- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
Windows 10-ben van olyan program, hogy egy adott órában minden nap felugorjon egy szöveges üzenet a számítógép használónak?
köszi
-
Geth
veterán
válasz ph2012 #97951 üzenetére
Nagyon péntek van, de valami ilyesmi játszhat.
Csinálsz egy .js scriptet ezzel a tartalommal:if (WSH.arguments.unnamed.length == 0) { WSH.quit(1); }
WSH.echo(WSH.arguments.unnamed.item(0));
(A script 0 paraméternél nem csinál semmit, több paraméternél az első paramétert visszaböfögi a kimenetre.Majd csinálsz egy ütemezett feladatot erre a scriptre, ahol így hívod:
wscript "X:\scriptehelye\script.js" "üzenet akár szóközökkel"
A wscript miatt garantáltan egy felugró ablak lesz egy szem OK gombbal.
Az ütemezést pedig értelemszerűen ahogy szeretnéd és ahogy támogatj a feladatütemező.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Aureal #97955 üzenetére
Ez választ ad a kérdésedre. A lényeg, hogy engedd lefutni, ne szakítsd meg. Van a posztban egy script, ami gyorsít rajta.
-
törölt tag
Asus Vivi Mini 7. Gen. I5 procival, Win 10-zel.
3-4 villanás a monitoron, aztán elsötétült.
Újrainditás utás,a Win kocka még bejön, aztán újra elsötétül,és úgymarad. A gép megy de semmire nem reagál. Valakinek ötlete?
Köszönöm -
diablo1984
veterán
Sziasztok. Tegnapelőtt lefrissített a windows 10, tegnap a win betöltèsènèl dobott egy kèkhalált. Na azóta a hangnál a szolgáltatás nem èrhető el ès nincs is hangja..... Újratelepítettem a hangdrivert javulást nem hozott. Mi lehet a gondja? svchost nem elèrhetőt mond ha beleások a mèlyèbe, arra van valami megoldás? Már a frissítèst eltávolítottam, de továbbra is semmi...
Jók ezek a Windows frissítèsek, tegnap a cèges Windows7-en is frissítès után dobálta a kèkhalált, vissza kellett állítani, hogy jó legyen, csak itt nincs előző állapot....
Konkrétan ezt a hibát kapom, de ez nem oldja meg a dolgot, a start menüben az ikonok egy része eltűnt, maga a link ott van, csak kis képek nélkül, a géphát fogaskerekére kattintva nem indít el semmit.....
És ez a windows frissítés óta..... -
diablo1984
veterán
válasz diablo1984 #97961 üzenetére
kipróbáltam a HDMI kábellel is az AMD hangjával, de azon sincs hang, egyszerűen a gép tilt minden kimenő hangot!
-
cselőre61
újonc
Sziasztok!
Egy problémám van a Win10-zel hálózati problémák témakörében, hátha tudtok segíteni.
A jobb oldalon a tálcán a wi-fi jelre kattintva az elérhető hálózatok listája egyáltalán nem jelenik meg. Ha esetleg meg is nyílik, akkor is csak a kék golyók mutatják, hogy töltődik a lista, majd egy idő után (kb. 10-15 mp) eltűnik. Ha jobbklikkel rákattintok a Hálózati és internetbeállítások megnyitására, akkor megnyílik a mappa, ott is próbálkozom megjeleníteni az elérhető hálózatokat, de a gép nem reagál rá, nem nyílik meg semmi. Ettől függetlenül csatlakozik a hálózatra a gép, csak nem mindig arra, amelyikre nekem szükséges lenne (vagy gyorsaság miatt, vagy mert pl az eduroammal több dologhoz hozzá tudok férni...stb.). De ez a jövőben is problémát okozhat, hogyha egy addig nem ismert hálózatra szeretnék csatlakozni. A dolog azért is érdekes, mert mellette a hangerő, a töltöttséget jelző ikonok szépen megnyílnak, ha rájuk megyek, csak a wi-fivel van gondom.
Próbálkoztam már többször újraindítással, az illesztőprogramok frissítésével, de nem oldotta meg a problémámat. A hiba kb. 4 napja jelentkezik. Van valami ötletetek, mi lehet a probléma forrása, vagy a megoldás?
Bocsánat, ha off topic, új vagyok még itt. Remélem, sikerült érthetően leírnom a problémámat.
-
adika4444
addikt
válasz diablo1984 #97961 üzenetére
Hali!
A Gépházban lévő hibaelhárítót próbáltad már?
üdv, adika4444
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Már hónapok óta bas*akodok a proxy-beállításokkal, amik rendszeresen elcsesznek mindent a gépemen, de ez inkább a Win Strorra vonatkozik meg a böngészőkre.
Egyszerűen nem tudom kikapcsolni a proxy-t, mert az visszaugrik az alapértelemzett beállításokra. Mit csináljak, hogy elfogadja, amit kell? Mozzillánál csak egy pipa volt a megoldás, de zavaró a probléma a többi helyen, mert csak nem működik normálisan.
Mit tegyek?
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Remélem, hogy nem hardveres probléma, ezért itt keresek megoldást.
Minden terhelés nélkül kikapcsolja a masina a monitort, és az USB kimeneteket.(
Vajh mi lehet az ok, és a megoldás?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
dlaccc
aktív tag
Üdv!
Tudna valaki segíteni? Történt egy kis malőr a Win10 accountommal és felhasználó lettem. Én telepítettem a gépet és egyedül használom, de most nem tudok semmit se kezdeni vele se telepíteni se beállítani semmi... Tegnap átneveztem az user accountot mert ezer éves és el van írva.. de utána bugolt az egész, gyorsan visszaírtam de most csak használni tudom a gépet, telepíteni vagy rendszerbeállításokhoz nem enged oda. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a "avast secure browser" keresőről?
A párom laptopja lassú Win10.
Mármint lassan tölt be oldalakat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cooi11 #97975 üzenetére
Tiltsd le, töröld. Nem kell az.
Ha lassú akkor egy ssd dob rendszeren. 5400-es hdd van benne csak. Sajnos az karcsú nagyon."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
huan
őstag
Sziasztok!
Windows 1809-et csak frissíteni, tehát nem újratelepíteni 1903-al nem lehet? -
Márton
nagyúr
üdv,
ékezetes fájlnévvel van problémám.
Pl ez itt, az első két karakter hosszú ő kéne legyen, most hoztam létre a fájl.
Mi a gond? Régiós beállítások: magyar.
Külön van fájlnév kódolási beállítás? Merre?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
TRob1
veterán
Lehet frissíteni és lehet újratelepíteni is. Ahogy mindig minden verzióval.
Csak épp a Te (gondolom nem legális) verziód Enterprise, vállalati verzió. Ha meg legális, rendszergazda majd megoldja... Ha megjelent a frissítés.ui: Amúgy meg hiába van már MCT is, valakik szerint akkor sem létezik míg pl. Techbench-en vagy pl. ezen az odalon nem látszik. Tehát még ráérsz.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
vlevi
nagyúr
Kicsit el van dugva a Microsoft oldalán a letöltési segéd, vagy minek hívják, de, amíg a letöltési oldalon a 1809-t kínálja fel, addíg a 1903 nem hivatalos.
[link]
Vagy, amíg ez az oldal az októberi frissítést említi.
[link]Mondom ezt úgy, hogy én jelenleg az insider preview verziót használom, mert azért mégiscsak kíváncsi vagyok az újdonságokra. De tudomásul veszem, hogy ez egy olyan próbaverzió, ami a 1809-nek hívott publikus bétánál is bugosabb
-
DrojDtroll
veterán
Ez lehet valami windows error?
-
uriember
aktív tag
-
TRob1
veterán
Amit nem mondanak ki, az nem is létezik. Amire mondják hogy stabil, az AZ. (Csak tudnám akkor miért szívnak a stabilokkal folyamat világszerte, hisz STABILAK.)
Jól vagy idomítva, küldi a gazdi (De ne aggódj, már csak pár hét és mondják hogy használhatod ami kinn lesz addigra 1,5-2 hónapja):[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
uriember
aktív tag
-
King Unique
titán
Az MCT, illetve az azzal letöltött ISO nem tartalmaz Enterprise kiadást, vagyis nem meglepő, ha azzal ez esetben nem lehet frissíteni. Majd pl. a céges rendszergazda megoldja, vagy aki adta... De amúgy a 19H1, más néven a 1903-as verzió hivatalosan még meg sem jelent, szóval felesleges kapkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
Udvozletem!
Olyan kerdesem lenne, hogy van ugye ez a Spotlight funkcio, ahol a lock screen-en kulonbozo kepeket tud leszedni a Win, es random valogatni.
Privat laptopomon es tobb munkahelyi PC-n is be van allitva, de eleg osszevissza, hogy melyiken is tudom ezt elvezni, mert jopar (koztuk a laposom is), hiaba van "fullos" energiamenedzsmenten, illetve beallitva, h mondjuk 1 ora mulva loje le a kepernyot, megis kb egy perc utan elsotetul a monitor.Probaltam a melosgepek monitorainak sajat menujeben szetnezni, hatha van valamilyen energiagazdalkodas beallitva (random 19-21"-es par eves Dell-ek), de nem talatam semmit. Van, amelyiken egesz ejjel megy a Spotlight, mig masokon (pl sajat) egy perc utan energiagazdalkodas vegett lekapcsol a monitor. Hiaba van a PC max energiagazdalkodasra allitva.
Laptopomon nincs dedikalt menu a monitornak.Valakinek otlet, hogy ez miert lehet, vagy mit lehet tenni ellene? Elegge idegesito, mert igy meg kell mozgatni az egeret/lenyomni egy billt, h elojojjon a lockscreen, kemeny egy percig mondjuk.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
törölt tag
válasz Kékes525 #97998 üzenetére
Ezt próbáltad már?
1. Click the Start button.
2. In the “Search files and Programs” box, type %appdata%\Microsoft\mmc and press the Enter key. The File Explorer window should open.
3. Delete the files in the folder, or move them to another folder like I did just in case I was reading bad advice.
4. Try to open Event Viewer again. -
vlevi
nagyúr
Nnna, asszem végleg leszámoltam a sötét témával.
Eddig se volt a szívem csücske, most próbából mégegyszer bekapcsoltam, és azt vettem észre, hogy a Firefox is átvette.
Mi értelme egy böngészőben a sötét témának? A nyitóoldala sötét, de az összes oldal fehér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest