- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
Csapdába ejtettem magam, légyszi segítsetek.
Használtam egy Atomos mini PC-t, amit odaajándékozok egy jótékonysági szervezetnek, mert irodai gépnek tök jó.
Egyetlen fiók volt rajta, "tlala", ami egyben admin is volt (gyárilag telepített Win10 van rajta).
Azt kérték, hogy legyen rajta egy "Admin" fiók admin jogokkal, és készítsek rá egy "Munkatársak" user fiókot.
Az a szerencsétlen ötletem támadt, hogy a "tlala" fiókomat átnevezem "Admin"-nak és kész, és készítek egy fenti user fiókot is.
Igen ám, de többet nem tudok belépni a már most feljövő "Admin" fiókba, sem a hozzá beállított, sem az új, sem egyetlen régi jelszó sem működik. A friss user fiók igen, de nem tudok egy nyomtatót sem telepíteni, stb.
Próbáltam a shiftes újraindítós kék menün keresztül a Windows rendszert alaphelyzetbe állítani (fiókok törlésének kiválasztásával), molyolt is vele jó sokáig, számolta a százalékokat, de végül ugyanúgy az Admin és Munkatársak fiókokkalé indult.
Hogy tudom érdemben alaphelyzetbe állítani a Windows-t, és új Admin fiókot létrehozni?
Nem telepíteném újra kívülről, mert az installja és a serial stb. a gyári SSD-n van, és azt nem akarom véglegesen legyalulni.
Köszi. -
zolee001
őstag
Magyarul kizártad magad mint admin
Boot vmi Windows telepitöröl (mintha instalálnál) nyelv kiválaszt,install gomb majd shift+F10
A menyiló cmd ablakba beirod net user administrator /active:yes
net user administrator Password
A 2dik parancs az administrator felhasználó jelszava,a leirt esetben PasswordRestart,az Administrator felhasználoval bejelentkezel
A vez pulton tudsz accountokat modositani,létrehozni stb[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #98044 üzenetére
---> Erre tud valaki mondani valamit?
Ez amit vettem. [link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zolee001
őstag
válasz MaxxDamage #98055 üzenetére
A dobozon lévö SKU illetve a telepitö image nevéböl x17-xxxx-xxxx tudod kideriteni,hogy OEM avagy Retail
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #98056 üzenetére
Nem tudom mi az pontosan.
Ezt hova kell be írni, hogy kiderüljön? (tudtommal nem OEM)
X18-14170-01 ami azon a kártyán van, amin a key is.
A doboz sn címkén meg sok fajta kód található, nem tudom így melyik mi.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
-
zolee001
őstag
válasz MaxxDamage #98057 üzenetére
Berakod a dvd-t a magehajtoba az X helyett a DVD-d betüjele és lefuttatod ezt
dism /get-wiminfo /wimfile:”X:\sources\install.wim”
Ha már telepitve van akkor a slmgr -dli parancs segit
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #98060 üzenetére
Erre gondolsz? [link]/nem új telepítés volt, csak a gyári Home helyett akartam Pro-t és Win-en belül beírtam az említett új key-t és ez az Enterprise lett...nem a Pro/
Gondolom Pro-t úgy tudnék csak, ha teljesen újratenném a rendszert?
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zolee001
őstag
válasz MaxxDamage #98062 üzenetére
Ez most hogy?
OEM az okay de hogy Enterprise???OEM:SLP (System Locked Pre-installation): OEM SLP keys are preinstalled by the OEM on the machine. End-users normally does not get to see the product key, unless when using product key viewers to retrieve the key manually. Data embedded in the BIOS (in SLIC table), together with the digitally signed certificate (OEM cert), is used to validate the product key. SLP keys will work with any OEM SLP system, regardless of the OEM system’s brand, i.e. not brand specific.
OEM SLP product keys are the only keys that are able to perform offline activation instantly and locally, without going online or connecting to Microsoft server. OEM SLP keys are only issued to big manufacturers such as Dell, Asus, Sony, etc.Magyarul a kulcsod OEM ráadásul vmelyik gyártó által mellékelt termékhez
Aztán hogyan csináltál ebböl Ent verziot.....[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz zolee001 #98063 üzenetére
Tehát titkosítatlan a levél.. útközben (feladó és címett közt) bárki elolvashatja, szolgáltató(k) olvasgathatja.
a PGP végponttól végpontig titkosított, útközben vagy a fiókban csak egy csomó összevissza karakternek látszik, még a hatóság se tudja mi van benne.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #98064 üzenetére
Igen, ezt nem értem én sem... Home verzióból hogyan lett Enterprise (Upgrade SN Key-el)
8 Pro cuccal... [link] - [link]Amúgy az van rajta, hogy "Kereskedelmi forgalomba nem hozható" /Magyarul ez Vállalati verzió, vagy hogyan?/
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz MaxxDamage #98066 üzenetére
Nem,vki a laptophoz kapta mint recovery disc,gondolom
Amugy 2012 ben 2-3 honapig akcióban volt 4500 ft egy W8 az üzletekbenHa megvetted sztem add vissza
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #98069 üzenetére
Igen, volt az drágább is [link] - Nekem Pro -ra Upgrade gyanánt megérte (mert van kézzel fogható termék is, nem csak egy mailen kapott key)
Pontosan a következőket csináltam:
A képen látható / kijelölt helyen megadtam a Win8 Pro-s Key-tEz volt: [kép] és ez lett: [link] /de hogy a fenébe azt nem tudom és keresem a választ rá... lehet mindhiába/
-
zolee001
őstag
válasz MaxxDamage #98070 üzenetére
Elhittem elsöre is,de vmi nem kerek azon a gépen mivel enterprise-ra cserélödött
A dvd-n nézd meg mi van rajta az emlitett paranccsal -
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #98070 üzenetére
Gondoltam megpróbálom a Home key-t beírni, de 0cx004f050 hibát ír ki (gondolom, mert Upgradelve van a rendszer Enterprise-re)
(#98072) zolee001: Ezen a laposon gyárilag (Asus által) Win10 x64 Home rendszer volt. Én semmit nem csináltam, csak megadtam neki a Win 8 Pro key-t.
[ Szerkesztve ]
-
uriember
aktív tag
válasz jasonka #98031 üzenetére
Vásároltál/letöltöttél a Store-ból appot/kat, annak készült az a mappa, ha nagyon zavar az Iobituninstallerrel törölheted veszély nélkül, DE CSAK AZT A MAPPÁT!
Ugyanehhez (Apps) használtam a törölhetetlen üres mappához és siker.
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #98072 üzenetére
Közben toltam egy restartot és rendszert megnéztem (változott-e valami)
Helyzet ugyanaz (Enterprise) és beírtam megint a key-t és láss csodát, átváltott Pro verzióra (ki érti ezt?)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csupingo
veterán
válasz MaxxDamage #98076 üzenetére
Neked valami szuper főnöki kulcsod lehet, bármire tudsz váltani.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csupingo #98077 üzenetére
Írjam be 3x is és átvált megint valamire?
-
adika4444
addikt
válasz #86564352 #98023 üzenetére
Ha egyre gondolunk:
A lock screenen, tehát ha Win+l-t nyomok, ha magára hagyom a gépet, nagyon is jó, hogy másodperceken belül elalszik. Én ugyanis éjjelre mindig így rakom a laptopot (tehát a monitort kinyomni nem tudom, lehajtani meg nem akarom), és baromira tetszik, hogy pillanatokon belül elalszik. Sőt, ha sötét, és kihúzom vagy épp bedugom a töltőt, pár pillanatra felvillan, mint a telefon.
Sok minden nem sikerült jól a Windows 10-ben, de ezt a funkciót spec. imádom.
(#98059)junior11:
Legalább valaki elolvasta azt a sok szemét spam-et ami a hotmail fiókomba jön
(#98074)pinnacle:
Nézd meg, nincs-e eltárolva az iPhone mint ismert hálózat. Ha nincs, akkor Wi-Fi driver csere az eszközök újraindítása után.üdv, adika4444
-
addikt
Egyáltalán nem tudom már használni a mikrofont, a rendszer szerint minden ok, még sincs hang, már az előző update is azt okozta hogy a hangkártya drivernél letiltotta azt hogy a mikrofont tudjam kezelni, de legalább működött, most már nem is működik, rákerestem és van még pár embernek ilyen gondja, de megoldás nincs rá. Most tényleg nincs rá megoldás, és innentől kezdve ennyi volt, nem tudok mikrofont használni, vagy csak átsiklok a megoldás felett? (aki nem tud segíteni csak hozzászólás farmolás céljából kényszeresen írna valamit aminek semmi köze a problémához azt nem kérném, köszönöm)
[ Szerkesztve ]
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
törölt tag
válasz adika4444 #98079 üzenetére
A probléma az tudtommal sehol nincs jelezve ez az 1 perc dolog, user csak néz ő bizony beállította power options-nél 30 percre a monitor lelövését, erre csóválja a fejét miért már 1 perc után sötétül. És így a lock screen slide show se megy, azt is hiába állította be. A suta megoldás sohára állítani a monitort és akkor van slide show is aztán majd a gép alvásával együtt úgyis standby-ba megy a monitor is. Én kifejezetten szeretem amikor indulok készülök ott a nagy óra a lock screenen és a fényképek.
Éjszakai fény MS logikájára is mire rájöttem... automatikusra teszem bekapcsol naplementekor, reggel ki. Ha viszont naplemente után úgy döntök esti filmnézés idejére nem kell és kikapcsolom értesítések oldalsávon, majd film után vissza mert még olvasnék kicsit, aztán leállítom a gépet akkor reggel nem kapcsol ki magától hiába az van az automatikus résznél. Vidáman írja OFF naplementéig sárga kijelzővel azaz bekapcsolva, kézzel kell észhez téríteni. Az automatikus váltásba nem szabadna belezavarnia az esti filmes közjátéknak. Szerencsére altatás esetén jó, csak leállítás-bekapcsolás esetén ilyen. (tudom a flux jobb, okosabb én most a Win10-ről beszélek)
Ami még gagyi az "élő" csempe igazából zombi. Miért nem frissíti login után háttérben azonnal friss információra? Miért csak a napi első start menü megnyitáskor? Korábbi dátumot, időjárást, már törölt emailt mutogat mire észreveszi magát. Lehetne opció az animációkra, ha akarnám csak beúszás és nem kell forgás.
-
Geth
veterán
válasz #86564352 #98081 üzenetére
Lock screenre már nem működik a powercfg & videoconlock kombó?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Most mégis kérte a jelszót. Nem tudom mi lehetett, pedig a telefon, laptop korábban többször is újra volt indítva.
-
Kékes525
félisten
A start menüben a csempéket hogyan lehet ABC sorba rendezni?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Cs1csó
félisten
Üdv innen: UUP Dump most melyiket kell leszedni, hogy a legfrissebb Windows 10 1903-as build-el tudjak telepítést végezni? (a legutóbbi telepítés után azt a build-et töröltem)
-
hamti2
csendes tag
Sziasztok
Adott egy lenovo ideapad 110-es alapgép .
Beletettem egy Samsung EVO 860-as SSD-t ,amire feltettem egy win 10 Enterprise-t.
A gép mindig lemezellenőrzéssel indul .
Hol és hogyan tudom ezt kikapcsolni ?
Az automatikus ujraindulást már kikapcsoltam.Elöre is kösz a tippeket
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Van egy AMD Ryzen PC, amiben van egy GTX 1050Ti VGA.
Friss Windows 10 Pro telepítés, és a legújabb Nvidia driver telepítése során azt írja, hogy nem kompatibilis a windows verzióval, majd leáll a telepítés. (Természetesen a driver verzió a megfelelő a windows verzióhoz) Ennek mi lehet az oka? Köszi![ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
junior11
veterán
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #98099 üzenetére
Én mindig így csinálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest