban leterheli pl. a CPU cache rendszerét,mert ugyan annyi utasításhoz több memóra kell. Nekem pl. van két, szinte ugyan olyan gépem, de az egyikben egy AMD Turion X2 TL50-es van, a másikban egy AMD Athlon QL-62. Nos ez utóbbiban kétszer annyi cache van, de felezett órajellel is veri a Turion-t 64 bit alatt. 32 bit alatt pedig már a Turion is erőre kap.
2. Kevés 64 bites program van, a 32 bitesek pedig egy emulált WoW környezetben futnak 1-3%-os lassulással emiatt
3. 16 bites programokat nem tudsz natívan futtatni rajta
4. Általában nincsenek 64 bites böngésző pluginek, ezért hiába van 64 bites IE és Firefox, úgy sem azt fogod használni
5. Fejlesztéskor oda kell figyelni, hogy sok .NET-es alkalmazást x86 platformra kell készíteni, mert sok .NET-es assembly-nek a mai napig nincs 64 bites változata, főleg adatbáziskezelés terén
6. Problémás jól összeszezdni a video codec-eket
7. Problémás lehet a megfelelő videó gyorsítás a VGA-n, főleg a h.264 esetén az NVidia-nál, legalább is nekem a GeForce 9400M GS-nél az
8. A Leadtek PVR2 szoftvere nem teljesen Win7 x64 kompatibilis, codec problémái vannak, valószínűleg az NVidia miatt (DVB-T esetén felbontásbeli problémák jelenkeznek)
Nos hirtelen ennyi jutott az eszembe, de ezzel együtt én is x64-es rendzsert használok, hogy miért? Ennek csak 1 oka van: 4 GB RAM van a gépben, 256 MB VGA RAM társaságában. x86 alatt 1 GB-al kevesebbel gazdálkodhatnék.
-
Clemi
veterán
Sziasztok! A Live Mail-al kapcsolatban lenne egy fontos kérdésem
Hogyan lehetne elérni, hogy meg tudjam változtatni a levelek tároló mappáját. Engedi ugyan, hogy a menüben másik könyvtárat válasszak, de nem engedi a jóváhagyást, illetve hiába nyomkodom az "OK" gombot, nem történik semmi. Próbáltam mezei userként, és próbáltam rendszergazdaként futtatni a programot, de semmi változás.
Fontos lenne, mert hozzászoktam, hogy a levéltároló mappa egy külön, a rendszer helyétől elkülönített mappában van, hogy egy esetleges összeomlás esetén ne kelljen törni a fejem, hogy mit kell kimenteni valahogy a rendszer partició formázása és az újratelepítés előtt. Ugyanezt teszem (tettem) minden esetben a dokumentumok mappával is, de most arra sem jöttem rá, hogy a W7-ben hogy kell ezt a mappát áthelyezni egy másik meghajtóra, -
pzstm
titán
Nah lecheckoltam ezt a technical preview Office2010-et(legalábbis vírusilag....)
Kaspersky Anti Vírus 8.0 TEchnical preview for Windows7 szerint mindkettő patyolat tisztaVirtualba mindjárt megnézzük mit tud......
SymbianOS: nem verem én a fejem már a falba...de csak azért nem mert x64-et használ
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Clemi
veterán
válasz Kolondrum #19211 üzenetére
Az a vicces, hogy a belinkelt képen látható fájl, illetve az azt tartalmazó mappa nálam tök üres. C:\Windows\winsxs\Temp\PendingRenames\" eddig megvan, de ez a könyvtár üres.
Amúgy én is feltoltam a magyar nyelvi fájlt, és eddig semmi gond, bár lehet hogy lesz, ugyanis az eredeti operációs rendszer ugyebár angol elnevetésű könyvtárneveket használ, gondolok itt főként a dokumentumok mappa könyvtáraira, és itt már most van némi káosz.
Csak nézzétek meg a dokumentumok mappa tulajdonságokat. A telepítéskor ugyebár C:\users\.... stb mappa jön létre, de ha most megnézem a mappa tulajdonságokat, akkor ott már c:\felhasználók\.... stb mappát emleget, ami meg sehol nincs a gépen. Vagy röptében mutatja a memóriában lefordított magyar nevet? Ha ez így van gratulálok, és le a kalappal a rendszer előtt ismételten.A két kép egymás után készült, a magyar nyelv telepítése után.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Nekiálltam letölteni a 7100-es x64 buildet.(Természetesen Microsoft direct linkről)
Pár kérdésem lenne.1. Általánosságban elmondható, hogy az x64 vista driverek mennek alatta?
2. Autocad 2008 fut alatta hibátlanul?
3. Adobe CS3 Webcsomag(Dreamweaver, FlashPro, Phostoshop stb) hibátlanul fut alatta?Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hányan használjátok ezt a magyar nyelvi csomagot? Megéri?
@Clemi. Vista alatt is angol nyelven írta a mappákat a C:\ meghajtón a TC. Szal sztem ez ezért van nálad. Vagyis nálam ez volt, sajátgépben Felhasználók volt, TC-ben Users, stb...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
diegho
nagyúr
rászántam 5 percet, most már az s-video kimenet is működik
-
Morden24
nagyúr
-
pzstm
titán
válasz Fire/SOUL/CD #19217 üzenetére
3. Igen (legalábbis Beta alatt még ment, azután meg CS4-et használok)
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Clemi
veterán
A Live Mail kérdésemre valaki tudna segíteni, vagy ötletet adni?
-
Swallow1
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #19217 üzenetére
2. A 2007 Autocad megy rajta, a 2008-ast nem tudom.
-
pengegyerek
aktív tag
Most ami kijött magyar nyelvi csomag az RV változathoz az jó nem bassza el a gépet?
http://www.badongo.com/file/14966896[ Szerkesztve ]
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
Clemi
veterán
válasz pengegyerek #19224 üzenetére
Nem
-
vante
aktív tag
válasz pengegyerek #19224 üzenetére
RC-hez nem is fog jönni, ez se "hivatalos" kiadás, kiszivárgott. Hivalalos, és végleges az RTM után fog jönni, valamikor októberben.
-
Elisha_
tag
válasz lewisfm #19207 üzenetére
Saját vélemény/tapasztalat nem rámugrani
1. Több helyet foglal a merevlemezen az nem szempont ma már. A cpu több memóriát tud megcímezni. Egy alkalmazás ha 32 bites is nem csak 2 Gb ramot tud használni hanem legalább hármat.
2 . Ugyan azon a gépen próbáltam 32 és 64 bites rendszert semmilyen lassulást-gyorsulást nem vettem észre (amúgy az 1-3% eltérés mérési hibahatáron belülnek számít). A használt programoknak több mint a fele már 64 bites és a többinek is van már 64 bites megfelelője csak már megszoktam a meglévőket.
3. Ilyen alkalmazásokat az otthoni emberek 99% nem használ.
4. Gond nélkül mennek a Firefox-ban a pluginek csak a flash nem megy azt meg sokan amúgy sem rakják fel a reklámok miatt.
5. Passz, bár két alkalmazást is használok aminek kell a .Net és mennek (AVIAddXSubs, MPEG4Modifier).
6. Nem kellenek kódekek helyette ezt érdemes használni: MPC HomeCinema - x64.
7. Nekem Ati kártyám van és az számolja a videókat a processzor helyett.
8. Passz.
Amúgy meg teljesen felesleges már a kérdés, hogy 32 vagy 64 bit amikor az alaplapokba már 16 Gb ramot lehet tenni szinte fillérekért. Akinek munkára kell a gép az úgy is sok ramot vesz aki meg játszik az meg már korábban megvette.Asus P5Q, Core2Duo 8400 3Ghz, 4x1Gb geill DDR2 800Mhz, Asus HD4850 Ati vga, WD500 Gb HDD, Asus 500W táp, Win7 RC (build7100) 64bit
-
félisten
Hali!
Morden24, pzstm, Swallow1 -> THX!
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
promisz
aktív tag
Miért nincs olyan beállítás a hagrögzítőben, hogy a hangkártyáról vegye fel a hangot? Miért csak mikrofonról tud? Tudnátok mondani egy olyan programot, ami azt veszi fel amit hallok? (régebben a movi maker-rel vettem fel, de már nincs benne a win7-ben. )
-
darkpower
aktív tag
Valakinek van ötlete mi zabal meg nálam hirtelen 3gb ramot? opera, torrent, pdf meg msn fut csak....
esetleg lehet,hogy a media player hagyta ott a szemetét?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az sztem driver gond lehetett. Én a 4850-nel simán kiküldtem a tv-re a képet.
Vagy az miatt, hogy azt sokan nem tudják, (először én is azt hittem, hogy a rendszer xar, vagy a kártya) hogy csak ha az 1ik oldalra van bedugva a monitor, akkor műxik a TV kimenet , ha a másikba dugod, akkor akár mit csinál az ember, nem megy ki tv-re a jel. Bár nemtom, hogy ezeknél ez így van e, de pl annó az X1950-nél így volt.
@darkpower: feladatkezelőben, folyamatoknál nézd meg.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MODERÁTOR
válasz Elisha_ #19233 üzenetére
Jogos..
Én 2 giga rammal használom most, de igy is gyors a win. Most viszton sikerült kiakasztanom egy játék telepítéssel. Nemtudom ugyan, hogy az x64 miatt van-e, mert x86 nem néztem, de a telepítés alatt 80-90%-ra felkúszik a ramhasználat, és valami iszonyat módon belassult az egész cucc. Min fél perc mire feljön közben az asztalra lecsukott opera, és utána is másodpercekig a "not responding" feliratot figyelgetem, mire halandó végre válaszolni.. érdekesArra mondjuk még mindig lusta voltam, hogy beszerezzem a programjaimból a 64bites verziókat de ami késik nem múlik
Everybody lies.
-
nyunyu
félisten
válasz Sárpac #19162 üzenetére
Gyerekek mivel tudom leellenőrizni, hogy a 7100as 64bites win7 vírusos-e?
Total Commanderben raallsz a kicsomagolt iso-ra, kivalasztod a files menubol, hogy create SFV file, ott bepipalod, hogy MD5-ot szeretnel, aztan ha a vegeredmeny ugyanaz, mint az elso hozzaszolasban szereplo karakterhalmaz, akkor nem virusos.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Aktív témák
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest